3 tappavaa virhettä, jotka voisivat upottaa kaupankäyntitilisi… hetkessä

Lyön vetoa, että olet kuullut ihmisistä, jotka saivat sormensa palamaan valuuttakaupalla. Nämä ihmiset viittaavat usein valuuttakauppaan erittäin riskialttiiksi ja arvaamattomiksi. Olen jopa kuullut yhden kaverin sanovan sen olevan uhkapeli. No, useimmilla (ellei kaikilla) näistä ihmisistä ei ollut aavistustakaan siitä, miten soveltaa asianmukaista riskienhallintaa. Ne, jotka tiesivät jotain riskien hallinnasta, eivät noudattaneet omia sääntöjään tai soveltivat niitä vain lyhyen aikaa. Tietysti riskinhallinnan lisäksi on monia muita tekijöitä, jotka määräävät elinkeinonharjoittajan menestyksen, mutta ilman asianmukaista riskienhallintaa epäonnistumismahdollisuutesi on taattu.

Valuuttamarkkinoiden ja muiden markkinoiden kauppa on valtava haaste tavalliselle ihmiselle. Kaupankäynnin emotionaalinen puoli on todennäköisesti suurin haaste, jonka sinun on voitettava matkalla menestykseen. Kun pelon ja ahneuden aallot lyövät kiivaasti kauppalaivaa vastaan, sinun on ylläpidettävä hallittua ja kurinalaista lähestymistapaa selviytyäkseen myrskyistä. Valitettavasti vaatii monia matkoja vaarallisilla valtamerillä, jotta keskimääräinen Joe oppisi hallitsemaan itseään, tunteitaan ja kauppaansa. Ennen kuin hallitset markkinoita, sinun on hallittava itse.

Tarkastellaan kolmea tappavinta ansaa, joita sinun on vältettävä kaupankäynnissä:

 

Virveli nro 1 – Liian paljon vipuvaikutusta

Kun kuulin ensimmäisen kerran vivutuksella kaupasta, ajattelin: ”Vau! Tämä on mahtavaa!” Ja tietysti se on mahtavaa, mutta erittäin vaarallista, jos et tiedä kuinka käyttää sitä oikein. Pienin positio, jonka voit yleensä avata valuuttakaupasta käydessäsi, on mikroerä, joka on 1000 valuuttaparia. Ilman vipuvaikutusta tarvitset yli tuhat dollaria avataksesi 1K-position EUR / USD: ssä. Sitten tarvitset lisää varoja kaupan ylläpitämiseen, jos sinulla on nostoa. Tietysti heti, kun avaat kaupan, sinut vedetään välittömästi leviämisen vuoksi.

Joka tapauksessa, jos käytetään vipuvaikutusta, esimerkiksi 1: 100, tarvitset alle 11 dollaria avata kaupan EUR / USD: llä. Tämä tekee valuuttakaupasta paljon elinkelpoisempaa sijoittajille ja kauppiaille, joilla on pienet tilit. Oletetaan, että haluat avata kaupan EUR / USD: llä 50 pisteen tappiotappion ja 100 pisteen voittovoiton kanssa. 1K-erän avaamiseen tarvittava summa on noin 11 dollaria. Viisikymmentä pistettä on 5 dollaria, kun vaihdat tätä eräkokoa. Joten, jotta kauppa pysyisi siinä pisteessä, jossa stop loss -osiosi osuu, vaatisi noin 16 dollaria, mikä on todella minuutti. Tietysti et voi käydä kauppaa tehokkaasti 16 dollarin tilillä, tämä on vain käytännöllinen esimerkki erottamaan vipuvaikutteisen tilin ja “normaalin” vapauttamattoman tilin välillä.

Täällä kokematon kauppias viettelee liiallisella ahneudella. He ajattelevat asiaa tällä tavalla: “Tulen tuottamaan valtavan tuoton sijoitukselleni menemällä SUURI! 500 dollarin tililläni voin helposti avata 25 000 kauppaa. Jos osun 100 pip -kohteeseen 25 000 eurolla / USD, saan upean voiton 250 dollaria. Voin saada 50 prosentin voiton sijoituksestani hetkessä. En voi odottaa kaupan aloittamista. ” Naiivinen elinkeinonharjoittaja huomaa EUR / USD -asetuksen, joka näyttää melko hyvältä mahdollisuudelta, ja vetää liipaisimen varmistaen, että hän on vain muutaman tunnin päässä tilinsä massiivisesta 50 prosentin voitosta. Kuulostaako tämä tutulta?

Sanotaan, että tämä kokematon kauppias sijoitti tämän kaupan 50 pip stop tappiota ja 100 pip ottaa voittoa ja menetti kaupan. Se olisi menetys, joka olisi vähintään 25 prosenttia hänen koko tilistään. Tietysti hän olisi voinut voittaa kaupan, mutta tiedämme, että jopa parhaat kaupankäyntimahdollisuudet voivat muuttua menetetyiksi kaupoiksi.

Sanotaan nyt, että tämä sama kauppias otti rohkeutensa ja sijoitti toisen kaupan, mutta tällä kertaa pienempi 20K-kauppa, jossa on 70 pip stop loss ja 140 pip take voittoa, riski 140 dollaria. Jos hän menettää myös toisen kaupan, hänellä olisi vain 235 dollaria jäljellä alkuperäisestä 500 dollarista. Se on 53 prosentin menetys vain kahdessa kaupassa! Näetkö, kuinka vaarallista liiallinen vipuvaikutus voi olla?

Nyt kun tiedämme, että meidän ei pitäisi käyttää liikaa vipuvaikutuksia kaupankäynnissä, kuinka paljon vipuvaikutusta olisi ollut asianmukaista tälle kauppiaalle hänen 500 dollarin tilillään? Tilisi koosta riippumatta, sinun ei pitäisi riskiä yli kahdesta prosentista omasta pääomastasi yhdellä kaupalla. Vähemmän kokeneille kauppiaille suosittelen riskiä prosentti tai vähemmän. Kauppiaiden, joilla ei ole kokemusta, pitäisi tietysti ensin kokeilla sitä demotilillä.

Joten 500 dollarin tilin ollessa 50 pip stop loss 1K EUR / USD kaupassa olisi 5 dollarin riski, joka on 1 prosentti koko omasta pääomasta. Muista, että kaupan avaamiseen ja ylläpitoon vaadittava vähimmäismäärä on 50 pistettä (1K eräkoko) asti 11 dollaria + 5 dollaria = 16 dollaria. Vähennä tämä 500 dollarista ja saat 484 dollaria. Jaa 484 dollaria 5 dollarilla ja saat 96,8. Tämä on monta kertaa voit menettää yhden prosentin 500 dollarin tilistä, ennen kuin sinulla ei ole tarpeeksi varoja uuden kaupan tekemiseen. Pyöristetään luku alas 96: een (koska 0,8 vaihto = ei kauppaa). Hämmästyttävää, eikö olekin?

Oletetaan nyt, että sinulla on valuuttakauppastrategia, jonka voittoprosentti on 55%. Pidetään asia yksinkertaisena ja työskennellään stop-tappion kanssa, joka on yhtä suuri kuin take-voitto. Jos nyt riskisit 25% koko tilistäsi yhdessä kaupassa, voit tietysti pyyhkiä tilisi helposti. Loppujen lopuksi tilin pyyhkiminen vaatii vain neljä menettämää kauppaa (tällä ei ehkä ole järkevää sinulle ensi silmäyksellä, mutta on mahdollista säätämällä stop loss -etäisyyttä sipulissa pienemmän eräkoon sovittamiseksi sinun on sovitettava pienentyneeseen oman pääoman tasoon viimeisen yhden tai kahden kaupan kanssa).

Strategialla, joka antaa voittoprosentin 55%, voit helposti menettää neljä kauppaa peräkkäin. Tämä sama strategia häviää kuitenkin harvoin 20 kertaa peräkkäin, vielä vähemmän 40 tai 50 kertaa.

Tilastollisesti laskettuna erityisen pilaantumisriskin kaavalla sinulla on 13% mahdollisuus räjäyttää koko tilisi 55%: n voittoprosentilla, jos olet vaarassa 10% tilistäsi jokaisessa peräkkäisessä kaupassa. Kun riski on vain 5% kauppaa kohden, tämä luku putoaa 1,8%: iin. Mutta kun olet vaarassa vain 2% kauppaa kohden, mahdollisuutesi räjäyttää koko tilisi vähenee nollaan. Näissä kolmessa esimerkissä oletetaan, että palkkio-riski-suhde on 1: 1. Muista, että puhumme täsmälleen samasta voittoprosentista (55%). Ainoa ero on oman pääoman prosenttiosuus jokaisessa kaupassa. Tulokset vaihtelevat tietysti, kun mukautat voittoprosentteja ja palkkio-riski-suhdetta, mutta kaikilla erilaisilla panoksilla periaate pysyy samana – pienemmän oman pääoman määrän riski kerrallaan vähentää pilaantumisriskiäsi ( ROR) dramaattisesti. Älä koskaan käytä liikaa vipua!

 

Virveli nro 2 – Kostokauppa

Tämä on yksi vaarallisimmista peleistä, joita voit pelata rahoillasi. Ilman kurinalaista kaupankäyntitapaa teet ei ansaita rahaa pitkällä aikavälillä.

Monet elinkeinonharjoittajat eivät pysty käsittelemään menetyksiä, mikä viime kädessä ajaa monet heistä kostamaan kaupankäynnin. Joskus he pystyvät käsittelemään yhden tai kaksi peräkkäistä menetettyä kauppaa, mutta kun häviävät liian monta kertaa peräkkäin, he raivostuvat ja yrittävät voittaa kaikki nämä tappiot yhdellä kaupalla.

Kosto-kaupan luonne

Kun nämä kauppiaat jatkavat tämän naurettavan seuraavan kaupan toteuttamista, he ovat niin hukkua omiin tunteisiinsa, etteivät he perustaa kauppaa vankkaan markkina-analyysiin. He eivät myöskään ota asianmukaisesti huomioon kauppaan liittyviä riskejä. Useimmiten tämä kauppa on niin vipuvaikutteista, että se paljastaa valtavan osan kauppiaan omasta pääomasta. Koska tämä kauppa käydään usein impulsiivisesti ja kiireessä, se on yleensä todella huono kauppa. Tyypillisten kosto-kauppojen voittosuhde on todella kauhea. Näin ollen suurin osa kauppiaista, jotka joutuvat ansaan tässä kaupankäyntityylissä, räjäyttävät tilinsä jossain vaiheessa. Saatat saada yhden tai kaksi onnekasta kosto-kauppaa, jotka palauttavat menetetyt varat, mutta lyöt lopulta.

Kosto käydään usein lähellä elinkeinonharjoittajan päivän loppua. Syynä tähän on, että elinkeinonharjoittajat odottavat tietysti, kuinka heidän kaupankäyntipäivänsä tulisi sujua, ja tietysti kaikki haluavat istua ruokapöydässä tyytyväisinä päivän ansaitsemiinsa kohtuullisiin voittoihin. Jos vaimosi kysyy kaupankäynnistäsi, on hienoa vastata: “Kulta, ansaitsin tänään todella hyvän voiton.” Ja tietysti on kauheaa sanoa: “Minulla oli kauhea päivä markkinoilla ja menetin melko paljon rahaa.”

Ylpeys ja tietyt odotukset voivat olla todella haitallisia kaupankäynnillesi. Kun olet pysynyt kauppasuunnitelmassa ja tehnyt tappioita kovan päivän kaupankäynnissä, sinun on pysyttävä viileänä ja odotettava seuraavaa kaupankäyntipäivää. Kaikki hyvät kaupankäyntistrategiat menettävät kauppoja silloin tällöin. Sinun on oltava henkisesti tarpeeksi kova työntämään näitä tappioita. Loppujen lopuksi, jos riskeeraat yhden tai kaksi prosenttia omasta pääomastasi kauppaa kohti, sinulla ei ole mitään syytä huoleen, jos käytät strategiaa, joka on osoittautunut kannattavaksi pitkällä aikavälillä. Jopa pari peräkkäistä tappiota ei saisi ravistaa sinua ollenkaan.

Elinkeinonharjoittajat, jotka vaarantavat pienet tilinsä kussakin kaupassa, ovat paljon vähemmän alttiita alistumaan kosto-kauppavirukselle. Kun menetät suuren osan pääomastasi yhdessä tai kahdessa kaupassa, se vie sinut tilanteeseen, jossa tunteesi voivat helposti hukuttaa sinut. Tällöin aloitat irrationaalisia päätöksiä ja menetät otteen itsestäsi ja kaupankäyntitilistäsi. Kun elinkeinonharjoittajista tulee todella tunnepitoisia, kostokauppa voi tapahtua melkein automaattisesti.

 

Virveli nro 3 – Kaupankäynti ilman pysäytystappiota

Olet todennäköisesti kuullut tämän aiemmin, mutta sinun on käytettävä stop lossia, kun käydään kauppaa. Henkilökohtaisesti tunnen ainakin kaksi institutionaalista kauppiasta, jotka eivät käytä pysäytystappioita, mutta nämä kaverit käyvät kauppaa miljoonilla dollareilla ja käyttävät vain vähän tai ei lainkaan vipuvaikutusta. Vaikka he eivät käytä stop loss -menetelmiä, he huolehtivat tarkasta riskienhallinnasta jokaisen toteuttamansa kaupan yhteydessä. Saatat ihmetellä, miten se on mahdollista. No, jos käytän todella yksinkertaista esimerkkiä, jos avaat 1K-ostokaupan GBP / USD: llä, suurin mahdollinen menetettävissäsi oleva hinta on 1000 puntaa, jos punta menettää arvonsa, mikä on tietysti erittäin epätodennäköistä. Nykyinen valuuttakurssi on noin 1.2800, mikä tarkoittaa, että 1000 puntaa on tällä hetkellä noin 1280 dollaria. Jos sinulla on 128 000 dollarin kaupankäyntitili, voit käydä 1K: n erän GBP / USD: llä ilman pysäytystappiota ja olet vaarassa vain 1 prosentin koko tilistäsi kyseisessä kaupassa. Tämä on vain yksinkertainen, epäkäytännöllinen esimerkki todistaa sinulle, että itse asiassa on mahdollista käydä kauppaa ilman stop lossia ja silti soveltaa erinomaista riskienhallintaa.

Keskimääräisen vähittäiskauppiaan kannalta on kuitenkin epäkäytännöllistä ja erittäin riskialtista käydä kauppaa ilman pysähdystappiota. Jotta voit noudattaa asianmukaisia ​​riskienhallintaperiaatteita, tarvitset pysäytystappion, jotta voit rajoittaa tappiosi ennalta määritettyjen riskiparametrien mukaan, esimerkiksi vaarantamalla enintään yhden prosentin omasta pääomastasi yhdellä kaupalla. Stop-tappioiden käyttäminen antaa sinulle erinomaisen hallinnan kaupankäynnissäsi ja antaa sinun käyttää tehokkaasti hyväksyttäviä määriä vipuvaikutusta.

Tärkeä seikka stop-tappion käytössä on, että sinun ei pidä siirtää sitä kauempana nykyisestä markkinahinnasta, kun kauppa menee sinua vastaan. Kokemattomat elinkeinonharjoittajat pyrkivät siirtämään lopetustappionsa näin ja kärsivät lopulta paljon suurempia tappioita kuin mitä oli tarpeen. Stop lossin siirtäminen väärään suuntaan voi olla sama kuin kaupankäynti ilman stop lossia ollenkaan.

Muista, että riskienhallinta on luultavasti tärkein yksittäinen osa kaupankäyntiä. Jos et saa sitä oikein, se rajoittaa suuresti onnistumismahdollisuuksiasi. Älä käytä liiallista vipuvaikutusta, älä laskeudu kosto-kaupankäyntiin ja muista käyttää aina stop lossia!

Onnea kaupankäynnissä!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me