Råolie udvider vindstrækningen til at nå ud over $ 56 – et grundlæggende udsigter!

Under torsdagens asiatiske handelssession udskrev WTI råolie en 4-dages vinderserie, der ramte et højdepunkt fra flere måneder langt over $ 56,00, hovedsageligt på grund af de positive VVM-rapporter, der viste en overraskende trækning i amerikanske råolieforsyninger. I mellemtiden spillede den optimistiske stemning på markedet og håb om et globalt økonomisk opsving fra COVID-19 også en vigtig rolle i understøttelsen af ​​råoliepriserne. Bortset fra dette kunne den bullish bias omkring oliepriserne også tilskrives fremskridt mod at bestå den amerikanske præsident Joe Bidens 1,9 billioner $ stimuleringspakke, hvilket havde en yderligere positiv indvirkning på priserne på råolie.

En anden faktor, der også kunne støtte det positive oliesentiment, kunne være de seneste rapporter fra Organisationen for Olieeksportlande og allierede eller OPEC +, der tyder på, at de forpligtede sig til på et møde onsdag at opretholde en reduceret outputpolitik. På den anden side fortsætter det voksende antal COVID-19-sager globalt med at skubbe flere lande ind i dybere lockdown-foranstaltninger, hvilket resulterer i øgede bekymringer for brændstofefterspørgsel, hvilket igen begrænser gevinsterne i råolie. Et andet aspekt, der begrænser gevinsterne i oliepriserne, er den stærkere amerikanske dollar, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på greenback. WTI råolie handles til 56,06 og konsolideres i et interval mellem 55,77 og 56,24.

Markedshandelsstemningen udvidede sin tidligere tre-dages positive præstation og blinkede stadig grønt den dag, muligvis på grund af fremskridt i USA mod at bestå præsident Joe Bidens $ 1,9 billioner stimuluspakke. Dette blev udløst, efter at amerikanske lovgivere kom tættere på at godkende præsidentens generøse COVID-19-lovforslag uden republikansk støtte. Desuden gav de nylige amerikanske økonomiske data og nyheden om ex-ECB-præsident Mario Draghis indtræden i politik som Italiens premierminister yderligere støtte til markedets handelsstemning. Udviklingen på koronavirusvaccinefronten, der antyder et hurtigt globalt opsving i 2021, kunne også støtte markedssentimentet. Samlet set blev det optimistiske markedssentiment betragtet som en af ​​nøglefaktorerne for råoliepriserne.

Bortset fra dette fik råoliepriserne et ekstra løft, da OPEC + lovede at udvide deres reducerede outputpolitik på et møde onsdag. Dette kan muligvis tilskrives den usikre efterspørgsel efter brændstof, da COVID-19-pandemien er bange for kortene.

På den anden side af havet kan en anden årsag til den bullish bias omkring råoliepriserne også være de seneste positive VVM-data, der viste en overraskende træk i amerikanske råolieforsyninger. På datafronten rapporterede den amerikanske energiinformationsadministration et træk på 994.000 millioner tønder mod prognosen for en 446.000 tønder. I løbet af den foregående uge blev der trukket en lodtrækning på 9,190 millioner tønder. Det skal bemærkes, at WTI-lagrene i råolie i USA nu er på de laveste niveauer siden marts sidste år.

På USD-fronten handler den amerikanske dollar tæt på sit højeste niveau i mere end en måned på dagen, da bekymringerne om de amerikanske økonomiske udsigter faldt efter offentliggørelsen af ​​upbeat amerikanske data. Det er interessant at bemærke, at den økonomiske aktivitet i den amerikanske servicesektor sidste måned voksede i sit stærkeste tempo siden februar 2019, med ISM Services PMI steg til 58,7 fra 57,7 i januar. Disse tal overgik markedsforventningerne på 56,8. I mellemtiden viste publikationen, at det nye ordreindeks voksede til 61,8 fra 58,6, og beskæftigelsesindekset steg til 55,2 fra 48,7, hvilket var det højeste tal siden februar 2020. Bortset fra dette kunne gevinsterne i den amerikanske dollar også være forbundet med fremskridtene med koronavirusvaccinationen og de seneste træk fra den amerikanske præsident Joe Biden for at bestå sin finanspolitiske stimuluspakke. Opgangene i den amerikanske dollar viste sig imidlertid at være en af ​​nøglefaktorerne, der holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. Det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en spand med andre valutaer, lå på 91,066, hvilket ikke er langt fra det højeste niveau siden begyndelsen af ​​december.

På den baisse side har genopståelsen af ​​COVID-19-sager i mange lande tilskyndet myndighederne til at indføre yderligere restriktive foranstaltninger, såsom lockdowns, hvilket igen har rejst tvivl om genopretningen i brændstofefterspørgsel, som ses som en nøglefaktor der holder et låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne.

Fremadrettet vil markedshandlere holde øje med frigivelsen af ​​lønningsdata, der ikke er en gård, og fredagens amerikanske beskæftigelsesdata for januar, hvilket forventes at vise, at der blev tilføjet 50.000 job i januar. Desuden kan opdateringerne omkring coronavirusvaccinerne og den amerikanske økonomiske hjælpepakke give en ny retning for varen. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me