USD / JPY -ennuste vuodelle 2021: Pitääkö laskusuunta paljon pidempään?

JPY on toiminut turvasatamana ikuisesti, ja se on kääntynyt nousuun, kun kauppiaat ja sijoittajat tunsivat olevansa turvattomia ja heikkenemässä, kun maailmantalous ja riskit olivat positiivisia. Vuosi 2020 oli yksi epävarmimmista ja vaarallisimmista vuosista vuosikymmenien ajan, jopa enemmän kuin vuoden 2008 maailmanlaajuinen finanssikriisi. Tämän seurauksena JPY on pysynyt nousussa viime vuoden maaliskuun viimeisestä viikosta, mikä on tehnyt USD / JPY laskusta Tulos, laskusuunta alkaa suurten vuoristoratojen jälkeen helmikuussa ja maaliskuussa. Haittapuolen liike on ollut johdonmukaista, ja liukuvat keskiarvot tarjoavat vankan vastuksen, kun ne painavat hintaa alaspäin, tällä hetkellä yhteensä lähes 10 senttiä.

Emme kuitenkaan voi todellakaan katsoa, ​​että tämä laskeva USD / JPY-siirto johtuu Japanin jenin turvapaikan asemasta, koska USD on laskenut kaikkea vastaan. Itse asiassa EUR / USD: n tai AUD / USD: n ralli on ollut vieläkin suurempi, mikä viittaa siihen, että USD / JPY: n lasku on pikemminkin USD-tekijä kuin JPY: n turvapaikan ralli. Tarkastelemme kuitenkin tarkemmin JPY: n turvasataman tilaa alla olevissa osioissa. Joka tapauksessa näyttää siltä, ​​että lasku saattaa olla hidastumassa nyt, kun suuntaamme kohti koronavirusjakson loppua.

Nykyinen USD / JPY Hinta: $

 

Viimeaikaiset muutokset USD / JPY-hinnassa

Aika Muuta ($) Muuta%
6 kuukautta -3.22 -3,0%
+9,9% -6.26 -5,7%
3 vuotta -6.80 -6,1%
5 vuotta -16.13 -13,5%
Vuodesta 200 +1.87 +1,8%

 

Kuten edellä mainittiin, USD / JPY on ollut laskeva lähes vuoden ajan, ja myös viikko- ja päivittäiset kaaviot näyttävät melko laskevilta. Kuukausittainen kaavio näyttää kuitenkin vähemmän dramaattiselta, ja se osoittaa mahdollisen nousevan nousun pian. Perusteet eivät myöskään ole kovin suotuisia USD / JPY-myyjille, sillä ansiot ja kotitalouksien menot laskivat Japanissa vuoden ajan, kun taas Yhdysvaltain talous on kuitenkin kasvanut huomattavasti. Mutta USD ei ole hyötynyt tästä huolimatta siitä, että Yhdysvallat on ainoa merkittävä kehittynyt talous, joka laajenee melko nopeasti vuoden 2021 alussa, kun taas kaikki muut suuret taloudet, Kiinaa lukuun ottamatta, ovat kohti uutta taantumaa. Mutta tämä saattaa muuttua nyt, kun FED vihjaa rahan keventämisjakson lopettamisesta, vaikka tilanne on tällä hetkellä vielä liian epävarma, mutta jos Yhdysvallat ei hajoa, todennäköisyydet ovat nouseva käänne Q1: ssä yhden jälkeen -vuoden lasku.  

USD / JPY – Ennusteyhteenveto

USD / JPY -ennuste: H1 2021

Hinta: 100 dollaria – 101 dollaria

Hintatekijät: USA: n vauhti, COVID-19: n toinen aalto, tekniset indikaattorit, turvapaikkavalitus

USD / JPY -ennuste: 1 vuosi

Hinta: 106–107 dollaria

Hintatekijät: maailmantalous, COVID-19-toipuminen, tekninen rebound

USD / JPY -ennuste: 3 vuotta

Hinta: 110 dollaria – 115 dollaria

Hintatekijät: COVID-19: n elpyminen, Hawkishin keskuspankit, Talouden elvytyskassan väheneminen

 

USD / JPY Live -kaavio

 

USD / JPY -ennuste seuraavan 5 vuoden ajalta

Markkinat koronaviruksen aikana

Rahoitusmarkkinat ovat reagoineet omituisesti mielipiteisiin sen jälkeen, kun koronaviruspandemia puhkesi helmikuussa 2020. Aluksi kauppiaat ja sijoittajat paniikkiin, kun virus matkusti Eurooppaan, mikä käänsi riskimielisyyden massiivisesti. Elinkeinonharjoittajat turvautuivat Yhdysvaltain dollariin globaalina varantovaluuttana, minkä vuoksi se nousi korkeammaksi useita viikkoja. Turvasatamat, kuten kulta ja JPY, eivät voineet vastustaa paniikkia, ja nouseva USD lähetti heidät myös.

Mutta tilanne kääntyi maaliskuun loppupuolella, ja näimme USD: n muuttuvan lopullisesta turvasatamasta kaikkein laskevimpaan omaisuuteen. Tämä käänsi kaikki tärkeimmät valuutat nousuun, mukaan lukien BRICK-maiden valuutat. Tämän seurauksena JPY on noussut Buckia vastaan ​​ja USD / JPY on ollut jatkuvasti laskusuuntauksessa. Normaalina aikana maailmanlaajuisena varantovaluuttana mielipiteen pitäisi olla nouseva USD: n suhteen, kun epävarmuus on suuri, mutta nämä eivät ole normaalia aikoja, koska maailma muuttuu sekä poliittisesta että taloudellisesta näkökulmasta. Joka tapauksessa JPY, turvapaikan valuuttana, olisi normaaliaikoina vielä nousevampi, mikä silti osoittaisi tälle parille.    

Onko JPY hyötynyt edelleen Safe Haven -tilasta?

Turvapaikoista puhuen, tällä hetkellä ei ole varmaa, säilyttääkö JPY tämän aseman vai ei. Turvasataman valuutat, kuten CHF ja JPY, nousivat koronaviruskriisin ensimmäisten 2-3 kuukauden aikana, kun kauppiaat kääntyivät niiden puoleen turvallisuuden vuoksi. Kulta ja hopea nousivat myös melko kovaa, ja kulta lopulta ylitti 2000 dollarin kynnyksen ja teki uusia korkeuksia, kun se nousi 2075 dollariin elokuun ensimmäisellä viikolla. Mutta jalometallien nousutrendi päättyi tuolloin, ja ne ovat laskeneet elokuusta lähtien. Tämä herättää kysymyksen siitä, säilyttävätkö kulta ja hopea edelleen turvapaikan asemansa vai ovatko turvapaikat vetäytymässä. Maailmantilanne on edelleen hyvin epävarma, ja uudet lukot Euroopassa ja Pohjois-Amerikan rajoitukset vahingoittavat maailmantaloutta, mutta jalometallit ovat laskeneet useita kuukausia.  

CHF ja JPY ovat nousseet Yhdysvaltain dollaria vastaan ​​huolimatta Japanin pääministerin Shinzo Aben eroamisesta, joka pitää heidät nousussa, mutta niiden voitot eivät ole olleet yhtä suuria kuin riskivaluuttojen ralli, jotka ovat hyötyneet USD: n heikkous. Tämä viittaa siihen, että turvapaikan valuuttojen voitot johtuvat pikemminkin Yhdysvaltain dollarin laskusta kuin turvapaikan asemasta. Itse asiassa USD-indeksin, DXY: n, lasku viime vuoden maaliskuusta lähtien on ollut suurempi kuin USD / JPY: n lasku. DXY on menettänyt 14 pistettä eli 1400 pistettä, kun taas USD / JPY on menettänyt vain noin 9 senttiä eli 900 pistettä. Eroa laskettaessa näyttää siis siltä, ​​että JPY on itse asiassa auttanut minimoimaan USD / JPY -tappiot, mikä viittaa siihen, että JPY olisi saattanut menettää myös turvapaikansa. Syynä tähän outoon reaktioon voi olla kryptovaluuttojen nousu turvasatamamarkkinoiksi. Aikana, jolloin mikään valuutta tai hyödyke ei ole turvallinen, kauppiaat ja sijoittajat näyttävät suosivan kryptovaluuttoja käteisvarojen säilytyspaikkana, mikä kasvoi vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä. Bitcoin oli noussut lähes 42 000 dollariin tammikuuhun 2021, kun taas Ethereum ja muut kryptot lähtivät kaikkien aikojen korkeimpiin. Joten näyttää siltä, ​​että turvapaikan tila muuttuu maailmanlaajuisesti, eikä JPY ole hyötynyt siitä paljon tänä aikana, mikä viittaa vahvaan laskusuuntaiseen suuntaan, kun USD: n lasku on ohi.    

Japanin perustiedot ja BOJ, Vs US Fundamentals ja FED

Japanin keskuspankki (BOJ) on nyt vaikeassa paikassa; se on ollut siellä jonkin aikaa inflaation ja kasvun ollessa heikkoa pitkään, mutta se on pahentunut koronavirus-saagan alkamisen jälkeen. Vaikka saimme aikaan vahvan elpymisen monissa kehittyneissä maissa sulkemisten jälkeen, Japanin talouden elpyminen oli heikkoa, ja vuoden 2020 viime kuukausina talous kääntyi taas alas. Ansiot ja inflaatio kääntyivät negatiivisiksi marraskuussa, ja kuluttajien luottamus ja taloudellinen ilmapiiri pysyvät melko alhaisina. Tämän seurauksena Japanin keskuspankin pääjohtaja Haruhiko Kuroda ilmoitti suunnitelmastaan ​​pitää rahapolitiikka pidossa ja pidensi sitä vielä kuudella kuukaudella 2 prosentin inflaatiotavoitteen saavuttamiseksi..

Keskuspankki on myös käyttänyt varojen ostojaan laajasti tämän kriisin torjumiseksi, aluksi rahoitusmarkkinoiden kuohunnan rauhoittamiseksi ja myös talouden elvyttämiseksi, joka on toiminut todella hyvin, kuten lähes kaikki indikaattorit osoittavat. FED ilmoittaa todennäköisesti pian uuden nousun, joka auttaa edelleen talouden elpymistä, mikä todennäköisesti lisää inflaatiota. Mutta olemme viime aikoina nähneet FED: n virkamiesten vaihtelevia huomautuksia, jotka viittaavat siihen, että seuraava askel heiltä voisi olla lisätä tai jopa vähentää sen määrällistä keventämisohjelmaa. Chicagon federaation presidentti Charles Evans ilmoitti, että he “todennäköisesti ylläpitävät 120 miljardin dollarin kuukausittaista vauhtia asuntolainalla vakuudellisten arvopapereiden ja Yhdysvaltain valtiovarainministeriöiden ostamisessa jonkin aikaa”. Toisaalta Atlantan federaation presidentti Raphael Bostic sanoi, että “hän toivoo, että voimme alkaa kalibroida uudelleen määrällistä keventämistä melko lyhyessä ajassa”. Tämä voi tarkoittaa, että FED saattaa alkaa vähentää joukkovelkakirja- ja valtionostojaan jo vuonna 2021.

Joukkovelkakirjamarkkinat nousivat korkeammalle tammikuun toisella viikolla, ja 10 vuoden valtionlainojen tuotto nousi yli prosentin. Joten näyttää siltä, ​​että markkinat odottavat keskuspankin astuvan kuvaan ennemmin kuin myöhemmin, sanoisin. Kaiken tämän takana on, että markkinat eivät odota FED: n pitävän korkoja alhaalla näillä tasoilla ikuisesti.

Yli 1 prosentin pääoman tuotto viimeisen viikon aikana ja Yhdysvaltain poliittisen valumisen loppu antavat vihdoin FED: lle mahdollisuuden palata kuvaan ennemmin kuin myöhemmin, ja näin joukkolainamarkkinat osoittavat. Se ei tule lähikuukausina, mutta jos FED todella viittaa siihen, että rahan keventäminen on tehty viimeisimmän elvytyspaketin jälkeen, markkinat pitävät tätä politiikan muutoksena, mikä on USD. Perusteet tukevat suurta kääntymistä, joten voimme odottaa, että se tapahtuu jonkin aikaa tälle parille.

Tekninen analyysi

 

USD / JPY on ollut laskussa suuressa kuvassa, kun se on pudonnut 260: stä 80-luvun puolivälissä ja laskenut 75,70: een vuoden 2008 maailmanlaajuisen finanssikriisin ja sitä seuranneen Kreikan velkakriisin jälkeen, mikä antoi turvapaikan nousuun ja USD / JPY-sukellus matalampi. Mutta trendi kääntyi päinvastaiseksi vuonna 2012 ja hinta nousi noin 50 senttiä korkeammaksi 125,7: een vuoteen 2015 asti. Siitä lähtien hinta on kuitenkin vetäytynyt matalammaksi, mutta vetäytyminen näyttää melko heikosta verrattuna nousuun, joka voi olla myös paluu ennen seuraava nouseva jalka korkeammalle. Matalat tasot eivät laske, ja tekniset indikaattorit tukevat tätä paria. 100 SMA (vihreä) muuttui alle 100 tueksi vuonna 2016, kun taas 200 SMA (violetti) on pitänyt lopullisena tukena siitä lähtien. Nyt hinta on käynyt kauppaa tämän liukuvan keskiarvon ympärillä viime kuukausien aikana, liikkumalla sen ylä- ja alapuolelle, joten tämä on ratkaiseva hetki, ja kun otetaan huomioon perustekijöiden eteneminen, saattaa todella tapahtua nouseva käänne. Vaikka ostajien on työnnettävä 50 SMA: n yläpuolelle, joka on toiminut vastarintana vuodesta 2017 lähtien. Alempana on tukivyöhyke, iso pyöreä taso on 100, joka ulottuu 99: stä 101: een, jos 20 SMA rikkoutuu.

 Jos tuki jatkuu, voimme pian nähdä nousun

Viikkokaavio näyttää vetäytymisen ajanjakson vuodesta 2015, kun viimeisen vuosikymmenen aikana saavutettiin 50 prosentin nousu, ja 200 SMA (violetti) on tarjonnut ylimmän vastarinnan vuodesta 2017 lähtien ja työntänyt korkeimmat matalammiksi. Mutta heinäkuusta 2020 lähtien 20 SMA (harmaa) on tullut paikoilleen, lopettanut paluukerrat korkeammalle ja muodostaen tasaisen laskutrendin, kun USD on jatkuvasti laskenut. Kuten edellä mainitsimme, USD: n lasku JPY: tä vastaan ​​ei kuitenkaan vaikuta yhtä vakuuttavalta kuin muilla pareilla. Mutta 20 SMA ei päästä irti. Viimeisen kahden viikon aikana yritimme kääntää hintaa korkeammalle ja mahdollisen 20 SMA: n rikkoutumisen, mutta ostajat epäonnistuivat jälleen ja viikoittainen kynttilänjalka on palannut alkuun. Joten toistaiseksi trendi on edelleen selvästi laskeva tässä kaaviossa.

20 SMA pitää USD / JPY laskussa päivittäisessä kaaviossa

Päivittäisessä kaaviossa kuva on myös melko laskeva viime vuoden helmikuun ja maaliskuun vuoristorataa seuraten. Tänä aikana tämän kaavion 50 SMA: lla on ollut melko paljon todella hyviä myyntimahdollisuuksia. Tämän parin hinta oli nouseva vuoden 2019 viimeisellä vuosineljänneksellä, ja tämä jatkui parin ensimmäisen kuukauden aikana vuonna 2020, mutta koronaviruksen jälkeen kaikki muuttui. Maaliskuun lopussa alkanut lasku jatkuu tälle parille, kun 50 SMA (keltainen) on lopullinen vastus täällä. Viime viikon lopulla näimme nousevan nousun ja ostajien uuden yrityksen rikkoa 50 SMA: ta, mutta he epäonnistuivat jälleen, ja hinta on nyt alhaisempi. Joten laskusuunta jatkuu tässä parissa, vaikka lasku on hidasta ja nousevan nousun pitäisi tapahtua pian, ennen kuin USD / JPY saavuttaa 100-tason.

USD / JPY: ssä on ollut useita hyviä myyntimahdollisuuksia vuonna 2020

USD / JPY Live-kurssi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me