Raakaöljy kasvattaa noususuhdannetta – Yhdysvaltain kannustin toivoo dollarin heikkenemistä!

Aasian kaupankäynnin aikana tänään, WTI Raakaöljy onnistui pidentämään edellisen viikon nousuputkettaan, saavuttaen päivänsisäisen korkeuden selvästi keskitason 57,00 dollarin yläpuolelle lähinnä markkinoiden piristävän tunnelman takia, jonka laukaisivat Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin 1,9 biljoonan dollarin COVID- 19 hätäapupaketti hyväksytään, mikä vahvisti heti toivoa polttoainekysynnän elpymisestä ja edisti raakaöljyn kasvua. Tämän lisäksi raakaöljyn hintoihin liittyvä nouseva poikkeama voi johtua myös Saudi-Arabian sitoutumisesta jatkamaan tarjonnan leikkauksia helmikuussa ja maaliskuussa. Samaan aikaan öljynviejämaiden järjestön ja sen liittolaisten (OPEC +) muiden jäsenten alennukset auttoivat myös ylläpitämään tasapainoa globaaleilla markkinoilla.

Raakaöljyn hinnat saivat lisätukea Yhdysvaltojen ja Iranin välisten jännitteiden lisääntyessä. Sitä vastoin COVID-19-tapausten uudelleen ilmaantuminen on kehottanut monia maita ottamaan käyttöön uusia rajoittavia toimenpiteitä, kuten sulkemisia, joista on tullut keskeinen tekijä, joka on pitänyt kannen raakaöljyn hintojen ylimääräisillä voitoilla. Samaan aikaan laajapohjaisen Yhdysvaltain dollarin uusi vahvuus rajoittaa myös raakaöljyn noususuuntausta, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Tämän lisäksi raakaöljyn hintojen nousua rajoitti myös hiljaiset raportit, jotka viittasivat siihen, että Oxford-AstraZenecan koronavirusrokotteet eivät pystyneet kesyttämään viruksen eteläafrikkalaista muunnosta. WTI Raakaöljy on tällä hetkellä kaupankäynnin kohteena 57,41 ja konsolidoitumassa välillä 57,02 – 57,56.

Markkinoiden kaupankäynti säilytti edellisen viikon positiivisen kehityksensä ja pysyi samana päivänä kannattavana keskellä optimismia Yhdysvaltain ylimääräisestä taloudellisesta tukipaketista. Nämä toiveet lisääntyivät Yhdysvaltojen heikon työpaikkaraportin jälkeen, joka osoitti, että taloudessa oli luotu vähemmän työpaikkoja kuin odotettiin. Maatalouden ulkopuolisten palkkojen määrä oli 49 000 ja työttömyysaste 6,3%. Pettymykset voivat johtaa lisää elvytystoimiin, mikä puolestaan ​​voi lisätä polttoaineen kysyntää. Viimeisimmän raportin mukaan keskustelu kongressissa jatkuu Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin tammikuussa ehdottamasta 1,9 biljoonan dollarin elvytyspaketista. Valtiovarainministeri Janet Yellen sanoi myös viikonloppuna, että Yhdysvallat voisi palata täystyöllisyyteen vuonna 2022, jos maa toimittaa riittävän vahvan avustuspaketin.

Tämän lisäksi toinen syy markkinoiden myönteiseen kehitykseen voi johtua myös Japanin odotettua paremmasta vaihtotase- ja kauppatasetiedoista. Samaan aikaan erittäin tarttuvan koronaviruksen rokotteiden käyttöönoton optimismilla on myös tärkeä rooli markkinoiden kaupankäynnin tukemisessa. Tätä pidettiin yhtenä avaintekijöistä, jotka tukivat raakaöljyn hintoja.

Toinen merkittävä tekijä raakaöljyn hintojen nousussa olevaan nousuun voi johtua myös Saudi-Arabian lupauksesta toteuttaa lisää tarjonnan leikkauksia helmi- ja maaliskuussa; sillä välin öljynviejämaiden järjestön ja sen liittolaisten (OPEC +) muiden jäsenten tarjonnan väheneminen auttoi myös öljymarkkinoita ylläpitämään nousevaa puolueellisuuttaan.

Samaan aikaan raakaöljyn hinta nousi edelleen, kun Iran pyysi Yhdysvaltoja poistamaan pakotteet. Viimeisimmän raportin mukaan Iranin korkein johtaja ajatollah Ali Khamenei sanoi, että Teheranin “lopullinen ja peruuttamaton” päätös oli vain palata vuoden 2015 ydinsopimuksen noudattamiseen, jos Washington poistaa sanktiot islamilaiselle tasavallalle. Nämä huomautukset tulivat sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ilmoitti, että Yhdysvallat ei poista pakotteita pelkästään saadakseen Iranin takaisin neuvottelupöytään. Vaikuttaa siltä, ​​että molemmat osapuolet asettelevat, kun ne punnitsevat, voidaanko sopimus elvyttää ja miten.

Huolimatta piristävästä mielialasta ja heikosta Yhdysvaltain tiedosta, laajapohjainen Yhdysvaltain dollari onnistui pysäyttämään edellisen istunnon laskujakson ottamalla tuoreita tarjouksia päivältä, koska pettymys Yhdysvaltain työpaikkatiedoissa sai jotkut kauppiaat vähentämään vetoja palautumisesta greenbackissä. Yhdysvallat esittää myös liittovaltion budjetin myöhemmin viikolla, ja joitain tärkeitä Yhdysvaltojen tietoja, mukaan lukien kuluttajahintaindeksi, julkaistaan ​​myös tällä viikolla. Yhdysvaltain dollarin voittoja pidettiin yhtenä avaintekijöistä, joka peitti raakaöljyn hintojen mahdolliset lisäedut, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Samaan aikaan kello 20.53 ET (1:53 AM GMT) Yhdysvaltain dollari-indeksi, joka seuraa dollarin palautusta muiden valuuttojen joukosta, oli noussut 0,13% 91,088: een..

Markkinakauppiaat seuraavat eteenpäin Yhdysvaltain avustuspakettiin, koronavirusrokotteisiin (COVID-19) ja Yhdysvaltojen ja Iranin välisiin jännitteisiin liittyviä uutisia. Tietorintamalla Saksan teollisuustuotanto m / m ja Sentix Investor Confidence ovat avainasemassa. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me