EUR / CHF: n historialliset hintakaaviot – Euro-hintahistoria

EUR on virallinen valuutta 19: lle Euroopan unionin (EU) 28 jäsenmaasta, mukaan lukien Itävalta, Belgia, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Irlanti, Italia, Luxemburg, Alankomaat, Portugali, Espanja, Kypros, Viro , Latvia, Liettua, Malta, Slovakia ja Slovenia. EUR tunnetaan myös eurovaluuttana, joka on maailman toiseksi kaupankäynnin kohteena oleva valuutta Yhdysvaltain dollarin jälkeen. Nimi “euro” otettiin käyttöön vuonna 1995 tiukkojen neuvottelujen jälkeen. valuutta korvasi entisen Euroopan rahayksikön (ECU). Euro otettiin kuitenkin alun perin käyttöön virtuaalimuodossa 1. tammikuuta 1999, ja se alkoi liikkua fyysisesti vuonna 2002. On myös syytä mainita, että yleisesti käytettävät eurokolikot ovat 1, 2, 5, 10, 20 ja 50 sentin kolikot sekä 1 ja 2 eurokolikot sekä yleisimmin käytetyt euroseteleiden setelit ovat 5, 10, 20, 50 ja 100 euron setelit.

CHF on lyhenne Sveitsin frangista, joka on Sveitsin virallinen valuutta. CHF tarkoittaa Confoederatio Helvetica Franc, jolloin Confoederatio Helvetica on Sveitsin valaliiton latinankielinen nimi. Tämä on ainoa frangi, jota edelleen liikkeeseen lasketaan Euroopan maissa. CHF on jaettu 100 sentimeihin. Sveitsin frangi tunnetaan valuuttamarkkinakauppiaiden toimesta myös nimellä Swisse, ja se on maailman seitsemänneksi vaihdetuin valuutta.

Mikä on EUR / CHF (euro / Sveitsin frangi)?

EUR / CHF tarkoittaa euroa vastaan ​​Sveitsin frangi (EUR / CHF) valuuttaparia, mikä osoittaa, kuinka paljon EUR (perusvaluutta) on mitattu suhteessa CHF (vastavaluutta). Esimerkiksi EUR / CHF = 1,07 osoittaa, että yksi euro voi ostaa 1,07 Sveitsin frangia.

 

EUR: n ja Sveitsin frangin valuuttaparien välistä korrelaatiota ei voida sivuuttaa. Kahden valuuttaparin, EUR / USD (euro / Yhdysvaltain dollari) ja USD / CHF (Yhdysvaltain dollari / Sveitsin frangi), välinen korrelaatio määritetään siten negatiiviseksi 95 prosentiksi. Tämä edustaa päinvastaista suhdetta, mikä tarkoittaa, että kun EUR / USD-rallit nousevat, USD / CHF yleensä myy pois ja päinvastoin.

 

Tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat EUR / CHF-valuuttapariin

EUR / CHF-valuuttaparin arvoon vaikuttavat pääasiassa geopoliittiset ja globaalit ilmapiirit, kuten monet kehittyvien markkinoiden valuutat. Tämän lisäksi yksi tekijä, joka vaikuttaa Sveitsin frangin arvoon, voi olla myös taloustiedotteet, kuten BKT-tiedot; Lammen toisella puolella Sveitsin pankkipalvelujen maailmanlaajuista kysyntää turvallisena ja luottamuksellisena paikkana offshore-varojen säilyttämiselle voitaisiin myös pitää yhtenä avaintekijöistä, jotka vaikuttavat Sveitsin frangin arvoon.

Nykyinen EUR / CHF Hinta: $

EUR / CHF

 

Historialliset tietotaulukot:

Historialliset EUR / CHF-hintatiedot

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

 

Kuukauden muutos

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

EUR / CHF-hintoihin vaikuttavat tekijät:

Kuten edellä mainittiin, EUR / CHF-valuuttaparin arvoon vaikuttavat ensisijaisesti geopoliittiset ja globaalit ilmapiirit, kuten monet kehittyvien markkinoiden valuutat. Tämän lisäksi yksi tekijä, joka vaikuttaa Sveitsin frangin arvoon, voi olla myös taloustiedot, kuten BKT-tiedot; Lammen toisella puolella Sveitsin pankkipalvelujen maailmanlaajuista kysyntää turvallisena ja luottamuksellisena paikkana offshore-varojen säilyttämiselle voitaisiin myös pitää yhtenä avaintekijöistä, jotka vaikuttavat Sveitsin frangin arvoon.

Taloudelliset tiedotteet: Näitä ovat BKT-tiedot, tiedot teollisuustuotannosta ja vähittäismyynnistä, inflaatioaste ja kauppatase. Muita tärkeitä huomionarvoisia yksityiskohtia ovat työllisyysluvut, SNB: n suunnitellut kokoukset ja kaikki päivittäiset raportit luonnonkatastrofeista, poliittisesta ilmapiiristä tai uudesta hallituksen politiikasta. Kaikki nämä tekijät vaikuttavat yleensä Sveitsin frangin valuuttakurssiin.

Korot:

Talouden korkeammat korot vetävät ulkomaisia ​​investointeja, mikä lisää kotivaluutan kysyntää ja arvoa. Samoin matalat korot heikentävät valuuttakursseja. Korottamalla korkoja keskuspankki voi laskea tavaroiden kysyntää ja johtaa hintapaineisiin.

Safe-Haven-kysyntä:

Sveitsin frangin kysyntä turvasatamana parantaa huomattavasti sen arvoa maailman valuuttamarkkinoilla. Valuutan turvasatama kysyntä kasvoi vuoden 2008 finanssikriisin jälkeisinä vuosina. Sveitsin keskuspankki (SNB) oli kerännyt vuoteen 2011 mennessä noin puoli biljoonaa dollaria ulkomaan valuutoissa, mikä on noin 70 prosenttia Sveitsin BKT: sta.

Sveitsiläiset pankkipalvelut:

Yksi tekijä, joka vaikuttaa Sveitsin frangin arvoon, voi olla myös maailmanlaajuinen kysyntä Sveitsin pankkipalveluille turvallisena ja luottamuksellisena paikkana offshore-varojen säilyttämiseen. On syytä mainita, että Sveitsin frangia voidaan myös pitää kiinteänä vaihtoehtona Yhdysvaltain dollarille tai Englannin punnalle turbulenssin ja epävarmuuden aikana, koska aina kun muissa talouksissa ilmenee heikkenemisen merkkejä, Sveitsin frangin suosio kasvaa keinottelijoiden ja kauppiaiden keskuudessa..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me