EUR / CHF Historiske pristabeller – Euro-prishistorik

EUR er den officielle valuta for 19 af de 28 medlemslande i Den Europæiske Union (EU), herunder Østrig, Belgien, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Irland, Italien, Luxembourg, Nederlandene, Portugal, Spanien, Cypern, Estland , Letland, Litauen, Malta, Slovakiet og Slovenien. EUR er også kendt som euro-valutaen, den næstmest handlede valuta globalt, efter den amerikanske dollar. Navnet “euro” blev vedtaget i 1995 efter tunge forhandlinger; valutaen erstattede den tidligere europæiske valutaenhed (ECU). Imidlertid blev euroen oprindeligt introduceret i virtuel form den 1. januar 1999, og den begyndte at cirkulere fysisk i 2002. Det er også værd at nævne, at euromønterne i almindelighed er 1, 2, 5, 10, 20 og 50 centmønter samt 1 og 2 euromønter og de hyppigst anvendte sedler i euro er sedlerne 5, 10, 20, 50 og 100.

CHF er en forkortelse for den schweiziske franc, som er Schweiz ‘officielle valuta. CHF står for Confoederatio Helvetica Franc, hvorved Confoederatio Helvetica er det latinske navn for det schweiziske forbund. Dette er den eneste franc, der stadig udstedes i europæiske lande. CHF er opdelt i 100 centimes. Den schweiziske franc er også kendt som Swisse af valutamarkedshandlere, og det er den syvende mest handlede valuta i verden.

Hvad er EUR / CHF (Euro / Schweiziske franc)?

EUR / CHF står for euroen versus den schweiziske franc (EUR / CHF) valutapar, som viser, hvor meget EUR (basisvalutaen) er værd målt mod CHF (modvaluta). For eksempel angiver EUR / CHF = 1,07, at en euro kan købe 1,07 schweiziske franc.

 

Korrelationen mellem EUR og den schweiziske francs valutapar kan ikke ignoreres. Således er sammenhængen mellem de to valutapar, EUR / USD (Euro / US Dollar) og USD / CHF (US Dollar / Schweiziske franc) defineret som en stigning på negative 95%. Dette repræsenterer et modsat forhold, hvilket betyder, at når EUR / USD stiger, sælger USD / CHF normalt og omvendt.

 

Vigtige faktorer, der påvirker valutaparet EUR / CHF

Værdien af ​​valutaparet EUR / CHF påvirkes hovedsageligt af geopolitisk og global stemning, ligesom mange nye markedsvalutaer. Bortset fra dette kan en faktor, der påvirker værdien af ​​den schweiziske franc, også være økonomiske dataudgivelser, såsom BNP-data; over dammen kunne den verdensomspændende efterspørgsel efter Schweiz ‘banktjenester som et sikkert og fortroligt sted at holde offshore-fonde også betragtes som en af ​​de nøglefaktorer, der påvirker værdien af ​​den schweiziske franc.

Nuværende EUR / CHF Pris: $

EUR / CHF

 

Historiske datatabeller:

EUR / CHF Historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig ændring

DatePriceOpenHighLowChange%

Faktorer, der påvirker EUR / CHF-priser:

Som nævnt ovenfor er værdien af ​​EUR / CHF-valutaparet primært påvirket af geopolitisk og global stemning, ligesom mange nye markedsvalutaer. Bortset fra dette kan en faktor, der påvirker værdien af ​​den schweiziske franc, også være økonomiske dataudgivelser såsom BNP-data; over dammen kunne den verdensomspændende efterspørgsel efter Schweiz ‘banktjenester som et sikkert og fortroligt sted at holde offshore-fonde også betragtes som en af ​​de nøglefaktorer, der påvirker værdien af ​​den schweiziske franc.

Offentliggørelse af økonomiske data: Disse inkluderer BNP-data, information om industriproduktion og detailsalg, inflation og handelsbalancer. Andre vigtige detaljer, der fortjener opmærksomhed, omfatter beskæftigelsestal, planlagte SNB-møder og eventuelle daglige rapporter om naturkatastrofer, det politiske klima eller enhver ny regeringspolitik. Alle disse faktorer har tendens til at påvirke valutakursen for den schweiziske franc.

Renter:

Højere renter i en økonomi har tendens til at trække udenlandske investeringer, hvilket øger efterspørgslen og værdien af ​​hjemvalutaen. Ligeledes har lavere renter tendens til at undergrave valutakurser. Ved at hæve renten kan centralbanken sænke efterspørgslen efter varer, hvilket kan føre til pres på priserne.

Safe-Haven-efterspørgsel:

Den schweiziske francs efterspørgsel som et tilflugtssted forbedrer værdien betydeligt på de globale valutamarkeder. Efterspørgslen efter valutaen som et tilflugtssted steg i årene efter finanskrisen i 2008. Den schweiziske nationalbank (SNB) havde samlet en halv billion dollar i fremmed valuta inden 2011, hvilket svarer til omkring 70% af Schweiz ‘BNP.

Schweiziske banktjenester:

En faktor, der påvirker værdien af ​​den schweiziske franc, kunne også være den verdensomspændende efterspørgsel efter Schweiz ‘banktjenester som et sikkert og fortroligt sted at holde offshore-fonde. Det er værd at nævne, at den schweiziske franc også kunne betragtes som et fast alternativ til den amerikanske dollar eller det engelske pund i tider med turbulens og usikkerhed, da når andre økonomier viser tegn på forværring, vokser den schweiziske franc i popularitet hos spekulanter og handlende.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me