Natural Gas Historical Price Charts – Natural Gas Price History

Naturgas er den vigtigste energikilde efter olie og kul. Anvendelsen af ​​naturgas er steget hurtigt, og det forventes, at dette brændstof vil overhale kul og skifte til andenpladsen inden 2030.

De største producerende lande med naturgas er USA, Rusland, Iran, Qatar, Canada og Norge. Det produceres ikke kun i disse lande. De eksporterede det også til andre lande rundt om i verden på grund af dets overflod. Til eksportprocessen transporteres gassen gennem rørledninger eller som flydende naturgas (LNG).

Næsten en fjerdedel af det amerikanske energiforbrug er baseret på naturgas. Den nationale benchmark-pris er normalt drevet af NYMEX-divisionens naturgas futures-kontrakt, der handler i enheder på 10.000 mmBtu. Prissvingningerne i naturgas afhænger af mange faktorer, herunder udbuds- og efterspørgselssiden af ​​markedet, der dækker den amerikanske naturgasproduktion, amerikanske olieproduktion, eksport til Mexico, underjordiske lagringsniveauer, vejrforhold, LNG-eksport, økonomiske forhold, og alternative brændstofpriser.

Naturgas – historiske prisoversigter og data

Naturgas – Historiske prisoversigter:

25-årigt diagram

10-årigt diagram

5-årigt diagram

1-årigt diagram

Hvorfor se på historiske priser på naturgas?

Der er mange faktorer involveret i bestemmelsen af ​​en bearish bias i naturgas. Lad os undersøge dem en efter en for at forudsige naturgasprisen.

Reduktion i efterspørgsel / forbrug på grund af mildt vejr – Naturgas faldt på de største markeder i løbet af de første måneder af dette år på grund af historisk milde temperaturer på den nordlige halvkugle. I følge naturgastransmissionssystemoperatører pressede det mildere vejr i Europa ned på efterspørgslen efter naturgas med en forventet 2,6% i første kvartal af 2020 mod året før. Kombinationen af ​​lavt opvarmningsrelateret energiforbrug og høj vindproduktion forårsagede et fald på 3% i naturgasforbruget fra distributionskunder og et 5% fald i gasfyret kraftproduktion.

Tværtimod faldt efterspørgslen efter naturgas i USA med 4,5% i første kvartal af 2020 mod det foregående års priser. Dette blev efterfulgt af et kraftigt fald i efterspørgslen efter bolig og erhverv med næsten 18%. Naturgasforbruget på modne asiatiske markeder faldt også, da LNG-importen i Japan faldt med 3% i første kvartal i år. Det indenlandske salg af naturgas i Korea faldt også med 2,5% i årets første 2 måneder. Efterspørgslen på Rusland og andre eurasiske markeder faldt også, da det russiske elforbrug i de første tre måneder af 2020 faldt med 1,9%. Denne lave efterspørgsel på grund af lavere forbrug på grund af det milde vejr forårsagede en bearish tendens inden for naturgas.

Vækst i udbuddet – Den globale LNG-handel steg med 13% i 1. kvartal i år, da den amerikanske tørgasproduktion voksede med 7%. I løbet af denne periode havde Europa en andel på næsten 60% af LNG-importen. Underlagringslagrene steg kraftigt, og rørledningsimporten faldt i både EU og USA. De amerikanske lagre af naturgas steg med 77% fra året før. Denne stigning var 17% over det gennemsnitlige 5-årige niveau. I mellemtiden steg lagerbeholdningerne i Europa med 40% til et niveau, der var 80% over det 5-årige gennemsnit. De usædvanligt lave spotpriser understøttede alle disse lagervinster. I år var de amerikanske Henry Hub spotpriser på naturgas på det laveste gennemsnitlige niveau for 1. kvartal siden 1999. I mellemtiden nåede den europæiske TTF-pris det laveste niveau siden etableringen i 2003. De stigende lagringsmængder af naturgas vejede også på priser.

Coronavirus-pandemisk-induceret lockdowns – COVID-19-udbruddet, der nåede sit højdepunkt i februar, forårsagede en massiv nedgang i gasforbruget til et niveau tæt på nul. Den globale anvendelse af naturgas i industri- og elproduktionssektorer blev reduceret i midten af ​​marts på grund af begrænsningerne om låsning, som blev indført i et forsøg på at kontrollere spredningen af ​​coronavirus. Distributionsnetforbruget blev imidlertid ikke påvirket på grund af den rimelige efterspørgsel fra boligsiden. I Europa faldt efterspørgslen efter naturgas, hvor Tyskland rapporterede et fald på 3%, og Holland rapporterede et fald på 7% i forhold til 2019. Men presset forbliver på naturgaspriserne, da frygt for en anden bølge af coronavirus er vejer på markedet. Trykket vil dog være lavt sammenlignet med marts, da lockdown er blevet ophævet, og økonomierne er begyndt at vokse igen. Den langsommere økonomiske aktivitet faldt det industrielle forbrug af naturgas med 1,4 Bcf / d i juli sammenlignet med året før, hvilket modregnede forbruget og afvejede naturgaspriserne.

Orkanen Laura – For nylig landede orkanen Laura og forstyrrede mange LNG-eksportanlæg og raffinaderier. Dette forstyrrede eksporten af ​​naturgas og påvirkede priserne på varen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me