CHF-ennuste Q4 2020: USD / CHF jatkaa konsolidointia

Sveitsin frangi (CHF) on vähemmän epävakaa kuin useimmat valuuttamarkkinat, vaikka Sveitsin keskuspankki (SNB) on satunnaisesti puuttunut asiaan. Mutta [[USD / CHF]]: n volatiliteetti on lisääntynyt tänä vuonna maailmanlaajuisten tapahtumien seurauksena. Helmikuussa laski 8 senttiä ja sitten kääntyi takaisin maaliskuussa, mutta se johtui pääasiassa USD: stä, joka kasvoi maailmanlaajuisena varantovaluuttana, kun markkinat alkoivat paniikkia koronaviruksen seurauksena taudin puhkeaminen. Volatiliteetti on vähentynyt siitä lähtien, mutta tämän parin puolueellisuus on ollut laskeva tänä aikana, ja myös USD-indeksi (DXY) on laskenut, mikä tarkoittaa, että maaliskuun lopusta lähtien laskeva lasku on tullut jälleen USD: stä. Vaikka [[USD / JPY]] on pysynyt pitkälti muuttumattomana useita kuukausia, mikä viittaa siihen, että ainakaan CHF ei ole laskenut kuten Yhdysvaltain dollaria seurannut JPY, kun maailma avautui uudelleen ja riskinäkemys parani. Toisaalta CHF ei ole noussut aivan kuin kulta, joka ylitti elokuussa 2000 dollaria. SNB on toteuttanut useita toimenpiteitä supistuvien talouksien torjumiseksi COVID-19-lukkiutumisten ja Sveitsin frangin vahvistumisen vuoksi Yhdysvaltain dollariin nähden. Mutta tilanne saattaa muuttua tällä parilla nyt, kuten tekniset indikaattorit osoittavat alla olevassa teknisen analyysin osassa.

 

Nykyinen USD / CHF Hinta: $

Viimeaikaiset muutokset USD / CHF Hinta

Aika Muuta ($) Muuta%
30 päivää -0,004 dollaria -0,4%
6 kuukautta 0,043 dollaria 4,7%
1 vuosi 0,067 dollaria -7,3%
5 vuotta 0,053 dollaria 5,8%
Vuodesta 2000 -0,823 dollaria -46,6%

 

USD / CHF

Kuten edellä mainittiin, USD / CHF on ollut laskusuuntauksessa maaliskuun lopusta lähtien, koska USD on laskenut toisaalta, kun taas CHF oli vakaana pahimmillaan tai hieman nouseva turvapaikana näinä epävarmuustekijöinä, kuten näemme alla olevasta CHF-indeksistä (SXY). Mutta tilanne muuttuu, kun Yhdysvaltain talous elpyy hyvin, kun taas Euroopan taloudet ovat hidastumassa, mikä vaikuttaa Sveitsin talouteen negatiivisesti, mikä puolestaan ​​tarkoittaa, että USD: n lasku saattaa olla loppumassa, ja lähellä [[USD / CHF]] -luokan trendi todennäköisesti muuttuu. Tekninen analyysi osoittaa myös nousevan nousun pian. Vaikka tämä pari on käynyt kauppaa 15 prosentin alueella vuodesta 2010, joka todennäköisesti ulottuu tälle vuosikymmenelle, kun tämä pari kääntyy korkeammalle kuin alueen alempi taso, joka ulottuu välillä 0,87 ja 1,03. Mutta maailma muuttuu nyt nopeasti, eikä kukaan tiedä miten tämä loppuu ja miten maailma järjestetään uudelleen, mutta jos tulevaisuus on epävarma, sekä USD että CHF pysyvät kysynnässä, mikä viittaa myös edelleen sivusuunnassa hintatoiminta suuremmissa aikatauluissa.        

USD / CHF -ennuste Q4 2020: 0,95-0,96 USD / CHF -ennuste 1 vuosi: 0,63-0,65 USD / CHF -ennuste 3 vuodeksi: 0.55-0.60
Hintaohjaimet: COVID-19, Global Risk Sentiment, Yhdysvaltain vaalit  Hintaohjaimet: Yhdysvaltain vaalien jälkeen, riskitunnelma, maailmanlaajuinen elpyminen,  Hintaohjaimet: Euroalueen talous / politiikka, USD-korrelaatio, maailmantalous

USD / CHF -ennuste seuraavan viiden vuoden ajan

Sveitsin talous on hyvin läheisessä yhteydessä euroalueen talouteen, koska Sveitsi on pieni kansakunta, jota ympäröi suuri unioni, ja suurin osa ulkomaailman kanssa harjoitettavasta liiketoiminnasta tapahtuu EU: n kanssa tai sen kautta. Siksi SNB haluaa pitää CHF: n kiinteänä eurona, koska se eliminoi yrityksille paljon päänsärkyä, mikä johtuu hintavaihteluista molemmissa valuutoissa. He yrittivät pitää CHF sidottu euroon 1,20. Mutta tappi poistettiin tammikuussa 2005 ja USD / CHF menetti noin 20 senttiä muutamassa tunnissa, ja monet välittäjät menivät konkurssiin. Hinta kuitenkin kääntyi takaisin vaihteluväliin, vaikka on olemassa useita tekijöitä, jotka saattavat vaikuttaa tähän pariin voimakkaasti. Otamme ne huomioon tässä USD / CHF -ennusteessa.     

Työnnä COVID-19 Turvasatamaa edelleen CHF: lle?

Turvasatamat ovat hyötyneet koronaviruspandemiasta, joka vahingoittaa ennen kaikkea kuluttajien mielipiteitä. Maailmantalous otti suuren osuman, ja olemme nähneet nopean taantuman maaliskuun ja huhtikuun sulkemiskuukausien aikana, jolloin riskialttius pieneni ja turvapaikkojen kysyntä kasvoi. Tämän seurauksena CHF on noussut korkeammalle maaliskuusta lähtien edellisten viikkojen vuoristoradan jälkeen. Maailmantalous alkoi elpyä uudelleen avaamisen jälkeen, mutta elpyminen on jäähtynyt suurimmaksi osaksi maailmaa, mikä pitää kuluttajien mielipiteet melko alhaisina ja sijoittajien luottamus edelleen negatiivisella alueella. Emme vielä tiedä, milloin COVID-19 tulee menneisyyteen, koska kuolemantapauksia ja infektioita laskee, mutta ne jatkuvat edelleen, ja rajoitukset jatkuvat myös tietyissä paikoissa uhkaamalla lisää rajoituksia tai ehkä lukkoja, kuten Victoria, Australia, joka pitää ja pitää riski-mielialan vaimenemana, kun taas turvapaikkojen kysyntä on edelleen. Mutta koko koronaviruksen tilanne on kuolemassa ja päättyy jossain vaiheessa. Rajoitukset helpottuvat, jos sellaisia ​​on, koska ihmiset ovat jo kyllästyneet niihin, mikä tarkoittaa, että COVID-19: n aiheuttama ilmapiiri alkaa parantua ja turvasatamien kysyntä vähenee. Olemme jo nähneet laskevan kultaisen muutoksen viime viikkoina, koska se vetäytyy alle 2000 dollarin, kun taas viime viikko päätyi muodostamaan melko nousevan kynttilänjalan USD / JPY: lle, mikä viittaa myös nousuun tämän parin kohdalla. Joten oletan, että pienten hikkausten lisäksi koronaviruksen aiheuttama tunne paranee tästä eteenpäin, mikä on negatiivinen CHF: lle ja positiivinen USD / CHF: lle.     

Suhde euroon

EU: n ja Sveitsin välinen suhde on hyvin läheinen, koska Sveitsi on pieni maa, joka käyttää omaa valuuttaa, ja sitä ympäröivät kaikilta puolilta euroalueen maat, jotka käyttävät euroa. Tämä tarkoittaa, että EU on ylivoimaisesti Sveitsin tärkein kauppakumppani, kun taas Sveitsi on myös koko EU: sta merkittävä kauppakumppani. Sveitsin osuus on 7% EU: n tavaravientistä ja 6% EU: n tuonnista. Palvelut ja tavarat huomioon ottaen Sveitsillä on EU: sta 75 miljardin dollarin kauppataseen ylijäämä vuodesta 2019, mikä tarkoittaa hieman yli 80 miljardia Sveitsin frangia. Jos Sveitsin frangi arvostaisi liikaa, Sveitsin vienti muuttuisi liian kalliiksi ja vähemmän houkuttelevaksi EU: lle ja muulle maailmalle. Joten Sveitsin keskuspankki seuraa tarkasti EUR / CHF: ää ja puuttuu aika ajoin. He tekivät voimakkaan väliintulon maaliskuun puolivälissä, ostamalla tämän parin hieman yli 1,05, mikä osoittaa, että tämä on kynnys heille, ja he myös uhkaavat lisäämällä puuttumista tarvittaessa. Joten alueen yläpuolella oleva alue näyttää hyvältä ostopaikalta, SNB on selällämme. Sinun ei kuitenkaan pitäisi koskaan luottaa keskuspankkeihin 100%; Epäonnistuminen nastan pitämisessä 1.20 tässä parissa vuonna 2015 aiheutti EUR / CHF: n kaatumisen ja monet tilit palivat, mukaan lukien monet välittäjät. Mutta voiton ja viennin lisäksi myös Sveitsin keskuspankki on huolestunut normaalin elämän häiriöistä, koska monet ihmiset liikkuvat Sveitsiin ja sieltä pois päivittäin ja erittäin epävakaa valuuttakurssi euron kanssa vahingoittaisi sekä yrityksiä että normaalia elämää. Joten huolimatta siitä, että CHF kasvaa turvapaikkana, SNB on myyjien puolella. Kun mielipide paranee, myös USD / CHF kasvaa ja SNB on siitä erittäin tyytyväinen.  

SXY – USD / CHF-korrelaatio

Tarkasteltaessa sekä CHF-indeksin SXY että USD-indeksin DXY kuukausittaisia ​​kaavioita ja verrattaessa niitä USD / CHF: ään nähdään, että SXY-indeksi korreloi läheisemmin kuin DXY, vaikka se onkin ylösalaisin, koska CHF on parin toinen valuutta. SXY-indeksi alkaa vuodesta 2007, mutta verrattaessa sitä DXY: hen, se näyttää melkein identtiseltä, vaikka päinvastoin. SXY oli nousussa 2000-luvulla, ja se nousi korkeammalle vuonna 2011 euroalueen ongelmien ja Grexit-tilanteen keskellä. USD / CHF oli laskeva tuona aikana, ja se kaatui matalammin vuonna 2011, kun CHF nousi turvapaikaksi..   

 

 Katsotaanpa, venyttääkö SXY tämän vuoden noususuuntaa ylöspäin

 

 DXY: n vetäminen näyttää olevan nyt täydellinen

Myöhemmin samana vuonna näimme SXY: n kääntyvän alaspäin, kun taas USD / CHF kääntyi nousuun. Siitä lähtien hintatoiminta molemmissa kaavioissa on ollut pääosin sivusuunnassa, SXY: llä on pieni laskeva puolue ja USD / CHF: llä lievä nouseva puolue. Tämä puolueellisuus ei kuitenkaan ole enää tänä vuonna, ja hinta kääntyy molemmissa kaavioissa. Yhdysvalloissa talouden elpyminen on edelleen vahvaa, ja laajentumisvauhti kasvaa useimmilla aloilla, toisin kuin Euroopassa ja suurimmalla osalla maailmaa, missä talouden elpyminen on hidastunut. Tämä on ollut positiivista USD: lle viime viikkoina, kun DXY on vaihdettu 100 SMA: sta (vihreä) 92: een ja lähetetty korkeammaksi 93 pisteeseen. Myös USD / CHF alkaa kääntyä korkeammalle, mikä tarkoittaa, että USD-korrelaatio USD / CHF: ään on kasvamassa. Mutta SXY korreloi paljon läheisemmin USD / CHF: n kanssa, joten meidän pitäisi kuulla tätä indeksiä kaupankäynnin aikana USD / CHF. 

Tekninen analyysi – päättyykö äskettäinen ylijäämä 50 SMA: ssa USD / CHF: lle?

90-luvun lopulla USD / CHF liikkui korkeammalle, kun 50 SMA (keltainen) tarjosi tukea vetojen aikana. Mutta koko 2000-luvun USD / CHF muuttui melko laskevaksi laski 1,83: sta 0,71: ään vuoteen 2011 mennessä. USD oli melko laskeva tuona vuosikymmenenä, kun taas CHF oli nouseva, mikä piti paineita tälle parille. Liikkuvat keskiarvot muuttuivat vastarinnaksi, kun pienemmät markkinat, kuten 20 SMA (harmaa) painivat hintaa matalammaksi, kun vauhti oli vahva vuosina 2003-2005, ja 50 ja 100 SMA muuttuivat vastarinnaksi, kun trendi hidastui..

 

 Katsotaan, jatkaako tämä pari vaihtoa tällä alueella vai putoako se matalammalle

Se kesti edellisen vuosikymmenen puoliväliin saakka, jolloin ostajat nostivat lopulta hinnan liukuvien keskiarvojen yläpuolelle. Viimeisten viiden vuoden aikana samat myyntiluvat muuttivat jälleen tueksi, tarjoten ostajille hyvät kaupankäyntimahdollisuudet, kun hinta veti takaisin näihin myyntilupiin. Mutta ostajat eivät ole kyenneet tekemään uusia korkeuksia tässä parissa vuodesta 2015 lähtien, ja tänä vuonna he lähettivät hintasukelluksen jälleen MA: n alapuolelle. Vaikka viime viikkojen hintatoimien perusteella ja perustavanlaatuisesta näkökulmasta odotetaan kääntymistä korkeammaksi tulevina kuukausina, kun Yhdysvaltain talous pitää elpymisvauhdin vahvana, kun taas Eurooppa ja sen seurauksena Sveitsi ovat menossa taloudellisen heikkouden toisen vaiheen kautta. DXY alkaa myös pudota 100 SMA: sta, kun se on palannut matalammalle, mutta tämä prosessi näyttää olevan nyt valmis, joten lähiaikaisen ennakoinnin pitäisi olla nouseva tälle parille.      

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me