Palladiumin hintaennuste vuoden 2020 toisella vuosipuoliskolla: Sekä perusteet että tekniset tiedot osoittavat

Palladium on käyttäytynyt ehdottomasti hektisesti tähän mennessä vuonna 2020, mutta toisaalta se on ollut suuri sijoitusomaisuus, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia. Palladium on toinen kiiltävä metalli, jota pidetään sekä hyödykkeenä, toisinaan riskivarana että turvapaikkana. Sitä käytetään monissa auto- ja elektroniikkateollisuuden tuotteissa sekä koruissa, mikä tarkoittaa, että sekä kysyntä että hinta nousevat, kun maailmantalous sujuu hyvin. Toisaalta se on harvinainen hyödyke, 30 kertaa harvempi kuin kulta, mikä tekee siitä turvapaikan epävarmuustilanteissa, ja se on todellakin toiminut sellaisena viime aikoina. Itse asiassa palladium nousi korkeammaksi tämän vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana, kun koronavirusepidemia puhkesi Wuhanissa, nousi melkein 1000 dollaria ylittäen kullan hinnan ja saavuttaen 2900 dollarin rajan, vuoden lopussa noin 1 900 dollarista. Joten yleensä palladiumin arvo on vain kasvanut – olipa se taloudellisen nousukauden tai taloudellisen tuhon aikana – sekä hyödykkeenä, jossa kysyntä kasvaa edelleen, että turvapaikkana. Palladium oli pohjimmiltaan suuri sijoitus, kun Yhdysvaltain ja Kiinan välinen tat-tulli alkoi, se oli loistava sijoitus viime vuoden kesällä, ennen suurta nousua, ja se oli teknisesti hyvä sijoitus tämän kuukauden alussa, ylijännitteen vetämisen jälkeen. Hämmästyttävät kaupankäyntimahdollisuudet eivät kuitenkaan näytä päättyvän palladiumilla, joten käymme aktiivista kauppaa XPD / USD: llä.

Lue viimeisin päivitys Palladiumin hinta 2021 ennuste

 

Aika 3 päivää 1 viikko 1 kuukausi 3 kuukautta 6 kuukautta
Muuttaa +2,7% +9,1% +16,7% +13,6% -11,3%

 

Palladiumin vaihto oli noin 200-300 dollaria 1990-luvun loppuun asti, jolloin se teki voimakkaan nousuliikkeen, mikä johtui osittain sen lisääntyneestä käytöstä tietokoneiden dotcom-teollisuudessa, joka kasvoi tuona aikana. Sitten se ylitti ensimmäisen kierroksen yli 1000 dollaria, mutta palasi normaalille alueelleen jälleen 2000-luvun alussa. Vuoden 2008 kriisin aikana palladium ei noussut yhtä paljon kuin kulta, ja se kävi kauppaa hitaalla mutta vakaalla nousutrendillä vuoteen 2008 asti, mikä osoitti, että sen arvo kasvoi kysynnän hyödykkeenä, kun maailmantalous elpyi uudestaan. talouskriisi vuosina 2008–2009. Mutta Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset kauppatullit ovat nostaneet sen nousemaan korkeammalle vuodesta 2018 lähtien, kun kävi selväksi, että kauppasota oli käynnissä. Palladium alkoi toimia turvapaikkana ja kääntyi erittäin nousuun epävarmoina aikoina. Tämä osoittautui erityisen totta, kun XPD / USD nousi tammikuussa ja helmikuussa 2020, jolloin koronaviruspandemia osui Kiinaan. Se vapisi maaliskuun ja huhtikuun aikana, mutta jatkoi nousutrendiään heinäkuussa vahvistaen turvapaikansa. Joten, kun käymme kauppaa palladiumilla, meidän on ensin vahvistettava, käyttäytyykö se hyödykkeenä vai turvapaikkana – vaikka tämä on pitkäaikainen vaihto, joten meidän ei tarvitse tehdä nopeita päätöksiä.

Palladium-ennuste: Q4 2020 Palladiumennuste: 1 vuosi Palladium-ennuste: 3 vuotta
Hinta: 2500 dollaria – 2600 dollaria

Hintatekijät: Covid19, riskinäkemys, tekninen

Hinta: 2800 dollaria – 3000 dollaria

Hintatekijät: Riskimielisyys, lisääntyvä kysyntä, geopoliittiset jännitteet

Hinta: 3500 dollaria – 4000 dollaria

Hintatekijät: Riskimielisyys, kysyntä / tarjontaero,

Palladiumin hintaennuste seuraaville 5 vuodelle

Kuten useimmilla rahoitusvaroilla tällä hetkellä, palladiumilla on uusi kauppaympäristö, ja lyhyellä tai keskipitkällä aikavälillä tämä ei muutu paljon. Koronaviruspandemia ja päivittäiset tiedotteet, jotka sekaantuvat jatkuvasti finanssimarkkinoiden tunteisiin, vaikuttavat kaikkiin tällaisiin varoihin. USD on ollut jonkin aikaa vapaassa pudotuksessa, mikä on pitänyt riskivaroja ja turvapaikkoja hyvällä tarjouksella, ja palladium muuttui jälleen nousuun heinäkuussa. Mutta tilanne saattaa muuttua hyvin nopeasti. Yhdysvaltain talous supistui eniten sulkemisen aikana, mutta se on elpynyt hienosti toukokuusta lähtien, vaikka virheitä ja epävarmuustekijöitä onkin. Mutta jos nämä häiriöt häviävät, USD kääntyy todennäköisesti nousuun, mikä on negatiivinen tekijä XPD / USD: lle. Riski-ilmapiiri kääntyy jatkuvasti, kun taas geopoliittiset ja kaupalliset jännitteet pitävät todennäköisesti turvapaikkoja, kuten palladium tarjouksessa. Kysynnän odotetaan myös kasvavan, etenkin autoteollisuudessa, ja viikko- ja kuukausitaulukot osoittavat korkeammalle, joten palladiumin pitkän aikavälin analyysi näyttää positiiviselta.  

 

COVID-19-pandemia – riskitunnelma 

COVID-19-kriisillä oli vakavia vaikutuksia platinaryhmän metalleihin. Sekä kysyntään että kysyntään vaikuttivat voimakkaasti viruksen leviämisen hillitsemiseksi asetetut laajamittaiset keskeytykset, ja tällä oli valtava vaikutus maailmantalouteen. COVID-19: n nopea leviäminen Euroopassa, Yhdysvalloissa, Lähi-idässä, Kiinassa ja muualla Aasiassa sai palladiumin hinnan laskemaan yli 10%. Lukot vaikuttivat maailmanlaajuiseen toimitusketjuun ja autoteollisuuteen maailmanlaajuisesti, mikä lopulta vaikutti palladiumin hintoihin. Palladiumia ympäröivä ilmapiiri on kuitenkin ollut positiivinen suurimman osan viimeisen vuosikymmenen ajan, ja hinnat nousivat jyrkästi vuosina 2019 ja 2020 ja lähes 80% viimeisten kuuden kuukauden aikana ennätyskorkeuteen, yli 2800 dollariin unssilta. Vuoden alusta lähtien sijoittajat ovat kääntyneet turvasatamiin, ja tämä mieliala on säilynyt, koska pelätään koronaviruksen toista aaltoa. Tämän seurauksena maailmanlaajuiset osakemarkkinat liikkuvat usein matalammaksi, kun taas turvasatamissa, kuten Yhdysvaltain dollarissa ja palladiumissa, käydään edelleen nousua.

Kuten me kaikki tiedämme, aiemmin tänä vuonna allekirjoitettu kauan odotettu kauppasopimus Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä nosti myös hintoja. Elinkeinonharjoittajat odottavat tämän sopimuksen helpottavan maailmantalouden kasvupaineita ja hidastavan Kiinan automyynnin laskua. Mutta toistaiseksi koronaviruspandemia on iso, paha susi, joten ennen kuin se on ohi, muilla asioilla ei ole väliä niin paljon – niillä on vaikutusta riskialttiuteen vain, jos koronavirus vetäytyy.   

Kasvaa Palladium-kysyntä?

Palladiumin käytön on tarkoitus lisääntyä polttomoottoreilla varustetuissa ajoneuvoissa, kun autonvalmistajat pyrkivät täyttämään tiukemman päästölainsäädännön Euroopassa ja Kiinassa lisäämällä palladiumia, platinaa ja rodiumia vähintään 30% kolmisuuntaisissa katalysaattoreissa useimmissa suurimmissa ajoneuvoissa markkinoilla. Tämä lisäisi kysyntää yli 10 miljoonaan unssiin huolimatta maailman talouskasvun hidastumisesta ja laskeutuneesta automyynnistä tärkeimmillä markkinoilla, kuten Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Tämän seurauksena hinnat pysyvät todennäköisesti korkeina, koska tarjonta ei pysy kysynnän mukana. Palladiumin käytön 14 prosentin kasvu polttomoottoreilla varustetuissa ajoneuvoissa nosti sen kysyntää ennätykselliseen 9,7 miljoonaan unssiin viime vuonna.

Tarjonnan puolella kaivostuotannon ensisijaiset toimitukset voivat laskea hieman Etelä-Afrikan kaivosten järkeistämisen ja palladiumia sisältävien pintamateriaalien ehtymisen seurauksena Venäjällä. Palladiumin korkeat hinnat nostavat kuitenkin edelleen kierrätyksestä saatavaa toissijaista talteenottoa, mutta tämä ei riitä alijäämän pienentämiseen merkityksellisellä tavalla. Havaittu toimitusvaje todennäköisesti tukee hintoja lyhyiden ja keskipitkän aikavälin epävarmuustekijöiden vuoksi, mikä johtuu COVID-19: n nopeasta leviämisestä Kiinasta Yhdysvaltoihin ja muuhun maailmaan. Talouden hidastumisesta johtuva lyhytaikainen negatiivinen vaikutus autojen myyntiin vuonna 2020 voi vaikuttaa myös palladiumin hintoihin.

Geopoliittiset ja kaupalliset jännitteet todennäköisesti jatkuvat

Syy markkinoiden suurelle epävarmuudelle johtuu myös pitkittyneistä geopoliittisista ja kaupallisista jännitteistä Yhdysvaltojen ja muun maailmantalouden välillä. Näitä ovat Euroopan unioni (EU), Iso-Britannia ja Kiina. Lisäksi kaikki aktiviteetit, jotka lisäävät Yhdysvaltojen ja Kiinan välistä vetoamista, todennäköisesti nostavat palladiumin hinnat ennätyskorkeiksi. Samaan aikaan Kiina ja Yhdysvallat ovat antaneet uusia pakotteita toisiaan meneillään olevassa konfliktissa. Molemmat maat ovat karkottaneet useita vastakkaisen maan diplomaatteja keskinäisten vakoojussyytteiden keskellä. Kiina pyrkii myös ottamaan haltuunsa Hongkongin, kun taas Yhdysvallat on lisännyt sotilaallista läsnäoloaan Itä-Kiinan merellä, joten tilanne ei ole kovin rauhallinen, huolimatta valokuvaajien väärennetyistä hymyistä. Tämä on saanut palladium-futuurit nousemaan eliniän korkeimmalle tasolle, koska turvapaikat tarjoavat suojaa epävarmuustilanteissa. Kahden maan välinen ensimmäisen vaiheen kauppa ei tarkoita myöskään kauppasodan loppua – talousjättien välinen kiiva pitää turvapaikat kysynnän tulevina vuosina myös koronaviruksen vetäytymisen jälkeen, jos pandemia päättyy tänä vuonna.

Osakemarkkinoiden kaatuminen

Äskettäinen Yhdysvaltain pörssissä vuonna 2020 tapahtunut kaatuminen ei rajoittunut vain Yhdysvaltoihin. Pikemminkin kyseessä oli maailmanlaajuinen osakemarkkinoiden kaatuminen, joka alkoi 20. helmikuuta 2020. 12. helmikuuta Dow Jones Industrial Average, NASDAQ Composite ja S&Kaikki P 500 -indeksit sijoittuivat ennätyskorkeuksiin (kun taas NASDAQ ja S&P 500 saavutti seuraavat ennätyskorkeudet 19. helmikuuta. Osakemarkkinat ilmoittivat 24. – 28. Helmikuuta maailman suurimman viikon laskun vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen. 9. maaliskuuta useimmat maailmanmarkkinat ilmoittivat vakavista laskuista, jotka johtivat pääasiassa COVID-19-pandemian ja öljyn hintasodan Venäjän ja Saudi-Arabian johtama OPEC-maa. Tämä tuli epävirallisesti nimellä Black Monday. Tuolloin se oli suurin varastojen lasku vuoden 2008 suuren taantuman jälkeen. Palladiumin hintojen ja osakemarkkinoiden suhde on käänteinen. Enimmäkseen palladiumin hinnat laskevat, kun osakemarkkinat menestyvät hyvin, ja päinvastoin. Samoin kun osakemarkkinat romahtavat, palladiumin kysyntä kasvaa, kun yhä useammat sijoittajat etsivät turvallisempia vaihtoehtoja. Vaikka tällä hetkellä Yhdysvaltain dollari laskee nopeasti, mikä pitää sekä turvapaikat että riskivarat kysynnässä, ja palladium hyötyy molemmista.  

XPD / USD-korrelaatio

USD: n ja palladiumin välinen korrelaatio ei ole yhtä vahva kuin kullan tai joidenkin muiden riskivarojen kanssa, mutta korrelaatio on kuitenkin olemassa, koska se noteerataan USD: ssä. On selvää, että palladiumilla on oma mielensä, se siirtyy turvasatamasta hyödykkeeksi, mutta hyötyy enimmäkseen molemmista, koska hinta on noussut vuodesta 2009. Vaikka palladium on seurannut polkua suurimman osan ajasta, tiettyinä ajanjaksoina USD on ollut XPD / USD: n kuljettaja. Vuodesta 2014 vuoteen 2016 USD-indeksi nousi, kuten alla olevassa DXY-kaaviossa näkyy.

DXY muuttuu ensin nousevaksi, sitten laskevaksi

DXY muuttuu ensin nousevaksi, sitten laskevaksi

XPD / USD kääntyi ensin laskusuuntaiseen, sitten nousuun

XPD / USD kääntyi ensin laskusuuntaiseen, sitten nousuun

Samana ajanjaksona XPD / USD vetäytyi matalammaksi, mikä tarkoittaa, että USD: n nousulla oli negatiivinen vaikutus palladiumin hintaan. Vuodesta 2016 vuoteen 2018 DXY muuttui laskusuuntaiseksi pudoten 103 pisteestä 88 pisteeseen, ja XPD / USD nousi 480 dollarista 1140 dollariin. Maaliskuun 2020 ensimmäisen puoliskon sokin aikana DXY nousi 94 pisteestä 103 pisteeseen, kun taas palladium kaatui matalammaksi, vain asioiden kääntämiseksi tulevina kuukausina. Joten kaupankäynnin aikana palladiumia tulevina kuukausina / vuosina meidän on pidettävä silmällä DXY: tä, erityisesti Yhdysvaltain vaaleissa myöhemmin tänä vuonna.    

Tekninen analyysi – palautuuko 20 SMA: n viimeiseksi?

Palladium muuttuu laskevaksi sen jälkeen, kun se on pudonnut alemmaksi kuukausikaavion 20 SMA: han

Palladium muuttuu laskevaksi sen jälkeen, kun se on pudonnut alemmaksi kuukausikaavion 20 SMA: han

1990-luvulla palladium kävi kauppaa välillä 200–400 dollaria, mutta se nousi yli 1000 dollaria 90-luvun lopulla. Lopulta hinta muuttui jälleen alas 2000-luvun alussa, mutta siirtyminen 1000 dollarin tason yläpuolelle oli psykologinen murtumispiste, ja tunnelma muuttui lopulta nousuksi palladiumille. Palladiumin kehitys oli nouseva ja vakaa vuodesta 2006 syyskuuhun 2018, jolloin XPD / USD nousi korkeammalle, kun palladiumkauppiaat huomasivat, että Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset kauppatullit ovat enemmän kuin pelkkä riita ja maailmantalous menossa kärsiä vaikutuksista. XPD / USD nousi 900 dollarista yli 1 620 dollariin maaliskuuhun 2019 mennessä, mutta suurin nousu oli vielä tulossa, syyskuusta 2019 lähtien, jolloin 1500 dollarin kaupankäynnin kohteena ollut palladium hyppäsi 2880 dollariin suurimmalla nousulla. Tulossa tammikuussa ja helmikuussa 2020. Lopulta saimme käänteisen tilanteen maaliskuussa, kuten useimpien omaisuuserien kohdalla, ja tämä jatkui myös huhtikuussa. 20 SMA (harmaa) lävistettiin kuukausittain XPD / USD-kaaviossa, mutta hinta palasi takaisin kyseisen tason yläpuolelle samana kuukautena, joten sitä ei laskettu taukoksi. Tämä liukuva keskiarvo säilyi hyvin touko- ja kesäkuussa, mikä vahvisti itsensä tukimittariksi tällä aikataululla. Muuten kahden edellisen kuukauden kynttilänjalat suljettiin dojina, jotka ovat nousevia peruutussignaaleja, ja nouseva kääntö on jo käynnissä, nyt heinäkuussa. Hinta on noussut 1 880 dollarista 2 208 dollariin toistaiseksi tässä kuussa, mikä tarkoittaa arvon nousua 15%. Tämän kuukausittaisen kaavion mukaan palladiumin pitäisi jatkaa noususuuntaansa nyt, kun alempi paluu on suoritettu ja 20 SMA: ta pidetään tukena.

150 SMA on muuttunut vastustuksesta XPD / USD-tueksi

 150 SMA on muuttunut vastustuksesta XPD / USD-tueksi

Kuukausittaisen kaavion lisäksi ylöspäin viikkokaavio osoittaa myös palladiumia. Hinta on noussut ennen kaikkea tämän ajanjakson liukuvia keskiarvoja, ja 150 SMA muuttui tueksi heti sen rikkoutumisen jälkeen. Kaikki kolme viimeistä kynttilänjalkaa ovat tukeneet tätä liikkuvaa keskiarvoa. Kaksi edellistä viikoittaista kynttilänjalkaa suljettiin dojina, jotka tässä tapauksessa ovat laskusuunnassa laskusuuntaisia ​​noususignaaleja, mutta 150 SMA: ta pidettiin tukena, ja tällä viikolla hinta nousi jälleen korkeammaksi muodostaen melko nousevan kynttilänjalan. Joten molempien aikataulukaavioiden tekninen analyysi osoittaa ylöspäin ja perustekijät ovat myös pääasiassa nousevia palladiumille, mikä tekee siitä hyvän ostoinvestoinnin.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me