“Rug Pull”-likviditeettiongelman ratkaiseminen Uniswap DEX -laitteessa SUSHI-vian jälkeen

mainos Phemex

Salausvaluutateollisuus muuttaa asteittain perinteistä rahoitusjärjestelmää, jonka avulla käyttäjät voivat lähettää tapahtumia ja suorittaa rahamaksuja saumattomasti ympäri maailmaa – ohittamalla maantieteelliset ja julkiset rajoitukset. Tämä on nähnyt salausekosysteemin kehittyvän luomaan täysin hajautettuja rahoitusratkaisuja – hajautetut rahoitus (DeFi) -sovellukset – jotka tarjoavat täyden rahoitusjärjestelmän, mukaan lukien lainat, lainat, säästöt jne. Ilman kitkoja.

Näiden DeFi-projektien, varsinkin jos ne ovat pieniä, on kuitenkin ollut vaikea saada tunnuksiaan listattuihin keskitettyihin pörsseihin, kuten Binance ja Coinbase. Lisäksi näiden kapinoivien hankkeiden luetteloamiseksi jotkut näistä keskitetyistä pörsseistä vaativat kohtuuttomia maksuja – epäkäytännöllistä näille pienille hankkeille.

DEX-tiedostojen ymmärtäminen – Uniswap

Tämä johti hajautettuun vaihtoon, kuten Uniswap, joka tarjoaa ilmaisen luettelon ERC-20-rahakkeista. DEX-järjestelmät eroavat keskitetyistä pörsseistä myös siinä, että käyttäjät tarjoavat pörssissä likviditeettiä yhdistämismenetelmällä. Täällä likviditeetin tarjoajat tallettavat kryptovaluutat likviditeettipooliin ja ansaitsevat osan kaupankäynnissä maksetuista maksuista.

Uniswap DEX käyttää automaattista markkinatakaajaa sovittamaan kauppaa vertaisryhmien ja likviditeettipoolin välillä. Koko DeFi-ekosysteemi on voimakkaasti riippuvainen likviditeetistä, joten sen puute voi aiheuttaa ongelmia sujuvalle kaupankäynnille alustalla.

Ilman likviditeettiä kryptovaluutan haltijoilta puuttuu kannustin säilyttää tunnusta, koska he eivät voi myydä sitä markkinoilla. Uniswapissa rahakkeet luovat mieluummin pooleja, joissa on 50% ETH: ta ja 50% valitsemastaan ​​tunnisteesta, jotta varmistetaan likviditeetin ylläpito.

Likviditeettiongelmat

Vuoden 2020 aikana useat salausprojektit ovat keksineet nousevan DeFi-aallon, mutta kuten vuonna 2017, myös salaushuijaukset ovat lisääntyneet. DeFi: ssä likviditeetti on edelleen protokollan keskeinen manipulaattori, ja liikaa tämän likviditeetin (tai liian vähän likviditeettiä) keskittäminen voi olla haitallista protokollille.

SUSHI huijaus poistuminen

Viime aikoina kryptovaluuttamaailma on ollut täynnä tarinoita yhdestä viime aikoina hajautetun rahoituksen (DeFi) pahimmista “exit-huijauksista”, mikä on herättänyt epäilyjä koko ekosysteemistä. SushiSwap (SUSHI), kilpailija hajautetulle hajautetulle vaihtoon – Uniswap, laski yli 80% viikossa, kun projektin luoja myi kaikki voitonsa 16 miljoonan dollarin voitoksi Ethereumissa.

Tämäntyyppinen huijaus, joka tunnetaan nimellä matto vetää, näkee hakkerin asettavan likviditeetin uima-altaaseen vain vetääkseen sen pois jonkin ajan kuluttua jättäen epäilemättömät haltijat vakaviin tappioihin.

Kun tällaiset kysymykset ovat yleisiä kaikkialla DeFi-järjestelmässä, Unicryptin, LID-protokollan ja Vesta-protokollan kaltaisten hankkeiden tavoitteena on ratkaista nämä Uniswapin ja vastaavien DEX-laitteiden likviditeettiongelmat tulevaisuudessa.

Ratkaisu likviditeettiin?

Kuten aiemmin selitettiin, matto vetohuijaus syntyy pääasiassa muutaman minuutin, päivän tai muutaman viikon kuluttua hakkerin maksuvalmiusinjektiosta. Tällainen valtava tokenien myynti johtaa projektien romahtamiseen, jolloin pieni likviditeetin nostaminen voittoa varten johtaa järjestelmän mahdolliseen romahtamiseen.

Joten miten ratkaiset tämän SUSHI-ongelman? Poolin likviditeettiä säätelevät likviditeettiprotokollat ​​ovat yksi nopeasti nousevista ratkaisuista matonvetohuijauksiin ja Uniswapiin liittyviin likviditeettiongelmiin. Yksi vankkarakenteisista projekteista, LID-protokolla, tai Liquidity Dividends Protocol -protokolla tarjoaa “Likviditeettitodistuksen” -merkin, joka ratkaisee tämäntyyppiset ongelmat.

Likviditeetin todiste

Likviditeetin todistaminen tekee huijareista mahdottomaksi ottaa likviditeettinsä, koska heillä on jonkin aikaa oikeus parantaa kehitystä ja innovaatioita alustalla. Tämä varmistetaan lukitsemalla alustalleen käynnistettyjen rahakkeiden likviditeetti. Tämä tarkoittaa sitä, että projektin omistajat eivät voi vetää likviditeettiä hankkeestaan ​​tavalla, joka haittaisi sijoittajia heidän rahoistaan ​​tai rahakkeistaan.

Panostus etenee

Alusta estää myös Uniswap DEX: n likviditeettiongelmia tarjoamalla panostukseen liittyviä kannustimia käynnistetyn protokollan hallintaan. Tässä likviditeetin tarjoajia kannustetaan panostamaan ja äänestämään pöytäkirjaa koskevista päätöksistä. Projektit, kuten LID Protocol ja TrustSwap, tarjoavat kannustimia, kuten rahamaksuja ja verokannustimia, protokollan kasvuun osallistuville käyttäjille.

Tämä kannustaa merkkien haltijoita osallistumaan toimintoihin, joista on hyötyä koko yhteisölle.

Viimeinen kommentti

Äskettäinen SUSHI-poistumishäiriö on avaamassa keskusteluja siitä, miten ratkaista ja estää tehokkaasti Uniswap-, Justswap- ja muiden DEX-levyjen huijaushuijaukset. Likviditeettiratkaisujen tarjoajien kasvu auttaa kasvamaan hajautettua rahoitusjärjestelmää tarjoamalla käyttäjille erittäin luotettavan ja turvallisen alustan “kitkattomien rahoitustoimien” suorittamiseen.

Jos haluat seurata DeFi-päivityksiä reaaliajassa, tutustu DeFi-uutissyöttöömme Tässä.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me