Euro-prisprognose for H2 i 2020: Tilbageførslen for EUR / USD ser ud til at være afsluttet kl. 1.20

Euroen har været på en bearish tendens over for den amerikanske dollar siden 2008, og mange analytikere har forudsagt paritet for EUR / USD ved 1: 1 eller lavere mange gange siden 2015, da dette par var på vej, som var som USD stødte højere, mens problemerne i EU var / slutter aldrig. Selvom dette par har modstået paritet, siden det kom nedenfra 1: 1 i de første par år efter indførelsen af ​​euroen, i 2001-02. Efter svagheden i 2014-16 så vi et rebound fra 1.03, som tog prisen mere end 20 cent højere i 2017. Men den bearish tendens genoptog igen indtil begyndelsen af ​​året, hvor den vendte højere igen fra 1.0650, efter at have dannet et par hausse vende lysestager på det månedlige diagram. Coronavirus-situationen har bidraget til at forbedre stemningen omkring euroen, men både det grundlæggende og den tekniske analyse peger på en bearish tilbageførsel i dette par snart, da den ikke kunne holde over 1,20 i august. I stedet vendte EUR / USD sig ret hurtigt derfra, hvilket tyder på stærkt salgspres deroppe, og jeg ville ikke blive overrasket, da Europa og USA adskiller sig fundamentalt, selvom vi vil se nærmere på alle faktorer, der påvirker dette par i denne EUR / USD-prognose.

Læs den seneste opdatering på EUR / USD Pris 2021 Prognose

 

Nuværende EUR / USD Pris: $

Seneste ændringer i EUR / USD-prisen

Periode Skift ($) Lave om %
30 dage +$ 0,008 +0,6%
6 måneder +0,104 $ +8,8%
1 år +0,085 $ +7,2%
5 år 0,043 $ 3,6%
Siden 2000 +0,184 $ +15,5%

EUR / USD

Euro var en modig forpligtelse fra EU fra begyndelsen, og først gik den nedstrøms mod USD, hvor EUR / USD faldt til niveauer på 0,82 til 0,83, men efterhånden som tiåret gik, fik euroen tillid og EUR / USD var bullish indtil 2008 og nåede 1,60, også på grund af faldet i USD-indekset. Men 2008-krisen afslørede svaghederne i euroområdet med den græske gældskrise, den italienske gæld og senere politiske begivenheder i landet, efterfulgt af Brexit og nu nedfaldet fra Covid-19. Euro overlevede den græske krise godt, men der er stadig andre spørgsmål, der vil skade Euro, især hvis Italien går mod et Brexit-scenarie, hvilket ville være til skade for euroen. Det er rigtigt, at EUR / USD har haft fordel i COVID-månederne, men gevinsterne har stort set været på bekostning af USD, og ​​nu skifter situationen, hvilket betyder, at den nylige tilbagetrækning til 1,20 skulle være overstået, og den større nedadgående tendens er sandsynligvis genoptages snart.    

EUR / USD Prognose 4. kvartal 2020: 1.14-1.15 EUR / USD Prognose 1 år: 1.06-1.07 EUR / USD Prognose 3 år: 1: 1?
Prisdrivere: Covid-19 Restriktioner i Europa, Technicals, USDX korrelation Prisdrivere: EU økonomisk genopretning, Brexit, valg efter USA, markedssentiment Prisdrivere: Grundlæggende, politik i Europa, USD

EUR / USD-prisforudsigelse for de næste 5 år

Covid-19-situationen har været positiv for EUR / USD, hovedsageligt på grund af faldet i USD, men det slutter nu, som den tekniske analyse nedenfor i prognosen EUR / USD viser. Ifølge den tekniske analyse går dette par mod 1.15 og sandsynligvis 1.10 inden udgangen af ​​2020 eller begyndelsen af ​​2021, og den grundlæggende analyse understøtter også dette scenario. Chancerne for en vellykket Brexit-tilbagegang med hver dag, der går, når vi går mod deadline i slutningen af ​​året, forbliver den italienske situation et problem, der vil bide temmelig hurtigt og sende euroen tumlende. Det økonomiske opsving fra nedlukningen køler også hurtigt ned, så fremtiden ser ikke for lys ud for euroen.   

Er dette slutningen på COVID-19 Push for EUR / USD?                      

EUR / USD reagerede temmelig godt på udbredelsen af ​​coronavirus i Europa. Pandemien eksploderede først i Italien, og kort tid efter i Spanien mod slutningen af ​​februar, og euroen blev bullish i stedet for baisse. Det varede indtil 10. marts, på trods af at virussen spredte sig over hele Europa, og lande begyndte at låse hinanden efter hinanden. Situationen i Europa syntes virkelig dårlig, idet EU forlod de hårdest ramte lande for at klare sig selv på det værste tidspunkt, men EUR / USD steg alligevel op til 1,15. Imidlertid spredte virussen sig over hele verden, og der gik panik, hvor handlende vendte sig til USD som en global reservevaluta. Det var årsagen til tilbageførsel af EUR / USD fra 1.15 den 10. marts, som varede indtil 20. marts, hvor handlende indså, at verden ikke ville ende, og markedet vendte sig helt mod USD, som den massivt lange USD ordrer blev afviklet fra den oprindelige panik, og derefter blev stemningen massiv baisse for USD og dermed bullish for EUR / USD, der steg hurtigt over 1,20 indtil 1. september. Euro havde også en rolle at spille i denne bullish tendens , hvor EU indførte en række programmer til at hjælpe økonomien i euroområdet til en værdi af 2.364,3 mia. EUR. Ud over de 540 mia. EUR til job / arbejdstagere, virksomheder og medlemsstater blev EU-lederne enige om en anden pakke med et beløb på 1.824,3 mia. EUR den 21. juli, som kombinerer den flerårige finansielle ramme (MFF) og en ekstraordinær genopretningsindsats, Næste Generation EU (NGEU). Formålet med pakken er at hjælpe med at genopbygge EU efter COVID-19-pandemien, og den vil støtte investeringer i grønne og digitale overgange, men på den anden side har alle lande også indført ekstraordinære foranstaltninger.

 

Fundamentals og ECB

Den Europæiske Centralbank (ECB) blev i første omgang fanget uforberedt, da koronaviruspandemien brød ud. Men de handlede hurtigt med den oprindelige pakke på 750 mia. EUR, som blev øget til 1.350 mia. EUR, som et Pandemic Emergency Purchase Program (PEPP). Det sigter mod at sænke låneomkostningerne og øge udlånet i euroområdet. Dette ECB-program sigter mod at hjælpe europæiske borgere, virksomheder og regeringer med at få adgang til de midler, de måtte have brug for i disse vanskelige tider. PEPP-programmet kommer oven på de aktivkøbsprogrammer, der tidligere var på plads. ECB-renter er også på rekordlave, med refinansieringsrenter på 0,0%, indlånsrenter på -0,50% og den marginale udlånsfacilitet på 0,25%. De har lovet at tage yderligere monetære lettelser i fremtiden, hvis økonomien i euroområdet svækkes yderligere eller falder i sammentrækning igen. Det afhænger dog af, hvordan situationen går i Europa, hvad angår virus og politik. Eurozonens økonomi begyndte oprindeligt at komme godt tilbage, da stemningen forbedredes efter genåbningen, hvilket hjalp EUR / USD. Men reboundet var ikke så stærkt som tilbagegangen, så der var ingen V-formet opsving, og i de seneste uger har dataene vist, at reboundet er bremset, med visse sektorer, der er i tilbagegang. Hvis der er flere koronavirusrestriktioner på grund af en anden bølge, som foreslået, vil de økonomiske programmer fra EU og ECB ikke hjælpe situationen.  

 

Brexit og andre politiske spørgsmål i EU

Brexit er en gammel historie nu, selvom den endnu ikke er forbi. Det Forenede Kongerige er stadig i færd med at forhandle med EU, inden de forlader blokken. Mens hun var i embedsperiode, kunne Theresa May ikke få en Brexit-aftale vedtaget af det britiske parlament, mens Boris Johnson lykkedes i det andet forsøg efter at have taget sig af det irske grænsespørgsmål. Men en Brexit-aftale betyder intet uden en handelsaftale mellem EU og Storbritannien. Begge sider forhandler stadig om en handelsaftale, men med coronavirus og den økonomiske nedgang fra lockdowns, der er i centrum, har Brexit været i skyggen. Tegnene er ikke særlig positive, så oddsene for en handelsaftale er omkring 50-50. Hvis de ikke når en aftale, tager Brexit-aftalen Storbritannien ud af EU uden aftale, hvilket vil betyde told på begge sider. Selvom dette ikke vil være så skadeligt for økonomien i euroområdet som det vil være for Storbritannien, ville et sådant scenario bestemt være negativt for euroen. Derudover er hele coronavirus-situationen ikke gunstig for EU-politik. Protester er udbrudt i større europæiske lande, og mange gamle frakker i politik vil blive erstattet af nye politikere. Mateo Salvini udgør en trussel mod euroen, hvis han kommer tilbage til magten i Italien, hvilket er meget sandsynligt. Han er heller ikke særlig glad for EU, og der er dannet et Ital-exit-parti svarende til Brexit i Storbritannien, som sandsynligvis vil sidde sammen med Salvini ved det næste valg. Dette er alt sammen negativt for euroen, så jeg kan ikke se nogen positive begivenheder for euroen fra den europæiske politiske scene.   

EXY – EUR / USD korrelation

Ser man på Euro-indeksets EXY-diagram, så langt tilbage som det går, til omkring 2007, ser det ud til at ligne EUR / USD-diagrammet. Dette skyldes også dels, at USD tegner sig for en stor del af vægten i kurven med valutaer, hvor euroen vejes. I løbet af 2000’erne var EXY-indekset på en bullish tendens, ligesom EUR / USD. Men det vendte lige over 160 point under finanskrisen i 2008. EXY var meget ustabil, hvilket gjorde nogle store fald, efterfulgt af hurtige tilbageførsler højere. I 2014 så vi, at det styrtede ned, efter at den tidligere ECB-præsident, Mario Draghi, sagde, at de ville gøre alt, hvad der kræves for at hjælpe økonomien i Eurozonen. Dette indeks faldt under glidende gennemsnit, og det har været der siden. Især 100 SMA er blevet den ultimative støtte til EXY på det månedlige tidsrammediagram. Dette glidende gennemsnit gav modstand i begyndelsen af ​​2018 efter tilbagetrækningen fra lavt niveau, og det ser ud til, at det også giver modstand lige nu. Vi vil udvide det yderligere i det tekniske afsnit nedenfor. På den anden side er DXY-indekset, selv om det er negativt korreleret, ikke lige så godt i forhold til EUR / USD som EXY. 100 SMA yder support til DXY nu, men prisen vendte langt op i 2018. Så USD-indekset er ikke så tæt korreleret med EUR / USD som Euro-indekset, men det er stadig værd at se, hvis du handler EUR / USD på lang sigt.    

Euroindekset fortsætter nedturen

Euroindekset fortsætter nedturen

100 SMA har ikke tidligere fungeret som støtte til USD-indekset

100 SMA har ikke tidligere fungeret som support for USD-indekset

Teknisk analyse – Er 100 SMA, der vender EUR / USD Bearish Again

Forløberen for euroen, før den blev indført, var ECU; det er grunden til, at diagramhistorikken går længere tilbage end 2000. ECU var på en bearish tendens fra 1995, så euroen startede livet på bagfoden kl. 1.00 og faldt yderligere indtil januar 2003, da den gjorde den store tilbageførsel på 0,82 – 0,83. Købere løb ind i 50 SMA (gule) på det månedlige diagram, som blev fra modstand til støtte, det blev til sidst brudt, og EUR / USD var skubbet højere til 1,60 i 2008. Under den bullish tendens blev glidende gennemsnit til support, med først 100 SMA (grøn) og derefter 50 SMA, der indtager sin plads, da tendensen steg tempoet.

EUR / USD bør genoptage sin baisse tendens kort efter at have fejlet på 100 SMA

Men finanskrisen i 2008 vendte dette par lavere, hvilket sendte euroen ned mod USD, som det var tilfældet med de fleste risikovalutaer. 50 SMA blev brudt, hvilket var et tegn på, at glidende gennemsnit havde mistet betydningen, da både støtten og tendensen ændrede sig. De 200 SMA (grå) holdt som support et par gange, en gang i 2010 og en gang i 2012, men det blev til sidst brudt, da USD steg højere, og de glidende gennemsnit blev til støtte. En base dannet ved 1.0330, og EUR / USD vendte højere, men det viste sig at være en retrace, der sluttede ved 1.2550’erne, hvor 100 og 200 SMA’er gav modstand. Sælgerne opgav, og prisen blev bearish igen, med 50 SMA, der skubbede prisen ned, da den faldt. Efter låsemånederne og et par lysestager, der vendte om, såsom dojis og hamre, forbedredes situationen for dette par, og det har været bullish siden da. 50 SMA er brudt, men 100 SMA står som modstand, på trods af at prisen bevæger sig over den i nogen tid. Det ser nu ud til, at dette vil være endnu et spor, der nærmer sig slutningen, og købere viser stor svaghed i øjeblikket, da prisen vendte sig ret hurtigt fra over 1,20. Men jeg formoder, at 1,20 var målet for køberne. Det store niveau blev tydeligvis gennemboret, hvilket syntes at stoppe jagt, hvilket normalt er tilfældet for disse store niveauer. Selvom, som vi nævnte, tilbageførslen var hurtig, hvilket peger på en større bearish tilbageførsel til 1.15 først efter at støtten ved 1.17 er brudt, derefter 1.10 og måske lavere, hvis der er en klar vinder i det amerikanske valg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me