USD / TRY Historialliset hintakaaviot – Yhdysvaltain dollarin hintahistoria

TRY tarkoittaa Turkin valuuttaa, uutta liiraa, joka on nyt toisen emissiokaudensa aikana. Turkin liira on Turkin kansallinen valuutta. Uusi turkkilainen liira voidaan kuitenkin jakaa 100 uuteen kolikkoon, yleensä kirjaimilla YTL. Historiallisesti Turkin uusi liira otettiin ensimmäisen kerran käyttöön vuoden 2005 alussa. Se vastasi miljoona vanhaa Turkin liiraa. Hallitus poisti kuusi nollaa valuutan arvosta uudelleenarvostuksen aikana vuonna 2005. TRY: n 9. numero painettiin vuonna 2009.

Haluan selittää sen historian, kuinka Turkin liiran vapauttaminen valuuttana jaettiin kahteen jaksoon. Ensimmäinen turkkilainen liira oli käytössä vuosina 1923–2005 (se pysyi voimassa ja liikkeessä vuoden 2005 loppuun asti). Samanaikaisesti toinen Turkin liirakausi alkoi vuonna 2005. Valuuttana TRY on historiansa aikana sidottu Ranskan frangiin ja Ison-Britannian puntaan, ja se on sekä kova että pehmeästi sidottu Yhdysvaltain dollariin. . Selvää kiinnitystä ei enää ole, mutta Turkki puuttuu aktiivisesti valuuttamarkkinoihin ja yrittää vaikuttaa TRY: n arvoon.

TRY: n historia (uusi Turkin liira)

Vastauksena vuoden 2001 talouskriisiin Turkin liira alkoi menettää arvoa. Valtion omistamat yritykset, kuten teleyritykset ja öljynjalostamot, yksityistettiin, ja keskuspankki käytti tiukkaa rahapolitiikkaa yrittäessään rajoittaa menoja ja varmistaa, että inflaatio ei tuhoa taloudellisia voittoja. Ennen näiden talousuudistusten toteuttamista Turkin talous riippui suuresti ulkomaisesta avusta, sillä noin 80% Turkin BKT: sta oli ulkomaanvelkaa.

Tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat USD / TRY-valuuttapari

USD / TRY-valuuttapariin vaikuttavat yleensä tekijät, jotka vaikuttavat Yhdysvaltain dollarin ja Turkin liiran arvoon suhteessa toisiinsa ja muihin valuuttoihin. Siksi Turkin tasavallan keskuspankin ja keskuspankin (Fed) välisellä korkoerolla on merkittävä vaikutus näiden valuuttojen arvoon toisiinsa nähden. On syytä muistaa, että Turkin liira putosi yli 20% ja putosi ennätyksellisen matalalle alueelle Yhdysvaltain dollariin nähden 10. elokuuta 2018. Syynä tähän saattaa kuitenkin olla taloudellisia ja geopoliittisia ongelmia. Sen lisäksi, että maa kärsi nopeasti nousevasta inflaatiosta ja poliittisesta painostuksesta pitää korkotaso alhaisena, maassa oli uhkaava velkakriisi, joka uhkasi painostaa edelleen taloutta ja valuuttaa.

Nykyinen USD / TRY Hinta: $

 

USD / TRY

 

Historialliset tietotaulukot:

USD / TRY Historialliset hintatiedot

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

 

Kuukauden muutos

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

USD / TRY-hintoihin vaikuttavat tekijät:

USD / TRY-valuuttapariin vaikuttavat tekijät, jotka määräävät Yhdysvaltain dollarin ja Turkin liiran arvon verrattuna toisiinsa ja muihin valuuttoihin. Siksi keskuspankin (Fed) ja Turkin tasavallan keskuspankin välinen korkoero vaikuttaa valuuttojen arvoon toisiinsa nähden.

CBRT ja korot:

Korkotason määrittämistä voidaan pitää yhtenä CBRT: n tärkeimmistä tehtävistä. Turkin rahapolitiikan rakenne on suunniteltu pitämään inflaatio matalana ja vakaana. Keinotekoisesti matalan korkotason ympäristö on siten lisännyt jatkuvia paineita Turkin liiraan.

 

Yhdysvaltojen ja Turkin suhteet:

 

Yhdysvaltojen ja Turkin välinen suhde on viime vuosina huonontunut, mikä yleensä heikentää Turkin taloutta ja sen valuuttaa.

Taloudelliset tiedot:

Taloudelliset tiedot, kuten kuluttajahintaindeksi (CPI), bruttokansantuote (BKT), kauppatase, vähittäismyynti, työvoimatutkimus (Kanadan työttömyystilasto) ja teollisuushintaindeksi, vaikuttavat suuresti USD / TRY-hintoihin.

 

Turkin mahdollinen velkakriisi:

 

Turkin raskas velkataakka muille maille ilmenee poikkeuksellisen suurena osuutena sen ulkomaisista valuutoista. Turkin valuutan heikentymisen myötä Turkille on vaikeampaa ja kalliimpi hoitaa tätä ulkomaista velkaa, mikä pahentaa valuutan laskua entisestään. Lisäksi Turkin huomattavan suuri vaihtotaseen alijäämä lisää maan potentiaalia joutua vakavaan velkakriisiin entisestään. Haluan huomauttaa, että Turkin lainojen määrä on 265 miljardia dollaria eli alle 1% maailmanlaajuisesta lainasta pankin kansainvälisten järjestelyjen mukaan.

Kansainväliset suhteet:

Maiden väliset suhteet yleensä kasvavat tai heikentävät niiden taloutta. Ne lisäävät maantieteellisesti ja demografisesti saavutettujen kuluttajien määrää muun muassa tuonnin ja viennin kautta, mutta ne antavat myös muiden maiden taloudellisten vaihtelujen vaikuttaa talouteen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me