USD / INR Historiske pristabeller – Historik over amerikanske dollar

Den indiske rupee er den nationale valuta i Indien, som også kaldes INR. INR er dog normalt repræsenteret med symbolet £. Den indiske rupee (INR) stammer fra navnet rupiya, en sølvmønt, der først blev udstedt af Sultan Sher Shah Suri i det 16. århundrede. Indtil videre styres udstedelsen af ​​valutaen af ​​Indiens Reserve Bank. Forvaltning af valuta i Indien kunne betragtes som en af ​​de vigtigste opgaver for Reserve of India. Desuden spiller Indiens reservebank også en vigtig rolle i Indiens regerings udviklingsstrategi, udsender erklæringer og beslutter landets renter.

Fra et historisk synspunkt blev det nye rupieskilt (₹) officielt godkendt i 2010. D. Udaya Kumar oprettede det ved at kombinere Devanagari-konsonanten “र” (ra) og det latinske hovedbogstav “R” uden dets lodrette bar (svarende til R rotunda). Den første møntserie med det nye rupee-tegn blev udstedt den 8. juli 2011. Før det brugte Indien “₨” og “Re” som symbolerne for flere rupier og en rupee..

Mens jeg taler om mønterne, vil jeg minde dig om, at Indiens mønter udstedes i pålydende værdi på 50 paise, en rupee, to rupees, fem rupees og ti rupees.

Derfor er paisen værd 1/100 af en rupee. Mønter til en værdi af 50 paise kaldes små mønter, mens mønter svarende til eller over en rupee er kendt som rupee-mønter.

Med hensyn til pengesedler udstedes papirvalutaen eller sedlerne i Indien i pålydende værdi på 5, 10, 20, 50, 100, 500 og 2.000 rupees. Det er værd at nævne, at valørerne er trykt på 15 sprog på bagsiden af ​​papirrupees. På forsiden er valørerne trykt på hindi og engelsk.

Typisk opdateres Indiens pengesedler med nye designs, herunder tydelige forskelle mellem den gamle Mahatma Gandhi-serie af sedler og de nye med samme navn. Noterne viser forskellige temaer fra Indiens rige kultur.

Hvad er USD / INR (amerikansk dollar / indisk rupee)?

USD / INR står for den amerikanske dollar i forhold til den indiske rupee (USD / INR) valutapar, som fortæller den erhvervsdrivende, hvor mange indiske rupees (citatvalutaen) der er behov for for at købe en US-dollar (basisvalutaen). For eksempel, hvis markedsprisen på USD / INR er 716, kræves der omkring ₹ 71 for at købe 1 dollar. Som allerede nævnt er Rupee symboliseret med ₹. Det er interessant at bemærke, at INR er den 20. mest handlede valuta på verdensplan.

Det er også værd at nævne, at USD / INR-valutaparet normalt handler fra søndag aften til fredag ​​eftermiddag i mange lande, hvilket giver nyttige muligheder for de handlende. Du kan dog handle med opkald og sætte optioner på parret. Der er ingen levering af dollaren, og forskellen i udveksling sker i INR. Handelens karakter er europæisk. Indstillingen kan udnyttes ved udløb eller kvadreres i løbet af måneden. Hvis den amerikanske dollar vinder styrke mod rupien på eller før udløb, vinder køberen af ​​call-optionen. En køber af salgsoptionen vinder på en svagere dollar og taber på en stærkere US dollar.

Vigtige faktorer, der påvirker USD / INR valutapar

Værdien af ​​USD / INR-valutaparet er hovedsageligt påvirket af geopolitisk og global stemning, ligesom mange valutaer på nye markeder, da de udenlandske aktører har trukket sig tilbage fra det indiske aktiemarked, hvilket har bidraget til faldet i den indiske rupee. Den fremherskende handelssituation mellem USA og Kina ser ud til at have en dominoeffekt på global handel, som har påvirket den indiske valuta siden 5. september 2019.

På tværs af dammen har INR en stærk sammenhæng med råoliepriserne, da WTI Crude tegner sig for en betydelig del af Indiens samlede import. Enhver stigning i prisen på råolie skader således økonomien. Hvis priserne på WTI råolie stiger yderligere, vil det ikke kun påvirke rupiens stabilitet og stigningen på aktiemarkederne. Det kunne også give en inflationseffekt.

Nuværende USD / INR Pris: $

 

USD / INR

 

Historiske datatabel:

USD / INR Historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig ændring

DatePriceOpenHighLowChange%

Faktorer, der påvirker USD / INR-priserne:

Mange faktorer kan påvirke INR-valutakursen, herunder handelsstrømme, investeringsstrømme og oliepriser. Indien importerer olie, og en stigning i priserne kan forårsage inflation og tvinge RBI til at gribe ind for at støtte økonomien.

Renter:

Som vi allerede har nævnt, har højere renter i en økonomi tendens til at trække udenlandske investeringer, hvilket øger efterspørgslen og værdien af ​​hjemvalutaen. Ligeledes har lavere renter tendens til at undergrave valutakurser. Ved at hæve renten kan centralbanken sænke efterspørgslen efter sådanne varer og dermed lægge pres på priserne.

Råolie:

WTI råoliepriser kunne også betragtes som en af ​​de vigtigste faktorer, der påvirker priserne på den indiske rupee (INR), da råolie tegner sig for en betydelig del af Indiens samlede import. Således skader stigningen i prisen på råolie økonomien. Hvis WTI-råoliepriserne stiger yderligere, vil det ikke kun påvirke rupiens stabilitet og stigningen på aktiemarkederne, men det kan også give en inflationseffekt

Økonomiske data:

De økonomiske data, såsom forbrugerprisindeks (CPI), bruttonationalprodukt (BNP), handelsbalance, detailsalg, forbrugerprisindeks og industriprisindeks har stor indflydelse på USD / INR-priser. Disse data er vigtige, hvis man skal forstå aktiemarkedet og især retningen af ​​INR.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me