Anonym kryptovaluta under udvikling af den norske centralbank

Begyndelsen af ​​maj 2017 gav absolut det digitale valutasamfund nogle gode nyheder. For det første har bitcoin officielt slået sin rekord som en enkelt mønt solgt for over $ 1400. På samme tid nåede ether en pris på over $ 80 og fortsatte en spektakulær stigning for et relativt nyt digitalt aktiv. Med alt dette foregår, kan ingen bebrejde så mange enkeltpersoner og endda virksomheder i dette domæne, der er begejstrede for den nærmeste fremtid, og hvad det bringer.

Men mens nyhederne fra markederne ofte er positive, er der nu en udvikling på nationalt plan, der er relateret til specialbygget digital valuta. Disse er ikke noget nyt, men i dette tilfælde er det imponerende, at den faktiske tilstand i Norge og dens nationale centralbank begyndte at undersøge en måde at skabe og kickstarte deres egen digitale valuta på..

I et klima, hvor mange udviklede nationer paradoksalt nok enten undgår eller ignorerer digital valuta, ser det ud til, at man besluttede at gå videre med en anden plan. De fleste af elementerne i denne plan hamres stadig ud, nyhederne viser stadig, at der er steder, hvor ideen om at anvende digital valuta ikke kun er noget, der skal sparkes ned ad vejen til den næste beslutningstagende enhed.

Her er de vigtigste fakta, der relaterer sig til det faktum, at den norske centralbank går ind i området for blockchain-forskning og -udvikling.

Norges digitale valuta

Norges, Norges centralbank afslørede for nylig, at den er i sin startfase med at undersøge potentialet for at udstede sin egen digitale valuta. Erklæringen kom fra Norges Banks stedfortrædende guvernør, Jon Nicolaisen, der talte på det norske videnskabsakademi.

Han sagde, at der er en klar stigning i digitale valutaer, som i dag bruges bredt til ting lige fra bitcoin bingo til ting som multi-million kapitalinvesteringer udelukkende udført i kryptokurrency, inklusive bitcoin-investering. På grund af dette sagde vicegeneratoren, at det er vigtigt at opfatte Norges-forskningsprojektet i lyset af en verden, hvor brug af kryptokurver vil være en regelmæssig begivenhed..

Han tilføjede, at denne type pengeværdi er særlig interessant for nogle typer brugere, herunder faktorer som peer-to-peer-operativsystemer og brugernes anonymitet. Her ser det ud til, at Norges nærmede sig spørgsmålet med en interessant dosis pragmatisk tænkning. I samme erklæring sagde Nicolaisen, at der allerede er private blockchains, herunder bitcoin, som allerede er på markedet og leverer disse funktioner.

Disse kan ifølge ham fortsætte med at fungere selv i tilfælde af en total fiasko i banksystemerne. Kun en internetforbindelse er nødvendig, og de kan fortsætte med at arbejde uformindsket, ligesom de systemer, der bruger den i stor skala, som eSports og mange andre online-kun ventures.

Potentielle digitale valutafunktioner

Takket være alle disse realiteter i det nuværende digitale valutadomæne besluttede Norges Bank at prøve at efterligne nogle af dem til deres eget projekt. Derfor overvejer det nu at opbygge en digital valuta, som deres kunder kan holde på en konto i banken, hvilket eliminerer behovet for en ekstra, ekstern digital tegnebog.

En anden mulighed inkluderer, at Norges Bank opretter en app, der tillader anonyme betalinger, der ligner mere kontanter end traditionelle transaktioner. Det ser også ud til, at banken er villig til at undersøge endnu dristigere muligheder inden i sin forskning og finde en model, der passer både til deres udviklingsreferenceramme og deres kunders behov..

For nu ser begge muligheder ud som en gyldig vej til yderligere udforskning og potentielle pilotprojekter. Når den er valideret, ville Norges bank ikke have store problemer med at transportere ideen til niveauet for et aktivt produkt, der er tilgængeligt under dets brand. Dette ville i det mindste være tilfældet for hjemmemarkedet.

Endnu et centralbankinitiativ

Især for alle, der dækker domænet for digitale valutaer og blockchain, er der ingen nyheder i ideen om, at en centralbank eksperimenterer med denne form for FinTech. Lige nu arbejder adskillige store centralbanker på lignende initiativer, herunder Centralbank of China, som samtidig prøver at klemme fast på indenlandske bitcoin-børser. Men Norges-repræsentanten sagde stadig, at deres indsats er afgørende for den fremtidige situation for det økonomiske økosystem.

Han sagde, at for mange forbrugere kunne de elektroniske penge være et godt alternativ, hvis de ikke ønsker at deponere penge i kontantform i en traditionel bank, som processen fungerer i dag. I den anden ende af denne ligning har bankerne evnen til at tiltrække kunder ved hjælp af de interesserede rater, de tilbyder.

Der er dog en tro på Norges Bank, at bankernes evne til at generere overskud og udvide kredit kan blive væsentligt påvirket, når de nye former for elektroniske penge anvendes i vid udstrækning. I denne enkle idé kan hele centralmotivationen for denne centralbank hævdes: forandring eller står over for potentielle problemer på grund af den globale forandring, der kommer uanset hvad.

Det norske økosystem

Bortset fra centralbankens smarte position har hele Norge en række fordele, der vil lette i enhver nationalbaseret digital valuta. For det første er landets befolkning lille, men den understøttes af et meget velhavende statsapparat og en stabil socialdemokratisk dagsorden. Dette ville give et grundlag for lige adgang til digital valuta, uanset dens form.

Derefter er landet ikke i EU, hvilket giver det mulighed for at omgå eventuelle problemer, som medlemslandene potentielt står over for, når denne slags initiativer spiller ind andre steder. Derudover har landet et udviklet og forskelligt økonomisk system, så disse typer FinTech-tjenester kunne let accepteres af borgere, især dem der bor i fjerntliggende regioner, hvor enhver form for pendling kræver en stor indsats.

Her kan det være en enorm fordel at have et ekstra online-eneste middel til at styre personlig økonomi eller endda dem, der tilhører små virksomheder. Med alt dette for Norges Bank er der ingen grund til at tvivle på, at den nuværende forskning let kunne blive en af ​​de første nationale digitale finansielle aktiver i verden.

Kilde: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me