Palladiumin historialliset hintakaaviot – PA: n hintahistoria

Palladium on kova, hopeanvalkoinen metalli, joka on nyt arvokkain neljästä tärkeimmistä jalometalleista. Akuutti pulaa on tehnyt siitä kallista markkinoilla. Palladiumia voidaan käyttää henkilö- ja kuorma-autojen pilaantumista rajoittavissa laitteissa. Tämän jalometallin hinta kaksinkertaistui vajaassa vuodessa, mikä teki siitä kalliimpaa kuin kulta.

Se on kiiltävä valkoinen materiaali, joka sopii kuuden platinametallin ryhmään. Noin 85% palladiumista päätyy autojen pakojärjestelmiin, joissa se auttaa muuttamaan myrkylliset epäpuhtaudet vähemmän haitallisiksi hiilidioksidiksi ja vesihöyryksi. Palladiumia käytetään myös elektroniikassa, hammaslääketieteessä ja koruissa. Sitä louhitaan pääasiassa Venäjällä ja Etelä-Afrikassa.

Palladium on vähiten tunnettu neljästä suurimmasta jalometallista, joihin kuuluu kulta, hopea ja platina, mutta se on kallein näistä metalleista niukkuuden vuoksi. Sillä on laaja teollisuuskäyttö, kuten hopea ja muut jalometallit, ja sitä voidaan käyttää myös inflaation suojauksena.

Nykyinen palladium Hinta: $

palladium

 

Palladium – historialliset hintakaaviot:

Historialliset tietotaulukot:

PA: n historialliset hintatiedot

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

 

Kuukauden muutos

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

Miksi tarkastella historiallisia palladiumhintoja?

Palladiumin nousevan puolueellisuuden määrittämiseen liittyy monia tekijöitä. Tutkitaan niitä yksitellen, jotta voidaan ennustaa palladiumin hinnat.

Automaattinen kysyntä:

Palladiumia käytetään laajasti katalysaattoreiden välttämättömänä ainesosana, toisin sanoen sitä käytetään autojen pakojärjestelmissä pilaantumisen hallitsemiseksi. Autojen myynti Kiinassa ja Yhdysvalloissa vaikuttaa palladiumin hintoihin. Kiinan ja Yhdysvaltojen auto- ja kuorma-autovalmistajat käyttävät palladiumia, ja automyynnin kasvu kahden maailman suurimmissa talouksissa voi osoittaa palladiumin hintojen kasvua.

Palladiumin kysyntä on kasvanut viime vuosina, kun hallitukset, erityisesti Kiinassa ja Euroopassa, ovat tiukentaneet säännöksiä pyrkiessään vähentämään ajoneuvojen aiheuttamaa pilaantumista. Tämä on pakottanut autonvalmistajia lisäämään pakojärjestelmissä käytettävien jalometallien määrää.

Euroopassa kuluttajat ovat ostaneet vähemmän dieselautoja, jotka käyttävät platinaa, ja käyttävät bensiinikäyttöisiä ajoneuvoja, jotka käyttävät palladiumia. Bensiinikäyttöisten autojen keskimääräinen 14%: n nousu palladiumin lisäyksessä nosti palladiumin hinnat ennätykselliseen 9,7 miljoonaan unssiin viime vuonna huolimatta autoteollisuuden alhaisemmasta tuotannosta useimmilla alueellisilla automarkkinoilla. Vuosina 2019 ja 2020 palladiumin hinnat nousivat lähes 80% ennätyskorkeuteen, yli 2800 dollariin unssilta.

Viimeisin Kiinan ja Euroopan lainsäädäntö, joka pakottaa autonvalmistajat noudattamaan tiukkoja päästöstandardeja lisäämällä palladiumin käyttöä, on herättänyt odotuksia siitä, että kysyntä nousee yli 10 miljoonan unssin yli huolimatta hitaasta maailmantalouden kasvusta ja laskeutuneesta automyynnistä avainmarkkinoilla , mukaan lukien Yhdysvallat, Kiina ja Eurooppa.

Tarjonnan väheneminen:

Kaikki hyödykkeet, joilla on kasvava kysyntä tai vähentynyt tarjonta, ovat ilmeinen valinta investoinneille, koska molemmissa tapauksissa hinnat nousevat. Palladiumia tuottaa vain kaksi maata, nimittäin Venäjä ja Etelä-Afrikka. Venäjä on suurin palladiumin tuottaja, eikä maa ole ollut avoin palladiumvarantojensa suhteen. Vahvat todisteet viittaavat kuitenkin siihen, että palladiumin tuotanto Venäjällä vähenee. Etelä-Afrikkaa, joka on toiseksi suurin palladiumia tuottava maa, on vaivannut työlakot, jotka ovat häirinneet siellä tapahtuvaa tuotantoa. Molempien maiden tuotannon lasku on pakottanut palladiumin hinnat jopa kullan hintoja korkeammaksi.

Inflaation suojaus:

Palladium hinnoitellaan Yhdysvaltain dollareina, mikä tarkoittaa, että sillä on myös käänteinen suhde Yhdysvaltain dollariin, kuten kaikki muutkin hyödykkeet. Kun dollari nousee, metalli kärsii, koska vahvempi dollari voi ostaa enemmän unssia metallia ja päinvastoin. Enimmäkseen kulta nähdään ihanteellisena suojauksena tälle skenaarialle, joka tunnetaan myös nimellä inflaatio. Palladiumia käytetään myös inflaation suojauksena, kun Yhdysvaltain dollari on heikko.

Äskettäin, kun Yhdysvaltain dollari oli heikko, johtui monista tekijöistä, kuten Fed: n alhaisemmat korot, koronavirustapausten määrän kasvu Yhdysvalloissa ja Yhdysvaltain elvytyslaskua koskevien neuvottelujen viivästyminen, palladium sai vetovoiman markkinoilla ja alkoi nousta.

Koronaviruspandemia:

Palladiumin hinnat laskivat yli 10%, kun uutiset koronaviruksen leviämisestä Yhdysvalloissa, Kiinassa, Euroopassa ja muualla maailmassa rikkoivat. Hinnat laskivat talouden hidastumisen sekä autoteollisuuden ja muiden palladiumia käyttävien alojen sulkemisen vuoksi. Siitä lähtien kulta on kuitenkin palauttanut menetetyn maan, kun taas palladium on pudonnut 2500 dollariin unssilta, helmikuun 2875 dollarista unssilta..

Autoteollisuus ja tehtaan sulkeminen sekä toimitusketjun häiriöt ajoivat hintoja kohti heikompaa puolta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me