USD / INR -ennuste vuodelle 2021: nousutrendin pitäisi palata pian

COVID-19-pandemialla oli merkittävä vaikutus kaikkiin valuuttoihin, erityisesti riskivaluuttoihin, jotka alenivat huomattavasti alun perin helmikuussa ja maaliskuussa, mutta kääntyivät sitten takaisin. Vaikka kuten mainitsimme USD / INR -ennusteessamme vuoden 2002 viimeiselle vuosineljännekselle, vaikka hyödykevaluuttojen voitto maaliskuun puolivälistä lähtien on ylittänyt onnettomuuden tappiot, kehitysmaiden BRICK-valuuttojen voitot ovat edelleen rajalliset, etenkin USD / INR-valuutoissa. INR, vaikka Yhdysvaltain dollari olisi selvästi heikko vuonna 2020.

Perusteet näyttävät lupaavilta Intian rupialle, sillä inflaatio putoaa korkeimmilta yli 7 prosentin ja ulkomaisten suorien sijoitusten ennusteet kasvavat 15 prosenttia vuonna 2021, kun taas ulkomaiset tulot Intian osakkeisiin nousivat kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle marraskuussa 2020. BKT: n odotetaan nousevan vuonna 2021, kun maa toipuu koronaviruksen vaikutuksista, minkä pitäisi olla toinen positiivinen tekijä INR: lle, mutta USD: n odotetaan kääntyvän myös sen jälkeen, kun uusi finanssipoliittinen elvytyspaketti on hyväksytty. laskussa vuoden ajan. Tekniset tiedot viittaavat myös nousuun tulevalla vauhdilla pitkällä aikavälillä, kun alempi paluu on valmis, mikä on lähestymässä.

Nykyinen USD / INR Hinta: $

 

Viimeaikaiset muutokset USD / INR-hinnassa

Aika Muuta ($) Muuta%
6 kuukautta -1.64 -2,2%
1 vuosi +2.83 +4%
3 vuotta +6.20 +9,3%
5 vuotta +12.10 +19,8%
Vuodesta 200 +30.20 +69,6%

 

USD / INR: ään vaikuttavat tekijät

USD / INR on käynyt kauppaa pitkällä noususuuntauksella, koska kaavion historia osoittaa, että arvo kasvaa moninkertaisesti 1980-luvun lopun noin 10: stä 77: een huhtikuussa 2020, kun alkuperäinen koronaviruspaniikka aiheutti USD: n nousun , kun taas riskivaluutat romahtivat etenkin maaliskuussa. Tilanne kääntyi päinvastaiseksi huhtikuussa, ja USD on ollut siitä lähtien melko laskeva, minkä vuoksi USD / INR laski. Vaikka lasku näyttää olevan vain paluu ennen pitkän aikavälin nousutrendin jatkumista, kuten selitämme alla olevassa teknisen analyysin osassa. INR: n hidas voitto on vahva indikaattori tälle ajalle, jolloin USD on ollut melko heikko maaliskuusta 2020 lähtien, ja muut valuutat ovat tuottaneet valtavia voittoja USD: tä vastaan. Vuonna 2021 Intian talouden odotetaan elpyvän voimakkaasti, mikä todennäköisesti auttaa rupiaa, mutta myös Yhdysvaltojen talous, ja Yhdysvaltain dollarin pitäisi kääntyä korkeammalle. Tämä viittaa nousevaan USD / INR-hintaennusteeseen sen jälkeen, kun paluu on päättynyt vuonna 2021, todennäköisesti 20 SMA: lla, kuten yllä olevassa kaaviossa on esitetty.

USD / INR – Ennusteyhteenveto

USD / INR -ennuste: H1 2021

Hinta: 70,55 – 75 dollaria

Hintatekijät: Yhdysvaltain politiikka, COVID-19, riskin tunne, riskivaluutat

USD / INR -ennuste: 1 vuosi

Hinta: 76-77 dollaria

Hintatekijät: FED-retoriikka, Post COVID-19, Talouden elpyminen, Markkinat, USD-korrelaatio

USD / INR -ennuste: 3 vuotta

Hinta: 80 dollaria – 85 dollaria

Hintatekijät: Markkinoiden kehittäminen, Inflaatio, RBI-toimet, FED-toimet, Inflaatio

 

USD / INR Live -kaavio

 

Hintaennuste Intian rupialle seuraavien viiden vuoden ajan

Huhtikuusta lähtien USD / INR on vetäytynyt matalammaksi, vaikka pitkän aikavälin trendi on selvästi nouseva, joten odotamme tämän parin jatkavan laskua vielä pidempään, kunnes se saavuttaa 20 kuukausittaisen SMA: n, ennen kuin se jatkaa nousutrendiä uudelleen. Vaikka kaikki eivät ole suoraviivaisia ​​tälle parille, koska siihen vaikuttaa tällä hetkellä melko monta tekijää. INR on varmasti riskivaluutta, Intia on kehitysmaa, johon vaikuttaa myönteisesti, kun markkinoiden ilmapiiri on positiivinen ja vuonna 2020 mieliala oli pääosin positiivinen riskivaroille. Vaikka se todennäköisesti kääntää myös USD: n nousuun, mikä vaikeuttaa tämän parin tulevaisuutta. Kaikki välittäjät eivät tarjoa INR-pareja kaupankäyntiin, vaikka jotkut Forex-välittäjätkin tekevät.  

 

Onko COVID-19: n loppu nouseva käänteen alku? 

 

Koronaviruksen puhkeaminen johti kauppiaat ja sijoittajat paniikkitilaan, mikä johtaa usein riskivarojen myyntiin. Intian rupia on korostettu riskivaluutta, joka on peräisin kehitysmaasta, joten se muuttui laskevaksi noin kuukauden ajan, ja USD nousi myös korkeammaksi kaikkia valuuttoja vastaan. USD / INR nousi 72: sta 78: een, mutta sitten USD kääntyi ja aloitti suuren laskun. COVID-19-pandemia osoittautui massiiviseksi negatiiviseksi tekijäksi USD: lle, minkä seurauksena USD / INR on myös laskenut huhtikuusta lähtien ja hinta on pudonnut pandemiaa edeltävälle tasolle, mikä tarkoittaa, että kaikki voitot ovat kadonneet.

Mutta Intian rupia ei ole hyödyntänyt tätä pandemiaa parhaalla mahdollisella tavalla. Itse asiassa se on ollut jäljessä riskivaluutoista, kuten Australian dollari ja Kanadan dollari, vaikka se on ollut samalla tasolla muiden BRICK-valuuttojen kanssa, kuten osoitimme USD / BRL -ennusteessa aiemmin vuonna 2020. Kun koronavirustilanne rentoutui jonkin verran kesällä ja alkusyksyllä, USD: n lasku pysähtyi ja näimme pomppimisen tässä valuuttaparissa, mutta se ei kestänyt kauan ennen kuin paluu takaisin alkoi uudelleen, koska uusien koronavirustapausten määrä kasvoi länteen ja muita rajoituksia seurasi.

Useimmat ihmiset odottavat, että koronavirustilanne paranee tulevina kuukausina talven lopussa ja kevään alkaessa ja rokotteet otetaan käyttöön, vaikka en tiedä kuinka innokkaasti ihmiset ottavat sen. Tämä tarkoittaa, että USD: n lasku todennäköisesti loppuu. USD / INR: n hintatoiminnan perusteella, joka on pysähtynyt syyskuusta lähtien, kun taas muut riskivarat ovat edelleen nousseet dollaria vastaan, päätellään, että paluu tässä parissa päättyy, kun koronavirus vetäytyy. Sen lisäksi, kun viruskriisi on loppumassa, lainat hallituksilta ja paikallisilta viranomaisilta päättyvät jossain vaiheessa ja takaisinmaksut alkavat, mikä on negatiivinen tekijä INR: lle, mutta tarkastelemme sitä tarkemmin seuraavassa osassa.     

 

Voivatko Intian osakemarkkinoiden ja valuuttavarantojen kassavirta tasapainottaa COVID-19-jälkiset takaisinmaksut?   

 

Puhuttaessa koronavirusajan velasta, kaikki maat löysivät kukkaronsa ja heittivät kaikki taloudelliset velat ja alijäämäsäännöt ulos ikkunasta. Yhdysvaltojen velka on kasvanut 102 prosenttiin BKT: sta, 23 biljoonasta dollarista pandemian alusta 27 biljoonaan dollariin kolmannen vuosineljänneksen lopussa, ja hallitus käyttää 4 biljoonaa dollaria. Toisen 2,3 miljardin dollarin odotetaan tulevan, ja Donald Trump on jo allekirjoittanut 900 miljoonaa dollaria vuoden 2020 lopussa, kun taas maailmanlaajuinen velka on kasvanut 15 biljoonalla dollarilla vuoden 2020 aikana viimeisen vuosineljänneksen alkuun saakka.. 

Intiassa velan odotetaan saavuttavan pian ennätykselliset 90%. Koronaviruksen taloudellisten vaikutusten torjumiseksi kertynyt 559 miljardin dollarin velka oli lähes 3% koko valtionvelasta, mikä ei ole silti liian huono verrattuna muihin talouksiin, etenkin länsimaiden talouksiin. Vaikka, kuten useimpien kehitysmaiden kohdalla, ongelmana on, että Intian maksukapasiteetti ei ole yhtä vahva kuin kehittyneiden maiden maksukyky kuukausimaksujen takaisinmaksun yhteydessä. Intialla on suurin velka Etelä-Aasiassa Sri Lankan ja Bhutanin jälkeen. Suuri osa tästä velasta on lainattu paikallisviranomaisilla / viranomaisilla, mikä tekee takaisinmaksun entistäkin vaikeammaksi. Ongelma pahenee, kun otetaan huomioon, että keskuspankit alkavat nostaa korkoja, kun rajoitukset keventyvät keväällä ja kesällä, ja maailmantalous alkaa elpyä. 

Velkasijoitukset ovat vähentyneet, kun valuuttakurssivarannot ovat kasvaneet 

Se tekee ulkomaanvelan takaisinmaksun kalliimmaksi, varsinkin kun hallitus ei halua vahvaa rupiaa, jotta talous pysyisi mahdollisimman houkuttelevana. Toisaalta Intian valuuttavarantoja on lisätty vuonna 2020, kun Intian keskuspankki (RBI) kerää valuuttavarantoja nälkäisessä tahdissa. INR on kasvanut huhtikuusta lähtien, mikä tekee ulkomaan valuutan ostamisesta halvempaa. Tämän seurauksena Intiasta tuli viidenneksi suurin valuuttarahaston haltija vuoden 2020 loppuun mennessä. Tämä määrä valuuttavarantoja on kätevä, kun takaisinmaksuprosessi käynnistyy. Joten näemme tulevina kuukausina ja vuosina, onko velan takaisinmaksulla vai valuuttavarantoilla ja Intian houkuttelevilla osakemarkkinoilla, Nifty 50: llä, suurempi vaikutus rupiaan. Se on pitkäaikainen taistelu rupiaa varten, ja tämän valuutan yleiset tekijät osoittavat pitkällä aikavälillä alaspäin ja nousevat USD / INR: lle.     

 

Ärsyke ja inflaatio 

 

Taloudellisen romahduksen aikana koronaviruksen lukituskuukausina keväällä 2020, mikä ei ollut mitään sellaista, mitä olemme aiemmin nähneet, samoin kuin kasvava heikkous saman vuoden viimeisellä neljänneksellä, hallitukset ja keskuspankit ympäri maailmaa säästivät kaikkea, mitä heillä oli talouden elvytyspaketteja talouden pelastamiseksi. Tämän lisäksi he lainasivat suuria määriä rahaa, ja se on itse asiassa tukenut jossain määrin kesän maailmantaloutta. Koronavirusrajoitusten lisääntyessä viime vuoden talvella talouden elvytyslaskuja / -paketteja oli tulossa lisää. Yhdysvalloissa suunniteltiin 2,3 miljardin dollarin koronaviruksen tukilaskua, josta 900 miljardia dollaria on hyväksytty. Paketin seuraavan osan pitäisi tulla pian. FED: n osalta ne laskivat korkoja 0,10 prosenttiin maaliskuun aikana eivätkä suunnittele lieventämistä enää; sen sijaan he voivat alkaa kiristää rahapolitiikkaa jossain vaiheessa vuonna 2021, koska Jerome Powellin viimeisimmät kommentit viittaavat vähemmän sovittamaan FEDiin. 

Intian hallitus esitteli vuoden 2020 lopussa verotukena toisen suuren paketin, jonka arvo oli noin 15 prosenttia maan BKT: sta. Raha-alalla Intian keskuspankki (RBI) laski korkoja vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla, mutta korot ovat edelleen korkeat verrattuna Yhdysvaltoihin ja muihin kehittyneisiin maihin. Yksi syy on korkea inflaatio, joka oli viime vuoden useiden kuukausien aikana keskimäärin yli 7%, kuten alla olevasta taulukosta käy ilmi, ja tärkeimmät tekijät ovat sipulin ja valkosipulin hintojen nousu. Se jäähtyi vuoden lopussa, mutta on edelleen todella korkea, yli 6%, mikä estää RBI: tä laskemasta korkoja edelleen, kuten kuvernööri Shaktikanta Das ilmoitti meille vuoden 2002 lopulla. Toisaalta alle 2%, inflaatio on ollut vaimeaa Yhdysvalloissa, joten ero täällä osoittaa myös tälle parille.     

Inflaatio Intiassa BOI: lta

Julkaisupäivä Aika Todellinen Ennuste Edellinen
13. heinäkuuta 2020 (kesäkuu) 08:00 6,09% 5,30% 5,84%
12. toukokuuta 2020 (huhti) 08:00 5,84% 5,68% 5,91%
13. huhtikuuta 2020 (maalis) 08:00 5,91% 5,93% 6,58%
12. maaliskuuta 2020 (helmikuu) 08:00 6,58% 6,80% 7,59%
12. helmikuuta 2020 (tammi) 08:00 7,59% 7,40% 7,35%
13. tammikuuta 2020 (joulu) 08:00 7,35% 6,20% 5,54%
12. joulukuuta 2019 (marraskuu) 08:00 5,54% 5,26% 4,62%
13. marraskuuta 2019 (lokakuu) 08:00 4,62% 4,25% 3,99%
14. lokakuuta 2019 (syys) 08:00 3,99% 3,70% 3,28%
12. syyskuuta 2019 (elo) 08:00 3,21% 3,30% 3,15%
13. elokuuta 2019 (heinäkuu) 08:00 3,15% 3,20% 3,18%
12. heinäkuuta 2019 (kesäkuu) 08:00 3,18% 3,20% 3,05%
Lähde: Intian varapankki  

 

Intian viimeaikaisen ulkomaankaupan yhteenvetotaulukko (miljardeina dollareina)

Vuosi Viedä Tuonti Kaupan alijäämä
1999 36.3 50.2 -13.9
2000 43.1 60.8 -17.7
2001 42.5 54.5 -12.0
2002 44,5 53.8 -9.3
2003 48.3 61.6 -13.3
2004 57,24 74.15 -16.91
2005 69.18 89,33 -20.15
2006 76,23 113.1 -36,87
2007 112,0 100,9 -11.1
2008 176,4 305,5 -129.1
2009 168,2 274.3 -106.1
2010 201.1 327,0 -125,9
2011 299,4 461,4 -162,0
2012 298,4 500,4 -202,0
2013 313,2 467,5 -154.3
2014 318,2 462,9 -144,7
2015 310.3 447,9 -137,6
2016 262,3 381 -118.7
2017 275,8 384,3 -108,5
2018 303,52 465,58 -162.05
2019 330.07 514.07 -184
2020 314,31 467,19 -152,88

Lähde: Wikipedia   

USD / INR: n tekninen analyysi – hallintoviranomaiset tukevat edelleen USD / INR: ää

USD / INR on ollut nouseva niin kauan kuin kaavion historia osoittaa. Tänä aikana liikkuvat keskiarvot ovat tehneet hyvää työtä tukimittareina, kuten alla oleva kuukausikaavio osoittaa. Kun trendi oli vahvempi, pienempien ajanjaksojen liukuvat keskiarvot, kuten 20 SMA (harmaa) ja 50 SMA (keltainen), antoivat tukea, ja kun taas jälkikäynnit olivat heikompia, suuremmat liikkuvat keskiarvot, kuten 100 SMA (vihreä) ) ja 200 SMA (violetti) aloitti tämän tehtävän. 1990-luvulla trendi oli melko vahva, ja 20 SMA oli lopullinen tukiindikaattori, ja myös 50 SMA auttoi. 2000-luvulla havaitsimme kunnollisen paluun, joka päättyi 200 SMA: lla vuonna 2008. Se kääntyi korkeammalle tuolloin, ja viime vuosikymmenen ensimmäisellä puoliskolla nousutrendi kiihtyi, kun Kreikan osuma kehittyviä markkinoita velkakriisi.

Trendi on kiihtynyt vuodesta 2018, kun 20 SMA nostaa hintaa jatkuvasti

Päivittäisestä kaaviosta voidaan nähdä, että viime vuoden nousun jälkeen, joka kesti noin vuoden huhtikuuhun 2020, varsinkin helmikuun ja maaliskuun nousun jälkeen, hinta on käynyt laskusuunnassa. Vaikka trendi viime vuoden huhtikuusta lähtien näyttää melko heikosta nousuun verrattuna, joten se on enemmän paluuta ennen seuraavaa nousua USD / INR: n nousuun. Tässä kaaviossa liikkuvat keskiarvot ovat toimineet vastarintana heinäkuusta lähtien, kun 50 SMA: ta työnsi hintaa alas lokakuuhun asti, jolloin 100 SMA muuttui jälleen vastarinnaksi. Tämä osoittaa, että myyntipaine on hidastunut viime kuukausina, mikä viittaa siihen, että nouseva käänne saattaa tulla pian.    

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me