Raakaöljy laajentaa voittoputken yli 56 dollariin – perustavanlaatuinen näkymä!

Torstain Aasian kaupankäynnin aikana WTI-raakaöljy painoi 4 päivän voittoputken, joka saavutti useiden kuukausien huippunopeuden selvästi yli 56,00 dollarin. Tämä johtui pääasiassa vilkkaista YVA-raporteista, jotka osoittivat yllätyspiirron Yhdysvaltain raakaöljytarvikkeissa. Samaan aikaan markkinoiden piristävällä mielialalla ja toiveilla maailmantalouden elpymisestä COVID-19: llä oli myös tärkeä rooli raakaöljyn hintojen tukemisessa. Tämän lisäksi öljyn hintoihin liittyvä nouseva puolueellisuus johtui myös edistymisestä kohti Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin 1,9 biljoonan dollarin elvytyspakettia, jolla oli positiivinen lisävaikutus raakaöljyn hintoihin..

Toinen tekijä, joka voisi myös tukea öljyn myönteistä ilmapiiriä, voivat olla öljynviejämaiden ja -liittolaisten järjestön tai OPEC +: n viimeisimmät raportit, joissa ehdotetaan heidän sitoutumistaan ​​keskiviikkokouksessa pitämään yllä supistettua tuotantopolitiikkaa. Toisaalta COVID-19-tapausten kasvava määrä ajaa yhä enemmän maita syvempiin lukitustoimiin, mikä lisää polttoaineen kysynnän huolia, mikä puolestaan ​​rajoittaa raakaöljyn voittoja. Toinen näkökohta, joka rajoittaa öljyn hintojen nousua, on Yhdysvaltain dollarin vahvistuminen, koska öljyn hinta on käänteisesti sidottu dollarin hintaan. WTI-raakaöljyn kaupankäynnin arvo on 56,06 ja se on vahvistumassa välillä 55,77 – 56,24.

Markkinakaupan tunnelma pidensi edellisen kolmen päivän positiivista kehitystään, joka vilkkuu edelleen vihreänä päivänä, mikä johtui mahdollisesti Yhdysvaltojen edistymisestä kohti presidentti Joe Bidenin 1,9 biljoonan dollarin kannustinpaketin ohittamista. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Yhdysvaltain lainsäätäjät olivat lähentyneet presidentin antelias COVID-19 -apulaskun hyväksymistä ilman republikaanien tukea. Lisäksi tuoreet Yhdysvaltojen taloudelliset tiedot ja uutiset EKP: n entisen presidentin Mario Draghin tulemisesta politiikkaan Italian pääministerinä antoivat lisätukea markkinoiden kaupankäynnille. Koronavirusrokotteen kehitys, joka viittaa nopeaan maailmanlaajuiseen elpymiseen vuoden 2021 aikana, voi myös tukea markkinoiden tunnetta. Kaiken kaikkiaan markkinoiden optimistista tunnetta pidettiin yhtenä avaintekijöistä raakaöljyn hintojen taustalla.

Tämän lisäksi raakaöljyn hinta sai lisähinnan, kun OPEC + lupasi laajentaa supistettua tuotantopolitiikkaansa keskiviikkokouksessa. Tämä johtuu mahdollisesti epävarmasta polttoainekysynnästä, koska kortteissa on edelleen COVID-19-pandemian pelkoja.

Meren toisella puolella, toinen syy raakaöljyn hintojen ympärillä olevaan nousuun, voi olla myös viimeisimmät optimistiset YVA-tiedot, jotka osoittivat yllätyspiirin Yhdysvaltain raakaöljyn toimituksissa. Tietorintamalla Yhdysvaltain energiatiedotushallinto ilmoitti 994 000 miljoonan tynnyrin arvonnousun ennusteen mukaan 446 000 barrelin rakennuksesta. Edellisen viikon aikana kirjattiin 9,190 miljoonan barrelin arvonta. On huomattava, että WTI: n raakaöljyvarastot Yhdysvalloissa ovat nyt alimmillaan viime vuoden maaliskuun jälkeen.

USD-rintamalla Yhdysvaltain dollari käy kauppaa lähellä korkeinta tasoaan yli kuukaudessa päivänä, kun huoli Yhdysvaltain talousnäkymistä väheni Yhdysvaltain optimististen tietojen julkaisemisen jälkeen. On mielenkiintoista huomata, että viime kuussa taloudellinen aktiivisuus Yhdysvaltain palvelusektorilla kasvoi voimakkaimmalla vauhdilla helmikuun 2019 jälkeen, kun ISM Services PMI nousi 58,7: een tammikuun 57,7: stä. Nämä luvut ylittivät markkinoiden odotukset 56,8. Samaan aikaan julkaisu osoitti, että uusien tilausten indeksi nousi 61,8: een 58,6: sta ja työllisyysindeksi nousi 55,2: een 48,7: stä, mikä oli korkein luku helmikuun 2020 jälkeen. Tämän lisäksi Yhdysvaltain dollarin voitot voivat liittyä myös koronavirusrokotusten edistyminen ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin viimeisimmät toimet julkisen talouden elvytyspaketin hyväksymiseksi. Yhdysvaltain dollarin noususuhdanne osoittautui kuitenkin yhdeksi avaintekijöistä, joka piti kannen raakaöljyn hintojen ylimääräisillä voitoilla, koska öljyn hinta on käänteisesti yhteydessä Yhdysvaltain dollarin hintaan. Yhdysvaltain dollariindeksi, joka seuraa dollarin palautusta muiden valuuttojen joukosta, oli 91.066, mikä ei ole kaukana korkeimmasta tasosta joulukuun alun jälkeen.

Laskupuolella COVID-19-tapausten uudelleen ilmaantuminen monissa maissa on kehottanut viranomaisia ​​ottamaan käyttöön muita rajoittavia toimenpiteitä, kuten lukkoja, mikä puolestaan ​​on herättänyt epäilyjä polttoainekysynnän elpymisestä, mikä nähdään keskeisenä tekijänä Tämä pitää kannen raakaöljyn hintojen ylimääräisissä voitoissa.

Markkinakauppiaat seuraavat eteenpäin maatalouden ulkopuolisten palkanlaskentatietojen ja perjantaisten Yhdysvaltain tammikuun työllisyystietojen julkaisemista. Tämän odotetaan osoittavan, että tammikuussa lisättiin 50 000 työpaikkaa. Lisäksi koronavirusrokotteita ja Yhdysvaltain taloudellisen avun pakettia koskevat päivitykset voisivat tarjota uutta suuntaa hyödykkeelle. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me