Daglig briefing, 23. december – Alt hvad du behøver at vide om guld i dag!

I går lukkede ædle metaller, guld, 1.859,88 efter at have placeret et højdepunkt på 1.884,18 og et lavt på 1.858,87. Guldpriserne faldt for tredje dag i træk tirsdag midt i frygt for en ny variant af coronavirus i Storbritannien, som gav den amerikanske dollar et løft. 

Den nye mutant af coronavirus, der først dukkede op i Storbritannien og er blevet rapporteret af den øverste britiske sundhedsembedsmand som “ude af kontrol” opfordrede den britiske regering til at indføre strengere nationale restriktioner i et forsøg på at indeholde virussen. Den nye mutant var angiveligt meget mere smitsom end den sædvanlige form; det er imidlertid ikke bevist, at det er farligere end den oprindelige virus. 

Rapporter antydede, at denne nye coronavirus-variant kunne sprede sig næsten 70% hurtigere end den oprindelige, hvorfor antallet af infektioner i Storbritannien steg til de højeste rekordniveauer på få dage. På baggrund af omstændighederne indførte alle europæiske lande og 40 andre nationer rundt om i verden et rejseforbud for indgående fly fra Storbritannien, hvilket øgede den eksisterende frygt for global økonomisk genopretning. Den stigende frygt rejste appellen om sikre havne, hvilket i sidste ende tilføjede styrke til greenbacken, da investorer foretrak den amerikanske dollar frem for det gule metal i denne henseende. Den stigende efterspørgsel efter den amerikanske dollar tilføjede yderligere pres til guldpriserne, og de forblev i negativt territorium for 3. dag i træk tirsdag. 

På den anden side har amerikanske lovgivere godkendt en hjælpepakke på 900 milliarder dollars til verdens største økonomi, som vil give et længe efterspurgt løft for millioner af amerikanske mennesker og virksomheder, der er ramt af coronaviruspandemien. Demokraterne og republikanerne godkendte lovforslaget i senatet, og Repræsentanternes Hus ryddede vejen for, at lovgivning kunne sendes til præsident Donald Trump for at blive undertegnet i kraft. Det stigende antal coronavirus-sager i USA har yderligere truet økonomien og forårsaget, at demokrater og republikanere endelig nåede til en aftale om regningen efter måneders forhandlinger og uenigheder. Imidlertid skader virkningen af ​​sådan hjælp altid den lokale valuta, og den amerikanske dollar kom under pres efter denne nyhed, som i sidste ende begrænsede yderligere tab i det gule metal tirsdag.

På datafronten, kl. 18:30 GMT, kom det endelige bruttonationalprodukt for tredje kvartal ind, hvilket viser en stigning til 33,4% mod de forventede 33,1%, hvilket understøtter den amerikanske dollar og i sidste ende lægger pres på guldpriserne. Kl. 18:32 GMT kom kvartalets endelige BNP-prisindeks ind. Det var i tråd med forventningerne på 3,5%. Kl. 19: 59GMT blev Richmond Manufacturing Index for december for USA frigivet, hvilket indikerer en stigning til 19 mod de forventede 11, hvilket boostede den amerikanske dollar og øgede tabene i de gule metalpriser. Kl. 20.00 GMT viste CB-forbrugernes tillidstal for december et fald til 88,6 mod den anslåede 97,1, der vejede på den amerikanske dollar. Eksisterende boligsalg i november kom på linje med den forventede 6,70 mio. På grund af stærke makroøkonomiske data samlede den amerikanske dollar, der allerede var høj ombord, yderligere styrke og vejede tungt på de gule metalpriser tirsdag.

I mellemtiden var tabene i guldpriserne begrænset på grund af den stigende efterspørgsel efter sikre havne, efter at forholdet mellem USA og Kina igen kom i overskrifterne. Det amerikanske udenrigsministerium udstedte yderligere visumbegrænsninger på kinesiske embedsmænd, der mistænkes for krænkelse af menneskerettighederne. Mandag sagde udenrigsminister Mike Pompeo, at visumrestriktionerne påvirker kinesiske embedsmænd, som USA mener er ansvarlige for eller medvirker til at undertrykke religiøse og åndelige udøvere, medlemmer af etniske minoritetsgrupper, dissidenter, menneskerettighedsforkæmpere, journalister og andre..

Pompeo sagde, at USA har gjort det klart, at gerningsmænd til krænkelse af menneskerettighederne ikke er velkomne i landet. Han sagde, at familiemedlemmerne til de målrettede personer også kunne blive udsat for visumrestriktioner. Disse begrænsninger tilføjede tvisten mellem USA & Kina og rejste en sikker havneantal og begrænsede tabet for det gule metal tirsdag.

 

Daglige tekniske niveauer

Support modstand

1.858,49 1.884,19

1.848,22 1.899,62

1.832,79 1.909,89

Drejepunkt: 1.873,92

Guld handler i et snævert handelsinterval mellem 1.884 og 1.874, og overtrædelse af dette interval til den nedre side kan udvide salgstendensen indtil 1.862-niveauet. Samtidig kan en bullish breakout på 1.884 modstandsniveau forlænge køb indtil det næste målniveau på 1.895 i dag. Ideen er at sælge under 1.872 og kun købe over 1.885. Samtidig kan der forventes urolig handel mellem 1.872 og 1.885 i dag. Held og lykke! 

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me