Bitcoinin rooli epävakailla perinteisillä markkinoilla

Digitaalisen valuutan käyttö hetkellä, jolloin tietyt säännölliset markkinat muuttuvat epävakaammiksi, on yksi tärkeimmistä syistä, miksi bitcoin nousi takaisin paikalle vuoden 2013 kaatumisen jälkeen. Siitä lähtien BTC: n rooli Kiinan valuuttamarkkinoilla osoitti, että se voisi toimia helposti esteenä tietämättömien sijoittajien salkkujen iskuilta.

Saattaa tuntua, että osallistuminen yhteen maailman suurimmista rahoitusjärjestelmistä oli iso saavutus, mutta sen seurauksena BTC-hinnan viimeaikainen kasvu, tämä digitaalisen valuutan piirre varjostui. Nyt BTC nähdään valtavirran menetelmänä voiton tuottamiseksi nopeiden sijoitusten ja varojen nostojen kautta, aivan kuten ETH ja muut dynaamiset kryptovaluutat.

Samalla lohkoketjuverkolla on kuitenkin edelleen sama kyky ja se toimii joissakin paikoissa ympäri maailmaa turvallisena satamana, kun epävakauden aalto osuu tietyille markkinoille. Tässä on joitain lisätietoja tästä, koska usein jätetään huomiotta suurimman digitaalisen valuutan ilmiöt, mutta myös muut, jotka voivat palvella samaa tarkoitusta.

Raha ja sosiaalinen järjestys

Nykyaikaisen ihmisen elämässä on useita tekijöitä, jotka ovat tuskin muuttuneet viimeisten tuhansien vuosien aikana. Vaikka tämä saattaa kuulostaa uskomattomalta, historia osoittaa, että rahan käsite oli ja pysyi ihmisen tärkeimpinä tosiseikkoina, joka juontaa juurensa aikakauteen, jolloin tavaroiden vaihto aktivoituu prosessiksi, jossa käytetään luonnollisia keinoja arvon määrittelemiseen.

Loppukeskiajalla sama käsite sulautui pankki-ajatukseen ja kaikkiin siihen liittyviin palveluihin. Tämä antoi ihmisille mahdollisuuden lainata ja lainata, mikä loi perustan täyteen markkinatoimintaan, joka on samanlainen kuin nykypäivän nykyisessä rahoituslaitoksessa.

Tässä suhteessa digitaalisen valuutan tulisi olla vain jatkoa finanssipalvelujen saman kehitykselle. Historia osoittaa kuitenkin myös, että kaikki muutokset taloudellisessa rakenteessa eivät tuottaneet hyödyllisiä asioita. Joskus nämä ilmenivät katastrofaalisina ongelmina, jotka johtivat yksittäisen kansakunnan koko taloudellisen rakenteen taantumaan, masennukseen tai jopa romahtamiseen..

Tämä osoittaa, että talouden käsite ja tietyn tietyn alueen sosiaalinen järjestys, olipa se sitten alue, maa tai jopa unioni, ovat tiiviisti sidoksissa toisiinsa. Mutta nyt, ensimmäistä kertaa historiassa, digitaalisen valuutan keksiminen, joka toimii täysin käyttökelpoisena arvon rahallisena edustajana, mutta joka ei ole sidottu mihinkään hallitukseen tai muuhun yksittäiseen valtarakenteeseen, antaa uuden yhtälön tälle yhtälölle.

Keskussuunnittelun menetys

Bitcoinin lohkoketju, kuten mikä tahansa muu lohkoketju, toimii avoimen pääsyn ja läpinäkyvän pääkirjana, joka rekisteröi rahan virtauspaikat ja -tilan, että pankkivälittäjien käyttö ei ole enää tarpeen. Tämä on suora haaste ajatukselle, että nykyään tiedossa oleva raha voi toimia tiukan keskisuunnittelun kautta, jonka suorittaa useimmiten maan keskuspankki.

Sama ajatus voidaan esittää näillä termeillä: vaikka keskussuunnittelu on tehty tarpeettomaksi lohkoketjun kanssa, digitaalisten valuuttojen todellinen käytettävyys on pysynyt suhteellisen samanlaisena kuin fiat-rahalla. Niiden käyttö kattaa esimerkiksi lainat, suorat bitcoin-investoinnit, verkossa tehdyt ostokset ja jopa online-BTC-rahapelit osoittaa, että bitcoin voi tehdä mitä tahansa rahaa.

Epäsuora hyökkäys keskuspankkidogmaa kohtaan sai aluksi poliittisen perustamisen kaikkialle maailmaan välttämään ajatusta siitä, että digitaalinen valuutta on aluksi jopa tärkeä ja sitten hyödyllinen millään tavalla. Mutta suuntaus alkoi heikentyä, kun kryptovaluuttojen merkitys kasvoi. Nyt on olemassa selkeitä indikaattoreita siitä, että sama tilanne muuttuu nopeasti useilla alueilla ja maailmanlaajuisesti.

Maat avautumassa

Muuttuvien aikojen merkit näkyvät monissa maailman kolkissa. Viime aikoina Japani tunnusti bitcoinin toimivana maksutapana, mikä johti valtavaan fiat-valuutan tuloon verkkoon, mikä johti sen arvon ennätysten rikkoutumiseen peräkkäin. Venäjä, jota pidettiin pitkään yhtenä digitaalisen valuutan suurimmista vastustajista, alkoi myös muuttaa kantaansa.

Muilla alueilla samanlainen suuntaus on kehittymässä. Hallitukset, kuten sijoittajat ja tavalliset kansalaiset, alkoivat tutkia digitaalisen valuutan, lähinnä bitcoinin ja eetterin, ideoita ja mitä ne voivat tehdä heidän hyväkseen. Mutta tämän jatkuessa bitcoinin suurin vaikutus sosiaaliseen dynamiikkaan on niissä maissa, joissa kaupankäynti tapahtuu jo kuumissa vesissä markkinoiden luontaisen epävakauden vuoksi.

Täällä bitcoinilla on todennäköisesti suurin rooli, kun on kyse maailman terävimmissä sijoitusekosysteemeissä ja muissa rahoitusprosesseissa toimivien henkilöiden varojen suojaamisessa.

Epävakaus ja digitaaliset valuutat

Tärkeää erityisesti bitcoinissa on, että se on täysin avoin kehitysmaille. Siksi Venezuelassa BTC: stä on tullut rinnakkaisvaluutta, joka kilpailee muiden kanssa ja tarjoaa kansalaisille keinoja liiketoimiin, jotka kiertävät mitä tahansa virallista kanavaa. Tätä käytetään esimerkiksi perustarvikkeiden ostamiseen nyt, kun virallisesta rahasta on tullut lähes arvoton.

Vastaava tilanne löytyy Itä-Afrikasta, jossa rahansiirtopalvelut ja BitPesan kaltaiset aloitteet siirtyvät perinteisiltä siirtokanavilta. Sama koskee Etelä-Afrikkaa, kun taas nigerialaiset aktivistit ja paikalliset kauppiaat näkevät bitcoinin keinona tarjota uudenlainen demokratia rahoitusjärjestelmälle, joka muuten on täynnä korruptiota ja ongelmia.

Taloudellinen romahdus Zimbabweansissa pakotti kansalaiset ensin etsimään vaihtoehtoja, mutta nyt suuri osa heistä käyttää bitcoinia keinona suojata säästöjään. Aikaisemmin kansalliset pankit romahtivat, jättäen monet ilman säästöjään, mutta nyt BTC tarjoaa itsensä keinona suojautua tätä mahdollisuutta vastaan.

Kaikki tämä osoittaa, että bitcoin on paljon enemmän kuin sijoitusmekanismi vakaille, kehittyneille markkinoille. Sen sijaan kriisissä olevat kehittyvät markkinat yhdessä kansalaistensa kanssa käyttävät nyt tätä digitaalista valuuttaa rahan ja yhteiskunnan muutosten asteikon kallistamiseksi eduksi.

Lähde: Kvartsi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me