USD / NGN-hintaennuste Q4 2020: CBN: n odotetaan nostavan tappi uudelleen

Nigerian Naira, joka aloitti elämänsä 1970-luvulla, valuuttakurssilla 2-1 puntaa vastaan, on sidottu valuutta, mutta tappi on sittemmin vaihdettu dollariksi, koska Yhdysvallat on Nigerian tärkein kauppakumppani. Raakaöljyn hinnan laskun jälkeen USD / NGN kävi kauppaa hieman alle 200, mikä oli tälle parille sidottu NGN: n laskun jälkeen. Nigerian keskuspankki (CBN) ilmoitti poistavansa tapin, ja USD / NGN nousi sitten 354 dollariin, ennen kuin se asettui 307 dollariin, mikä vaikutti uudelta tapilta.

Se tappi kesti tämän vuoden maaliskuuhun, jolloin koronaviruksen puhkeaminen pakotti CBN: n siirtämään sen korkeammaksi 360 dollariin ja sitten jopa 380 dollariin heinäkuussa 2020, missä se on pysynyt sen jälkeen. USD: n heikkoudesta huolimatta tämä pari on noussut tänä vuonna korkeammalle, mikä tarkoittaa, että nouseva on ainoa tapa edetä USD / NGN-kauppiaille, vaikka heidän tulisi ottaa huomioon noin 13%: n inflaatio.    

Nykyinen USD / NGN Hinta: $

Viimeaikaiset muutokset USD / NGN-hinnassa

Aika Muuta ($) Muuta%
30 päivää 0,00 dollaria 0,0%
3 kuukautta +20 +5,6%
6 kuukautta +73 +23,8%
1 vuosi +180 -90%
3 vuotta +280 -280%

 

USD / NGN: ään vaikuttavat tekijät

Nigerian Naira on herkkä useille tekijöille. Koska öljy on Nigerian tärkein vienti, niiden öljyn vienti ja sen tuottamat tulot ajavat NGN: tä. Tämä on suuri valuutanlähde ja erityisesti Yhdysvaltain dollari Afrikan valtiolle. Inflaatio Nigeriassa on myös tekijä, koska se vaikuttaa CBN: n rahapoliittisiin päätöksiin. COVID-19: llä on ollut vaikutusta kaikkialla, erityisesti kehitysmaissa. USD on myös suoriutunut negatiivisesti näinä COVID-aikoina, kun taas Yhdysvaltain vaalidraama ja seuraava Yhdysvaltain hallituksen elvytysohjelma ovat USD: n tärkeimmät tekijät.   

 

USD / NGN ennuste Q4 2020 USD / NGN ennuste 1 vuosi USD / NGN -ennuste 3 vuodeksi
Hinta: 3 dollaria80

Hintaohjaimet: Öljyn hinta, valuuttavaranto Nigeriassa, Yhdysvaltain vaalit, Covid-19

Hinta: 430-450 dollaria 

Hintaohjaimet: Yhdysvaltain vaalien jälkeen, Covid-19, öljyn kysyntä

Hinta: 500-600 dollaria

Hintaohjaimet: Globaalipolitiikka, maailmantalous, öljyn hinnat, CBN

USD / NGN reaaliaikainen kaavio

USD / NGN

NGN / USD -ennuste seuraavalle 5 vuodelle

Nigerian Naira – perustutkimus

Kuten edellä mainittiin, valuuttavarannoilla on tärkeä rooli Nairan, erityisesti Yhdysvaltain dollarin suhteessa USD / NGN: n arvoon. Valuuttavaranto laski öljyn hintojen mukana alkuvuodesta 2020, ja 40 dollarin noususta huolimatta hinta on edelleen matala. Öljyn mahdollisuudet siirtyä paljon korkeammalle ovat matalat, ja ylimmän hinnan ennustetaan olevan korkeintaan 50–55 dollaria, koska uusien koronavirustoimien määrä Euroopassa ja Yhdysvalloissa kasvaa ja talven odotetaan olevan synkkä.

Nykytilanne on johtanut 4 prosentin taantumaan Nigeriassa, kun taas inflaatio on noussut 13,2 prosenttiin. Tämä on saanut CBN: n siirtämään tapin korkeammaksi valuutan devalvoimiseksi ensin 307 dollarista 360 dollariin ja sitten 360 dollarista 380 dollariin. Mustan pörssin valuuttakurssi on kuitenkin noin 470 dollaria / USD. NGN, mikä viittaa siihen, että CBN todennäköisesti nostaa tappi uudelleen vastaamaan tätä korkoa.

USD – perustekijät

Koronavirus ja rajoitukset ovat vaikuttaneet negatiivisesti dollariin maaliskuun jälkeen. Se on ollut heikoin tärkeimpien valuuttojen joukossa, mutta se on silti toiminut paremmin kuin Nigerian Naira, joka on riskivaluutta, päinvastainen kultaisten turvapaikkojen vastakohtana. Tämä kertoo meille, että kun USD alkaa nousta tärkeimpiin valuuttoihin nähden, se pitää paineen tämän parin nousussa. Tällä hetkellä USD odottaa edelleen Yhdysvaltojen vaaliprosessin päättymistä, minkä vuoksi se on pysähtynyt suurimman osan marraskuusta, kun taas vaalien lopputulos on ratkaiseva myös seuraavassa Yhdysvaltojen julkaisemassa finanssiohjelmassa hallitus. USD todennäköisesti muuttuu nousevaksi jonkin aikaa, jos ärsykepaketti on kunnollinen – kooltaan samanlainen kuin edellinen. Siihen saakka USD: n odotetaan olevan kaupankäyntialueeseen sidottu, ja niin on USD / NGN.  

USD / NGN – tekninen analyysi – 20 SMA on jälleen saavuttanut hinnan

USD / NGN kävi kauppaa alle 100: n 2000-luvun alussa, mikä oli puolueellista ylöspäin. Liukuvat keskiarvot tarjosivat tukea, mutta vuodesta 2004 vuoteen 2008 näimme pienen vetäytymisen, ja 20 SMA (harmaa) muuttui tuesta vastustuskykyyn kuukausikaaviossa. Sitten, vuoden 2008 lopussa, näimme hyppyn globaalin finanssikriisin aikana, ja ostajat ovat olleet siitä lähtien vastuussa nousutrendin kasvun huomattavasti. 20 SMA muuttui jälleen tueksi vuodesta 2009 vuoteen 2014, jolloin öljyn hinta kääntyi laskuun.

 

USD / NGN etenee vaiheittain

USD / NGN hyppäsi 160: stä 200: een ja asettui sinne jonkin aikaa, kunnes 20 SMA saavutti jälleen hinnan. CBN poisti tapin ensimmäistä kertaa tuolloin, ja tämä pari nousi jälleen korkeammalle, tällä kertaa 355: een, ennen kuin asettui 307: een, vasta tämän vuoden maaliskuussa, jolloin tappi asetettiin takaisin paikalleen, 360 dollariin, 20: n kanssa SMA tarjoaa jälleen tukea yli kahden vuoden ajan.

 Korkeammat Mas lisäävät 20 SMA: n kärkeä viikkokaavion tueksi

Viikkokaaviosta näemme, että 20 SMA: ta on ajoittain auttanut 50 SMA (keltainen) ja 100 SMA (vihreä). Siellä tehdyt siirrot ovat selkeämpiä, ja ensimmäinen, joka oli asteittainen, tapahtui vuosina 2014-15, ennen nousua vuonna 2016, ja jälleen maaliskuussa 2020, jolloin 200 SMA (violetti) juuri kiinni, ja jälleen kerran heinäkuun ensimmäinen viikko. Nyt 20 SMA on juuri kiinni. Jos marraskuussa aloitettujen lukkojen jatkuminen jatkuu, maailmantalous putoaa taas taantumaan, jolloin öljyn hinta laskee ja USD / NGN nousee. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me