Kaupankäynti Nikkei 225 – Aloittelijan opas

Nikkei 225 on hintapainotettu osakeindeksi tai osakekeskiarvo Tokion pörssissä listatuista 225 parhaasta blue chip -osakkeesta. Nikkeiä voidaan verrata Yhdysvaltojen Dow Jonesin teollisuuden keskiarvoon.

Nikkei 225: n historia

Nikkei on saanut nimensä Nihon Keizai Shimbun (Nikkei) -lehdestä, joka on laskenut indeksiä päivittäin 7. syyskuuta 1950 lähtien. Indeksi laskettiin takautuvasti 16. toukokuuta 1949..

Nikkei perustettiin silloin, kun Japani teollistettiin ja rakennettiin uudelleen toisen maailmansodan jälkeen.

Suurimmat tapahtumat Nikkei 225: n historiassa

Vuosien 1985 ja 1990 välillä Japanin taloudessa oli suuri omaisuuskuplan. Tänä aikana osakekurssit ja kiinteistöjen arvot kolminkertaistuivat. Kun kupla puhkesi, Nikkei menetti yli 33% arvostaan ​​alle vuodessa.

Tämä lasku jatkui lokakuuhun 2008 saakka, jolloin Nikkei oli menettänyt yli 80% joulukuun 1989 arvostaan, kun se vahvisti merkittävän korkean tason.

Pitkän noin neljän vuoden pituisen sivutoimisen vakauttamisen jälkeen Nikkei nousi voimakkaasti Japanin keskuspankin ja Japanin hallituksen elvyttämän talouden kannustimena ja saavutti vaikuttavan 150% kesäkuun 2012 ja kesäkuun 2015 välisenä aikana.

Tällä hetkellä (2020/03/04) Nikkei käy kauppaa 21189: ssä, mikä on korkeampi kuin kesäkuussa 2015 asetettu tärkeä huippu.

Kaupankäynti Nikkei 225: llä 1

Erittäin mekanisoitu tehdas Japanissa.

Kuinka käydä kauppaa Nikkei 225: llä

Vaikka Nikkei-kauppaa on muitakin tapoja, keskitymme vain siihen, miten se tapahtuu vähittäiskaupan valuuttakaupan alustoilla.

Nikkei 225: n Pip-arvo

Yksi indeksipiste (1,0) on yhden Japanin jenin arvoinen. Siksi 10 Nikkei-sopimuksen pip-arvo (tai pistearvo) on 10 jeniä.

Kymmenen sopimuksen kaupan koon pip-arvo on aina 10 Japanin jeniä riippumatta indeksin hinnasta. Tämä johtuu siitä, että indeksi noteerataan jeneissä.

Pip on hintatason muutos, jolla on tietty arvo riippuen kohteen markkinoista. Se on vakioyksikkö sen arvioimiseksi, kuinka paljon valuuttakurssi on vaihtellut arvossa.

Pip-arvo Yhdysvaltain dollareissa riippuu kuitenkin USD / JPY-valuuttakurssista. Siksi Nikkei: n USD-arvo on dynaaminen. Jos haluat laskea 10-kaupan Nikkei-kaupan USD-arvon, jaa vain 10 jeniä USD / JPY-valuuttakurssilla: 10 jeniä jaettuna 111,280: lla on 0,0896 dollaria. Pyöristetään tämä luku 0,09 dollariin.

Nikkei- ja USD / JPY-pip-laskelmat ovat samat. Jos haluat oppia lisää USD / JPY -kaupasta, tässä on linkki erityisesti tälle parille omistettuun artikkeliin: USD / JPY-valuuttaparin kauppa.

Nikkei 225 -sopimuksen koko

Monien Forex-välittäjien kanssa Nikkei-sopimusten vähimmäismäärä, jolla voit käydä kauppaa, on 10. Joillakin välittäjillä on sopimusten enimmäismäärä kauppaa kohden, esimerkiksi 1000. Voit yleensä vaihtaa vain 10 sopimuksen lisäyksiä.

10 Nikkei-sopimuksen nimellisarvo on kymmenen kertaa indeksin nykyinen hinta. Nykyinen hinta on 19680 Japanin jeniä, joten 10 sopimuksen nimellisarvo on 196800 jeniä.

Laske nimellisarvo Yhdysvaltain dollareina jakamalla 196800 yksinkertaisesti nykyisellä USD / JPY-valuuttakurssilla 111,280 saadaksesi summan 1768,51 dollaria..

Onneksi et tarvitse 1768,51 dollaria 10 Nikkei-sopimuksen ostamiseen tai myyntiin. Sinun pitäisi pystyä käymään kauppaa vähintään 1: 100-vipuvaikutuksella, mikä tarkoittaa, että joudut laskemaan pienen määrän alle 18 dollaria.

Yhdellä välittäjistäni on vähintään 100 kauppaa Nikkeissä. Ne tarjoavat 1: 200-vipuvaikutuksen, mikä tarkoittaa, että tarvitset noin 88,50 dollaria avataksesi 100-sopimuksen.

Tarvitset tietysti lisäpääomaa säilyttääksesi position, kun se on auki, koska kelluva tappio on tuettava vapaalla (käytettävissä olevalla) marginaalilla.

Tuloksen ja tappion laskenta

Täällä FX Leadersissä menemme ylimääräiselle mailille tarjotaksemme kauppiaille parhaat mahdolliset valuutan signaalit. Pelkästään vuonna 2019 pussitimme ilmiömäisen 2118 pistettä!

Olemme äskettäin lisänneet signaaliohjelmaamme todella jännittäviä rahoitusvälineitä, joihin kuuluvat kulta, raakaöljy ja vahva osakeindeksi – Nikkei 225.

En voi odottaa nähdäkseni ensimmäisten kuuden kuukauden Nikkei-signaalitietoja, koska tällä haihtuvalla instrumentilla on suuret mahdollisuudet lisätä tekemiemme sipsien määrää. Katsotaanpa, kuinka lasketaan Nikkei-kaupankäyntisignaaleista saadut voitot yksinkertaisella esimerkillä:

Lasketaan, kuinka paljon ansaitsisit, jos ostat 160 Nikkei-sopimusta hintaan 19500 ja saavutat 80 pisteen / pisteen voittotavoitteen 19580: lla. Oletetaan, että USD / JPY-valuuttakurssi pysyy lähellä kauppaa 111,111. Oletetaan myös, että kaupankäyntitilisi valuuttana on Yhdysvaltain dollari.

Pip-arvo on 0,09 dollaria, koska USD / JPY-vaihtokurssi on 111,111. Tämä on 10-sopimuksen sijaintikoon pip-arvo.

Tarkastelemamme kaupan koko on 160 sopimusta. Siten tämän kaupan pip-arvo on 16 X 0,09 dollaria = 1,44 dollaria. Kerro tämä yksinkertaisesti 80 pistöllä ja saat 115,20 dollaria.

Instrumentit korreloivat Nikkei 225: n kanssa

Vastaavat valuutat

Japanin jenillä on vahva käänteinen korrelaatio Nikkei 225: een. USD / JPY korreloi siis positiivisesti Nikkeiin kanssa yhden vuoden korrelaation ollessa 0,89. Jeni vaikuttaa yleensä Nikkeiiin.

Syy tähän syy-yhteyteen on, että heikompi jeni auttaa Japanin vientiä. Esimerkiksi Japanin suurten autoyhtiöiden osakekurssit yleensä nousevat jenin heikentyessä. Nikkei-listalla on useita suuria autoyhtiöitä.

Kaupankäynti Nikkei 225: llä 2

Toyota FJ Cruiser.

Monet Nikkei 225 -yhtiössä noteeratut yritykset ovat suuria teollisuustuotteiden viejiä, kuten erilaisia ​​koneita ja ajoneuvoja. Heikko jeni pyrkii parantamaan näiden yritysten kannattavuutta valtavasti.

Vaikka jeni vaikuttaa yleensä Nikkeiiin, jälkimmäinen voi tietysti vaikuttaa myös jeeniin. Tai ehkä minun pitäisi pikemminkin sanoa, että Nikkei yhdessä muiden tärkeimpien vertailuindeksiin kuuluvien osakeindeksien kanssa voi vaikuttaa Japanin jeniin.

Yen on turvapaikan valuutta, joka yleensä arvostaa, kun sijoittajat pelästyvät ja vähentävät altistumistaan ​​riskialttiimmille omaisuuserille, kuten osakkeille..

Tämä ja se tosiasia, että jeni on tärkeä rahoitusvaluutta, aiheuttaa usein varojen virtaa varastoista takaisin jeniin, jota käytettiin ensinnäkin näiden osakkeiden ostamiseen.

Jenilainan kustannukset ovat pienet, koska ne ovat erittäin matalia. Siksi voi olla erittäin kannattavaa käyttää jeniä ostamaan riskialttiimpia omaisuuseriä korkeammalla tuotolla.

“Ongelma” on, että kun sijoittajat vähentävät altistumistaan ​​näille riskialttiille omaisuuserille, varat on palautettava Japanin jeniin. Tämä voi aiheuttaa Nikkei- ja muiden indeksien laskun samalla, kun Japanin jeni nousee samanaikaisesti.

Nikkei korreloi tietyssä määrin positiivisesti kaikkien Japanin valuuttaparien kanssa.

Vastaavat osakeindeksit

Tärkein Nikkei-kaupankäynnin kohteena oleva indeksi on todennäköisesti Yhdysvaltojen Dow Jones Industrial Index.

Jos Dow toimii hyvin tiettynä päivänä, Nikkei pyrkii seuraamaan esimerkkiä seuraavana päivänä. Päinvastoin, huono päivä Dowille tarkoittaa usein, että Nikkei voisi käydä kauppaa seuraavana päivänä etenkin Japanin työpäivän alussa.

Kaupankäynti Nikkei 225: llä 3

Tehdas Japanin Keihinin teollisuusalueella.

Japanin talous toimii pääosin viennillä ja suurin osa viennistä menee Yhdysvaltoihin. Siksi Amerikan talouden tila vaikuttaa suoraan japanilaiseen yritysmaailmaan.

Nikkei korreloi näin ollen voimakkaasti Dow’n (0,93) ja muiden Yhdysvaltain osakeindeksien, kuten S, kanssa&P500 (0,90) ja Nasdaq (0,84). Suluissa olevat numerot ovat yhden vuoden vastaavuuksia Nikkei 225: een.

Nikkei 225 korreloi positiivisesti useimpien tärkeimpien maailmanlaajuisten vertailuindeksiin kuuluvien osakeindeksien kanssa. Joitakin muita esimerkkejä ovat Saksan Dax (0,92), Australia 200 ja Ranskan SERT 40 (0,90).

Suurimmat tapahtumat, jotka vaikuttavat Nikkei 225: een

Monista Nikkeiyn vaikuttavista taloudellisista ja poliittisista tapahtumista on muutama, joka voi aiheuttaa merkittävää volatiliteettia tässä osakeindeksissä.

1. Rahapolitiikka – Japanin keskuspankin ja keskuspankin toimet ja kommentit

Rahapolitiikka on varmasti yksi Nikkei: n tärkeimmistä vetureista. Japanin keskuspankki (BOJ) vastaa Japanin rahapolitiikasta ja panee täytäntöön Japanin hallituksen talouspolitiikan.

Samoin Yhdysvaltain keskuspankki hallitsee Yhdysvaltojen rahapolitiikkaa.

Japanin keskuspankin toimet maansa rahoitusjärjestelmän vakauden ylläpitämiseksi voivat aiheuttaa Nikkeissä väkivaltaisia ​​liikkeitä, kuten esimerkiksi positiivisen vaikutuksen, jonka määrällisellä keventämisellä on ollut tähän osakeindeksiin viime vuosina.

Kuten jo mainitsin, Japanin talous on pitkälti riippuvainen Yhdysvaltojen taloudesta. Siksi Yhdysvaltain keskuspankilla (FED) on myös tärkeä rooli Nikkei-hinnassa.

Esimerkiksi FED: n toimet taloudellisen ohjauksen kiristämiseksi, kuten koronnosto, voivat vahvistaa Yhdysvaltain dollaria. USD / JPY voisi siis nousta korkeammalle, mikä on yleensä hyvää japanilaisille viejille ja tietysti Nikkeille.

2. Suurimmat poliittiset tapahtumat

Suuret poliittiset tapahtumat voivat aiheuttaa massiivisia liikkeitä Nikkeissä. Yhdysvaltain presidentinvaalit, joissa Donald Trump otti voiton, on yksi tällainen esimerkki. Vaalien seurauksena Nikkeiissä oli massiivinen päivittäinen kynttilä, jonka vaihteluväli oli 1300 pistettä.

Tietysti kesäkuussa 2016 annettu Brexit-äänestys aiheutti myös suurta epävakautta Nikkeissä, joka painoi melkein 1700 pisteen laskevan kynttilän, joka laski muiden globaalien vertailuindeksien kanssa..

3. Luonnonkatastrofit

Maanjäristyksiä esiintyy usein Japanissa ja sen lähellä. Nikkei ei reagoi hyvin luonnonkatastrofeihin, jotka vahingoittavat maan teollisuutta ja infrastruktuuria.

4. Taloudelliset indikaattorit

Taloudellisia indikaattoreita käytetään maan talouden suorituskyvyn analysointiin ja tulevan talouskasvun ennustamiseen. Taloudellisia indikaattoreita on kolme pääryhmää, nimittäin johtavat, jäljessä olevat ja sattumanvaraiset indikaattorit.

Indikaattoreita, kuten BKT: n lukumäärä (bruttokansantuote), kuluttajahintaindeksi (kuluttajahintaindeksi), korkopäätökset, työttömyysaste, palkkojen kasvu, teollisuustuotanto ja vähittäismyynnin numerot, julkaistaan ​​säännöllisesti sekä Yhdysvalloissa että Japanissa.

Vaikka nämä eivät ole ainoat tärkeät taloudelliset indikaattorit, niillä on hyvät mahdollisuudet siirtää Nikkei- ja Yhdysvaltain osakemarkkinoita; erityisesti korkopäätökset, BKT: n ja kuluttajahintaindeksin luvut sekä työmarkkinatiedot (kuten Yhdysvaltojen muiden kuin maatalouden palkanlaskijoiden numerot, työttömyysaste jne.).

Talousuutiset sekä Japanista että Yhdysvalloista voivat siirtää Nikkeiä huomattavasti.

Nikkeiä pidetään yhtenä epävakaimmista osakeindekseistä. Pidä tämä mielessä, kun vaihdat sitä!

Forex-signaalit ja arvokkaat kaupankäyntitiedot

Jos etsit läpimurtoa kaupankäynnissäsi, haluaisin kutsua sinut käymään forex-signaalisivullamme tänään.

Se ei kuitenkaan ole kaikki. Meillä on myös hämmästyttävä valuuttakauppastrategioiden kirjasto sekä lukuisia artikkeleita, jotka liittyvät valuuttakauppaan, välittäjäsuosituksia ja tietysti valuuttakauppakurssimme.

Mitä odotat? Liity FX Leaders -yhteisöön nyt!

Kiitos vierailustasi FX Leaders -sivustolla. Onnea kaupankäynnissä!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me