Yuan vs. Renminbi: Mikä on ero?

Vielä kaksi vuosikymmentä sitten muutamat tavalliset ihmiset eivät tienneet tai olivat kiinnostuneita tietämään, mikä on Kiinan valuutta. Kiina oli suuri viejä, joten suurimmat maahantuojat muualla maailmassa olivat tekemisissä Kiinan valuutan kanssa, mutta viimeisen vuosikymmenen aikana Kiinasta on tullut supervalta. Jokaisella on nyt kotona joitain Kiinassa tuotettuja tuotteita, ja kaikki maapallon maat tekevät kauppaa Kiinan kanssa. Joten monet ihmiset ovat tavallaan tunteneet Kiinan valuutan, varsinkin sen jälkeen kun Yhdysvaltain nykyinen presidentti Donald Trump laski Kiinaa kampanjassaan manipuloimalla Kiinan valuuttaa, mikä tekee kiinalaisista tuotteista todella kilpailukykyisiä lännessä tuotettujen tuotteiden kanssa hinnan suhteen, ja se on jossain määrin totta.

Yuan vs. Renminbi: Mikä on ero?

Renminbi vs. Yuan

Kiinan valuutasta on tulossa yhä voimakkaampi kansainvälinen valuutta, mutta kaikesta huolimatta ihmiset eivät silti pysty erottamaan valuuttaa Renminbi RMB ja Kiinan juan CNY tai, kuten Hong Kongissa lyhennetään, CNH. Lyhyesti sanottuna Renminbin ja Yuanin välillä ei ole eroa arvossa. Ne vastaavat Ison-Britannian punta GBP ja Sterling £. Vaikka ilmaisuehdoilla onkin ero: vaikka Renminbi on Kiinan virallinen valuutta, jossa se toimii vaihtovälineenä ja sitä pidetään yksinkertaisesti rahana, yuan on maan talous- ja rahoitusjärjestelmän laskentayksikkö ja sitä käytetään kun rahaa pidetään määränä.

Yuan vs. Renminbi: Mikä ero on?

Renminbi rahana kotimaassa

Renminbi on kuin Kiinan kansantasavallan nimi. Sitä pidetään “kansanvaluuttana”. Sen laski liikkeeseen Kiinan keskuspankki, ja Kiinan kommunistihallitus otti sen käyttöön ensimmäisen kerran virallisena valuuttana vuonna 1949. Vaikka kuten edellä selitettiin, Renminbiin viitataan yksinkertaisesti rahana kun siitä puhutaan kotimaassa Kiinassa. Hyvä esimerkki on, kun ihmiset viittaavat rikkaisiin ihmisiin, kuten heillä on paljon rahaa. Mutta kun puhut tietystä määrästä, sinun on ilmaistava se juanina. Joten Renminbi on vaihtoväline. Mutta sen olisi pitänyt menettää elinkelpoisuutensa jossain vaiheessa. Kun raha, jota edustaa valuutta, ei ole enää elinkelpoinen vaihtovälineenä, sen rahayksikköjä ei voida enää arvioida tarkasti. Kuluttajat menettävät kykynsä suunnitella budjetteja, eikä ole enää tapaa mitata kysyntää ja tarjontaa tarkasti.

Yuan laskentayksikkönä ja rahana ulkomailla

Toisin kuin Renminbi, jota pidetään vaihtovälineenä, Yuan on laskentayksikkö Kiinan valuutalle. Laskentayksikkö, jota kutsutaan myös numeraireiksi, on kirjanpito- tai taloudellinen termi, joka edustaa Kiinan valuutan yksikköä, jolla hinnat mitataan. Laskentayksikkö on koko valuutan indeksin tai markkinoiden perusarvo. USD oli aikaisemmin laskettu yksikkö kullan unssilta, jonka arvo oli 35 dollaria. Kaikki / suurin osa muista valuutoista ilmaisivat arvonsa suhteessa Yhdysvaltain dollariin. USD on edelleen useimpien hyödykkeiden, etenkin raakaöljyn, laskentayksikkö, joka ilmaistaan ​​aina Yhdysvaltain dollareina. Alla on esimerkki erosta juanin ja renminbin välillä, kun kiinalaiset viittaavat niihin jokapäiväisessä elämässä.

Yuan vs. Renminbi: Mikä on ero?

Esimerkki:

Asiakas: Kuinka paljon rahaa / renminbi maksaa pullo vettä?

Kaupan omistaja: Vesipullo maksaa 3 yuania (mikä vastaa arvoa 50 senttiä / penniä).

Asiakas: Näen, tässä on raha / renminbi (tarjoaa 5 yuanin setelin)

Kaupan omistaja: Tässä on 2 yuania takaisin, kiitos

Yuanilla on kuitenkin laajempi käyttö / viite kuin Renminbillä, koska se on myös kansainvälinen vaihdon väline ja Kiinan talouden laskentayksikkö. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että ulkomaalaiset eivät ole kovin tottuneet Kiinan valuuttaan, joten he lyhensivät sitä, kuten teimme tämän artikkelin alussa, ja käyttävät vain yuania kaikkeen, koska hintojen mittaaminen ja vertailu on yksinkertaisempaa. Hongkongissa yuania lyhennetään CNH: ksi, kun taas muualla maailmassa se tunnetaan CNY: nä. Kiinan talouden koon kasvaessa ja sen osuuden koko maailman bruttokansantuotteessa kasvaessa jatkuvasti tyydyttävällä vauhdilla Kiinan valuutasta on tulossa yksi tärkeimmistä kansainvälisistä valuutoista, ja tässä tapauksessa yuan on tärkein paikka.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me