USD / TRY Historiske pristabeller – Historik over amerikanske dollar

TRY står for den tyrkiske valuta, den nye lira, som nu er i sin 2. udstedelsesperiode. Den tyrkiske lira er Tyrkiets nationale valuta. Imidlertid kan den nye tyrkiske lira opdeles i 100 nye kurus-mønter, som regel repræsenteret af bogstaverne YTL. Fra et historisk aspekt blev den tyrkiske nye lira først introduceret i begyndelsen af ​​2005. Den svarede til 1 million af den gamle tyrkiske lira. Regeringen fjernede de seks nuller fra valutaens værdi under revaluering i 2005. Den 9. udgave af TRY blev trykt i 2009.

Lad mig forklare historien om, hvordan frigivelsen af ​​den tyrkiske lira som valuta blev opdelt i to perioder. Den første tyrkiske lira var i brug i perioden mellem 1923 og 2005 (den forblev gyldig og i omløb indtil udgangen af ​​2005). På samme tid begyndte den 2. tyrkiske lira-periode i 2005. Som en valuta er TRY blevet knyttet til den franske franc og det britiske pund, såvel som at være både hård og blød knyttet til den amerikanske dollar, gennem sin historie . Der er ikke længere en eksplicit pind, men Tyrkiet griber aktivt ind i valutamarkederne og forsøger at påvirke værdien af ​​TRY.

TRY’s historie (Ny tyrkisk lira)

Som reaktion på den økonomiske krise i 2001 begyndte den tyrkiske lira at miste værdi. Statsejede virksomheder, såsom telekommunikationsselskaber og olieraffinaderier, blev privatiseret, og centralbanken førte en stram pengepolitik i et forsøg på at begrænse udgifterne og sikre, at inflationen ikke ødelagde økonomiske gevinster. Før disse økonomiske reformer fandt sted, var Tyrkiets økonomi stærkt afhængig af udenlandsk bistand, da ca. 80% af Tyrkiets BNP var ekstern gæld.

Vigtige faktorer, der påvirker USD / TRY Valutapar

USD / TRY-valutaparet påvirkes normalt af faktorer, der påvirker værdien af ​​den amerikanske dollar og den tyrkiske lira i forhold til hinanden og andre valutaer. Derfor har renteforskellen mellem Republikken Tyrkiets Centralbank og Federal Reserve (Fed) en væsentlig indflydelse på værdien af ​​disse valutaer i forhold til hinanden. Det er værd at huske, at den tyrkiske lira faldt med mere end 20% og faldt i rekordlavt territorium mod den amerikanske dollar den 10. august 2018. Årsagen til dette kan imidlertid være forbundet med økonomiske og geopolitiske problemer. Ud over at lide af hurtigt stigende inflation og politisk pres for at holde renten nede stod landet over for en truende gældskrise, der truede med at lægge yderligere pres på både økonomien og valutaen.

Nuværende USD / TRY Pris: $

 

USD / TRY

 

Historiske datatabel:

USD / TRY Historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig ændring

DatePriceOpenHighLowChange%

Faktorer, der påvirker USD / TRY-priserne:

USD / TRY-valutaparet påvirkes af faktorer, der bestemmer værdien af ​​den amerikanske dollar og den tyrkiske lira sammenlignet med hinanden og andre valutaer. Derfor vil renteforskellen mellem Federal Reserve (Fed) og Republikken Tyrkiets Centralbank påvirke værdien af ​​valutaer i forhold til hinanden.

CBRT og rentesatser:

Bestemmelse af renten kan betragtes som en af ​​CBRTs vigtigste opgaver. Den tyrkiske pengepolitiske struktur er designet til at holde inflationen lav og stabil. Det kunstigt lave miljø har således bidraget til yderligere løbende pres på den tyrkiske lira.

 

Forholdet mellem USA og Tyrkiet:

 

Forholdet mellem USA og Tyrkiet er blevet værre de seneste år, hvilket har tendens til at undergrave den tyrkiske økonomi og dens valuta.

Økonomiske data:

De økonomiske data, såsom forbrugerprisindekset (CPI), bruttonationalproduktet (BNP), handelsbalancen, detailsalget, arbejdskraftsundersøgelsen (den canadiske arbejdsløshedsstatistik) og industriprisindekset har stor indflydelse på USD / TRY-priserne.

 

Potentiel tyrkisk gældskrise:

 

Tyrkiets tunge gældsbyrde til andre lande er tydelig i den ekstraordinært store procentdel af dens gæld, der er denomineret i fremmed valuta. Da den tyrkiske valuta fortsat underminerer, bliver denne udenlandske gæld vanskeligere og dyrere for Tyrkiet at styre, hvilket yderligere forværrer faldet i valutaen. Desuden gør Tyrkiets bemærkelsesværdigt store mangel på betalingsbalancens land potentialet til at falde i en alvorlig gældskrise endnu højere. Lad mig påpege, at de tyrkiske lån beløber sig til 265 milliarder dollars eller mindre end 1% af det samlede beløb i verden ifølge Bank of International Settlements.

Internationale forhold:

Forholdet mellem lande har tendens til at vokse eller underminere deres økonomier. De øger rækkevidden af ​​forbrugere, der er nået geografisk og demografisk, gennem interaktioner som import og eksport, men de tillader også de økonomiske udsving i andre lande at påvirke deres økonomi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me