Soybean Historical Price Charts – Soybean Price History

Sojabønner er en populær ingrediens i vegetarisk og vegansk køkken, fordi de naturligt indeholder meget protein. Sojamælk er en komælkserstatning, der er både vegansk og lactosefri, og sojasovs er en populær og vigtig ingrediens i det østasiatiske køkken. Markedsværdien af ​​sojamad i USA forventes at nå 16,75 milliarder amerikanske dollars i år fra 4,6 milliarder dollars i 2014.

Sojabønner er blandt de største oliefrø- og proteinmelprodukter. Bønnerne dyrkes som en afgrøde i det østlige Asien, og de produceres også i det vestlige landbrug som kilde til både olie og protein. De vigtigste producenter af sojabønner er Brasilien og USA, men Kina er førende inden for produktion af sojaolie over hele verden.

I de sidste par år er den årlige sojabønneproduktion i USA steget til over fire milliarder busker. Sidste år producerede USA den højeste mængde sojabønner i ethvert land på omkring 123,66 millioner tons. I 2018-2019 blev den samlede mængde import af sojabønner registreret som 153,31 millioner ton globalt. Kina var den førende importør af sojabønner med en årlig import på 92 millioner tons. Priserne på sojabønner påvirkes af mange faktorer, herunder udbud og efterspørgsel, amerikansk produktion, styrken af ​​den amerikanske dollar, efterspørgslen fra nye markeder og ethanolsubsidier.

SOJABØN

Hvorfor se på historiske sojabønnepriser?

Der er mange faktorer involveret i bestemmelsen af ​​en bullish bias i sojabønner. Lad os undersøge dem en efter en for at forudsige priserne på sojabønner.

Amerikansk produktion:

USA betragtes som den største producent og eksportør af sojabønner med en samlet produktion på 3,558 milliarder busker i 2019. Produktionen i 2019 var dog mindre end året før, hvilket beløb sig til 4,428 milliarder busker. Forsyningschok, såsom ugunstige vejrforhold, orkaner eller tørke i vigtige amerikanske sojabønner, der producerer, kan påvirke produktionen og derved begrænse mængden af ​​sojabønner, der er tilgængelige på det globale marked, hvilket kan skubbe priserne op. I betragtning af de to-årige produktionsdata i diagrammerne ovenfor kan det siges, at priserne i 2019 steg kraftigt fra det foregående års niveau.

Styrken på den amerikanske dollar:

Sojabønnepriser er angivet i amerikanske dollars, ligesom mange andre varer. Dette betyder, at når den amerikanske dollar er stærk, får sojabønneproducenter lavere udbetalinger for deres produktion og omvendt. For nylig har den lette pengepolitik fra US Federal Reserve holdt den amerikanske dollar svag, og sojabønnepriserne er steget som følge heraf. De amerikanske centralbankfolk har givet antydninger om, at politikken sandsynligvis vil fortsætte i en længere periode for at støtte forbrugernes lån og udgifter.

Efterspørgsel efter det nye marked:

De nye økonomier, som Indien og Sydafrika, er begyndt at øge udnyttelsen af ​​sojabønner. Efterspørgslen efter husdyrfoder og olie øges, når udviklingslandene bliver rigere og befolkningerne vokser. Den øgede efterspørgsel kan øge priserne på sojabønneprodukter, hvis udbuddet forbliver konstant i de kommende år.

Ethanaltilskud:

Den amerikanske regering yder tilskud til majsbønder for at øge produktionen af ​​ethanol. Hvis tilskuddene til majs skulle ophøre, ville flere landmænd vælge at dyrke sojabønner, og i dette tilfælde ville udbuddet af sojabønner stige, hvilket ville sænke priserne og omvendt.

Kinas importvolumen:

Kina er den største bruger og importør af sojabønner. I 2019 importerede Kina 92 ​​MMT sojabønner, mens den globale import af sojabønner blev registreret som 153 MMT. Brasilien er den største eksportør af sojabønner, og eksporten til Kina fra Brasilien i 2019 blev registreret som 20,5 mia.

I henhold til fase 1-handelsaftalen mellem USA og Kina har dragen nationen aftalt at importere over 43 MMT sojabønner i 2020 for at opfylde sine handelsforpligtelser. Fra januar til maj havde Kina imidlertid kun købt 9 MMT amerikanske sojabønner, mens de havde købt over 22 MMT fra Brasilien. Da en stor del af den amerikanske sojabønneimport til Kina endnu ikke er opfyldt, vil priserne på amerikanske sojabønner stige i de kommende måneder for at imødekomme fase 1-handelsaftaler i andet halvår af året..

Coronavirus:

Spredningen af ​​coronaviruspandemien har påvirket den globale fødevareforsyning og distribution til en vis grad, da de største sojabønneproducerende områder rundt om i verden, handelspolitikker, politiske faktorer og annullering af politikker har påvirket sojabønnemarkedet. Alt dette har igen påvirket Kinas sojabønneforsyning. Den største bruger af sojabønner er Kina, der hvert år bruger 60% af den globale sojabønnsproduktion. I første kvartal af 2020 led sojabønnepriserne imidlertid på grund af coronaviruspandemien, da efterspørgslen faldt, hvilket i sidste ende førte til lave priser. Genopretningen af ​​Kinas indenlandske økonomiske aktivitet har imidlertid nu resulteret i normaliseringen af ​​markedspriserne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me