USD / ILS-prisprognose for 2021: Holder supporten kl. 3.20?

USD / ILS handlede i 2.60’erne i begyndelsen af ​​1990’erne. Det var på en langsigtet bullish tendens, der strakte sig længere opad, da parret næsten fordobles i værdi i begyndelsen af ​​2000’erne, da det kort brød over 5,00. Prisen blev ikke der for længe, ​​før den vendte tilbage, og den har været bearish siden da.

Fra 2006 til den globale finanskrise i 2008 gennemgik dette par et accelereret fald, idet prisen blev sænket til 3,20, før det trak sig tilbage i cirka et år efter krisen. Men faldet genoptog igen i 2009, og det har fortsat i bølger siden da. Et støtteområde, der varede gennem det foregående årti, dannede omkring 3.40, men det blev endelig brudt i slutningen af ​​2020. Israels BNP har været i en jævn ekspansion i de sidste to årtier, som det globale fundament har vist i vores forex briefs, hvilket har været en af ​​grundene til nedturen i USD / ILS. Coronavirus har ødelagt grundlæggende overalt nu, men dette par holder det bearish momentum op, og det står nu over for det forrige lavpunkt på 3.20.

Nuværende USD / ILS Pris: $

Seneste ændringer i USD / ILS-prisen

Periode Skift ($) Lave om %
6 måneder -0,22 -6,4%
1 år -0,27 -7,8%
3 år -0,29 -8,3%
5 år -0,64 -16,4%
Siden 200 -0,94 -22,7%

Faktorer, der påvirker USD / ILS 

Lige nu er coronavirus og begrænsningerne en massiv faktor mellem recession og økonomisk ekspansion i de fleste lande, og det vil de være mindst i de kommende måneder i det mindste. De økonomiske faktorer, der normalt driver en valuta, afhænger af den, hvilket også holder centralbankerne afhængige af, hvordan situationen vil fortsætte. De tekniske foretrækker den israelske shekel, men hvis situationen ændrer sig, kan alt vende om, selvom Israels centralbank har øget valutareserverne, hvilket hjælper med at holde den indenlandske valuta godt budt.   

USD / ILS – Prognoseoversigt

USD / ILS-prognose: H1 2021

Pris: $ 3,35

Prisdrivere: USD-sentiment, FED-retorik, amerikansk politik, Covid-19

USD / ILS-prognose: 1 år

Pris: 3,40 $

Prisdrivere: Post COVID-19, tekniske indikatorer, FED

USD / ILS-prognose: 3 år

Pris: 3,60 $ – 3,70 $

Prisdrivere: FED-pengepolitik, global politik, global økonomi

 

USD / ILS Live diagram

USD / ILS-prisforudsigelse for de næste 5 år

Den amerikanske dollar var på en bullish tendens i flere år, især med stigende tempo fra 2018 til marts 2020. Men situationen er vendt siden da, og USD har været på en bearish tendens siden stigningen i den oprindelige panik. Den amerikanske økonomi har fungeret ganske godt siden genåbningen i maj, og den holdt også trit i efteråret, i modsætning til andre steder, hvor økonomien sandsynligvis er på vej ind i en anden recession. Imidlertid har den amerikanske dollar været i et konstant fald, som accelererede i november efter det amerikanske valg. Økonomer forbinder dette med den kommende økonomiske stimulus, som burde være omkring $ 2 billioner, hvilket sandsynligvis vil svække USD, selvom en lignende pakke i euroområdet havde en positiv indvirkning på euroen.

På den anden side vendte Israels økonomi tilbage til sammentrækning i efteråret, da de nye lockdowns blev indført, selvom begrænsningerne er blevet lettet lidt siden november. Økonomien sprang pænt tilbage i 3. kvartal, da BNP voksede med 37,9 i modsætning til faldet på 29,8% i 2. kvartal under den første lockdown. Ikke desto mindre forblev årets BNP stadig negativt i 3. kvartal og faldt med 1,9% efter faldet på 7,1% i 2. kvartal. 4. kvartal burde være værre på grund af skærpede begrænsninger, skønt den israelske shekel har vundet plads mod USD, som faldet i diagrammerne viser. Men det kan også tilskrives faldet i USD i løbet af 2020. Stigningen i valutareserver er en anden faktor, selvom CPI-inflationen i forhold til året har været negativ siden oktober 2020. Men Bank of Israel (BOI) er sandsynligvis centralbanken der har sænket renten mindst i 2020 og bragt dem ned til 1,60% fra 1,75%, hvilket kun er en minimal nedsættelse. Dette har holdt Shekel stabil, mens USD har været faldende og har presset USD / ILS ned.    

USD / ILS teknisk analyse – Den første support kl. 3.40 er blevet brudt

I dette afsnit vil vi se på teknisk analyse for USD / ILS, som ser baisse ud, medmindre de tidligere lave ældre. I begyndelsen af ​​1990’erne handlede dette par på omkring 2,60, som vi nævnte i åbningen, men med en stærk bias til opadgående, som varede i hele dette årti. Opgangstrendens tempo var ret stærkt, og det accelererede yderligere og skubbede prisen over 5 i midten af ​​2002. Men det var det for købere, og vending begyndte at finde sted. Vi så endnu et forsøg på at vende op i slutningen af ​​det år, men købere nåede ikke 5-niveauet, og prisen dannede en op-ned-lysestage i februar 2003, hvilket er et baisse reverseringssignal efter optrenden.   

 

 Det månedlige diagram ser bearish ud for USD / ILS, medmindre supporten holder

Siden da har presset været på nedadgående side, på trods af afkastet fra det lave ved 3.20 efter 2008-krisen. Dette bekræftes af de lavere højder i USD / ILS-paret, som er faldende under hvert højere løb. Glidende gennemsnit har gjort et godt stykke arbejde som modstand, især 200 SMA (lilla) på det månedlige diagram, som stoppede stigningerne gennem det sidste årti, mens bunden blev leveret i området omkring 3.40 niveau. I februar i år hoppede prisen for den sidste zone for sidste gang, og prisen steg til 3,89 under panikken i marts, men 200 SMA stoppede bølgen, og prisen brød endelig supportzonen i det andet halvdelen af ​​2020. Nu er USD / ILS på vej nedad, og hvis 2008-lavet på 3,20 er brudt, går dette par mod 3,00.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me