Token2049 – Haastattelu Bletchley Parkin sijoitusjohtaja Lewis Fellasin kanssa

Lewis Fellas on Harvardin yliopiston 35,7 miljardin dollarin rahaston entinen salkunhoitaja. Hän on nyt Bletchley Park Asset Managementin sijoitusjohtaja ja jakaa kriittisen valuutan sijoitusmatkansa sekä ainutlaatuisen näkemyksensä nykyisistä salausmarkkinoista..

Timothy Tam: Lewis, kiitos paljon ajastasi ja tervetuloa Token 2049: een. Luuletko ennen kuin siirrymme itse rahastoon ja taustallesi, haluatko kertoa meille itsestäsi hauskan tosiasian, jota sijoittajat tai muut ihmiset eivät tiedä, koska olet tietysti hyvin tunnettu.

Lewis Fellas: Varma. No, hauskinta mitä teen, on, ehkä se on vähän kookasta, mutta kerään jääkaappimagneetteja.

Timothy Tam: Jääkaappimagneetit?

Lewis Fellas: Joten joka kerta kun matkustan ympäri maailmaa, ostan yhden niistä kauheista lahjamyymälöistä, jotka näet sisällä. Minulla on nyt tämä jääkaappi pinottu kaikista paikoista ympäri maailmaa.

Timothy Tam: Okei. Hyvä on. Varmistamme, että saamme tapahtumasta jääkaappimagneetin ennen lähtöäsi.

Lewis Fellas: Ole hyvä.

Timothy Tam: Niin siistiä. Joten, haluatko puhua hieman taustastasi?

Lewis Fellas: Varma.

Timothy Tam: Olen tietoinen siitä, että olet ammattimainen sijoituspäällikkö, luulen oman pääoman alueella, ja mikä sitten sai sinut sijoittamaan salaukseen?

Lewis Fellas: Joo. Se on varsin mielenkiintoinen kaari. Aloitin perinteisimmässä mielessä työskentelemällä JP Morganissa jo vuonna 2000. Sieltä on siirtyminen ostopuolelle, joka on työskennellyt Aasiassa, pääasiassa useiden hedge-rahastojen, Deephaven, Segantii, kanssa. Pian sen jälkeen tein eräänlaisen siirtymän sen sisällä, pääoma- ja direktiivimaailman, työskentelemään Harvardin yliopiston säätiössä. Se on edelleen ostopuolen rooli, mutta painopiste oli hieman erilainen, ja se oli myös älyllisesti palkitseva kokemus niin arvostetussa yliopistossa. Ja juuri siellä aloimme nähdä, tai aloin nähdä, että kaikki ICO-ilmiöt ovat vasta nousemassa.

Lewis Fellas: Ja niin tapahtui orgaanisesti, että kun Harvard päätti sulkea sisäisen hallinnointialustan, ICO: t olivat todella piristymässä, ja se pakotti minut todella miettimään mitä blockchainissa tapahtuu, mikä siihen asti mieleni oli kaikki Bitcoinista, ja minusta tuntui todella kaipaavan sitä liikettä. Katsoin jatkuvasti tulevia kaavioita, kuten kukaan kauppias, potkaisi itseään ja ajatteli: “Miksi en ostanut sitä?”

Timothy Tam: Olisi pitänyt ostaa aiemmin.

Lewis Fellas: Miksi en ostanut sitä? Ja niin, liikekumppanini ja perustajani Ronnie Patel haastoi minut todella palaamaan takaisin ja arvioimaan, mitä tapahtui, eikä se olisi voinut ymmärtää minua, että se, mitä sanoimme todisteeksi blockchainin käsitteestä, sisältyi kyseiseen metodologiaan. Ja sitten näimme toisen sukupolven rahakkeita tulossa ympäriinsä. Ihmiset käyttivät tätä tekniikkaa paljon luovemmilla tavoilla, myymälän arvon ulkopuolella, älykkäillä sopimuksilla, ja saimme nähdä kolikoita tietylle teemaan, joka tarjoaa todellista hyötyä, ja se oli minulle todella jännittävää, koska se oli todella uuden omaisuuslausekkeen alku. Uuden omaisuuslausekkeen syntyminen ei ole usein mahdollista. Viimeinen rahoituslauseke, joka kehittyi rahoituksessa, oli itse asiassa CDS, takaisin 2000-luvun alussa, ja näimme-

Timothy Tam: Ja mitä CDS tarkoittaa? Onko se luotto-

Lewis Fellas: Luotto-oletusvaihtosopimus.

Timothy Tam: Oletusvaihto.

Lewis Fellas: Ja niin, luottoriskinvaihtosopimus oli tuolloin melko ainutlaatuinen tuote, mutta sitten yhtäkkiä, kun se vakiintui ja sopimukset olivat säännöllisempiä, avoin kiinnostus sitä kohtaan räjähti ja ilmeisesti tapahtui räjähdys asiaan missä CDS-tuotteissa se myytiin CDO: ksi…

Timothy Tam: Joo. Se on kuin asuntokriisi.

Lewis Fellas: Tarkalleen. Joten, se sai hieman huonon maineen joissakin monimutkaisemmissa johdannaistuotteissa. Mutta on hyvin harvinaista, että näemme uuden omaisuuden ylittävän seinän, ja niin kun tarkastelin kryptovaluuttoja ja pääsin yli alkuperäisen bitcoin-pitoisuuden, olin innoissani yrittäessäni siirtyä hedge-rahastotilaan kryptovaluutoissa.

Timothy Tam: Erittäin jännittävä. Joten, menossa Harvardista, muodostamalla oma rahasto, todella ostaa varainhoitoa. Voitteko kertoa yleisöllemme yleiskatsauksen rahaston toiminnasta ja luulen, mikä on rahaston strategia ja mihin sijoitat?

Lewis Fellas: Varma. Joo. Joten meillä on kolme rahaston pylvästä. Tarkastelemme ICO: ita, jotka edustavat itse asiassa pienintä osaa rahastostamme. Syynä on, että ICO-komponentti on itse asiassa todennäköisesti suurin riski. Lisäksi kaikkein likvidein, ja siksi meidän on rajoitettava kyseinen altistuminen ja sovitettava se itse rahaston profiiliin.

Lewis Fellas: Joten kaksi muuta todellista hallitsevaa pilaria ovat arbitraasikauppa markkinoiden tehottomuuden hyödyntämiseksi; ja sitten myös ajoitti markkinat tai perussijoitukset, jos haluat.

Timothy Tam: Joten, voitko jakaa kanssamme, Lewis, kun mainitsit aiemmin näissä kolmessa pylväässä, kuinka määrität jakaumat kunkin pylvään välillä? Onko se kiinteä jako vai liikkuu, ja voitko antaa meille kuvan alueista?

Lewis Fellas: Joo. Joten tyypillisesti ICO on ainoa, jolla on kiinteä painotus. Yritämme rajoittaa altistumista enintään 10 prosenttiin kirjanpitoarvosta. Tyypillisesti se on paljon alhaisempi, koska on olemassa projekteja, meidän on ansaittava rahaa, emme vain investoi. ICO-analyysikynnyksemme on uskomattoman korkea, ja siksi on vain vähän hankkeita, jotka täyttävät kriteerimme.

Lewis Fellas: Kaksi muuta, arbitraasi ja markkinoiden ajoitus, on hyvin dynaaminen allokointi. Joten kun näemme arbitraasilevityskauppojen olevan hyvin laajaa, meillä on taipumusta kohdistaa enemmän pääomaa; kun taas markkinoiden ajoitus on erittäin epävakaa omaisuuslauseke. Joten meillä on hyvin kurinalainen kehys, jossa käytetään stop-loss-menetelmää pysähtymiseen, ja sitten meillä on tekijäohjattu malli sisään- ja poistumispisteiden ajoitukseen. Monimutkainen komponentti on tosiasia, että käytämme markkina-ajan beeta-altistumistamme arbitraasivarastona; jota joillekin ihmisille on vähän vaikea ymmärtää, ja silti, jos poistumme kaikista asemistamme, meillä on hyvin vähän inventaarioita arbitraasin suorittamiseksi..

Lewis Fellas: Joten näiden kahden välillä on selvä vuorovaikutus, joten se on hyvin dynaaminen malli.

Timothy Tam: Okei. Ehkä, voitko selittää yleisölle, mitä tarkoitat varastolla, mielestäni monet näistä taloudellisista ehdoista joillekin uudemmille kauppiaille ja uusille markkinoille sijoittajille eivät todennäköisesti tunne sitä. Joten mikä on inventaarin käsite ja miten sitten se todella liittyy arbitraasikauppaan?

Lewis Fellas: Varma. Joten vain astua taaksepäin sanasta “inventaario”, jos kuvitella pitoasemaa, Ethereum, esimerkiksi Ethereumin välimiesmenettelyyn, sinun on omistettava aluksi Ethereum. Joten luokittelisin sen varastoksi. Jos pidämme Etherin asemaa ja näemme arbitraasimahdollisuuden, voimme jatkaa tämän kannan pitämistä, mutta salkun sisällä jatkan tämän aseman sovittelua ja säilytän aseman.

Timothy Tam: Tuossa on järkeä. Joten sinulla on jo jakso. Tarkoitan, on tulossa paljon uusia ICO: ita ja alustoja, joissa he puhuvat kolikoista. Oletko tarkastellut lainan ottamista varastosta tai kolikosta joiltakin näistä alustoista ja sitten maksanut heille jonkinlaista maksua tarjoamalla tai tekemällä niistä arbitraasia ja ansaitsemalla lisää? Onko se jotain, mitä teet parhaillaan vai…?

Lewis Fellas: Tätä teemme tällä hetkellä ja se laajenee. Mielestäni se, mitä näemme kryptovaluutoissa, on hyvin nopeasti kypsyvä vaihto-ohjelma. Pörssit alkavat tarjota enemmän palveluja luotonantoon, mikä heijastaa perinteisissä IPT- ja korkotuottoissa näkemääni, mikä on mielestäni sijoittajille erittäin myönteinen asia. Se antaa heille mahdollisuuden ottaa lyhyitä positioita, mikä tarkoittaa, että se voi luoda enemmän puolustavia salkkuja, enemmän tasapainoa.

Timothy Tam: Ja tasoita epävakaus.

Lewis Fellas: Tarkalleen.

Timothy Tam: Joten, Lewis, yleinen kysymys, jonka meille kysytään paljon aikaa, tiedät siellä olevien sijoitusrahastojen kanssa, ihmiset antavat rahaa kyseisille sijoitusrahastoille, miten nämä rahastot ajattelevat turvallisuudesta, ja sitten luulen myös turvallisen säilytyksen nuo kolikon varat? Tarkoitan, mikä on mielipiteesi siitä, miten teollisuus käsittelee sitä ja miten sitten käsittelet erikseen myös oman rahaston sisällä?

Lewis Fellas: Joo, niin. Luulen, että erotamme turvallisuuden toisistaan.

Timothy Tam: Varma.

Lewis Fellas: Joten turvallisuus alkaa siitä, että mies kävelee toimiston ovelle, joten sinä lukitset tilat ja alat käydä läpi päivän jokaisen askeleen, koneeseen kirjautumisesta kahden tekijän tunnistamiseen vaihtoon kirjautumiseen. Sinun on tarkasteltava kaikkia turvallisuusketjun osa-alueita sen tekemiseksi tai kaupan toteuttamiseksi, kunnes sammutamme valot.

Lewis Fellas: Joten, keskitymme siihen suuresti, suuri osa tiedoista on omaa, ja rohkaise vain ihmisiä arvioimaan ketjua päivän alusta loppuun. Mitä toimenpiteitä ne voivat parantaa.

Lewis Fellas: Huoltajuuden osalta se on erittäin haastava kappale. Se on sijoittajien yleisin kysymys – miten säilytät omaisuuseriä. Siihen ei ole helppoa vastausta, koska laitteisto, joka tietysti tarjoaa parhaan turvallisuuden, jos voit käyttää syvää, kylmäsäilytysratkaisua. Kun siirryt institutionaaliseen tilaan, sijoittajien haasteena on, että sijoittajat haluavat tietää, että kyseisiä varoja pidetään itse rahaston nimessä, ei koskaan heidän nimissään. Erittäin haastavaa tehdä laitteistolle, joka on tallennettu eri paikkaan. Joten meidän on tasapainotettava, kuinka paljon kylmävarastoa teemme talossa, verrattuna kolmansien osapuolten tarjoajiin, kuten Gemini, Bitcoinin ja Ethereumin kylmäsäilytykseen.

Lewis Fellas: Toinen lähestymistapa, jonka meidän on käytettävä sen jälkeen, kun olemme optimoineet varastointihoidon, on vaihtoriskisi hajauttaminen.

Lewis Fellas: Joten on joitain vaihtimia, joilla on paras likviditeetti, paras valintavalikoima, mutta eivät todellakaan halua, että kaikki munasi ovat yhdessä korissa. Joten käytämme hyvin vanhanaikaista lähestymistapaa varmistaaksemme, että omistamme tietyn kiinteän prosenttiosuuden varoista, monta ei vaihdeta kerralla. Tällä tavoin, jos tapahtuu vaihtoriski, tiedämme, mikä tappio olisi tällä yhdellä vaihdolla.

Lewis Fellas: Se ei ole paras tapa, tiedät, että haluaisimme saada tarkempaa huolellisuutta pörsseihimme, joten pörssin valinta on ehdottoman tärkeää, jos et aio kuljettaa omaisuutta vastineeksi. Joten, se on yhdistelmä huolellisuutta ja sitten myös vanhanaikaista monipuolistamista riippumattoman kolmannen osapuolen, kuten Gemini, avulla..

Timothy Tam: Sain sen. Joten kuulostaa siltä, ​​että pidät tietyn määrän kylmävarastoa, ja sitten käytät hyvin perinteistä riskienhallintaa, jossa valitset vain hyvät vaihdot ja sitten myös monipuolistat. Joten sinulla ei ole kuin kaikki Bitcoinisi yhdessä vaihdossa.

Lewis Fellas: Ehdottomasti. Nopean kaupankäynnin välillä on aina kompromissi. Se on erittäin epävakaat markkinat, mutta haluat todella saada myös sen turvallisuuden. Ja jos asetat itsellesi henkilökohtaisen rajan, onko se 25 prosenttia vai viisi prosenttia, ainakin tiedät oman riskisi siitä – kuinka paljon rahaa voin menettää, jos tämä vaihto täyttyy.

Timothy Tam: Ja sitten, kun Lewis on ammattimainen salkunhoitaja salausvaluutassa, markkinat ovat ilmeisesti hyvin epävakaat perinteisiin varoihin verrattuna. Viime aikoina olemme nähneet suuren korjauksen. Tarkoitan, mitä mieltä olet ja mitä mieltä olet vallitsevasta markkinaympäristöstä, ja voinko sitten kysyä, mitkä ovat myös tämän vuoden ennusteet loppuvuodelle 2018?

Lewis Fellas: OK. Katsotaanpa, että markkinoiden nykyinen heikkous on tosiasiallisesti aiheuttanut joitain rahoitusalan hakkereita, SEC on päättänyt Yhdysvaltojen pörsseistä, ja meitä on kohdeltu paljon negatiivisia näkemyksiä, jotta markkinoiden matalampi. Samalla positiivinen katalysaattori uusien sijoittajien kannustamisessa olisi perinteiset tai uudemmat mediamuodot. Joten Twitter, Facebook, Google ja valitettavasti kaikki kolme alustaa, jotka äskettäin kieltivät kryptovaluutan.

Lewis Fellas: Joten se ei tuo saman määrän uutta rahaa. Joten mitä nyt todella haluamme nähdä, on todellisia katalysaattoreita, jotka tulevat itse ekosysteemistä. Joten meidän on nähtävä, että projekti alkaa tuottaa, olipa kyseessä skaalausratkaisut vai todelliset apuohjelmakoodit, jotka toteutuvat ja toimittavat elinkelpoisen tuotteen, jota ihmiset voivat alkaa käyttää.

Lewis Fellas: Tarkastelen vuotta 2019, alkaa ennustaa, miten markkinat käyvät kauppaa. Minulle ilmeisin suuntaus on, että sääntely lisääntyy, ja uskon, että ihmiset alkavat nähdä sääntelyn suunnilleen alkavan lähellä oman pääoman tyyppistä sääntelyä. Ja se pakottaa eräät ICO: n huonot osallistujat, mikä on mielestäni erittäin hyödyllistä. Mutta samalla se luo vastatuulet kaikkialla markkinoilla. Joten luulen, että jos olisin sijoittaja ja yritin ajoittaa näitä markkinoita, olemme siis tietoisia tuosta sääntelytoimesta, joten heidän on ajoitettava tekniikan kehitystä verrattuna sääntelyn edistymiseen tällä alueella.

Timothy Tam: Luulen, että sanontasi perusteella näyttää siltä, ​​että kun näemme sääntely-ympäristön vakauttamisen, ja näet joidenkin projektien toteutuvan, toivottavasti markkinointivuonna nähdään nousua.

Lewis Fellas: Luulen niin, luulen niin.

Timothy Tam: Okei, joten voit antaa meille tarkan päivämäärän?

Timothy Tam: 11. lokakuuta 2018.

Timothy Tam: ehkä, ei ei. [nauraa]

Timothy Tam: Lewis, voitko puhua vähän rahaston käteisvastuusta ja siitä, miten katsot sitä ja miten se muuttuu?

Lewis Fellas: Varma. Tämä on itse asiassa meille melko vaikea aihe puhuessamme sijoittajien kanssa, koska jokaisella sijoittajalla on erilainen käsitys siitä, mitä rahaston tulisi saavuttaa tai mitä sijoituksen tulisi saavuttaa, ja lopulta avain on aina pääoman säilyttäminen. Joten useat sijoittajat haluaisivat vain kokonaisen 1 beeta-altistuksen, ts. Sijoitettuna koko ajan, muut sijoittajat haluaisivat meidän tuottavan absoluuttisen tuoton riippumatta siitä, pienennetäänkö nostoja vai ei. Joten tasapainottamiseksi tapahtuu aina pieni jongleeraustoiminta, mutta viime kädessä tapa, jolla päätämme hallita asioita, on pohjimmiltaan kurinalainen riskikehys. Käytämme peräkkäisiä pysäytyshäviöitä asemiemme hallintaan. Joten, kun otetaan huomioon erittäin voimakkaasti korreloiva omaisuuslauseke, jossa kaikki kolikot pyrkivät liikkumaan synkronoituna, tietyinä aikoina meillä on aikoja, jolloin varastomme laskee luonnollisesti, ja se on vain kurinalaista kaupankäyntiä.

Lewis Fellas: Ja niin tänä aikana, toivottavasti, olemme saaneet nousun, ja sitten pysäytetään kaupankäynnin perusteella ja sitten siirrytään korkeammalle omistukselle käteisellä, ja sitten tarkastelemme, onko markkinoille pääsy paremmin . Ja niin käteistalletuksemme voi vaihdella melko dramaattisesti. Esimerkiksi joulukuun alussa meidät investoitiin melkein kokonaan. Joulukuun loppuun mennessä meille oli sijoitettu vain 30 prosenttia.

Timothy Tam: Okei, mielenkiintoista.

Lewis Fellas: Nyt aseta meidät erittäin puolustavaan asemaan koko tammi- ja helmikuun ajan, missä näimme enemmän volatiliteettia.

Timothy Tam: No, se on todennäköisesti hieman tuskallinen tammikuussa, mutta nyt näytät neroilta, selvästi oikeassa?

Lewis Fellas: Minä en tiedä. Älkäämme puhuko itseämme. Maaliskuussa tulee olemaan haastava kuukausi.

Timothy Tam: Joo joo. Voitteko puhua vähän suuntauksista, joita näette alalla sijoitusrahastojen suhteen, ja myös vain institutionaalisista toimijoista, jotka haluavat sijoittaa avaruuteen, ja mihin näette sen menevän tänä vuonna?

Lewis Fellas: Hedge-rahastojen laajentuminen, tilan johtajien on tarkoitus jatkaa. Vuoden 2017 alussa meillä oli 37 hedge-rahastoa tässä paikassa. Kuusi kuukautta myöhemmin saimme noin 100. Tällä hetkellä varoja on 226. Odotan tämän kasvavan edelleen, mutta yleisesti ottaen näiden johtajien AUM (hallinnoitavat varat) on melko pieni. Myös pääsyn este, kun omaisuusluokka on suurelta osin sääntelemätön, on myös hyvin pieni. Palataan siis edelliseen suuntaan ja sääntelyyn. Luulen, että asetus tulee voimaan, ja se todennäköisesti hidastuu ja saa muutaman pelaajan poistumaan. Joten saatamme nähdä uusien johtajien huipputason nousun, odotan sääntelyn lisääntyessä, että se tosiasiallisesti menee toiseen suuntaan.

Timothy Tam: Kiitos paljon ajastasi, Lewis. Arvostan sitä todella, todella.

Lewis Fellas: Se on ehdoton ilo, kiitos, että sait minut.

Timothy Tam: Kiitos.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me