USD / INR historialliset hintakaaviot – Yhdysvaltain dollarin hintahistoria

Intian rupia on Intian kansallinen valuutta, jota kutsutaan myös nimellä INR. INR on kuitenkin yleensä esitetty symbolilla ₹. Intian rupia (INR) on saanut nimensä rupiyasta, hopeakolikosta, jonka ensimmäisen kerran laski sulttaani Sher Shah Suri 1500-luvulla. Toistaiseksi valuutan liikkeeseenlaskua hallitsee Intian keskuspankki. Intian valuutan hallintaa voidaan pitää Intian keskuspankin tärkeimpänä tehtävänä. Lisäksi Intian varapankilla on myös tärkeä osa Intian hallituksen kehitysstrategiassa, antaa lausuntoja ja päättää maan koroista.

Historiallisesta näkökulmasta uusi rupia-merkki (₹) hyväksyttiin virallisesti vuonna 2010. D. Udaya Kumar loi sen yhdistämällä Devanagarin konsonantin “र” (ra) ja latinankielisen ison R-kirjaimen ilman sen pystysuoraa palkki (samanlainen kuin R rotunda). Ensimmäiset kolikot, joissa oli uusi rupiamerkki, laskettiin liikkeeseen 8. heinäkuuta 2011. Sitä ennen Intia käytti ”₨” ja “Re” symboleina useille rupioille ja yhdelle rupialle.

Kolikoista puhuessani haluaisin muistuttaa, että Intian kolikot lasketaan liikkeeseen 50 paisun, yhden rupian, kahden rupian, viiden rupian ja kymmenen rupian nimellisarvoina..

Siksi paisun arvo on 1/100 rupiaa. 50 paisen arvoisia kolikoita kutsutaan pieniksi kolikoiksi, kun taas yhden rupian suuruiset tai sitä suuremmat kolikot kutsutaan rupia-kolikoiksi.

Setelien osalta paperiraha tai setelit Intiassa lasketaan liikkeeseen 5, 10, 20, 50, 100, 500 ja 2000 rupiaa. On syytä mainita, että setelit on painettu 15 kielellä paperirupioiden kääntöpuolelle. Etupuolella setelit on painettu hindiksi ja englanniksi.

Intian setelit päivitetään tyypillisesti uusilla malleilla, mukaan lukien selkeät erot vanhan Mahatma Gandhi -sarjan ja uusien samannimisten setelien välillä. Muistiinpanot esittävät erilaisia ​​aiheita Intian rikkaasta kulttuurista.

Mikä on USD / INR (Yhdysvaltain dollari / Intian rupia)?

USD / INR tarkoittaa Yhdysvaltain dollaria ja Intian rupiaa (USD / INR) valuuttaparia, mikä kertoo elinkeinonharjoittajalle kuinka monta Intian rupiaa (tarjousvaluutta) tarvitaan yhden Yhdysvaltain dollarin (perusvaluutan) ostamiseen. Esimerkiksi, jos USD / INR: n markkinahinta on 716, yhden dollarin ostamiseen tarvitaan noin ₹ 71. Kuten jo mainittiin, rupiaa symboloi ₹. On mielenkiintoista huomata, että INR on maailman 20. eniten vaihdettu valuutta.

On myös syytä mainita, että USD / INR-valuuttapari käy yleensä kauppaa sunnuntai-iltasta perjantai-iltapäivään monissa maissa ja tarjoaa hyödyllisiä mahdollisuuksia kauppiaille. Voit kuitenkin käydä kauppaa puheluilla ja laittaa optioita pariin. Dollaria ei toimiteta, ja vaihtoero tehdään INR: nä. Kaupankäynnin luonne on eurooppalaista tyyliä. Optiota voidaan käyttää erääntyessä tai se voidaan neliöidä kuukauden aikana. Jos Yhdysvaltain dollari nousee voimaan rupiaa vastaan ​​ennen sen päättymistä tai ennen sitä, osto-optioiden ostaja voittaa. Put optio-ostaja saa voittoa heikommasta dollarista ja häviää vahvemmasta Yhdysvaltain dollarista.

Tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat USD / INR-valuuttapariin

USD / INR-valuuttaparin arvoon vaikuttaa pääasiassa geopoliittinen ja globaali ilmapiiri, kuten monet kehittyvien markkinoiden valuutat, kun ulkomaiset toimijat ovat vetäytyneet Intian osakemarkkinoilta, mikä on osaltaan vaikuttanut Intian rupian laskuun. Yhdysvaltain ja Kiinan vallitsevalla kauppatilanteella näyttää olevan domino vaikutus maailmankauppaan, joka on vaikuttanut Intian valuuttaan 5.9.2019 lähtien..

Lammen toisella puolella INR: llä on voimakas korrelaatio raakaöljyn hintoihin, koska WTI-raakaöljyn osuus Intian kokonaistuonnista on merkittävä. Siten raakaöljyn hinnan nousu vahingoittaa taloutta. Jos WTI-raakaöljyn hinnat nousevat edelleen, se ei vaikuta vain rupian vakauteen ja osakemarkkinoiden nousuun. Se voi myös tuottaa inflaatiovaikutuksen.

Nykyinen USD / INR Hinta: $

 

USD / INR

 

Historialliset tietotaulukot:

Historialliset USD / INR-hintatiedot

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

 

Kuukauden muutos

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

USD / INR-hintoihin vaikuttavat tekijät:

Monet tekijät voivat vaikuttaa INR-valuuttakurssiin, mukaan lukien kauppavirrat, investointivirrat ja öljyn hinnat. Intia tuo öljyä, ja hintojen nousu voi aiheuttaa inflaation ja pakottaa RBI: n puuttumaan talouteen.

Korot:

Kuten olemme jo maininneet, korkeammat korot taloudessa houkuttelevat ulkomaisia ​​investointeja, mikä lisää kotivaluutan kysyntää ja arvoa. Samoin matalat korot heikentävät valuuttakursseja. Korottamalla korkoa keskuspankki voi laskea tällaisten tuotteiden kysyntää aiheuttaen paineita hintoihin.

Raakaöljy:

WTI-raakaöljyn hintoja voidaan myös pitää yhtenä suurimmista Intian rupian (INR) hintoihin vaikuttavista tekijöistä, koska raakaöljyn osuus Intian kokonaistuonnista on merkittävä. Siten raakaöljyn hinnannousu vahingoittaa taloutta. Jos WTI-raakaöljyn hinta nousee edelleen, se ei vaikuta vain rupian vakauteen ja osakemarkkinoiden nousuun, mutta se voi myös aiheuttaa inflaatiovaikutuksen

Taloudelliset tiedot:

Taloudelliset tiedot, kuten kuluttajahintaindeksi (CPI), bruttokansantuote (BKT), kauppatase, vähittäismyynti, kuluttajahintaindeksi ja teollisuushintaindeksi, vaikuttavat suuresti USD / INR-hintoihin. Nämä tiedot ovat tärkeitä, jos halutaan ymmärtää osakemarkkinat ja erityisesti INR: n suunta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me