GBP / INR Prisudsigt 4. kvartal 2020: Retrace Underway on Bullish Trend

GBP er en ustabil valuta, hvilket betyder, at de fleste par, der inkluderer GBP, også er ret ustabile. På den anden side er den indiske rupee en ganske ustabil valuta i sig selv, hvilket gør GBP / INR ekstremt ustabil. 2000’erne var allerede ustabile, hvor dette par var bullish indtil udgangen af ​​2006, hvorefter det blev bullish indtil 2010. Men det følgende årti blev endnu mere ustabilt, da prisen var steget fra under 65 op til 107 i august 2013. Det var en ekstraordinær stigning baseret på grundlæggende i Indien, men prisen begyndte at vende tilbage fra 2015. Den bullish tendens genoptog igen for GBP / INR, og købere var fortsat ansvarlige på det månedlige diagram, men en tilbagetrækning, der startede i september, ser ud til være på vej, så lad os se, hvad der ligger på bordet for dette par.

Nuværende GBP / INR Pris:  $

Seneste ændringer i GBP / INR-prisen

Periode Skift ($) Lave om %
30 dage -5.63 -6,3%
6 måneder +0,75 +1%
1 år +7.32 +8,1%
5 år -6.30 -6,9%
Siden 2000 +23,73 +23,4%

 

Grundlaget for begge valutaer har bidraget til at øge volatiliteten i GBP / INR. Indien er en nettoeksportør på trods af at den er en udviklingsøkonomi, der tiltrækker både mange udenlandske investeringer og masser af pengeoverførsler. Dette har holdt den indiske rupee under pres, især i løbet af 2013, hvor vi så et enormt fald i INR og en stigning i alle INR-par. GBP lever også i en egen verden, hvor Brexit øger usikkerheden og volatiliteten yderligere. Lige nu er oddsene, at Storbritannien vil forlade EU uden en handelsaftale, men det viser sig muligvis ikke at være så dårligt i sidste ende. 

GBP / INR Prognose: 4. kvartal 2020 GBP / INR Prognose: 1 år GBP / INR Prognose: 3 år
Pris: $ 85 – $ 87

Prisdrivere: Covid-stemning, handelsforhandlinger mellem EU og UK, Technicals

Pris: $ 95

Prisdrivere: Post Brexit, Post Covid Situation, Global politik, Risikostemning

                                                                   

Pris: $ 105

Prisdrivere: Handelsgrundlag, Technicals, BOE, RBI

GBP / INR Live-diagram

GBP / INR

GBP / INR-prisforudsigelse for de næste fem år

COVID-19 og markedssentiment

Mens GBP ikke er så meget af en risikovaluta som råvaredollarerne, kan det lide at samle sig, når risikosentimentet er positivt og trække sig tilbage, når stemningen er negativ på de finansielle markeder. Men da Indien er et voksende marked, er den indiske rupee også en risikovaluta. Så dette eliminerer risikofaktoren for dette par, hvilket betyder, at fundamentale forhold mest har været ansvarlige for GBP / INR. GBP har dog haft mere fordel af COVID-19-sentimentet siden marts, hvor GBP / USD løb omkring 20 cent højere fra bunden den 19. marts, mens USD / INR faldt fra 77,50 til 72,50, hvilket betyder, at INR kun vundet omkring 5 cent mod USD, hvilket kun er en fjerdedel sammenlignet med GBP. Som et resultat steg GBP / INR mere end 13 cent fra faldet i marts, selvom det ser ud til, at COVID-19-handlen er forbi nu, og andre grundlæggende faktorer som Brexit overtager.

Brexit

Når vi taler om andre fundamentale forhold, er Brexit kommet tilbage til rampelyset efter at være blevet overskygget af coronavirus, hvilket har været negativt for GBP. Sidste år var der nogle positive fremskridt med dette emne, da Boris Johnson foreslog en Brexit-aftale med EU, efter at have fundet mellemvej til det irske grænseproblem. Men Brexit er kommet tilbage i rampelyset nu, da kaoset fra coronavirus er ved at falde til ro, og ud fra hvad vi har hørt, ser situationen negativ ud for GBP. Kommentarer fra begge sider viser, at spændingerne har været stigende, da Det Forenede Kongerige kanter mod et scenario uden handel. De er langt fra en handelsaftale, og GBP-diagrammerne afspejler dette. GBP / USD havde mistet 8 cent inden den sidste uge i september, og GBP / INR er vendt ned og mistet 5 cent. Som det ser ud nu, går Storbritannien ud af EU uden handelsaftale, og GBP / INR bør fortsætte med at falde, medmindre der sker fremskridt ret hurtigt. Fra den britiske regerings tone ser det ud til, at premierminister Johnson arbejder for ikke at få en handelsaftale fra EU. Hvis det er tilfældet, forventes GBP / INR at fortsætte med at trække lavere tilbage, sandsynligvis til trendlinjen, men vi vil se nærmere på den tekniske analyse i nedenstående afsnit.

Teknisk analyse – Vil bevægelige gennemsnit fortsætte med at skubbe GBP / INR op?

 

MA’er har støttet GBP / INR siden 2000

Som det kan ses af det månedlige diagram, har GBP / INR været på en bullish tendens siden 1990’erne. Diagrammet viser prisen på under 48 tilbage i 90’erne, og nu handles den på det dobbelte niveau efter at være steget til 107 i 2013, da Indiens handelsunderskud steg dengang. Så ingen kan benægte den bullish bias i dette par. Lavt bliver stadig højere, hvilket betyder, at sælgere bliver svagere, og købere hopper hurtigere ind på tilbagetrækninger. Glidende gennemsnit har også gjort et godt stykke arbejde med at yde support på tilbagekørsel lavere. I løbet af 2000’erne har 50 SMA (gul) gjort et godt stykke arbejde med at holde den opadgående tendens i gang, men finanskrisen i 2008 gjorde GBP ret baisse og GBP / INR brød 50 SMA og 100 SMA (grøn). Faldet stoppede dog i 2010, og den bullish tendens genoptog igen. 200 SMA (lilla) er blevet den ultimative support siden 2009, på trods af at den er gennemboret, og den vendte prisen højere i marts i år for sidste gang. Derudover har der dannet sig en trendlinje siden 2009. Handlende respekterer disse tekniske indikatorer, som er gode steder at gå længe på GBP / INR. Hvis Storbritannien ender uden handelsaftale, er chancerne for, at prisen vil falde til 200 SMA og trendlinjen, som begge kommer ind på 85,50. I så fald vil vi forsøge at gå lang tid, hvis prisen danner et bullish reverseringssignal, såsom doji-lysestagen i august, som er et bearish reverseringssignal. Så vi vil vente på, at tilbagetrækningen lavere vil blive fuldt ud til GBP / INR, og derefter se på at købe dette par.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me