Maissin hintaennuste Q4 2020: Rikkovatko ostajat 100 SMA: ta?

Maissi on historiallisesti käynyt kauppaa jo pitkään, lukuun ottamatta ajanjaksoa 2007 vuoteen 2014, jolloin se teki muutaman massiivisen nousun ja työnsi Yhdysvaltain maissitermiinejä ZC noin 200 dollarista 250 dollariin yli 700 dollariin vuoden aikana. finanssikriisi vuonna 2007 ja yli 800 dollaria jossain vaiheessa vuonna 2012. Mutta maissi ei pystynyt pitämään kiinni näistä voitoista; se palasi viime vuosikymmenen lopussa useimpina hyödykkeinä ja on muodostanut toisen valikoiman vuodesta 2014.

Uusi vaihteluväli vaihtelee välillä 300 ja 430 dollaria, ja hinta pomppii ylös ja alas tämän alueen sisällä kuuden vuoden ajan. Se rikkoi tämän vaihteluvälin yläpuolelle vasta vuoden 2019 puolivälissä, mutta 100 SMA (vihreä) pysäytti kuukausikaavion nousun, kuten yllä on esitetty, ja hinta kääntyi takaisin vaihteluväliin. Monista syistä, jotka selitämme jäljempänä, viimeisten neljän kuukauden aikana maissifutuurit ovat nousseet alueen alhaalta ylöspäin, missä hinta on tällä hetkellä kauppaa, ja 100 SMA on saavuttanut hinnan uudelleen. Nyt on kysymys, kääntyvätkö maissi alueen yläosasta vai nousevatko ne sen yläpuolelle, murtamalla myös 100 SMA: ta.    

Viimeaikaiset muutokset maissin hinnassa

Aika Muuta ($) Muuta%
30 päivää +9 dollaria +2,2%
3 kuukautta +105 dollaria +33,1%
6 kuukautta +43 dollaria +11,3%
1 vuosi +62 dollaria +17,2%
3 vuotta +62 dollaria +95,4%

Maissin hintoihin vaikuttavat tekijät

Tärkein syy minkä tahansa hyödykkeen arvostukseen tai arvonalentumiseen on kyseisen hyödykkeen kysyntä ja tarjonta, mutta maissin kysyntään ja kysyntään vaikuttaa useita tekijöitä. Talouden hidastuminen ympäri maailmaa ja erityisesti Kiinassa on merkittävä tekijä, joka sai hinnan laskemaan tämän vuoden ensimmäisten kuukausien aikana. Mutta sen jälkeen, kun se avautui uudelleen koronaviruksen lukkiutumisen jälkeen, hinta on jälleen noussut, koska se on seurannut öljyn hintojen nousua huhtikuusta lähtien. Myös Kiina on palautunut hienosti vuoden alkupuoliskon sulkemisten jälkeen, ja tämä on myös ollut suuri tekijä, joka vaikuttaa maissin hintoihin. USD: n heikkous on myös auttanut maissin hintoja nousemaan, joten maissiin on tällä hetkellä vaikutusta melkoisesti, koska kaikki on ollut jatkuvan muutoksen tilassa tänä vuonna.    

Maissiennuste Q4 2020: 440-450 dollaria Maissiennuste 1 vuosi: 400 dollaria Maissiennuste 3 vuotta: 480-500 dollaria
Hinta: 440-450 dollaria

Hintaohjaimet: Tekniset tiedot, Kiinan kysyntä, COVID-19, Sää

Hinta: 400 dollaria 

Hintaohjaimet: Globaalipolitiikka, Kiinan talous, öljyn hinnat

 

Hinta: 480-500 dollaria

Hintaohjaimet: Globaalitalous, riskitunnelma, öljyn kysyntä, globaali politiikka

Maissi Live-kaavio

MAISSI

Maissin hintaennuste seuraaville 5 vuodelle

Maissin tarjontapuolen päättää tuotanto tärkeimmissä tuottajamaissa, kuten Yhdysvalloissa, Kiinassa, Brasiliassa, Ukrainassa ja Intiassa, ja sää, vaikka tämä on kausittainen tekijä, jolla ei ole pitkäaikaista vaikutusta, varsinkin kun tuotanto ennakoi sen , ja se on mukautettu kysynnän mukaan. Toisaalta kysyntään vaikuttavat useat tekijät, joista yksi on öljyn ja etanolin hinta. Noin 40% tuotetusta maissista käytetään etanolin tuotantoon, ja joillakin alueilla, myös EU: ssa, on asetettu biopolttoaineiden kulutusta koskevat tavoitteet, jotka todennäköisesti kasvavat edelleen, mikä lisää maissin kysyntää.

Raakaöljy itsessään on myös maissin eturintamassa, koska etanolin hinta seuraa raakaöljyn hintaa. Mitä korkeammat öljyn hinnat ovat, sitä suurempi on etanolin ja maissin kysyntä, mikä tietysti nostaa hintaa. Maissin nouseva trendi viimeisten 4-5 kuukauden aikana johtuu osittain myös raakaöljyn nousutrendistä, ja viime päivien koronavirusrokoteuutisten myötä nouseva vauhti kasvaa.

Kiinan talous on valtava. Kiinan kasvu johtaa lihan kulutuksen lisääntymiseen, ja maissi on yksi tärkeimmistä karjanrehuista, mikä tarkoittaa maissin kysynnän kasvua. Kiinan talouteen nousu keväästä COVID-19-lukituksen jälkeen on ollut toinen tekijä maissin nousussa viime kuukausien aikana. Yhdysvaltain dollari on myös ollut melko laskeva maaliskuusta 2020 lähtien, mikä on lisännyt polttoainetta maissin nousuun.  

Tekninen analyysi – Onko maissi jatkamassa pomppimista kantaman sisällä?

Aikooko Corn kääntyä alaspäin 100 SMA: sta?

Kuten edellä mainitsimme, Yhdysvaltain maissifutuurit: ZC kävi kauppaa noin 200-300 dollarin välillä 1990-luvulla lukuun ottamatta piikkiä 550 dollariin vuonna 1996. Maissi on kausituote, ja näki-sahahinta, joka siirtyy sarjan yläosaan ja sitten takaisin pohjaan vuoden sisällä, todistaa tämän. Vuonna 2008 hinta kuitenkin nousi 760 dollariin ja kääntyi sitten takaisin ennen finanssikriisiä, mikä olisi voinut olla varoitus tulevasta. 

Yhdysvaltain maissifutuurit jatkavat vaihtokauppaa vuodesta 2015

Hinta kaatui pian tämän nousun jälkeen, mutta nousut jatkuivat vuoteen 2012, maissin futuurien ollessa 840 dollaria. Liukuvat keskiarvot ovat toimineet tukena väliaikaisesti, mutta vuonna 2013 nouseva aika lopulta päättyi, ja hinta laski muodostaen toisen vaihteluvälin, tällä kertaa yli 300 dollaria. 100 SMA (vihreä) on muuttunut vastustukseksi vuodesta 2019, ja ostajat testaavat sitä juuri nyt. Jos 100 SMA: ta pitää paikkansa, saatamme nähdä kääntymisen takaisin alareunaan 300 dollarilla. Jos alueen yläosa on 440 dollaria ja 100 SMA-tauko, näemme todennäköisesti hinnat 480 ja 500 dollaria ensi vuoden toisella neljänneksellä.   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me