Vappu! Vappu! Poista! Poista !!

Oletteko yksi niistä kauppiaista, jotka toivovat vain parasta, kun kauppa ei vain toimi niin kuin haluatte? Vaikka ei ole mitään vikaa pysyä positiivisina ja toivoa parasta, meillä ei ole varaa sivuuttaa vakavia varoitusmerkkejä, kun he kohtaavat polkumme. On tärkeää olla kurinalaista ja noudattaa kaupankäyntisuunnitelmiasi, mutta joskus kiveen kaadetut kaupankäynnin parametrit voivat vahingoittaa kannattavuuttasi. Meidän on oltava riittävän joustavia sopeutuaksemme jatkuvasti muuttuviin markkinaolosuhteisiin. Joskus meidän täytyy käydä kauppaa kuten hävittäjälentäjä. Jos suihkukoneesi palaa, sinun on hylättävä se välittömästi – tai kohdattava seuraukset.

Tutkitaan muutama tärkeä asia PUNAINEN LIPPU varoitussignaalit, joita sinun on varottava avointa kauppaa hoidettaessa.

 

Hylkäävät kynttilät hintaluokissa

Kun valuuttaparin tai muun rahoitusinstrumentin hinta liikkuu nopeasti yhteen suuntaan ja ulottuu kauas keskiarvosta, se saavuttaa usein uupumiskohdan. Tässä vaiheessa ostajia ei ole tarpeeksi (nousevan nousun sattuessa) jatkamaan hinnan nostamista. Täällä sinun on oltava varovainen, jos olet pitkässä asennossa. Kun näin tapahtuu, hinta kääntyy usein kohti keskiarvoa, mikä voi syödä suuren osan kelluvista voitoistasi ja jopa aiheuttaa menetyksiä puolestasi. Katsotaanpa joitain käytännön esimerkkejä:

Toukokuu 1AUD / USD-päivittäinen kaavio (2016)

Mustat nuolet merkitsevät hylkäyskynttilöitä, jotka muodostuivat tänä aikana. Nämä laskevat kynttilät muodostettiin kaikki tasoille, jotka olivat suhteellisen kaukana keskiarvosta, jota tässä tapauksessa edustaa 20 päivän eksponentiaalinen liukuva keskiarvo.

Kynttilöillä yksi, kaksi ja neljä on melko suuri punainen runko. Tämä osoittaa päättäväistä myyntiä näinä päivinä ja ilmeisesti päätöshintaa, joka on alhaisempi kuin avoin hinta. Heillä on myös yläosaan ulkonevat sydänlangat, jotka osoittavat korkeampien hintojen hylkäämisen. Se osoittaa myös, kuinka karhut saivat markkinoiden hallinnan käyttämällä niin sanottua raakaa voimaa. Härät pyrkivät nostamaan hinnan uusille korkeuksille, mutta karhut voittivat ne vakuuttavasti joka kerta. Lähennetään, jotta saat paremman kuvan kynttilöistä 1, 2 ja 4:

Toukokuu 2

Toukokuu 3

Toukokuu 4

AUD / USD-päivittäinen kaavio (2016)

Näillä kolmella hylkäyskynttilällä on muutamia yhteisiä piirteitä, mutta niiden merkittävin samankaltaisuus on se, että ne ovat laskeutuneita tankoja. Tunkeutuvat palkit voivat olla voimakkaita peruutussignaaleja, varsinkin jos ne sijaitsevat kaukana keskiarvosta (ja ovat keskiarvon edessä). Sinun tulisi etsiä tällaisia ​​kynttilöitä, etenkin niitä, joiden alue on poikkeuksellisen suuri. Myös hylkäyskynttilät, olivatpa ne piikkipalkkeja tai niittäviä tankoja, ovat vieläkin vaarallisempia, kun ne sulkeutuvat tai ovat matalien lähellä.

Kynttilä numero kolme on ammuttu tähtikynttilä, jota kutsutaan myös laskutangoksi. Tämän tyyppinen kynttilä on aivan kuten yksi, kaksi ja neljä voimakas peruutussignaali.

Oletetaan, että olit hyvässä ostotilanteessa, ja kauppasi oli voittoa hieman yli 100 pistettä. Nyt kun pidät silmällä tätä kannattavaa kauppaa, hinta tekee hyvän juoksun, mutta menettää sinun voittosi vain 12 pistettä. Muutama tunti myöhemmin kynttilä 3 on valmis. Päivän lopussa (kynttilä 3), et voi uskoa, että hinta kääntyi vain 12 pistettä ujo tavoitteestasi. Sillä välin olet siirtänyt stop loss -sijoituksesi voittomarginaaliin, jotta vältät mahdolliset tappiot, jotka johtuvat jyrkistä peruutuksista.

Täällä monet kauppiaat jättävät kaiken rahansa suoraan pöydälle. He eivät tunnusta, että kertoimet ovat juuri kääntyneet heitä vastaan. Tällöin niiden stop loss on noin 100 pistettä pois markkinahinnasta. He päättelevät, että koska pari on nousutrendissä ja hinta on sekä 200-MA: n että 20-EMA: n yläpuolella, heillä on turvallista pitää kiinni voittopaikastaan. Loppujen lopuksi niiden stop lossin ja markkinahinnan välillä on 100 pip-tyyny, ja hinta “saavuttaa lopulta tavoitteensa”.

Sillä välin institutionaaliset kauppiaat (jotka ovat niitä, jotka liikkuvat markkinoilla) olivat jo alkaneet laajentua pitkältä altistukseltaan parille, kun he huomasivat laskevan noususuhdanteen. Vastatrendikauppiaat huomaavat myös tämän heikkouden ja astuvat sisään lyhyillä positioilla. Seuraavana päivänä myynti jatkuu, ja hinta laskee aggressiivisesti. Lähennetään vähän:

Toukokuu 5AUD / USD-päivittäinen kaavio (2016)

Juuri ennen tätä pinbar-kynttilää näemme nousevan kynttilän, jolla on pitkä sydän ylösalaisin. Tätä kutsutaan testikynttiläksi. Se näyttää melkein samalta kuin laskeva pinbar-kynttilä, mutta se ei tarkalleen täytä tangoa, koska se on liian lähellä kynttilän kantamaa. Vaikka tämä testikynttilä ei olekaan niin voimakas laskusignaali kuin sitä seurannut kiinnityspalkki, se on ehdottomasti asia, joka kannattaa ottaa huomioon kohdatessasi.

Sinisen (nouseva) testikynttilän on oltava lähellä 50% sen kokonaisalueesta. Tämä tarkoittaa, että sen ylemmän varjon alueen tulisi olla vähintään puolet kynttilän koosta. (Kynttilänjalkaa kutsutaan myös varjoiksi).

Kun pinbar-kynttilä lopulta suljettiin, tekninen viesti oli melko selvä: sonni oli menettänyt hallinnan markkinoilla.

Joten mitä sinun olisi pitänyt tehdä tässä tapauksessa? Olisiko sinun pitänyt sulkea positiosi kokonaan tai ottaa osittaiset voitot ja siirtää stop-lossisi korkeammalle? Olisiko sinun pitänyt jättää sijaintisi muuttumattomana ollenkaan? Muista, että tarkastelemme tätä kaaviota jälkikäteen. Meillä on kaikki vastaukset tällä hetkellä. Mutta kun olet tilanteessa, jossa sinun on tehtävä päätös, et tietenkään tiedä, mitä tapahtuu. Kuten aina, meidän on harkittava todennäköisintä tulosta ja hallittava kauppojamme vastaavasti.

Kun testikynttilä suljettiin, hinta oli noin 115 pistettä 20-EMA: lta. Tämä on huomattava etäisyys tästä liikkuvasta keskiarvosta, mikä on hyvä tapa mitata instrumentin lyhytaikainen keskiarvo. Hinnan ja keskiarvon välinen suuri ero yhdistettynä testikynttilän osoittamaan laskusuunnitelmaan olisi pitänyt olla riittävä näyttö, jotta voit ainakin skaalata pois asemastasi tietyssä määrin. Sitten, kun seuraava päivä osoittautui vahvaksi pinbariksi, olisi ollut järkevää harkita sijaintisi sulkemista kokonaan, vaikka kohde ei olisikaan vielä osunut. Olisin henkilökohtaisesti ottanut 100 pistettäni ja kutsunut sitä päiväksi. Tietysti, kun aloitin kaupankäynnin, en tiennyt mitään hylkäyskynttilöistä tai paluusta keskiarvoon. En myöskään tiennyt, kuinka tärkeä päivittäinen aikataulu on teknisen analyysin kannalta. Tein virheitä suurimman osan ajasta.

Silloinkin kun aloin käyttää päivittäisiä aikatauluja, pidin myöhemmin kiinni tilanteista, jotka minun olisi pitänyt sulkea heti, kun näin punaiset valot vilkkuvat. Kun olet aloitteleva kauppias, et halua myöntää olevasi väärässä, ja tietysti sinulla ei ole kokemusta tunnistaa aina vaaroja siitä, mitä he todella ovat.

Kuten yllä olevasta kaaviosta näet, olisit pysähtynyt kannattavuusrajaan, ellet olisi toiminut ennakoivasti, kun näet varhaiset varoitussignaalit lähestyvästä peruutuksesta. Joskus on parempi ottaa vain sinulla oleva voitto kuin pitää kiinni tilanteesta, kun todennäköisyydet ovat selvästi kääntyneet sinua vastaan.

Tähän mennessä olemme käyttäneet kynttilänjalkamallien ja etäisyyden keskiarvosta yhdistelmää tunnistamaan vaaralliset vastakehityksen takaiskut keskiarvoon. On kuitenkin olemassa useita tekniikoita, joiden avulla voit tunnistaa mahdolliset uhat avoimille kaupoillesi. En voi käydä läpi niitä kaikkia juuri nyt, mutta käytettävissä on melko kätevä työkalu, joka voi auttaa sinua selvittämään, milloin hintaliike on ylittynyt ja voi olla kypsä vetäytymiseen vallitsevaa suuntausta vastaan. Mitä odotamme, tarkistetaan se!

 

Suhteellinen vahvuusindeksi (RSI)

Suhteellinen vahvuusindeksi on indikaattori, jonka Welles Wilder kehitti monta vuotta sitten. RSI on vauhtia osoittava indikaattori, joka värähtelee yliostetun ja ylimyydyn tason välillä. Näitä tasoja voidaan muuttaa sekä jakson syöttöparametreja. RSI-vakioasetus käyttää laskelmissaan 14 jaksoa ja piirtää suhteellisen voimakkuuden kaavioon, joka värähtelee välillä 0 ja 100. Kun RSI on yli 70 kynnyksen, kyseisen instrumentin katsotaan olevan ostettu yli. Kun se putoaa alle 30, sen katsotaan ylimyydyksi.

Haluan leikkiä indikaattoriasetusten kanssa, ja olen huomannut, että RSI on ilmiömäinen työkalu mahdollisten hintojen kääntämiseen. Tietysti tämä indikaattori on mukautettava eri aikatauluihin, eikä sen pitäisi olla ainoa tekijä, joka otetaan huomioon kaupankäynnin päätöksenteossa.

Käytetään 5 jakson RSI-syötettä, yliostettu kynnysarvo 75 ja ylimyydyn kynnysarvo 25. Tässä on jälleen AUD / USD-päivittäinen kaavio:

Toukokuu 6AUD / USD-päivittäinen kaavio (2016)

Täällä voit nähdä, että RSI-indikaattori ostettiin liikaa joko silloin, kun kynttilänumerot 1, 3 ja 4 ilmestyivät, tai juuri ennen sitä. Juuri ennen kuin kynttilä numero 2 muodostettiin, RSI oli 69: ssä, mikä on melkein ostettu. Joten kaikissa neljässä tapauksessa RSI-indikaattori varoitti nousevia kauppiaita varhaisessa vaiheessa, että todennäköisesti havaittaisiin trendien korjauksia. Tämän indikaattorin tekee niin upeasta, että se olisi varoittanut sinua näistä korjauksista vähintään 24 tuntia ennen niiden tapahtumista!

RSI: tä tulisi mieluiten käyttää yhdessä muiden indikaattoreiden kanssa tai ainakin hintatoimintojen kanssa parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Hajanaisissa markkinaolosuhteissa, joissa esiintyy syviä vastakehityksen korjauksia, RSI-indikaattori on ihanteellinen työkalu varoittamaan välittömistä vaaroista. Se muistuttaa minua tavasta, jolla paviaani- ja apinalajit täällä Etelä-Afrikassa toimivat. Heillä on kaikenlaisia ​​luonnollisia vihollisia, kuten isot kotkat, käärmeet, karakalit, ketut, leopardit, leijonat jne. Joten he yleensä luottavat johonkin ryhmän vanhimmista kädellisistä istumaan jonnekin korkealle puulle tai kalliolle etsimään nämä saalistajat. Vaikka vartija-apina etsii aluetta mahdollisten vaarojen varalta, muu ryhmä voi keskittyä ruoan keräämiseen, hoitamiseen ja niin edelleen.

Tässä tapauksessa AUD / USD: n avulla RSI-indikaattori toimitti tehokkaasti varhaisvaroitussignaaleja pitkäaikaisille kauppiaille.

Tietenkin RSI on tehokas työkalu myös kauppamahdollisuuksien tunnistamiseen, mutta tässä tapauksessa käytimme sitä vain varoittaaksemme meitä uhkaavista korjauksista avoimia positioita vastaan.

Katsotaanpa toista esimerkkiä siitä, missä hinta kääntyi keskiarvoon (20-EMA) sen jälkeen, kun voimakas hylkykynttilä oli muodostunut kaukana keskiarvosta. Tässä tapauksessa RSI-indikaattori (asetettu 5 jaksoon, yliostetut / ylimyydyt tasot 85/15) antoi yliostetun lukemisen juuri ennen kuin tämä massiivinen hylkäyskynttilä ilmestyi. Tässä on kaavio:

Toukokuu 7GBP / JPY päivittäinen kaavio (2014)

Hämmästyttävää, eikö olekin! Kuinka olisit onnistunut avoimessa pitkässä asennossa, jos näet niin aggressiivisen laskevan kynttilän?

Tiivistettynä

Meidän on oltava ymmärtäväisiä ja nöyriä, kun hoidamme avoimia kauppoja. Kun näemme selkeät varoitussignaalit, meidän on arvioitava kauppamme uudelleen ja vedettävä tarvittaessa poistovipua (poistuttava kaupasta). Reagointi oikeaan aikaan säästää tarpeettomia menetyksiä.

Tietyissä tilanteissa haluat mieluummin siirtää stop loss -tapasi aggressiivisesti korkeammalle sen sijaan, että sulkisit sijainnin. Muissa olosuhteissa asteitat sijaintisi (suljet osan siitä) ja seuraat stop loss -siirtoa. Tämä riippuu trendirakenteesta ja siitä, kuinka aggressiivinen hylkäyskynttilä on.

Kannattava kauppa!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me