Token2049 – Haastattelu Kyberin perustajan Loi Luun kanssa

Loi Luu, perustaja Kyber-verkosto kertoo kuinka hän aloitti DEX: n (hajautettu vaihto) ja miten se eroaa markkinoilla olevista DEX: stä Token2049-haastattelussamme. Kun Binance ja NEO ilmoittavat DEX: stä, Loi jakaa myös Kyber Networkin ydinarvon alla olevassa videossa. Katso se saadaksesi lisätietoja.

 

Olemme täällä Kyberin perustajan Loi Luun kanssa Token2049: ssä.

Haluatko kertoa meille hauskan tosiasian itsestäsi?

Joten sain juuri tohtorin tutkinnon kolme kuukautta sitten. Asia on, että aloitin Kyberin ennen kuin lopetin sen. Kun koulu sai selville, he huomasivat, että minulla ei ole enää aikaa tohtorin tutkintoon, joten he työnsivät minut kouluun ja pyysivät minua valmistumaan aikaisin.

Joten tarinan moraali on, että jos haluat valmistua tohtoriksi varhain, sinun pitäisi tehdä ICO. &# 128578;

Voitko aloittaa antamalla meille taustan itsestäsi?

Muutin Singaporeen noin viisi vuotta sitten. Tein tutkimusta sovelletun salauksen kanssa – salausta, salauksen purkamista ja vastaavia. Vuoden 2014 alussa sain tietää Bitcoinista ja Blockchainista. Kaikki puhuivat siitä hintaromahduksen takia. Joten se kiinnitti huomioni, kiinnostuin siitä, tutkin sitä hieman enemmän. Huomasin, että siinä on minulle paljon mahdollisuuksia tutkimuksen kannalta. Kirjoitamme pari tutkimusta BTC: stä ja blockchainista.

Ja vuonna 2015 tutustuin ETH: hen heidän paperinsa kautta ja kiinnostuin heti heidän potentiaalinsa vuoksi. Joten lähestyin sitä akateemisesta näkökulmasta. Joten teimme lisää tutkimusta – lähetimme sen Vitalikille palautteen saamiseksi ja hän oli ystävällinen vastaamaan ja antamaan meille pitkän ja yksityiskohtaisen vastauksen. Joten keskustelimme siitä lähtien ja jatkoimme ideoiden vaihtoa.

Ja kun aloitimme Kyberin, kysyin, olisiko hän mielellään neuvonantajamme, ja hän suostui.

Joten nyt ilmeisesti ihmiset näkevät DEX: n (hajautetun vaihdon) edut, mutta olit yksi ensimmäisistä, jotka tulivat sen kanssa. Joten mikä toi sinulle ajatuksen tehdä DEX?

Työskentelimme muutaman muun projektin parissa myös ennen Kyber Networkia. Yksi niistä on älykäs sopimusanalysaattori, joka palvelee kehittäjiä. Toinen on Smart Pool. Näiden projektien jälkeen näimme kohdeyleisömme, joka meillä oli – se oli melko kapea ja pieni. Monet kehittäjät eivät todellakaan käytä työkaluamme. Kaivostyöläiset eivät välitä siitä, että älykäs uima-allas keskitetään tai ei. Joten päätimme työskennellä jotain vaikuttavampaa, josta voi olla hyötyä miljoonille käyttäjille.

Joten tässä hajautetussa ekosysteemissä on edelleen yksi keskeinen osa, joka on edelleen keskitetty, joka on vaihdossa, joten pyrimme hajauttamaan sen.

Voitko puhua hieman markkinoinnin tekemisestä tai likviditeetin tarjoajasta?

Halusimme tehdä Kyberistä todella käyttökelpoisen tavallisille käyttäjille – myös niille, joilla ei ole tietoa yksityisestä avaimesta jne. Joten käytettävyys on tärkein painopiste.

Jos tarkastellaan muita DEX-järjestelmiä, likviditeetti on suuri ongelma, koska käyttöönotto on vähäistä. Jopa silloin, kun haluat käydä kauppaa, on vaikea löytää toista vastapuolta, joka käy kauppaa kanssasi.

Ja miksi likviditeetti on matala näissä DEX: issä?

Luulen, että käyttöliittymä ei ole tarpeeksi hyvä. Käyttäjät eivät tunne hajautettuja pörssejä, he ovat paremmin perehtyneet Binanceen tai Bittrexiin. Siksi halusimme tehdä siitä käyttäjän käytön todella helpoksi. Joten emme keskity sen hajautettuun puoleen. Keskitymme enemmän sen käytettävyyteen.

Siksi tuomme kaikki markkinatakaajat foorumillemme. Joten nämä markkinatakaajat ovat ihmisiä, jotka aikovat käydä kauppaa suoraan käyttäjien kanssa. Kyber-verkko on foorumi, joka yhdistää kaikki markkinatakaajat loppukäyttäjiin.

Joten ero sinun ja muiden olemassa olevien DEX: ien välillä on, että olet yhteydessä näihin markkinatakaajiin? Joten haluan ostaa tai myydä tietyn kolikon, onko siellä joku ottamaan kaupan toinen puoli? Ja näin yhden markkinoiden valmistajista nimeltä Prycto? Voitteko selittää, mikä houkuttelee markkinatakaajaa tulemaan alustalle?

Kuten kaikki muutkin markkinatakaajat – he ansaitsevat paljon voittoa kaupankäynnin levityksestä, joten sanokaa, että myyn sinulle jotain 1,1 dollaria ja ostan sen joiltakin muilta käyttäjiltä hintaan 0,99 senttiä, osto- ja myyntihintojen ero on minun voitto. Joten tuomme paljon käyttäjiä foorumillemme. Ja näiden markkinatakaajien on keskityttävä vain hintojen syöttämiseen ja varauksensa ylläpitämiseen.

Ja jos halusin ostaa esimerkiksi Kyber Networkin ja tietysti voin tehdä sen DEX-laitteellasi, hyöty verrattuna muihin DEX-laitteisiin on, että siellä on markkinatakaaja, joten minulle on hinta. Kuinka hinta vertaa muihin keskitettyihin pörsseihin – Onko se sama, onko se erilainen?

Joten hinta pörssissämme on hieman huonompi kuin mitä he näkevät keskitetyissä pörsseissä. Mutta yksi asia, jonka käyttäjien on huomattava, on hinta, jonka he näkevät keskitetyssä pörssissä, ei ole lopullinen hinta, jonka he näkevät, koska heidän on silti maksettava piilotettuja maksuja. Ja kaupan jälkeen, jos he haluavat vetäytyä sieltä, ovat myös nostomaksut. Kyberissä he näkevät sen, mitä he saavat. Joten itse asiassa hinta on tyypillisesti parempi kuin keskitetyssä pörssissä

Nyt tietysti olit yksi hajautetun pörssin markkinajohtajista. Nyt sinulla on joitain isoja nimiä, kuten Binance ja Neo ilmoittavat DEX: stä. Tuntuuko sinusta, että alalla tunnetaan, että pörssin suunta liikkuu tässä? Ja miten se vaikuttaa Kyberiin?

Se on hyvä, koska se auttaa kouluttamaan käyttäjiä hajautetusta pörssistä ja niiden hyödyistä kolikoiden kaupassa ja muuntamisessa.

Ymmärrämme hitaasti haasteet, koska kun Binance sanoo tekevänsä jotain, he tekevät sen. He jo osoittivat pystyvänsä rakentamaan parhaan Xchangen muutamassa kuukaudessa. Mutta meillä on jo etumatka, joten keskitymme muihin ominaisuuksiin. Osa Kyberin ydintuotteesta on maksuominaisuudet, koska suoritamme kaiken ketjussa. Joten voimme toimia Visa tai Mastercard kuten kaikki muut ETH-lohkoketjun sovellukset. Joten jos olet kauppias ja haluat hyväksyä vain ETH: n ja asiakkaallasi on OMiseGo – miten he maksavat sinulle? Se on heille todella hankalaa. Kyberin kanssa he voivat kuitenkin lähettää OMiseGonsa suoraan meille, ja me muunnamme sen välittömästi ETH: ksi ja ohjaamme maksun sinulle. Ja se tapahtuu yhdellä ainoalla tapahtumalla.

Hieman kohti sääntelyä – avaruudessa on nyt tullut paljon uutisia sääntelystä. Perinteisesti osakemarkkinoilla pörssejä säännellään. Tuntuuko sinusta, että suuntaan tulee suunta ja etenkin keskitetysti – miten he tekevät sen?

Sääntely on hyvää ja sitä tarvitaan ihmisten suojelemiseksi ja huijareiden poistamiseksi tältä ekosysteemiltä. Mutta Singaporessa meidän on keskusteltava sääntelyviranomaisten kanssa usein opastamaan heitä siitä, miten säännellä tässä tilassa. Tarvitsemme heitä ohjaamaan sitä tavalla, jolla ihmisillä on vielä tarpeeksi tilaa innovoida ja rakentaa uusia juttuja. Luulen, että sääntely tulee kaikkialle, Singapore työskentelee sen parissa, Japanilla on jo se.

Niin kauan kuin teemme läheistä yhteistyötä heidän kanssaan, mielestäni ei ole ongelmaa.

Pystytkö puhumaan hieman kaupankäyntimääristä Kyberissä ja onko teillä asetettu tavoite – keskipitkällä aikavälillä, pitkällä aikavälillä?

Keskitetyn pörssin tarkkaa määrää on todella vaikea määrittää. Äskettäin raportoitiin, että joissakin suurissa pörsseissä 95% volyymista on väärennös. Mutta DEX: n avulla kaikki on niin läpinäkyvää, että näet sen blockchainissa. Joten meille nykyinen määrä on 100 000 dollaria – 150 000 dollaria päivässä. Se on melko pieni, mutta aloitimme juuri. Työskentelemme enemmän käyttäjien kouluttamiseksi näkemään DEX: n käytön edut.

Viimeiseksi kysymykseksi, mistä olet eniten innoissaan, Kyberille tänä vuonna?

Mainnet – Tuetaan muita kryptovaluuttoja, kuten BTC, ZCash ja Litecoin. Joten työskentelemme jo ICONin, WanChainin kanssa ja jatkossa todennäköisesti myös Cosmosin kanssa. Joten voimme ottaa käyttöön toisen version Kyberistä näihin lohkoketjuihin, jotta käyttäjät voivat vain käydä kauppaa eri kolikoiden välillä. Haluamme myös työskennellä useamman lompakon ja useamman alustan kanssa, jotka hyväksyvät salausmaksut, jotta voimme saada suoran pääsyn käyttäjille.

Kiitos ajastasi!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me