Prognose for aluminiumspris 4. kvartal 2020: Prisen stiger i tråd med den kinesiske efterspørgsel

Som de fleste råvarer faldt aluminium, som bruges stærkt i næsten alle sektorer, såsom bilindustrien, luftfart, energi, moderne byggeri, mad og drikkevarer og mange andre industrier fra begyndelsen af ​​det sidste årti til 2016. Aluminiums futures MALTRC1 faldt fra verdenshøjeste, lige under $ 2.800 til $ 1.430, hvilket betyder, at det mistede halvdelen af ​​sin værdi, da den globale økonomi var i problemer, og også på grund af den græske / eurozone gældskrise dengang.

Vi så et anstændigt comeback fra 2016 til 2018, da den globale økonomi kom sig, men handelskrigen mellem USA og Kina, efter at Donald Trump kom til magten, førte til et faldende krav fra Kina, som er en stor bruger af aluminium. Faldet accelererede i de første måneder af dette år, efter at coronavirus-pandemien ramte Kina, før den spredte sig til Vesten, hvilket resulterede i lockdowns, der sendte den globale økonomi i recession. Men da Kina er i gang igen, er efterspørgslen efter aluminium steget, hvilket har gjort prisen ret bullish siden maj.  

Seneste ændringer i aluminiumprisen

Periode Skift ($) Lave om %
6 måneder +464 +29,6%
1 år +276 +15,2%
3 år -213 -9,5%
5 år +522 +34,8%
Siden 2010 -110 -5,2%

Faktorer, der påvirker aluminiumpriserne

 

Aluminium er, som enhver anden vare, stærkt påvirket af risikostillingen på de finansielle markeder. Hvis stemningen er positiv, har investorer lyst til at tage større risici, hvilket gavner råvarer. Grundlæggende, som den globale økonomi og især den kinesiske økonomi, på grund af de enorme mængder aluminium, den bruger i industrien og fremstillingssektoren, spiller en stor rolle i efterspørgselssiden af ​​denne vare såvel som at have en indvirkning på investorstemning. Kina er kommet godt tilbage efter coronavirusproblemerne i 1. kvartal, og det tekniske peger også højere for aluminium, efter at de kom tilbage fra den tidligere supportzone til $ 1.430.      

 

Aluminiumprognose: 4. kvartal 2020 Prognose af aluminium: 1 år Prognose af aluminium: 3 år
Pris: $ 2.050 – $ 2.100

Prisdrivere: Covid-19, kinesisk bedring, risikosentiment

                

Pris: 2.300 $ – 2.400 $ 

Prisdrivere: Global genopretning efter covid, råvarestemning, nyt amerikansk formandskab

   

Pris: $ 221

Prisdrivere: Global økonomi, global politik, BRICK-lande

        

Aluminium Live Chart

ALUMINIUM

 

Forudsigelse af aluminiumspris for de næste 5 år

Den kinesiske efterspørgsel efter aluminium var aftagende under handelskrigen, hvilket førte til lavere priser, og i 1. kvartal i år brød koronavirussen ud i Kina, hvilket førte til afbrydelser i visse dele af landet, og senere fulgte hele verden. Dette påvirkede udbuddet, som gennemgik en periode med meget, men faldet i efterspørgsel var meget større. Aluminiumpriserne er allerede faldet siden 2018, da handelskrigen mellem USA og Kina skadede den kinesiske produktion.

Men de første par måneder af 2020 var forfærdelige for alle markeder, da vi så råvarer styrte ned. Aluminiums futures MALTRC1 fremskyndede tilbagegangen, især i marts, men den kinesiske økonomi begyndte derefter et stærkt rebound, der bliver stærkere. Produktionen er steget, både i Kina og andre steder; ifølge World Bureau of Metal Statistics nåede det globale aluminiummarked et overskud på 1.603 kt fra januar til september 2020 på toppen af ​​480 kt overskud i 2019.

Men stigningen i efterspørgsel har overgået stigningen i produktionen, især i Kina. På trods af, at servicesektoren går ind i endnu en recession i vinteren 2020-21, holder fremstillingsindustrien sig godt, så efterspørgslen efter aluminium vil forblive høj. Det gælder især med produktionen nede i Mellemøsten og Europa såvel som den nordamerikanske produktion, der opnår al den opsamling, den sandsynligvis opnår. Dette skal holde prisen bullish indtil videre.

 

Teknisk analyse – Tendensen er blevet bullish for aluminium i 2020

 

Lad os se, om aluminium vil bryde over området tidligt i 2021

Glidende gennemsnit har været rigtig gode indikatorer for at vise tendensen i futures i aluminium. Før 2014 gjorde de 20 SMA (grå) og 50 SMA (gule) et godt stykke arbejde med at yde support, da prisen steg, derefter blev de modstand, da prisen blev bearish. Faldet sluttede på $ 1.430s, som nævnt ovenfor, og fra begyndelsen af ​​2016 til april 2018 blev aluminium ret bullish. De samme glidende gennemsnit blev til støtte, hvilket skubbede prisen højere. Prisen nåede $ 1.550s, men vendte derefter tilbage i starten af ​​handelskrigen mellem USA og Kina. MA’erne blev igen modstand, men tilbagegangen sluttede på den tidligere laveste niveau, hvilket betyder, at området omkring $ 1.430 er blevet til støtte. Nu er prisen steget over alle glidende gennemsnit, hvilket betyder, at den bullish tendens er på igen, men den står over for det høje fra tilbage i 2015, til $ 2.100. 

MA’er har forvandlet formmodstand til støtte siden maj

På det daglige diagram er billedet ens, hvor aluminiumprisen er baisse i 2019 og bliver skubbet ned af glidende gennemsnit, mens MA’erne i 2020 er blevet til støtte, hvilket betyder, at tendensen har været bullish. 50 SMA holdt den dybere tilbagetrækning i september, mens 20 SMA har skubbet prisen højere hele tiden. Tendensen tager kun fart, som de 20 SMA indikerer, så der forventes yderligere bullish momentum, især når Biden tiltræder i USA, da dette kan betyde, at handelskrigen kan komme til ophør eller i det mindste gå i stå.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me