Alumiinin historialliset hintakaaviot – Alumiinin hintahistoria

Alumiini on toiseksi eniten käytetty metalli raudan jälkeen, ja sillä on suuri kysyntä kasvavissa talouksissa ja maailmanlaajuisessa kulutuksessa. Sitä käytetään yleensä ilma- ja lentokoneteollisuudessa, alumiiniautoissa, autoteollisuudessa, rakentamisessa, elektroniikassa ja laitteissa, aurinkopaneelien nanoteknologiassa sekä folioissa ja pakkauksissa. Alumiinin hinnat ovat hyvin riippuvaisia ​​maailmanlaajuisesta kysynnästä, rakennusalasta ja tuottajien uutisista. Kolme parasta alumiinia tuottavaa maata ovat Kiina, Venäjä ja Kanada.

Suurin alumiinin kuluttaja, jolla on erittäin suuri kysyntä, on Kiina, jossa kaupungistuminen on lisännyt kulutusta. Kiina käyttää noin 40% vuotuisesta alumiinin toimituksesta. Kiinan jälkeen seuraavaksi suurimmat metallin kuluttajat ovat Japani, Euroopan unioni ja Yhdysvallat.

Alumiinin hinnat on yhdistetty Kiinan BKT: n kasvuun viimeisten kahden vuosikymmenen aikana; se on nostanut monia teollisuuden hyödykkeiden hintoja korkeammalle. Pakkausala, kiinteistö-, kuljetus-, rakennus- ja elektroniikkasektorit Kiinassa ja muualla maailmassa ovat nostaneet alumiinin kysyntää.

ALUMIINI

Miksi tarkastella historiallisia alumiinihintoja?

Alumiinin nousevan poikkeaman määrittämiseen liittyy useita tekijöitä. Tutkitaan niitä yksitellen, jotta voidaan ennustaa alumiinin hinnat.

Kiinan kysyntä ja ylikapasiteetti:

Suurin alumiinin tuottaja ja kuluttaja on Kiina, koska nopeasti kasvava Kiinan talous on tarvinnut alumiinia rakentamiseen, kuljetuksiin ja elektroniikkaan viime vuosina. Kiinan bruttokansantuotteen laskiessa sisäinen kysyntä ei kuitenkaan pystynyt absorboimaan suurta tarjontaa, mikä sai Kiinan viemään metallia Yhdysvaltoihin ja muihin maihin.

Kiinassa vallitsevasta alumiinin ylikapasiteetista huolimatta paikallishallinto jatkoi teollisuuspolitiikkaa tuotannon laajentamiseksi. Viimeisten viiden vuoden aikana Kiinan ylikapasiteetti on kasvanut 60%, mikä on johtanut maailmanmarkkinoiden vääristymiin johtuen metallin viennin kasvusta kolmansiin maihin.

Tilastotoimiston mukaan Kiinassa olevat sulatot tuottivat kesäkuussa noin 3,02 Mt primäärialumiinia. Tämä oli kaikkien aikojen korkein määrä kesäkuussa, koska vuotuinen kokonaistuotanto kasvoi 1,7%. Tästä huolimatta Kiinan hallitus perusti uuden tuotantolinjan, jonka kapasiteetti oli 680 000 tonnia vuodessa vuoden 2020 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana. Pelkästään nämä uudet kapasiteetit vastasivat lähes 40 prosenttia Yhdysvaltain alumiinin sulattamiskapasiteetista..

Kiina antoi 60-70 miljardia dollaria välillisiä valtiontukia viidelle alumiinia tuottavalle yritykselle, ja tällä oli tärkeä rooli ylikapasiteetissa. Tämä tuettu alumiinin ylikapasiteetti Kiinassa on perustavanlaatuinen kauppahaaste, jonka Yhdysvaltain alumiiniteollisuuden on kohdattava, kun ne ovat lopettaneet toimintansa.

Kuljetustarve & Rakennusteollisuuden kysyntä:

Autot ja ilmailu ovat tärkeimmät alumiinin markkinat kehittyneessä maailmassa. Maailmantalous riippuu kuljetuksista kasvun tukemiseksi. Globaalin talouden laajentuessa myös autojen ja ilmailujen tarve kasvaa, mikä aiheuttaa alumiinin kysynnän kasvua.

Kuten tiedämme, vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä maailmanlaajuinen bruttokansantuote laski G20-ryhmässä 3,4%, mikä oli ennätys suurten supistusten suhteen vuodesta 1998 lähtien. Tämä tarkoittaa, että myös alumiinin hinnat kärsivät heikentyneen talouskasvun takia matalaan taloudelliseen aktiivisuuteen, mikä tukee liikennealaa.

Alumiinin kulutus maailman suurimmalle metallin ostajalle Kiinalle laski ensimmäistä kertaa kolmen vuosikymmenen aikana vuonna 2019 yhden prosentin. Tämän seurauksena Kiina aikoi lisätä 2,25 miljoonaa tonnia vuotuiseen alumiinin sulatuskapasiteettiinsa. Alumiinin toiseksi suurin teollisuuden kysyntäsektori on rakentaminen ja rakentaminen

markkinoida. Alumiinin osuus kehitysmaiden rakennusmateriaalikustannuksista on noin 30%.

Rakentamisluvut ovat epävakaita, joten työttömyysasteet, työpaikkatiedot, korot ja talouskasvutoiminta kuluttajamaissa, kuten Kiinassa, Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Japanissa, ovat tärkeitä tekijöitä alumiinin hintojen siirtämisessä.

Kanadan suuri alumiininen häiriötekijä:

Äskettäin Yhdysvaltain Trump-hallinto otti uudelleen käyttöön tullit alumiinin tuonnille Kanadasta keskellä kasvavaa tarjontaa, joka nousi yli historiallisen tason. Mutta Kanadan alumiiniviennin kasvu Yhdysvaltoihin oli vain lisääntynyt viime kuukausina huolimatta Yhdysvaltojen kysynnän laskusta. Tämä vaati siirtymistä kotimaan alumiiniteollisuuden turvaamiseksi.

Seuraavana päivänä Kanada kuitenkin koski ilmoittamalla Yhdysvaltain alumiinituotteille tariffeista kansallisen turvallisuuden vuoksi. Nämä tariffit ovat myös pitäneet alumiinin hintoja viime aikoina paineessa.

Koronaviruspandemia:

Autoteollisuuteen ja rakennusalaan vaikutti ensisijaisesti koronaviruksen aiheuttama lukitus, joka vaikutti merkittävästi alumiiniteollisuuteen maailmanlaajuisesti. Alumiinin hinnat laskivat tammikuun 1 820 dollarista tonnilta huhtikuun 1 425,5 dollariin tonnilta.

Koronavirus ei vaikuttanut hintoihin yhtä paljon kuin muihin hyödykkeisiin, koska metallin kysynnän laskiessa yhdeltä sektorilta kysyntä muilla aloilla kasvoi. Kuljetus-, rakennus- ja kulutuselektroniikkasektorin kysyntä laski pandemian sulkemisten aikana. Mutta samalla alumiinin kysyntä kasvoi lääketieteellisten laitteiden piirilevykomponenteille, kuten tuulettimille.

Myös toimitusketju keskeytyi matkarajoitusten ja satamien sulkemisen vuoksi; alumiinin toimitukseen ei kuitenkaan vaikuttanut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me