Blockchainin avulla voit lisätä avoimuutta hyväntekeväisyyteen

Teollisten vallankumousten sarjan kautta tehdyssä maailmassa hallintojärjestelmä muuttui monipuolisemmaksi kuin koskaan ennen. Samanaikaisesti taloudelliset rakenteet, jotka ovat samojen hallitusvaihtoehtojen perusta, eroavat myös olennaisesti toisistaan. Siksi nykyaikainen maailma on usein kerrostettu kolmeen erilaiseen luokkaan – kehittyneet maat, kehitysmaat ja kehittyneet. Samankaltaiselle ajatukselle on olemassa muita termejä, mutta ne kaikki jakavat planeetan pohjimmiltaan rikkaiksi maiksi, köyhiksi ja välissä oleviksi maiksi..

Mutta kun maailma kietoutui tekniikan, etenkin tietotekniikan, avulla, kehittyneiden maiden ihmisillä yhtäkkiä oli tilaisuus auttaa muita vähemmän onnekkaita, jopa maapallon toisella puolella asuvia. Mekanismi, joka sallii tämän, tulee myös eri muodoissa, mutta yksi hallitsevimmista on käsite hyväntekeväisyysjärjestöistä.

Siitä lähtien, kun ne ovat peräisin Euroopasta 1700- ja 1900-luvuilla, erityyppiset ja eri syitä olevat hyväntekeväisyysjärjestöt ovat levinneet ympäri maailmaa. Joissakin paikoissa he sulautuivat olemassa olevaan kulttuuriseen tai uskonnolliseen mentaliteettiin, johon sisältyi jonkinlainen suoran toiminnan hyväntekeväisyys. Toisissa se loi vähitellen infrastruktuurin joko varojen keräämisprosessille tai niiden osoittamiselle hyväntekeväisyyden määriteltyyn tarkoitukseen.

Valitettavasti suuri osa näistä järjestöistä päätyi työskentelemään tavalla, joka on muuta kuin hyväntekeväisyyttä. Jopa ne, jotka jakoivat varoja projekteihinsä, pitivät silti suuren osan siitä omiin tarkoituksiinsa, kuten saman organisaation mainostamiseen, josta tuli olennaisesti kevyt versio klassisesta liike-elämän organisaatiosta.

Kun hyväntekeväisyysjärjestöjen määrä kasvaa ja ihmisten kyky päästä niihin, esimerkiksi bitcoinin tai digitaalisten maksupalvelujen ansiosta, lisääntyy, hyväntekeväisyysvastuuongelma jatkuu edelleen. Nykyään ihmiset voivat käyttää BTC: tä tukemaan hyväntekeväisyysjärjestöä samalla tavalla kuin he voisivat käyttää online-kasino, mutta kysymys siitä, mihin rahat todella menevät, viipyy. Nyt on syntynyt konsepti, joka haluaa käyttää blockchainia keinona tehdä hyväntekeväisyysjärjestöjen asioista avoimempia ja turvallisempia kaikille mukana oleville.

Ant Financial

Ant Financial on Alibaban maksualan tytäryhtiö, ja se ilmoitti äskettäin siirtyvänsä hyväntekeväisyysprojektiin, jota tuetaan blockchain-verkolla. Projektin johtaa Ant Love, Ant Financialin hyväntekeväisyysosasto, ja ensimmäinen tieto tästä aloitteesta tuli kesällä 2016. Tuolloin sama organisaatio selitti, että heidän tavoitteensa oli aloittaa tämän tekniikan tarjoaminen hyväntekeväisyysjärjestöille lisää avoimuutta.

Tarkemmin sanottuna parhaillaan kehitettävän alustan on tarkoitus tarjota parempi näkyvyys esimerkiksi hyväntekeväisyyteen liittyvissä tiedoissa, lahjoittajien historioissa ja paljon olennaisemmissa tiedoissa näiden hyväntekeväisyysjärjestöjen taloudellisista menettelyistä. Monille hyväntekeväisyysjärjestöistä kiinnostuneille ihmisille nämä tiedot voivat tarkoittaa eroa kyllä ​​tai ei.

Ant Financialin teknologiajohtaja Cheng Li totesi, että blockchainin hajautetut ominaisuudet mahdollistavat sen sekoittamisen hyväntekeväisyysprosesseihin todella hyvin. Lisäksi estoketju tarkoittaa, että tapahtumahistoria on paljon luotettavampi ja erittäin vastustuskykyinen kaikenlaiselle manipuloinnille.

Aloitteen laajentaminen

Vaikka kaikki aiemmin ilmoitetut yksityiskohdat tapahtuivat melkein vuosi sitten, Kiinan uutislähteet ilmoittavat, että Ant Financial aikoo sisällyttää uusia yrityksiä kehittyvälle alustalle yhdessä hyväntekeväisyysjärjestöjen, mediaryhmien ja lahjoittajaorganisaatioiden kanssa. Monille yrityksen menestys Alipayn, maksujen Alibay-palvelun kanssa, jonka Ant Financial kehitti, on hieno indikaattori heidän kyvyistään..

Tällä hetkellä se palvelee yli 450 miljoonaa käyttäjää, mikä on hämmästyttävä määrä etenkin digitaalisen valuutan teollisuuden viimeaikainen isku Kiinassa. Tämä suoritustaso osoittaa, että yritys voisi helposti kehittää alustan, joka seuraisi hyväntekeväisyyteen kohdistettuja lahjoituksia ja tapaa, jolla ne jaetaan käyttäjäryhmälle.

Samaan aikaan Kiina voi myös tarjota alustan nopeasti kiinnostuneille kansallisille hyväntekeväisyysjärjestöille, ottaen huomioon maan koon. Tällä tavoin kaikki aktiivisen alustan testaukset voitaisiin suorittaa Kiinan osavaltiossa ennen kuin alusta siirtyy globaaleille markkinoille.

Hyväntekeväisyysongelma

Voidaan väittää, että hyväntekeväisyysjärjestöillä oli aina ongelma kehittää luotettava kirjanpitoprosessi, joka pitää jokaisen lahjoittajansa silmukassa. Kysymys ei liity pelkästään petolliseen ajatukseen, joka vaikuttaa vain hyvin pieneen määrään organisaatioita, vaan yleiseen rahan liikkumisprosessiin. Esimerkiksi Live Aid on yksi tunnetuimmista esimerkeistä Etiopian virkamiesten käsiin joutuneista varoista, joka vei heidät asemarkkinoille ja lisäsi konfliktia, johon hyväntekeväisyysjärjestö yritti vaikuttaa myönteisellä tavalla..

Tietysti tämä on modernin maailman tunnusmerkki, ja erilaisia ​​ongelmia on varmasti tapahtumassa. Yksi viimeisimmistä hyväntekeväisyysjärjestöjä koskevista kiistoista liittyi kysymykseen, mitkä varat tosiasiallisesti menevät vastaanottajille. Tutkimuksessa havaittiin, että ei ole harvinaista, että organisaatioita, joissa 90% kaikista kerätyistä lahjoituksista menee saman hyväntekeväisyyden edelleen levittämiseen. Vaikka tämä ei ole rikollinen, vain yhden dollarin 10 dollarin epätasapaino ihmisille ja syyt, jotka sitä todella tarvitsevat, on hämmästyttävää.

Tämän vuoksi Ant Loven kehittämä foorumi voisi olla ihanteellinen lääke samaan ongelmaan. Sen avulla lahjoittajat voisivat seurata rahojaan, kun ne liikkuvat hyväntekeväisyysjärjestön läpi, ja näin saada täysi paljastus. Luonnollisesti kaikki hyväntekeväisyysjärjestöt eivät pääse käyttämään tilaisuutta saavuttaa tämäntyyppinen foorumi, mutta jopa ne, jotka sanovat “ei” ilman hyvää syytä, lähettävät viestin, joka antaa voimakkaan ja selkeän potentiaalisen lahjoittajan mahdollisuuden.

Lohkoketjualustan avulla, joka tekisi hyväntekeväisyysjärjestöistä avoimempia, apua tarvitsevien henkilöiden ja syiden auttamisprosessia voitaisiin parantaa huomattavasti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me