CHF-prognose 4. kvartal 2020: USD / CHF fortsætter konsolideringen

Den schweiziske franc (CHF) er mindre ustabil end de fleste forex-majors på trods af lejlighedsvise indgreb fra den schweiziske nationalbank (SNB). Men volatiliteten i [[USD / CHF]] er steget i år efter de globale begivenheder. I februar oplevede vi et fald på 8 cent og derefter en tilbageførsel i marts, men dette skridt var hovedsageligt et resultat af USD, der steg som en global reservevaluta, da markederne begyndte at gå i panik som følge af coronavirus udbrud. Volatiliteten er faldet siden da, men bias for dette par har været bearish i løbet af denne periode, hvor USD-indekset (DXY) også er faldende, hvilket betyder, at det bearish træk siden slutningen af ​​marts er kommet fra USD igen. Skønt [[USD / JPY]] stort set er uændret i flere måneder, hvilket tyder på, at CHF i det mindste ikke er faldet som JPY, der fulgte USD, da verden genåbnedes og risikosentimentet forbedredes. På den anden side har CHF ikke nøjagtigt svinget som guld, der brød over $ 2.000 i august. SNB har truffet adskillige foranstaltninger for at modvirke den kontraherende økonomi på grund af COVID-19-lockdown og den stærkere schweiziske franc over for USD. Men situationen kan ændre sig for dette par nu, som de tekniske indikatorer viser i afsnittet teknisk analyse nedenfor.

 

Nuværende USD / CHF Pris: $

Seneste ændringer i USD / CHF Pris

Periode Skift ($) Lave om %
30 dage -$ 0,004 -0,4%
6 måneder 0,043 $ 4,7%
1 år 0,067 $ -7,3%
5 år $ 0,053 5,8%
Siden 2000 -$ 0,823 -46,6%

 

USD / CHF

Som nævnt ovenfor har USD / CHF været på en bearish tendens siden slutningen af ​​marts, da USD er faldet på den ene side, mens CHF i værste fald var stabil eller lidt bullish som en sikker havn i disse tider med usikkerhed, da vi vil se fra CHF-indekset (SXY) nedenfor. Men situationen er under forandring, hvor den amerikanske økonomi genopretter godt, mens de europæiske økonomier bremser op, hvilket vil påvirke den schweiziske økonomi negativt, hvilket igen betyder, at faldet i USD måske nærmer sig slutningen, og det nærmeste -tendens i [[USD / CHF]] vil sandsynligvis skifte. Den tekniske analyse peger også på en bullish vending snart. Selvom dette par har handlet inden for 15 cent-området siden 2010, hvilket sandsynligvis strækker sig ind i dette årti, da dette par vender sig højere fra de lavere niveauer i intervallet, der strækker sig mellem 0,87 og 1,03. Men verden ændrer sig hurtigt nu, og ingen ved, hvordan dette vil ende, og hvordan verden vil blive omarrangeret, men hvis fremtiden forbliver usikker, vil både USD og CHF forblive i efterspørgsel, hvilket også peger på yderligere sidelæns prishandling på de større tidsrammer.        

USD / CHF Prognose 4. kvartal 2020: 0,95-0,96 USD / CHF-prognose 1 år: 0,63-0,65 USD / CHF-prognose 3 år: 0,55-0,60
Prisdrivere: COVID-19, Global Risk Sentiment, amerikanske valg  Prisdrivere: Efter valg i USA, risikosentiment, global økonomisk genopretning,  Prisdrivere: Eurozone-økonomi / politik, USD-korrelation, global økonomi

USD / CHF-prisforudsigelse for de næste fem år

Den schweiziske økonomi er meget tæt forbundet med økonomien i euroområdet, da Schweiz er en lille nation omgivet af en stor union, og det meste af forretningen med omverdenen sker med eller gennem EU. Derfor vil SNB holde CHF fast til euroen, da dette eliminerer en masse hovedpine for virksomhederne på grund af prisudsving i begge valutaer. De forsøgte at holde CHF bundet til euroen ved 1.20. Men pinden blev fjernet i januar 2005, og USD / CHF mistede omkring 20 cent på få timer, hvor mange mæglere gik konkurs. Prisen vendte dog tilbage inden for intervallet, selvom der er en række faktorer, der kan påvirke dette par stærkt. Vi tager dem i betragtning i denne USD / CHF-prognose.     

Vil COVID-19 skubbe Safe Haven videre for CHF?

Sikre havne har haft gavn af coronaviruspandemien, der frem for alt skader stemningen blandt forbrugerne. Den globale økonomi fik et stort hit, og vi var vidne til en flash-recession i nedlåsmånederne i marts og april, hvilket sendte risikosentimentet lavere, og efterspørgslen efter sikre havne steg højere. Som et resultat er CHF steget højere siden marts efter rutsjebanen i de foregående uger. Den globale økonomi begyndte at komme igen efter genåbningen, men reboundet er afkølet i det meste af verden, hvilket holder forbrugerstemningen ret lav, og investorernes tillid stadig til et negativt område. Vi ved endnu ikke, hvornår COVID-19 kommer til at høre fortiden til, da dødsfald og infektioner falder, men de fortsætter stadig, og begrænsningerne fortsætter også visse steder med trusler om flere begrænsninger eller måske lockdowns, som i Victoria, Australien, der er og vil holde risikostemningen dæmpet, mens efterspørgslen efter sikre havne er ved. Men hele situationen med coronavirus er ved at dø ud og vil ende på et eller andet tidspunkt. Begrænsningerne bliver lettere, hvis der er nogen, da folket allerede er træt af dem, hvilket vil betyde, at stemningen som følge af COVID-19 begynder at blive bedre, og efterspørgslen fra sikre havne vil falde. Vi har allerede set en bearish tilbageførsel i guld i de sidste par uger, da den trækker sig tilbage under $ 2.000, mens den sidste uge endte med at danne en ganske bullish lysestage for USD / JPY, hvilket også peger på en bullish tilbageførsel for dette par. Så jeg antager, at bortset fra små hikke, vil stemningen som følge af coronavirus fortsat forbedre sig herfra, hvilket vil være negativt for CHF og positivt for USD / CHF.     

Forholdet til euroen

Forholdet mellem EU og Schweiz er meget tæt, da Schweiz er et lille land, der bruger sin egen valuta, omgivet af alle sider af lande i euroområdet, der bruger euroen. Dette betyder, at EU langtfra er Schweiz ‘største handelspartner, mens Schweiz også er en vigtig handelspartner for EU på trods af sin størrelse. Schweiz tegner sig for 7% af EU’s eksport af varer og 6% af EU-importen. Under hensyntagen til tjenester og varer ender Schweiz med et handelsoverskud på 75 mia. $ Fra EU fra og med 2019, hvilket betyder lige over 80 mia. CHF. Hvis CHF skulle sætte pris på for meget, ville den schweiziske eksport blive for dyr og mindre attraktiv for EU og resten af ​​verden. Så den schweiziske nationalbank holder øje med EUR / CHF og griber ind fra tid til anden. De foretog en stærk intervention i midten af ​​marts og købte dette par lige over 1.05, hvilket viser, at dette er en tærskel for dem, og de truer også med mere intervention, hvis det er nødvendigt. Så området over dette niveau ser ud som et godt sted at købe, med SNB på ryggen. Du bør dog aldrig stole på centralbanker 100%; manglen på at holde pinden på 1,20 i dette par i 2015 sendte EUR / CHF ned, og mange konti blev brændt inklusiv mange mæglere. Men udover selve overskuddet og eksporten er den schweiziske nationalbank også bekymret over forstyrrelsen i det normale liv, da mange mennesker dagligt bevæger sig ind og ud af Schweiz, og en meget ustabil valutakurs med euroen ville skade både virksomheder og normalt liv. Så på trods af at CHF stiger som et sikkert tilflugtssted, er SNB på sælgernes side. Efterhånden som stemningen forbedres, vil USD / CHF også stige, og SNB vil være meget tilfreds med det.  

SXY – USD / CHF korrelation

Ser man på både de månedlige diagrammer for CHF-indekset SXY og USD-indekset DXY og sammenligner dem med USD / CHF, ser vi, at SXY-indekset er tættere korreleret end DXY, selvom det er på hovedet, da CHF er den anden valuta i dette par. SXY-indekset starter ved 2007, men når man sammenligner det med DXY, virker det næsten identisk, selvom det er omvendt. SXY var på en bullish tendens i 2000’erne, og den steg højere i 2011, midt i problemer i euroområdet og Grexit-situationen. USD / CHF var baisse i denne periode, og den styrtede ned i 2011, da CHF steg som en sikker havn.   

 

 Lad os se, om SXY vil strække årets bullish bevægelse længere op

 

 Tilbagetrækningen i DXY virker komplet nu

Senere samme år så vi en tilbageførsel for SXY, mens USD / CHF blev bullish. Siden da har prishandlingen i begge diagrammer hovedsageligt været sidelæns, SXY med en let bearish bias og USD / CHF med en let bullish bias. Imidlertid er denne bias ikke længere i spil i år, og prisen vender i begge diagrammer. I USA går det økonomiske opsving stadig stærkt, og ekspansionstakten stiger i de fleste sektorer, i modsætning til i Europa og det meste af verden, hvor det økonomiske opsving er aftaget. Dette har været positivt for USD i de seneste uger ved at vende DXY fra 100 SMA (grøn) ved 92 og sende den højere til 93 point. USD / CHF begynder også at vende højere, hvilket betyder, at USD-korrelationen til USD / CHF stiger. Men SXY er meget tættere korreleret med USD / CHF generelt, derfor bør vi konsultere dette indeks, når vi handler USD / CHF. 

Teknisk analyse – Vil den seneste stigning slutte ved 50 SMA for USD / CHF?

I slutningen af ​​90’erne bevæger USD / CHF sig højere, hvor 50 SMA (gul) yder støtte under tilbagetrækninger. Men i løbet af 2000’erne blev USD / CHF temmelig baisse og faldt fra 1,83 til 0,71 i 2011. USD var temmelig baisse i det årti, mens CHF var bullish, hvilket holdt presset for dette par. Glidende gennemsnit blev til modstand, hvor de mindre MA’er, såsom de 20 SMA (grå), skubbede prisen lavere, når tempoet var stærkt i 2003-2005, og 50 og 100 SMA’erne blev modstand, når tendensen aftog.

 

 Lad os se, om dette par vil genoptage handel inden for dette interval eller falde lavere

Det varede indtil midten af ​​det foregående årti, hvor købere endelig skubbede prisen over de glidende gennemsnit. I løbet af de sidste fem år er de samme MA’er igen blevet support, hvilket giver købere gode handelsmuligheder, når prisen trækkes tilbage til disse MA’er. Men købere har ikke været i stand til at lave nye højder i dette par siden 2015, og i år sendte prisdykningen til under MA igen. Skønt man vurderer efter de seneste uges prishandlinger såvel som fra et grundlæggende perspektiv, forventes en vending højere i de kommende måneder, da den amerikanske økonomi holder opsvinget stærkt, mens Europa og dermed Schweiz går gennem en anden fase af økonomisk svaghed. DXY begynder også at hoppe over 100 SMA efter at have trukket sig ned lavere, men denne proces synes komplet nu, så den kortvarige bias skal være bullish for dette par.      

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me