“Skal vi stadig ‘holde’ Qtum eller tage din afkørsel som et advarselsskilt?” Et en-til-en-interview med ex-dev dev Qtum, Stephen Xu

Nøglepunkter for denne artikel:

  • Spørgsmål fra læsere
  • Interviewspørgsmål
  • Qtum-gennemgang: Nuværende projekttilstand

‘Qtum’ har siden sin massesalg i marts 2017 fået ret respekt i både udvikleren og investorerne. Projektet er en hybrid af det bedste af bitcoin og ethereum planer om at gøre blockchain brugervenligt for virksomheder. Projektet arver UTXO-model fra bitcoin til sporing af midler og bruger ethereums EVM til at tillade smarte kontrakter. Med store udgivelser for Qtum, der endnu ikke er annonceret, er den nylige exit af ex-lead-udvikler af Qtum Stephen Xu har hævet nogle øjenbryn. Så i dag vil vi interviewe Stephen og stille ham spørgsmål vedrørende Qtum og blockchains fremtid.

Vi starter med at stille spørgsmål fra vores læsere, som vi har modtaget gennem forskellige sociale mediehåndtag. Selvom vi ikke kunne adressere dem alle, har vi valgt to af dem..

Spørgsmål fra vores læsere

Spørgsmål: Skal vi stadig ‘holde’ Qtum eller tage din afkørsel som et advarselsskilt og gå?

EN: Jeg har diskuteret dette med Patrick mange gange før; Jeg er begejstret for at udnytte blockchain-teknologi, som brugerne kan bruge direkte. Qtum Foundation præsenterer en offentlig kædeplatform, som kun udviklere kan bruge til applikationsudvikling. Påbegyndelse af DREP (Decentral Reputation System) Foundation er et skridt i retning af at arbejde på en løsning, der er tættere på brugerne.

Spørgsmål: Har bitcoin ‘boblen’ sprængt, da markedet ikke viser tegn på en opadgående tendens?

EN: Nå, BitCoin-boblen har også bristet mange gange før. Hver gang det briste, kom prisen højere tilbage! Jeg er tilhænger af BitCoin, et banebrydende projekt inden for blockchain. BitCoin er mere end prisen. Som et af de første blockchain-projekter med brugerapplikationer afspejler prisen på BitCoin også offentlighedens opfattelse og håb i fremtiden for blockchain-teknologi.

Da den voksende blockchain-industri fortsætter med at vokse og udvikle sig, begynder vi at se flere brugssager til blockchain – såsom i finans- og regeringssektoren. Jeg er meget begejstret for fremtiden for blockchain og dens anvendelser i den virkelige verden!

Interviewspørgsmål:

Spørgsmål: Hvilke udfordringer vil Qtum stå over for i dit fravær, og er Qtum-teamet klar til det?

EN: Jeg er meget sikker på, at Qtum Foundation vil klare sig godt i hænderne på et velkvalificeret team af udviklere og Patrick Dai, min ven og medstifter af Qtum Foundation. Mens jeg var hos Qtum Foundation, kunne vi frigive både testnet og mainnet inden for seks måneder efter det første møntudbud (ICO) – dette viser kun, hvor meget effektivt og motiveret holdet er!

Spørgsmål: Der er allerede tusindvis af såkaldte ‘næste generation’ produkter, hvor Blockchain stadig lider af mange tekniske problemer, og vi er meget langt fra egentlig vedtagelse. Hvordan håndterer DREP disse problemer?

EN: Blockchain kan være en meget spirende industri, men den øgede udvikling i blockchain-branchen signalerer en spændende introduktion af blockchain i mainstream interesse og bevidsthed. Nogle af de tekniske problemer, som blockchain-projekter står over for i dag, inkluderer balance mellem skalerbarhed og sikkerhed.

Skalerbarhed har været et problem for eksisterende blockchain-platforme; høj trafik kan bringe en platform ned, som vi for nylig så med et stort antal brugere på CryptoKitties, der forårsagede overbelastning på Ethereum-netværket.

Nyere platforme, der forsøger at tackle spørgsmålet om skalerbarhed, ender imidlertid ofte med at kompromittere sikkerhed og decentralisering i det, der synes at være et nulsumsspil. Brug af delegeret bevis for indsats (DPOS) øger for eksempel transaktionerne pr. Sekund (TPS), men ved at overlade verifikation af transaktioner til et par supernoder, hvilket gør netværket mere centraliseret.

”Den nylige generelle databeskyttelsesforordning (GDPR) udgør også nye hindringer for teknologien. Forordningen kræver, at data kan fjernes, men data på blockchain er uforanderlige. Denne regulering vil imidlertid kun anspore til yderligere innovation inden for blockchain-området. For os arbejder vi på en måde for private data at være utilgængelige, selvom de forbliver uforanderlige. ”

Q: Hvad er DREP? Hvordan kan folk støtte i tidlige stadier?

Svar: DREP er et decentraliseret økosystem. Vi vil hjælpe både internetplatforme – fra e-handel til indhold til spil – og internetbrugere med at udnytte værdien af ​​online omdømme og overvinde udfordringerne med kvalitetsbrugeranskaffelse, trafikindtægtsgenerering og dårlig brugerengagement.

Grundlaget for vores system er kvantificering og tokenisering af omdømme, og samle hver brugers omdømme på tværs af platforme. Hver brugers omdømme kvantificeres gennem en algoritme, der vurderer, hvor ønskeligt eller meningsfuldt deres bidrag på internetplatforme er. Bundet til denne omdømme værdi er tildelingen af ​​platform tokens, som kan bruges til at stemme, tippe eller investere samt handles på forskellige token børser. DREP aggregerer også omdømme for hver bruger på tværs af flere platforme for at præsentere en enkelt omdømme, der kan refereres til i vores system.

Internetplatforme kan bruge DREP på flere måder, herunder disincentivizing ondsindet adfærd og incitamenterende positiv adfærd. Med kvantificeringen af ​​omdømme kan platforme udrydde ondsindede brugere eller bots, der fordrejer omdømme. Disse brugere kunne være i form af “falske hære” på e-handelsplatforme, som skaber en stor mængde falske ordrer for uærligt at sprede en sælgers salgsvolumen. Platforme vil også udvikle sig, når brugerne begynder at selvstyre ved at give feedback til hinanden og dermed tilskynde til positiv adfærd. For e-handelsplatforme kan dette være god kundeservice fra leverandører; for indholdsplatforme kan dette være faktuelt eller meningsfuldt indhold. Ud over dette kan platforme også erhverve kvalitetsbrugere gennem filtrering af omdømme og tjene penge på trafik.

I mellemtiden vil brugerne være i stand til at udnytte værdien af ​​online omdømme til at opbygge et gennemsigtigt samfund bygget på tillid. Ved at afskrække ondsindet adfærd og tilskynde til positiv adfærd gennem tokenisering vil brugerne være mere forsigtige med deres adfærd på internettet.

De er også i stand til at måle en anden brugers troværdighed i deres interaktioner. Et eksempel på, hvordan dette kan være nyttigt: brugere kan kontrollere leverandørernes omdømme på e-handelsplatforme, hvilket kan afspejle kvaliteten af ​​varer og tjenester, før de køber hos dem.

Qtum anmeldelse: Redaktørens note

Der er mange fordele ved dette projekt, så jeg vil ikke recitere dem igen. Men her er få punkter, som Qtum kæmper for at finde ud af:

  1. Qtum er baseret på Proof of Stake-modellen, men 28% af dets token ejes af en enkelt kontoindehaver. I øjeblikket ejes 75% af Qtum-tokens af top 5-konti. Denne dårlige tokenfordeling er noget, Qtum skal arbejde på.
  2. Qtum-projektet har overført gas fra ethereum, men der er ingen forklaring på, hvordan Qtum skal løse det skalerbarhedsproblem, der har hjemsøgt blockchain-verdenen lidt nu.

Håber, at Qtum-teamet snart finder svaret på disse spørgsmål.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt os gennem – [e-mail beskyttet]

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me