Blockchain and Eating Cake: The Scalability Trilemma

At afbalancere alle blockchains nøglefunktioner er vanskelig, men skulle det endda være målet?

Kan du få din kage og spise den også? Dette er det spørgsmål, som blockchains skalerbarhedstrilemma stiller, og som Modex BCDB søger at løse.

Skalerbarhedstrilemmaet blev først fremsat af Vitalik Buterin, grundlæggeren af ​​Ethereum, en kryptokurrency og et decentraliseret softwaresystem..

Trilemmaet går som følger. Blockchain har tre definerende funktioner, der gør det så tiltalende: decentralisering, sikkerhed og skalerbarhed. Problemet er vanskeligheden ved at gøre alle tre i lige mål. Mens to af de tre funktioner ofte kombineres pænt med hinanden, betyder det nødvendigvis at ofre et fokus på den tredje funktion. Et trilemma.

Billedkredit: Forbes

Hvis blockchain skal masseadopteres, skal udviklere først fjerne markeringen af ​​denne lås. Før vi ser på potentielle løsninger, lad os udforske problemet nærmere.

Vælg din gift

Decentralisering er sjælen i blockchain og måles i grader, ikke absolutte. En blockchain kan være mere eller mindre decentraliseret, men aldrig blot decentraliseret eller ej. 

Større decentralisering betyder, at magten er i menneskers hænder, hvilket blockchain oprindeligt søgte at opnå. Det betyder også større sikkerhed, fordi der ikke er noget enkelt fejlpunkt, der kan målrettes, som det er tilfældet med vores nuværende klientservermodeller.

Decentralisering og sikkerhed falder muligvis godt sammen, men dette udelader skalerbarhed – øget decentralisering kompromitterer ydeevne og hastighed og betyder, at tvister skal løses af samfundet snarere end en central moderator. En høj grad af decentralisering, og igen sikkerhed, gør det også vanskeligere at lukke en blockchain, der bruges til ondsindede formål, da der ikke er noget enkelt fejlpunkt.

Hvilket bringer os til sikkerhed, blockchains evne til at forsvare sig mod eksterne angreb og intern manipulation. Decentralisering er ikke nok til, at blockchain forsvarer sig, da der er en række potentielle trusler: 51% angrebet, hvor hvis nogen har over halvdelen af ​​tokens, kontrollerer de blockchain; Sybil-angrebet, hvor angribere skaber flere identiteter for at øge deres ejerandel af netværket og til gengæld kontrollere beslutningsprocessen eller Penny-spend-angrebet, hvor en angriber bruger meget små summer til et meget stort antal konti for at spilde systemets opbevaring og ressourcer.

Større sikkerhed har altså sine åbenlyse fordele. Men en høj grad af sikkerhed, som en høj grad af decentralisering, kompromitterer skalerbarhed. Ydeevne og hastighed ville blive ofret for at tildele den nødvendige magt og ressourcer til at sikre systemet. Ingen ønsker at bruge et usikkert system, men de vil heller ikke bruge et langsomt system.

Hvilket igen bringer os til skalerbarhed, hvilket er antallet af brugere et netværk kan understøtte såvel som antallet og hastigheden af ​​transaktioner det kan behandle.

Større skalerbarhed betyder hurtigere driftshastigheder og større transaktioner, der behandles. Det betyder også, at det er mindre sandsynligt, at systemet går i stykker på grund af højere efterspørgsel end forventet. Men en højere grad af skalerbarhed vil føre til en højere grad af sikkerhedsproblemer. Jo større netværket er, jo større er vanskeligheden og omkostningerne ved at sikre det.

Der er et par mulige løsninger derude i dag. For eksempel foreslår nogle at tilføje ‘andet lag skalerbarhedsløsninger’, også kendt som ‘løsninger uden for kæden’. Det er her, der tilføjes en anden kæde til den primære blockchain, og i denne anden kæde kan transaktioner downloades til spar plads og mindske netværksbelastningen. En anden løsning, som nogle har foreslået, er at fokusere på at strømline konsensusopnåelsesprocessen for at øge skalerbarheden og transaktionsbehandlingshastigheden.

Modex BCDB

Problemet er ikke så meget med blockchain, men snarere hvordan vi opfatter og bruger det. Blockchain er ikke en tryllestav, der skal bruges på samme måde til forskellige problemer med det samme mirakuløse resultat. Hver situation og hver virksomhed har forskellige behov.

Det er her Modex BCDB (Blockchain Database) kommer ind. Vi tager en modulær tilgang og brækker blockchain i mindre stykker – blokke hvis du vil. Vi opretter derefter brugerdefinerede blockchain-løsninger, der er specielt skræddersyet til at opfylde specifikke forretningskrav og til gengæld overvinder skalerbarhedstrilemmaet. I stedet for at forsøge at nå alle tre faktorer ens, opnår vi det, klienten ønsker at opnå, og vægt de tre faktorer i overensstemmelse hermed.

Modex BCDB er en middleware, hvilket betyder, at den smelter en blockchain med en eksisterende database for at skabe en ny struktur, der er let for udviklere at bruge og forstå, selvom de ikke har nogen forudgående viden om blockchain. Så længe udvikleren kan arbejde med det originale databasesystem, kan de arbejde med Modex BCDB uden at skulle lære yderligere færdigheder. Dette forenkler og fremskynder vedtagelsen.

Med minimale ændringer kan Modex BCDB gøre en almindelig database til en decentral. Vi sletter ikke eksisterende databaser eller deres dataindgange. I stedet holdes den oprindelige database intakt, og dataintegriteten sikres ved at gemme optegnelsens metadata i blockchain. Alle virksomheder kan vedligeholde deres foretrukne database og stadig oprette forbindelse til et blockchain-drevet netværk. Med andre ord kan de virkelig få deres kage og spise den.

Om forfatter: Alin Iftemi er leder af Modex, et blockchain-firma. En fuldt kvalificeret programmør, han er drivkraften bag den teknologiske gennembrudsplatform designet til udviklere og virksomheder, der er involveret i blockchain-verdenen. Lidenskabelig med kunstig intelligens (AI) og maskinindlæring, Alin er i øjeblikket en af ​​de fyre, der arbejder på at vedtage blockchain-revolutionen i det virkelige liv med reelle resultater. Med næsten 20 års erhvervserfaring i store teknologivirksomheder ser han fremtiden som et tæt forhold mellem teknologi og mennesker.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me