USD / ZAR Historiske pristabeller – Historik over amerikanske dollars

USD er en forkortelse for den amerikanske dollar, den officielle valuta for Amerikas Forenede Stater. En amerikansk dollar eller amerikansk dollar er opdelt i 100 cent eller i 1.000 møller til regnskabs- og beskatningsformål (symbol: ₥). Denne valuta er typisk repræsenteret af symbolet $ eller US $ for at skelne mellem den og andre dollarbaserede valutaer. Det er også værd at nævne, at den amerikanske dollar, ofte omtalt som greenback, er den mest anvendte valuta i aktiviteter over hele verden. Som et resultat betragtes denne valuta som en benchmarkvaluta. Bortset fra dette accepteres den amerikanske dollar som den officielle valuta i mange lande uden for USA.

 

På ZAR-fronten er den sydafrikanske rand (ZAR) den nationale valuta i Sydafrika. Det består af 100 cent og er repræsenteret med symbolet R. Det er værd at nævne, at navnet rand kommer fra ordet “Witwatersrand”, som betyder “hvid vandrygg”. Johannesburg, placeringen af ​​størstedelen af ​​Sydafrikas guldindskud, ligger på denne højderyg.

Fra et historisk synspunkt blev den sydafrikanske rand først lanceret i februar 1961, lige før Republikken Sydafrika blev oprettet. Den sydafrikanske rand erstattede det sydafrikanske pund med en hastighed på 2 rand til 1 pund. Indtil begyndelsen af ​​1970’erne var den sydafrikanske rand værd omkring R 1,5 pr. USD. Imidlertid devaluerede randen hurtigt under den store recession.

 

Hvad er USD / ZAR (US Dollar / Sydafrikansk Rand)?

USD / ZAR er et eksotisk par i valutahandel eller valutahandel, da rand (ZAR) er en voksende markedsvaluta, der bærer mindre likviditet end udviklede markedsvalutaer. Som vi allerede har nævnt, er USD / ZAR et eksotisk valutapar, da det har lavere likviditet end de fleste større valutaer, der handles på markedet, såsom (US dollar, schweizisk franc, euro, britisk pund, japansk yen, canadisk dollar og Australske dollar). Imidlertid giver randens lavere likviditet højere volatilitet, hvilket giver højere muligheder for belønninger (eller tab).

 

På trods af dette er den sydafrikanske økonomi mere udviklet end et antal af sine jævnaldrende i nye markeder, således at dens likviditet til gengæld betragtes som højere end mange af sine modparter og mere end tilstrækkelig til handelsformål..

 

Vigtige faktorer, der påvirker USD / ZAR-valutaparet

USD / ZAR-valutaparet påvirkes normalt af faktorer, der påvirker værdierne på den amerikanske dollar og den sydafrikanske rand i forhold til hinanden og til andre valutaer. Derfor vil renteforskellen mellem den sydafrikanske reservebank og Federal Reserve (Fed) have en væsentlig indflydelse på værdien af ​​disse valutaer sammenlignet med hinanden. Imidlertid holder de handlende øje med de økonomiske kalendere, da nyheder med stor effekt påvirker USD / ZAR-valutaparet betydeligt.

 

Når der handles med USD / ZAR, fokuserer handlende på den store indvirkning af både amerikanske og sydafrikanske økonomiske datapunkter, da valutaparet afspejler de to økonomier. Bruttonationalprodukt (BNP), forbrugerprisinflation, handelsbalance og balance på arbejdsløsheden og arbejdsløshedsdata betragtes som nøglefaktorer, der påvirker valutaparet.

Nuværende USD / ZAR Pris: $

USD / ZAR

 

Historiske datatabeller:

USD / ZAR Historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig ændring

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Som vi allerede har nævnt, påvirkes USD / ZAR-valutaparet normalt af faktorer, der påvirker værdierne på den amerikanske dollar og den sydafrikanske (rand) i forhold til hinanden og til andre valutaer. Derfor vil renteforskellen mellem den sydafrikanske reservebank og Federal Reserve (Fed) påvirke værdien af ​​disse valutaer betydeligt i forhold til hinanden. Dog forhandlerne holder øje med de økonomiske kalendere, da nyheder med stor effekt påvirker USD / ZAR-valutaen betydeligt.

 

Pengepolitik:

Valutaerne er mest følsomme over for centralbankers pengepolitik. De stigende renter i en økonomi har dog en tendens til at understøtte den indenlandske valuta. Ligeledes forventes sænkning af renter at underminere en valuta.

 

Økonomiske data:

De økonomiske data, såsom forbrugerprisindeks (CPI), bruttonationalprodukt (BNP), handelsbalance, detailsalg, forbrugerprisindeks og industriprisindeks har en betydelig indflydelse på USD / ZAR-priserne. Disse data er vigtige, hvis man skal forstå aktiemarkedet og især retningen af ​​ZAR.

 

Levere & Efterspørgsel:

Rand er, som en valuta, mest følsom over for LEVERINGS- OG KRAV-faktorer. Hvis den sydafrikanske eksport er populær og i høj efterspørgsel, underminerer den Rand som en valuta. Den stærke handelsindustri er vejledende for en veludviklet valuta. Men hvis der er masser af udbud og mindre efterspørgsel, kan dette påvirke den sydafrikanske valuta (ZAR) negativt.

 

Politisk situation:

Hvis dit land er i dårlige hænder, eller hvis det har en kaotisk regering, der træffer forfærdelige valg og konstant får tingene galt, vil dette i sidste ende skade valutaen. Regeringens manglende effektiv forvaltning af landet vil skræmme virksomheder og handelspartnere og afskrække dem fra at investere, og det kan endda resultere i, at turister undgår landet.

 

Tilgængelighed af penge:

Værdien af ​​en valuta kan defineres ved, hvor mange mennesker der bruger den. Hvis mennesker og virksomheder over hele verden øger deres efterspørgsel efter en indenlandsk valuta, vil det understøtte valutaen. At have et overskud af tilgængelig valuta har en negativ effekt, som underminerer dens værdi og påvirker valutakursen.

 

Internationale forhold:

Forholdet mellem lande har tendens til at vokse eller underminere deres økonomier. De øger rækkevidden af ​​forbrugere, der nås geografisk og demografisk gennem interaktioner såsom import og eksport, men de tillader også det andet lands økonomiske udsving at påvirke deres økonomi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me