USD / ILS -ennuste vuodelle 2021: Pitääkö tuki 3,20: ssa?

USD / ILS kävi kauppaa 2.60-luvulla 1990-luvun alussa. Se oli pitkällä aikavälillä nousutrendissä, joka ulottui edelleen ylöspäin, kun parin arvo lähes kaksinkertaistui 2000-luvun alussa, kun se hajosi hetkeksi yli 5.00. Hinta ei pysynyt siellä liian kauan, ennen kuin palasi takaisin alas, ja se on pysynyt laskevana siitä lähtien.

Vuodesta 2006 vuoden 2008 maailmanlaajuiseen finanssikriisiin tämä pari kävi läpi nopeamman laskun, jolloin hinta laski 3,20: een, ennen kuin se nousi korkeammaksi noin vuoden ajan kriisin jälkeen. Mutta lasku jatkui jälleen vuonna 2009, ja se on jatkunut aaltoina siitä lähtien. Koko edellisen vuosikymmenen kestäneen tukialue muodostui noin 3.40, mutta se lopulta katkaistiin vuoden 2020 lopulla. Israelin BKT on kasvanut tasaisesti viimeisten kahden vuosikymmenen aikana, kuten globaalit perustekijät ovat osoittaneet valuuttakaupastamme, mikä on ollut yksi syy USD / ILS: n laskusuuntaan. Koronavirus on sekoittanut perustekijät kaikkialle nyt, mutta tämä pari pitää laskusuuntaista vauhtia, ja se on nyt edellisen matalan tasolla 3,20.

Nykyinen USD / ILS Hinta: $

Viimeaikaiset muutokset USD / ILS-hinnassa

Aika Muuta ($) Muuta%
6 kuukautta -0,22 -6,4%
1 vuosi -0,27 -7,8%
3 vuotta -0,29 -8,3%
5 vuotta -0,64 -16,4%
Vuodesta 200 -0,94 -22,7%

USD / ILS: ään vaikuttavat tekijät 

Tällä hetkellä koronavirus ja rajoitukset ovat massiivinen taantuman ja talouskasvun välinen tekijä useimmissa maissa, ja ne ovat jatkossakin ainakin tulevina kuukausina. Taloudelliset tekijät, jotka yleensä ohjaavat valuuttaa, riippuvat siitä, mikä pitää myös keskuspankit riippuvaisina tilanteen etenemisestä. Tekniset asiantuntijat suosivat Israelin sekeliä, mutta jos tilanne muuttuu, kaikki voi kääntyä, vaikka Israelin keskuspankki on lisännyt valuuttavarantoja, mikä auttaa pitämään kotimaisen valuutan hyvässä tarjouksessa.   

USD / ILS – Ennusteyhteenveto

USD / ILS -ennuste: H1 2021

Hinta: 3,35 dollaria

Hintatekijät: USD-tunteet, FED-retoriikka, Yhdysvaltain politiikka, Covid-19

USD / ILS -ennuste: 1 vuosi

Hinta: 3,40 dollaria

Hintatekijät: Post COVID-19, tekniset indikaattorit, FED

USD / ILS -ennuste: 3 vuotta

Hinta: 3,60 dollaria – 3,70 dollaria

Hintatekijät: FED-rahapolitiikka, globaali politiikka, maailmantalous

 

USD / ILS Live-kaavio

USD / ILS -ennuste seuraaville 5 vuodelle

Yhdysvaltain dollari oli nousussa useiden vuosien ajan, etenkin vauhdittamalla sitä vuodesta 2018 maaliskuuhun 2020. Mutta tilanne on kuitenkin kääntynyt siitä lähtien, ja USD on ollut laskusuuntauksessa alkupaanikon nousun jälkeen. Yhdysvaltain talous on toiminut melko hyvin toukokuun uudelleen avaamisen jälkeen, ja se pysyi vauhdilla myös syksyllä, toisin kuin muissa paikoissa, joissa talous on todennäköisesti siirtymässä toiseen taantumaan. Yhdysvaltain dollari on kuitenkin ollut jatkuvasti laskussa, joka kiihtyi marraskuussa Yhdysvaltain vaalien jälkeen. Taloustieteilijät yhdistävät tämän tulevaan taloudelliseen elvytykseen, jonka pitäisi olla noin 2 biljoonaa dollaria, mikä todennäköisesti heikentää dollaria, vaikka vastaavalla euroalueen paketilla oli positiivinen vaikutus euroon.

Toisaalta Israelin talous palasi supistumaan syksyllä, kun uudet lukot otettiin käyttöön, vaikka rajoituksia on helpotettu jonkin verran marraskuusta lähtien. Talous elpyi hienosti kolmannella vuosineljänneksellä, kun BKT kasvoi 37,9, toisin kuin toisen vuosineljänneksen 29,8 prosentin lasku ensimmäisen sulkemisen aikana. YoY: n BKT pysyi kuitenkin edelleen negatiivisena kolmannella vuosineljänneksellä laskien 1,9% toisen vuosineljänneksen 7,1 prosentin laskun jälkeen. Neljännen vuosineljänneksen pitäisi olla huonompi tiukentuneiden rajoitusten vuoksi, vaikka Israelin sekeli onkin voimistunut dollaria vastaan, kuten kaavioiden lasku osoittaa. Mutta tämä johtuu myös USD: n laskusta vuonna 2020. Forex-varantojen kasvu on toinen tekijä, vaikka YoY: n kuluttajahintaindikaattori-inflaatio on ollut negatiivinen lokakuusta 2020 lähtien. Mutta Israelin keskuspankki (BOI) on todennäköisesti keskuspankki tämä on laskenut korkoja vähiten vuonna 2020, jolloin ne laskivat 1,60 prosenttiin 1,75 prosentista, mikä on vain vähäinen alennus. Tämä on pitänyt sekelin vakaana, kun taas USD on laskenut ja työntänyt USD / ILS: n alas.    

USD / ILS: n tekninen analyysi – Ensimmäinen tuki kello 3.40 on rikki

Tässä osiossa tarkastellaan USD / ILS: n teknistä analyysia, joka näyttää laskevalta, elleivät edelliset matalat vanhat. 1990-luvun alkupuolella tämä pari kävi kauppaa noin 2.60: ssä, kuten mainitsimme avauksessa, mutta vahvalla puolueella ylöspäin, joka kesti koko vuosikymmenen. Nousutahti oli varsin vahva, ja se kiihtyi edelleen ja nosti hinnan yli 5 vuoden 2002 puoliväliin mennessä. Mutta se oli ostajille, ja kääntyminen alkoi tapahtua. Kyseisen vuoden lopussa nähtiin toinen yritys ylöspäin, mutta ostajat eivät saavuttaneet 5-tasoa, ja hinta muodosti helmikuussa 2003 ylösalaisin kynttilänjalan, joka on laskeva käänteinen signaali nousutrendin jälkeen.   

 

 Kuukausittainen kaavio näyttää laskevalta USD / ILS: lle, ellei tuki pidä paikkaansa

Siitä lähtien paine on ollut haittapuolelle huolimatta vuoden 2008 kriisin jälkeen pudotetusta matalasta arvosta 3,20. Tämän vahvistavat alhaisimmat korkeudet USD / ILS-parissa, jotka ovat laskeneet jokaisen nousun aikana. Liukuvat keskiarvot ovat tehneet hyvää työtä vastarintana, erityisesti kuukausikaavion 200 SMA (violetti), joka pysäytti nousut viimeisen vuosikymmenen aikana, kun taas pohja oli 3.40-tason ympärillä. Tämän vuoden helmikuussa hinta palautui viimeisen kerran tukialueelta ja hinta nousi 3,89: een maaliskuussa vallinneen paniikin aikana, mutta 200 SMA lopetti nousun ja hinta lopulta rikkoi tukivyöhykkeen toisessa puoli vuotta 2020. Nyt USD / ILS on menossa matalammalle, ja jos vuoden 2008 alin 3,20 rikkoutuu, tämä pari pääsee 3,00: een..  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me