USD / NGN Prisudsigt 4. kvartal 2020: CBN forventes at hæve pløgen igen

Den nigerianske Naira, der startede livet i 1970’erne, med en valutakurs på 2-1 mod GBP, er en fastgjort valuta, men siden er siden blevet ændret til USD, da USA er Nigerias vigtigste handelspartner. Efter faldet i råolieprisen handlede USD / NGN lige under 200, hvilket var pløgen for dette par efter faldet i NGN. Central Bank of Nigeria (CBN) meddelte, at den ville fjerne pinden, og USD / NGN steg derefter til $ 354, inden den satte sig til $ 307, hvilket virkede som en ny pind.

Den knude varede indtil marts i år, da coronavirus-udbruddet tvang CBN til at flytte det højere til $ 360 og derefter op til $ 380 i juli 2020, hvor det har været siden. På trods af svagheden i USD har dette par bevæget sig højere i år, hvilket betyder, at bullish er den eneste vej at gå for USD / NGN-handlende, selvom de skal tage inflationen i betragtning, som ligger på omkring 13%, i betragtning..    

Nuværende USD / NGN Pris: $

Seneste ændringer i USD / NGN-prisen

Periode Skift ($) Lave om %
30 dage $ 0,00 0,0%
3 måneder +20 +5,6%
6 måneder +73 +23,8%
1 år +180 -90%
3 år +280 -280%

 

Faktorer, der påvirker USD / NGN

Den nigerianske Naira er sårbar over for en række faktorer. Da olie er Nigerias vigtigste eksport, driver deres olieeksport og de indtægter, det genererer, NGN. Dette er en stor kilde til udenlandsk valuta og især USD for den afrikanske stat. Inflation i Nigeria er også en faktor, da den påvirker CBNs pengepolitiske beslutninger. COVID-19 har haft indflydelse overalt, især i udviklingslande. USD har også præsteret negativt i løbet af disse COVID-tider, mens lige nu er det amerikanske valgdrama og det næste stimuleringsprogram fra den amerikanske regering de vigtigste faktorer for USD.   

 

USD / NGN Prognose 4. kvartal 2020 USD / NGN Prognose 1 år USD / NGN Prognose 3 år
Pris: $ 380

Prisdrivere: Oliepriser, valutareserver i Nigeria, amerikanske valg, Covid-19

Pris: $ 430-450 

Prisdrivere: Efter amerikanske valg, Covid-19, Olieefterspørgsel

Pris: $ 500-600

Prisdrivere: Global politik, global økonomi, oliepriser, CBN

USD / NGN Live-diagram

USD / NGN

NGN / USD-prisforudsigelse for de næste 5 år

Nigeriansk Naira – En grundlæggende analyse

Som nævnt ovenfor spiller valutareserver en vigtig rolle i værdien af ​​Naira, især USD i forhold til USD / NGN. Udenlandske reserver faldt sammen med oliepriserne tidligt i 2020, og på trods af stigningen til $ 40 er prisen stadig lav. Udsigterne for, at olie bevæger sig meget højere, er lave, og den højeste pris forventes højst $ 50-55, da de nye koronavirusforanstaltninger i Europa og USA stiger, og vinteren forventes at være dyster.

Den nuværende situation har ført til en recession på 4% i Nigeria, mens inflationen er steget til 13,2%. Dette har fået CBN til at flytte pinden højere for at devaluere valutaen, først fra $ 307 til $ 360 og derefter fra $ 360 til $ 380. Valutakursen på det sorte marked er dog omkring 470 for USD / NGN, hvilket antyder, at CBN sandsynligvis vil øge pinden igen for at matche den sats.

USD – Grundlæggende faktorer

USD er også blevet påvirket negativt af coronavirus og begrænsningerne siden marts. Det har været den svageste blandt de største valutaer, men det har stadig klaret sig bedre end den nigerianske Naira, som er en risikovaluta, det modsatte af de sikre havne som guld. Dette fortæller os, at når USD begynder at stige mod større valutaer, vil det holde presset opad for dette par. Lige nu venter USD stadig på, at den amerikanske valgproces slutter, hvorfor den har stagneret det meste af november, mens det endelige resultat af valget også vil være afgørende for det næste finanspolitiske program, der frigives af USA regering. USD vil sandsynligvis blive bullish i nogen tid, hvis stimuluspakken er anstændig – svarende i størrelse til den foregående. Indtil da forventes dog USD at være handelsområde-bundet, og det samme er USD / NGN.  

USD / NGN – En teknisk analyse – 20 SMA har igen nået prisen

USD / NGN handlede under 100 i begyndelsen af ​​2000’erne med en bias til opadrettede. Glidende gennemsnit gav støtte, men fra 2004 til 2008 så vi en lille tilbagetrækning, og de 20 SMA (grå) blev fra støtte til modstand på det månedlige diagram. Derefter i slutningen af ​​2008 oplevede vi et spring under den globale finanskrise, og køberne har haft ansvaret siden da med stigningstakten i stigende grad. De 20 SMA blev igen støtte fra 2009 til 2014, da oliepriserne startede deres store tilbageførsel.

 

USD / NGN bevæger sig op i trin

USD / NGN hoppede fra 160 til 200 og bosatte sig der i nogen tid, indtil de 20 SMA fangede prisen igen. CBN fjernede pinden for første gang dengang, og dette par steg igen højere, denne gang til 355, inden det afregnede ved 307, indtil marts i år, da pinden blev sat på plads igen, til $ 360, med de 20 SMA yder support igen i mere end to år.

 Jo højere Mas tilføjer top 20 SMA som support på det ugentlige diagram

På det ugentlige diagram ser vi, at de 20 SMA til tider er blevet hjulpet af 50 SMA (gul) og 100 SMA (grøn). Bevægelserne her er tydeligere, hvor den første, som var gradvis, fandt sted i 2014-15, før stigningen i 2016 og igen i marts 2020, da 200 SMA (lilla) netop fangede ind og igen i første uge i juli. Nu er de 20 SMA lige kommet ind. Hvis de fastlåsning, der blev genoptaget i november, skulle fortsætte, vil den globale økonomi falde i recession igen og sende oliepriserne ned og USD / NGN højere. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me