Råolie udvider Bullish Bias – US Stimulus håber svækket dollar!

Under den asiatiske handelssession i dag, WTI Råolie formåede at udvide sin gevinststræk fra den foregående uge og ramme et intradags højt over midten af ​​$ 57,00 niveau, hovedsageligt på grund af det positive markedstemning, udløst af håbet om, at den amerikanske præsident Joe Bidens $ 1,9 billioner COVID 19 nødhjælpspakke vil blive vedtaget, hvilket øjeblikkeligt styrkede håbet om en genopretning i brændstofefterspørgslen og bidrog til gevinsterne i råolie. Bortset fra dette kunne den bullish bias omkring råoliepriserne også tilskrives Saudi-Arabiens forpligtelse til at gennemføre yderligere forsyningsnedskæringer i februar og marts. I mellemtiden bidrog reduktionen af ​​andre medlemmer af organisationen for olieeksportlande og dens allierede (OPEC +) også til at opretholde balancen på de globale markeder.

Priserne på råolie fik yderligere støtte efter spændingerne eskalerede mellem USA og Iran. Omvendt har genopståelsen af ​​COVID-19-sager opfordret mange nationer til at genindføre yderligere restriktive foranstaltninger såsom lockdowns, som er blevet en nøglefaktor, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne. I mellemtiden begrænser den brede baserede amerikanske dollars nye styrke også det opadgående momentum i råolie, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. Ud over dette blev stigningen i råoliepriserne også begrænset af de nedslående rapporter, der tyder på, at coronavirusvaccinerne fra Oxford-AstraZeneca undlod at tæmme den sydafrikanske variant af virussen. WTI Råolie handles i øjeblikket til 57,41 og konsolideres i intervallet mellem 57,02 og 57,56.

Markedshandelsstemningen opretholdt sin positive præstation i forrige uge og var fortsat støttende dagen midt i optimisme med hensyn til en yderligere amerikansk finansiel støttepakke. Disse håb blev styrket efter en svag amerikansk jobrapport, der viste, at der var genereret færre job i økonomien end forventet. Ikke-gårdsløn var på 49.000, og arbejdsløsheden var 6,3%. De skuffende data kunne føre til flere stimulusforanstaltninger, hvilket igen kunne øge brændstofefterspørgslen. I henhold til den seneste rapport fortsætter debatten i kongressen vedrørende den $ 1,9 billioner stimuluspakke, som blev foreslået af den amerikanske præsident Joe Biden i januar. Finansminister Janet Yellen sagde også i weekenden, at USA kunne vende tilbage til fuld beskæftigelse i 2022, hvis landet leverer en stærk nok hjælpepakke.

Derudover kan en anden årsag bag den positive udvikling på markedet også tilskrives Japans bedre end forventede betalingsbalancedata og handelsbalance. I mellemtiden spiller optimismen over udrulningen af ​​vacciner til det meget smitsomme coronavirus også en vigtig rolle i understøttelsen af ​​markedets handelsstemning. Dette blev betragtet som en af ​​de nøglefaktorer, der understøttede råoliepriserne.

En anden vigtig medvirkende faktor til den bullish bias omkring råoliepriserne kunne også tilskrives Saudi-Arabiens løfte om at gennemføre flere nedskæringer i forsyningen i februar og marts; i mellemtiden hjalp reduktionen i udbuddet fra andre medlemmer af organisationen for olieeksportlande og dets allierede (OPEC +) også oliemarkedet med at opretholde sin bullish bias.

I mellemtiden fik råoliepriserne et ekstra løft, efter at Iran bad USA om at ophæve sanktionerne. I henhold til den seneste rapport sagde Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei, at Teherans “endelige og irreversible” beslutning kun var at vende tilbage til overholdelse af atomaftalen fra 2015, hvis Washington ophæver sanktioner mod Den Islamiske Republik. Disse bemærkninger kom, efter at den amerikanske præsident Joe Biden sagde, at De Forenede Stater ikke ville ophæve sanktionerne kun for at få Iran tilbage til forhandlingsbordet. Det ser ud til, at begge sider holder fast, da de afvejer, om pagten kan genoplives eller ej, og hvordan.

På trods af det optimistiske humør og de svage amerikanske data lykkedes det den brede amerikanske dollar at stoppe sin faldende række fra den foregående session og tog nogle nye bud på dagen, da skuffende amerikanske jobdata fik nogle handlende til at reducere indsatser på et rebound i greenbacken. USA vil også præsentere sit føderale budget senere på ugen, og nogle vigtige amerikanske data, herunder forbrugerprisindeks, frigives også i denne uge. Gevinsterne i den amerikanske dollar blev betragtet som en af ​​nøglefaktorerne, der holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I mellemtiden var klokka 20:53 ET (1:53 GMT) det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en spand andre valutaer, steget med 0,13% til 91,088.

Fremadrettet vil markedshandlere holde øje med nyhederne vedrørende den amerikanske hjælpepakke, coronavirus (COVID-19) vacciner og spændingerne mellem USA og Iran. På datafronten vil den tyske industriproduktion m / m og Sentix Investor Confidence være nøglen til at se. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me