Palladium historiske prisoversigter – PA-prishistorik

Palladium er et hårdt, sølv-hvidt metal, der nu er det mest værdifulde af de fire store ædle metaller. En akut mangel har gjort det dyrt på markedet. Palladium kan bruges i udstyr til forureningskontrol til biler og lastbiler. Prisen på dette ædle metal fordobles på lidt mere end et år, hvilket gør det dyrere end guld.

Det er et skinnende hvidt materiale, der passer ind i gruppen af ​​seks platinmetaller. Cirka 85% af palladium ender i bilers udstødningssystemer, hvor det hjælper med at gøre giftige forurenende stoffer til mindre skadelig kuldioxid og vanddamp. Palladium bruges også i elektronik, tandpleje og smykker. Det udvindes primært i Rusland og Sydafrika.

Palladium er den mindst kendte af de fire store ædle metaller, som inkluderer guld, sølv og platin, men det er den dyreste af disse metaller på grund af dens knaphed. Det har omfattende industrielle anvendelser, som sølv og som andre ædle metaller, og det kan også bruges som en inflationshæk.

Nuværende palladium Pris: $

palladium

 

Palladium – Historiske prisoversigter:

Historiske datatabeller:

PA Historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig ændring

DatePriceOpenHighLowChange%

Hvorfor se på historiske Palladium-priser?

Der er mange faktorer involveret i bestemmelsen af ​​en bullish bias i palladium. Lad os udforske dem en efter en for at forudsige Palladium-priserne.

Automatisk efterspørgsel:

Palladium bruges i vid udstrækning som en væsentlig ingrediens i katalysatorer, med andre ord bruges den i bilers udstødningssystemer til at kontrollere forurening. Salg af biler i Kina og USA påvirker palladiumpriserne. Bil- og lastbilproducenterne i Kina og USA bruger palladium, og en stigning i bilsalget i verdens to største økonomier kan indikere vækst i palladiumpriserne.

Efterspørgslen efter Palladium er vokset i de senere år, da regeringerne, især i Kina og Europa, har strammet reglerne i et forsøg på at bekæmpe forurening fra køretøjer. Dette har tvunget bilproducenter til at øge mængden af ​​ædle metaller, der anvendes i udstødningssystemer.

I Europa har forbrugerne købt færre dieselbiler, der bruger platin, og bruger i stedet benzindrevne køretøjer, der bruger palladium. Den gennemsnitlige stigning på 14% i palladiumbelastning i benzindrevne biler skubbede priserne på palladium til et rekordhøjt niveau på 9,7 millioner ounce sidste år på trods af lavere autoproduktion på de fleste regionale bilmarkeder. I 2019 og 2020 steg palladiumpriserne med næsten 80% til et rekordhøjt niveau på mere end $ 2.800 pr. Ounce.

Den seneste lovgivning fra Kina og Europa, der tvinger bilproducenter til at overholde strenge emissionsstandarder ved at øge brugen af ​​palladium, har rejst forventningerne om, at efterspørgslen vil stige over 10 millioner ounce på trods af den langsomme globale økonomiske vækst og faldende bilsalg på nøglemarkeder , herunder USA, Kina og Europa.

Den faldende forsyning:

Enhver råvare, der har en stigende efterspørgsel eller et faldende udbud, er et oplagt valg for investeringer, for i begge tilfælde vil priserne stige. Der er kun to lande, der producerer palladium, nemlig Rusland og Sydafrika. Rusland er den største producent af palladium, og landet har ikke været åbent om omfanget af dets palladiumreserver. Imidlertid antyder stærke beviser, at produktionen af ​​palladium i Rusland er faldende. Sydafrika, som er det næststørste palladiumproducerende land, er blevet plaget af arbejdsangreb, der har forstyrret produktionen der. Den faldende produktion fra begge lande har tvunget palladiumpriserne endnu højere end guldpriserne.

En inflationshæk:

Palladium er prissat i amerikanske dollars, hvilket betyder, at det også har et omvendt forhold til den amerikanske dollar, ligesom alle andre varer. Når dollaren stiger, lider metallet, fordi den stærkere dollar kan købe flere ounce af metallet og omvendt. For det meste ses guld som den ideelle hæk for dette scenario, som også er kendt som inflation. Palladium bruges også som en inflationsafdækning, når den amerikanske dollar er svag.

For nylig, da den amerikanske dollar var svag på grund af flere faktorer, herunder lavere rentesatser fra Fed, stigende antal coronavirus-sager i USA og en forsinket ny runde af amerikanske stimulusregningssamtaler, fik palladium trækkraft på markedet og begyndte at stige.

Coronaviruspandemi:

Priserne på palladium faldt med mere end 10%, da nyheden om spredning af coronavirus i USA, Kina, Europa og resten af ​​verden brød ud. Priserne faldt på grund af den økonomiske afmatning og nedlukning af bilindustrien og andre sektorer, der bruger palladium. Siden da har guld imidlertid genvundet jorden, det tabte, mens palladium er faldet til $ 2.500 pr. Ounce fra $ 2.875 pr. Ounce i februar.

Bilsektoren og nedlukningen af ​​fabrikken sammen med afbrydelsen af ​​forsyningskæden kørte priserne nedad.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me