USD / ZAR historialliset hintakaaviot – Yhdysvaltain dollarin hintahistoria

USD on lyhenne Yhdysvaltain dollarista, Yhdysvaltojen virallisesta valuutasta. Yksi Yhdysvaltain dollari tai Yhdysvaltain dollari on jaettu 100 senttiin tai 1000 myllyyn kirjanpitoa ja verotusta varten (symboli: ₥). Tätä valuuttaa edustaa tyypillisesti symboli $ tai US $, jotta se voidaan erottaa muista dollaripohjaisista valuutoista. On myös syytä mainita, että Yhdysvaltain dollari, jota usein kutsutaan greenbackiksi, on maailmanlaajuisesti käytetyin valuutta. Tämän seurauksena tätä valuuttaa pidetään vertailuvaluuttana. Tämän lisäksi Yhdysvaltain dollari hyväksytään virallisena valuuttana monissa Yhdysvaltojen ulkopuolella.

 

ZAR-rintamalla Etelä-Afrikan rand (ZAR) on Etelä-Afrikan kansallinen valuutta. Se koostuu 100 sentistä ja sitä edustaa symboli R. On syytä mainita, että nimi rand tulee sanasta “Witwatersrand”, joka tarkoittaa “valkovesi harjanne”. Johannesburg, joka sijaitsee suurimman osan Etelä-Afrikan kultaesiintymistä, sijaitsee tällä harjalla.

Historiallisesta näkökulmasta Etelä-Afrikan rand käynnistettiin ensimmäisen kerran helmikuussa 1961, juuri ennen Etelä-Afrikan tasavallan perustamista. Etelä-Afrikan rand korvasi Etelä-Afrikan punnan nopeudella 2 juovaa 1 puntaan. 1970-luvun alkuun asti Etelä-Afrikan randin arvo oli noin 1,5 R / USD. Randi devalvoi kuitenkin nopeasti suuren taantuman aikana.

 

Mikä on USD / ZAR (Yhdysvaltain dollari / Etelä-Afrikan randi)?

USD / ZAR on eksoottinen pari valuuttakaupassa tai valuuttakaupassa, koska rand (ZAR) on kehittyvien markkinoiden valuutta, jolla on vähemmän likviditeettiä kuin kehittyneillä markkinoilla. Kuten jo mainitsimme, USD / ZAR on eksoottinen valuuttapari, koska sen likviditeetti on matalampi kuin useimmilla markkinoilla käydyillä valuutoilla, kuten (Yhdysvaltain dollari, Sveitsin frangi, euro, Ison-Britannian punta, Japanin jeni, Kanadan dollari ja Australian dollari). Randin matalampi likviditeetti tarjoaa kuitenkin suuremman volatiliteetin, mikä tarjoaa suuremmat mahdollisuudet palkkioihin (tai tappioihin).

 

Tästä huolimatta Etelä-Afrikan talous on kehittyneempi kuin monet sen kehittyvien markkinoiden ikäisistä, joten sen likviditeettiä pidetään puolestaan ​​korkeampana kuin monia muita vastaavia ja enemmän kuin riittävinä kaupankäyntitarkoituksiin.

 

Tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat USD / ZAR-valuuttapariin

USD / ZAR-valuuttapariin vaikuttavat yleensä tekijät, jotka vaikuttavat Yhdysvaltain dollarin ja Etelä-Afrikan randin arvoihin suhteessa toisiinsa ja muihin valuuttoihin. Siksi Etelä-Afrikan keskuspankin ja keskuspankin (Fed) välinen korkoero vaikuttaa merkittävästi näiden valuuttojen arvoon toisiinsa nähden. Elinkeinonharjoittajat pitävät kuitenkin silmällä taloudellisia kalentereita, koska suuret uutiset vaikuttavat merkittävästi USD / ZAR-valuuttapariin.

 

Kaupankäynnin kohteena USD / ZAR, kauppiaat keskittyvät sekä Yhdysvaltojen että Etelä-Afrikan taloustietopisteiden suuriin vaikutuksiin, koska valuuttapari heijastaa kahta taloutta. Bruttokansantuotetta (BKT), kuluttajahintainflaatiota, kaupan / vaihtotaseen saldoa ja työttömyystietoja pidetään keskeisinä tekijöinä, jotka vaikuttavat valuuttapariin.

Nykyinen USD / ZAR Hinta: $

USD / ZAR

 

Historialliset tietotaulukot:

Historialliset USD / ZAR-hintatiedot

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

 

Kuukauden muutos

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

 

Kuten olemme jo maininneet, USD / ZAR-valuuttapariin vaikuttavat yleensä tekijät, jotka vaikuttavat Yhdysvaltain dollarin ja Etelä-Afrikan (rand) arvoihin suhteessa toisiinsa ja muihin valuuttoihin. Siksi Etelä-Afrikan keskuspankin ja keskuspankin (Fed) välinen korkoero vaikuttaa merkittävästi näiden valuuttojen arvoon toisiinsa nähden. Elinkeinonharjoittajat pitävät kuitenkin silmällä taloudellisia kalentereita, koska voimakkaat uutiset vaikuttavat merkittävästi USD / ZAR -valuuttaan.

 

Rahapolitiikka:

Valuutat ovat herkempiä keskuspankkien rahapolitiikalle. Talouden nousevat korot tukevat kuitenkin yleensä kotimaan valuuttaa. Samoin korkojen laskemisen odotetaan heikentävän valuuttaa.

 

Taloudelliset tiedot:

Taloudelliset tiedot, kuten kuluttajahintaindeksi (CPI), bruttokansantuote (BKT), kauppatase, vähittäismyynti, kuluttajahintaindeksi ja teollisuushintaindeksi, vaikuttavat merkittävästi USD / ZAR-hintoihin. Nämä tiedot ovat välttämättömiä, jos halutaan ymmärtää osakemarkkinat ja erityisesti ZAR: n suunta.

 

Toimittaa & Kysyntä:

Rand, valuuttana, on herkin hankinta- ja kysyntätekijöille. Jos Etelä-Afrikan vienti on suosittua ja suurta kysyntää, se heikentää Randia valuuttana. Vahva kauppateollisuus on osoitus hyvin toimivasta valuutasta. Mutta jos tarjontaa on paljon ja kysyntää vähemmän, se voi vaikuttaa negatiivisesti Etelä-Afrikan valuuttaan (ZAR).

 

Poliittinen tilanne:

Jos maasi on huonoissa käsissä tai jos sillä on kaoottinen hallitus, joka tekee kauheita valintoja ja saa jatkuvasti asiat väärin, se vahingoittaa lopulta valuuttaa. Hallituksen epäonnistuminen hallita maata tehokkaasti houkuttelee yrityksiä ja kauppakumppaneita ja estää heitä investoimasta, ja se voi jopa johtaa siihen, että turistit välttävät maata.

 

Rahan saatavuus:

Valuutan arvo voidaan määrittää sen mukaan, kuinka moni ihminen käyttää sitä. Jos ihmiset ja yritykset maailmanlaajuisesti lisäävät kotimaan valuutan kysyntää, se tukee valuuttaa. Käytettävissä olevan valuutan ylijäämällä on kielteinen vaikutus, joka heikentää sen arvoa ja vaikuttaa valuuttakurssiin.

 

Kansainväliset suhteet:

Maiden väliset suhteet yleensä kasvavat tai heikentävät niiden taloutta. Ne lisäävät maantieteellisesti ja demografisesti saavutettujen kuluttajien määrää vuorovaikutuksessa, kuten tuonti ja vienti, mutta ne antavat myös toisen maan talouden vaihteluille mahdollisuuden vaikuttaa heidän talouteensa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me