USD / MXN historialliset hintakaaviot – Yhdysvaltain dollarin hintahistoria

Meksikon peso on Meksikon kansallinen valuutta, joka tunnetaan myös koodilla MXN. Meksikon peso koostuu 100 sentavosta, ja sitä edustaa yleensä symboli $ tai Mex $. Sana peso on peräisin meksikolaisesta sanasta ‘peso’, joka tarkoittaa ‘painoja’ ja viittaa kulta- tai hopeapainoihin.

Historiallisesti katsottuna peso perustui alun perin Espanjan viralliseen valuutaan, todelliseen, joka oli hopeaksi lyöty Espanjan dollari. Meksikolainen nimi tulee valuutan yleisimmistä tunnisteista, hopea 8-todellinen kolikko, joka pysyi liikkeessä 1800-luvun puoliväliin saakka. Vuonna 1863 valmistettiin ensimmäiset sentavolomaiset kolikot, joiden arvo oli sadasosa pesoa. Nämä kolikot pysyivät liikkeessä 1900-luvun puoliväliin saakka, mutta niiden kultapitoisuus väheni huomattavasti ajan myötä.

 

Mikä on USD / MXN (Yhdysvaltain dollari / Meksikon peso)?

USD / MXN tarkoittaa Yhdysvaltain dollaria vastaan ​​Meksikon peso (USD / MXN) valuuttaparia, mikä kertoo, kuinka paljon Yhdysvaltain dollari on arvoltaan mitattuna MXN: ään nähden. USD / MXN pidetään eksoottisena parina. Meksikon peso on kuitenkin yksi eniten vaihdetuista valuutoista Yhdysvaltain dollaria sisältävien valuuttaparien joukossa. Meksikolla on ja kehittyvien markkinoiden valuutta. Tämän lisäksi USA ja historiallisesti läheiset suhteet kauppakumppaneina lisäävät yleensä tämän valuutan arvoa.

 

On myös syytä mainita, että USD / MXN-valuuttapari käy kauppaa normaalisti sunnuntai-iltasta perjantai-iltapäivään Yhdysvalloissa, mikä tarjoaa hyödyllisiä mahdollisuuksia kauppiaille. Määrä ja volatiliteetti voivat kuitenkin vaihdella huomattavasti kussakin 24 tunnin jaksossa, ja leviäminen (tarjousten ja kyselyjen välinen ero) kasvaa hiljaisina aikoina ja kaventuu aktiivisina jaksoina. Tämän lisäksi kykyä avata ja sulkea positioita milloin tahansa voidaan pitää yhtenä tärkeimmistä eduista valuuttamarkkinoilla; suurin osa kaupankäyntistrategioista kehittyy aktiivisten jaksojen aikana.

 

Kuten me kaikki tiedämme, Meksiko on yhdeksänneksi suurin öljyntuottaja maailmassa. Tämä puolestaan ​​sitoo Meksikon sen luonnonvaroihin. Meksikon peso korreloi kuitenkin voimakkaasti muiden hyödykeperusteisten valuuttojen kanssa, mukaan lukien Brasilian real (BRL) ja Kolumbian peso (COP). Tämä suhde vahvistaa energiavaihteluiden ja raakaöljyn ja maakaasun futuurimarkkinoita liikuttavien tietojen merkitystä.

 

Tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat USD / MXN-valuuttapariin

USD / MXN-valuuttaparin arvoon vaikuttavat pääasiassa geopoliittiset ja globaalit ilmapiirit, kuten monet kehittyvien markkinoiden valuutat. Yleensä kun maailmanlaajuinen volatiliteetti on matala, peso arvostaa, kuten nähdään suuren hidastumisen jälkeisinä vuosina. Haluan muistuttaa teitä siitä, että joukko mukavia keskuspankin poliittisia aloitteita heilahti ja peson arvo nousi hitaasti. Kriisin jälkeen Meksikon peson arvo nousi peräti 30 prosenttia dollaria vastaan. Päinvastoin, peson arvo laski 20 prosenttia kolmessa kuukaudessa, pääasiassa presidentti Donald Trumpin valinnan ansiosta, mikä lisäsi volatiliteettia ja vaikutti valuutan tappioihin.

Nykyinen USD / MXN Hinta: $

USD / MXN

 

Historialliset tietotaulukot:

Historialliset USD / MXN-hintatiedot

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

 

Kuukauden muutos

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

 

Korkeammat korot:

 

Korkeamman koron voidaan katsoa olevan yksi Meksikon pesoon vaikuttavista avaintekijöistä. On huomattava, että peso maksoi noin 8% korkoa vuodessa vuonna 2019, kun Yhdysvaltain dollari oli noin 2%. Tämä puolestaan ​​heikensi Meksikon valuutan arvoa. Monien vuosien ajan Meksikon peso tuotti korkeamman tuoton kuin Yhdysvaltain dollari.

 

Läheisyys Yhdysvaltoihin:

Meksikolla ja Yhdysvalloilla on raja ja suhde, joka ulottuu kattaviin kauppasopimuksiin ja maahanmuuttokiistoihin. Fyysisellä läheisyydellä on kuitenkin taipumus vaikuttaa ylimääräisesti peson arvoon. Erittäin vauras raja-alueet, jotka harjoittavat kaupallista vuorovaikutusta, lisäävät Meksikon peson likviditeettiä.

 

On syytä muistaa, että USD / MXN-valuuttapari tarjoaa luonnollisen valuuttapelin markkinoilla, ja se on myös likvidin MXN-pari, kuten olemme jo maininneet. Tämän lisäksi Yhdysvallat vei Meksikoon 256 miljardia dollaria tavaroita vuonna 2019, kun taas tavaroita tuotiin 358 miljardin dollarin arvoon, mikä lisäsi lopulta merkityksellistä likviditeettiä valuutalle. Tämä kauppatase osoitti jonkin verran vaihtelua viime vuosikymmenellä, ja siirtymäsuhde vaikutti suhteelliseen arvoon.

 

Raakaöljy:

WTI-raakaöljyn hintoja voidaan myös pitää yhtenä tärkeimmistä Meksikon pesoon vaikuttavista tekijöistä, koska Meksikon valtavat öljyvarat tarjoavat vakuuden rahoitukselle. Lainanoton pääoma antaa hallitukselle mahdollisuuden hankkia varoja kotimaisiin meno-ohjelmiin. Kansainväliset lainanantajat mieluummin sijoittavat ja ottavat riskejä öljyn hallitsemissa maissa, kun raakaöljyn hinnat ovat korkeat. Meksikon peson ja öljyn väliset suhteet tekevät siitä myös erinomaisen tavan spekuloida öljyn hinnoilla.

 

Haluan muistuttaa teitä siitä, että OPEC: n tarjonnan lisääntyminen on kärsinyt Meksikosta öljytuottajana. Tämä on lisännyt paineita, joita öljyn hintojen lasku vuoden 2013 jälkeen aiheutti. Öljyn hinnan dramaattinen lasku vuoden 2020 alussa heikensi peson arvoa.

 

Taloudelliset tiedot:

Taloudelliset tiedot, kuten kuluttajahintaindeksi (CPI), bruttokansantuote (BKT), kauppatase, vähittäismyynti, työvoimatutkimus (Kanadan työttömyystilastot), kuluttajahintaindeksi ja teollisuushintaindeksi, vaikuttavat suuresti USD / MXN hinnat. Nämä tiedot ovat tärkeitä osakemarkkinoiden ja erityisesti MXN: n suunnan ymmärtämiseksi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me