Päivän tiedot, 23. joulukuuta – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kulta tänään!

Eilen jalometalli, kulta, sulkeutui 1859,88: een sen jälkeen, kun se oli asettanut korkeimman arvon 1884,18 ja alimman 1 858,87. Kullan hinta laski tiistaina kolmatta peräkkäistä päivää keskellä pelkoa uudesta koronavirusvaihtoehdosta Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mikä antoi Yhdysvaltain dollarille nousua. 

Uusi koronaviruksen mutantti, joka ilmestyi ensimmäisen kerran Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja jonka Yhdistyneen kuningaskunnan korkein terveysviranomainen on ilmoittanut “hallitsemattomana”, kehotti Yhdistyneen kuningaskunnan hallitusta asettamaan tiukempia kansallisia rajoituksia viruksen hillitsemiseksi. Uusi mutantti oli tiettävästi paljon tarttuvampi kuin tavallinen muoto; ei kuitenkaan ole osoitettu, että se olisi vaarallisempi kuin alkuperäinen virus. 

Raporttien mukaan tämä uusi koronavirusvaihtoehto voisi levitä lähes 70% nopeammin kuin alkuperäinen, minkä vuoksi infektioiden määrä Yhdistyneessä kuningaskunnassa nousi korkeimmalle ennätystasolle muutamassa päivässä. Olosuhteet huomioon ottaen kaikki Euroopan maat ja 40 muuta kansaa ympäri maailmaa asettivat matkakiellon saapuville lennoille Yhdistyneestä kuningaskunnasta, mikä lisäsi pelkoa maailman talouden elpymisestä. Lisääntyvät pelot herättivät turvapaikkojen houkuttelevuutta, mikä viime kädessä lisäsi dollaria, koska sijoittajat suosivat tässä suhteessa Yhdysvaltain dollaria keltaisen metallin sijaan. Yhdysvaltain dollarin kasvava kysyntä lisäsi paineita kullan hintoihin, ja ne pysyivät negatiivisilla alueilla tiistaina 3. peräkkäisenä päivänä.. 

Toisaalta Yhdysvaltain lainsäätäjät ovat hyväksyneet 900 miljardin dollarin avustuspaketin maailman suurimmalle taloudelle, joka tarjoaa kauan etsittyä virhettä miljoonille amerikkalaisille ja yrityksille, joita koronaviruspandemia kärsi. Demokraatit ja republikaanit hyväksyivät lakiesityksen senaatissa, ja edustajainhuone raivasi tietä presidentti Donald Trumpille lähetettävän lainsäädännön allekirjoittamiselle. Koronavirustapausten lisääntyminen Yhdysvalloissa on edelleen uhannut taloutta, mikä on saanut demokraatit ja republikaanit pääsemään lopulta sopimukseen laskusta kuukausien neuvottelujen ja erimielisyyksien jälkeen. Tällaisen avun vaikutus satuttaa kuitenkin aina paikallista valuuttaa, ja Yhdysvaltain dollariin kohdistui paineita tämän uutisen jälkeen, mikä lopulta rajoitti tiistaina keltaisen metallin tappiot.

Tietorintamassa, kello 18:30 GMT, tuli kolmannen vuosineljänneksen lopullinen bruttokansantuote, joka nousi 33,4 prosenttiin ennustettuun 33,1 prosenttiin nähden, mikä tuki Yhdysvaltain dollaria ja viime kädessä painosti kullan hintoja. Klo 18:32 GMT tuli neljänneksen lopullinen BKT-hintaindeksi. Se vastasi 3,5 prosentin odotuksia. Yhdysvaltojen Richmond Manufacturing Index julkaistiin joulukuussa 19: 59GMT, mikä osoittaa nousun 19: een odotettua 11: tä vastaan, mikä nosti Yhdysvaltain dollaria ja lisäsi keltaisten metallien hintojen tappioita. Klo 20.00 GMT: n CB: n kuluttajien luottamusluvut joulukuussa osoittivat pudotusta 88,6: een verrattuna arvioituun 97,1: een Yhdysvaltain dollariin nähden. Marraskuun nykyinen kotimyynti vastasi ennustettua 6,70 miljoonaa euroa. Vahvan makrotaloudellisen tiedon takia laivalla jo korkealla ollut Yhdysvaltain dollari vahvisti edelleen voimaansa ja painoi voimakkaasti keltaisten metallien hintoja tiistaina.

Samaan aikaan kullan hintojen menetykset olivat vähäisiä turvapaikkojen kasvavan kysynnän takia, kun Yhdysvaltain ja Kiinan välinen suhde tuli jälleen otsikoihin. Yhdysvaltain ulkoministeriö antoi lisää viisumirajoituksia ihmisoikeusloukkauksista epäiltyille Kiinan virkamiehille. Maanantaina ulkoministeri Mike Pompeo sanoi, että viisumirajoitukset vaikuttavat Kiinan virkamiehiin, joiden Yhdysvallat uskoo olevan vastuussa uskonnollisten ja hengellisten harjoittajien, etnisten vähemmistöryhmien jäsenten, toisinajattelijoiden, ihmisoikeuksien puolustajien, toimittajien ja muiden tukahduttamisesta..

Pompeo sanoi, että Yhdysvallat on tehnyt selväksi, että ihmisoikeusrikkomusten tekijät eivät ole tervetulleita maahan. Hän sanoi, että kohdennettujen henkilöiden perheenjäsenillä voi olla myös viisumirajoituksia. Nämä rajoitukset lisäsivät Yhdysvaltojen välistä kiistaa & Kiinassa ja nosti turvapaikkahakemuksen, mikä rajoitti keltaisen metallin tappioita tiistaina.

 

Päivittäiset tekniset tasot

Tukea vastarintaa

1858,49 1884,19

1848,22 1899,62

1832,79 1909,89

Kääntökohta: 1,873,92

Kulta käy kauppaa kapealla vaihteluvälillä 1 884 – 1 874, ja tämän alueen rikkominen alempaan puoleen voi pidentää myyntitrendiä 1882 tasoon asti. Samanaikaisesti nouseva noususuhde 1884: n vastustasolla voi jatkaa ostamista seuraavaan tavoitetasoon 1 895 tänään. Ajatuksena on myydä alle 1872 ja ostaa vain yli 1885. Samaan aikaan vaihtelua voidaan odottaa välillä 1872 ja 1 885 tänään. Onnea! 

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me