Prognose for majspris Q4 2020: Vil købere bryde 100 SMA?

Historisk har majs handlet inden for intervaller i lang tid bortset fra en periode mellem 2007 og 2014, hvor den lavede et par massive stigninger og skubbede amerikanske majs futures ZC fra omkring $ 200 og $ 250 til over $ 700 i løbet af finanskrise i 2007 og over $ 800 på et eller andet tidspunkt i 2012. Men majs kunne ikke holde på disse gevinster; det kom tilbage i slutningen af ​​det sidste årti som de fleste varer og har dannet et andet sortiment siden 2014.

Det nye sortiment strækker sig mellem $ 300 og $ 430, hvor prisen hopper op og ned inden for dette interval i seks år. Det brød kun over dette interval i midten af ​​2019, men 100 SMA (grøn) stoppede stigningen på det månedlige diagram som vist ovenfor, og prisen vendte tilbage inden for intervallet. Af en række grunde, som vi vil forklare nedenfor, er majs futures steget fra bunden af ​​området til toppen, hvor prisen handler lige nu, og de 100 SMA har fanget prisen af ​​de sidste fire måneder. igen. Nu er spørgsmålet, om majs vil vende ned fra toppen af ​​området eller stige over det, hvilket også bryder 100 SMA.    

Seneste ændringer i majsprisen

Periode Skift ($) Lave om %
30 dage +$ 9 +2,2%
3 måneder +$ 105 +33,1%
6 måneder +$ 43 +11,3%
1 år +$ 62 +17,2%
3 år +$ 62 +95,4%

Faktorer, der påvirker majspriser

Hovedårsagen til stigning eller afskrivning af enhver vare er udbud og efterspørgsel efter den vare, men der er flere faktorer, der påvirker udbud og efterspørgsel efter majs. Den økonomiske afmatning i hele verden og især i Kina er en vigtig faktor, der fik prisen til at falde i løbet af de første par måneder af dette år. Men siden genåbningen efter coronavirus-lockdowns er prisen kommet igen, da den har fulgt oliepriserne højere siden april. Kina er også kommet godt tilbage efter lockdown-månederne tidligt i år, og dette har også været en stor faktor, der påvirker majspriserne. USD’s svaghed har også hjulpet majspriserne til at bevæge sig højere, så der er en hel del faktorer, der påvirker majs lige nu, da alt har været i en konstant forandring i år.    

Majsprognose Q4 2020: $ 440-450 Corn Forecast 1 år: $ 400 Corn Forecast 3 Years: $ 480-500
Pris: $ 440-450

Prisdrivere: Teknik, kinesisk efterspørgsel, COVID-19, vejr

Pris: $ 400 

Prisdrivere: Global politik, kinesisk økonomi, oliepriser

 

Pris: $ 480-500

Prisdrivere: Global økonomi, risikosentiment, olieefterspørgsel, global politik

Majs levende diagram

CORN

Forudsigelse af majspris for de næste 5 år

Forsyningssiden af ​​majs bestemmes af produktionen i større producerende lande som USA, Kina, Brasilien, Ukraine og Indien og vejret, selvom dette er en sæsonbestemt faktor, der ikke har en langvarig effekt, især da produktionen forudser det og justeres efter behov. På den anden side bestemmes efterspørgslen af ​​flere faktorer, hvoraf den ene er prisen på olie og ethanol. Cirka 40% af det producerede majs bruges til ethanolproduktion, og nogle regioner, herunder EU, har mål for biobrændstofforbrug, som sandsynligvis vil vokse yderligere, hvilket vil øge efterspørgslen efter majs.

Selve råolie er også en frontløber for majs, da prisen på ethanol følger råoliepriserne. Jo højere oliepriserne er, jo større er efterspørgslen efter ethanol og majs, hvilket naturligvis driver prisen op. Den bullish tendens i majs de sidste 4 til 5 måneder skyldes også delvist den bullish tendens i råolie, og med koronavirus-vaccinenyhederne de seneste dage er den bullish momentum stigende.

Den kinesiske økonomi er massiv. Vækst i Kina fører til en stigning i kødforbruget, og majs er et af de største husdyrfoder, hvilket betyder en stigning i efterspørgslen efter majs. Bounce i den kinesiske økonomi siden foråret, efter COVID-19-lockdowns, har været en anden faktor for det bullish træk i majs i løbet af de sidste par måneder. Den amerikanske dollar har også været ret baisse siden marts 2020 og tilføjet mere brændstof til det bullish momentum i majs.  

Teknisk analyse – Kommer majs til at fortsætte med at hoppe inden for området?

Skal majs vende ned fra 100 SMA?

Som vi nævnte ovenfor handlede US Corn futures: ZC handlede i en rækkevidde, mellem $ 200 og $ 300 i løbet af 1990’erne, bortset fra en stigning til $ 550 i ’96. Majs er et sæsonbestemt produkt, og den saw-saw prishandling, der bevæger sig til toppen af ​​sortimentet og derefter tilbage til bunden inden for et år, giver bevis for dette. I 2008 steg prisen dog til $ 760 og vendte sig derefter tilbage lige før finanskrisen, hvilket meget vel kunne have været en advarsel om, hvad der skulle komme. 

US Corn futures fortsætter med handel inden for rækkevidde siden 2015

Prisen styrtede ned kort efter denne stigning, men stigningerne fortsatte indtil 2012, hvor Corn futures nåede $ 840s. Glidende gennemsnit har fungeret som støtte i mellemtiden, men i 2013 sluttede de bullish tider endelig, og prisen faldt og dannede et andet interval, denne gang over $ 300. 100 SMA (grøn) er blevet modstand siden 2019, og købere tester det lige nu. Hvis 100 SMA holder, ser vi muligvis en tilbageførsel ned til bunden af ​​intervallet på $ 300. Hvis toppen af ​​intervallet på $ 440 og 100 SMA går i stykker, vil vi sandsynligvis se priser på $ 480 og $ 500 i 2. kvartal næste år.   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me