Råolie Bullish Bias fortsætter – Øget brændstofefterspørgsel i spillet

Under mandagens asiatiske handelssession, WTI råolie formåede at udvide sin tidlige gevinststræk & forblev godt budt over niveauet over $ 66,00 primært på grund af optimismen omkring den amerikanske COVID-19-hjælpepakke, som styrkede forhåbningerne om genopretning af brændstof efterspørgsel og bidrog til det bullish. Den amerikanske COVID-19-hjælpepakke forventninger blev udløst, efter at præsident Joe Biden underskrev $ 1,9 billioner stimuluspakken i lov fredag. I mellemtiden spillede den voksende optimisme for produktionsnedskæringer fra store producenter også sin største rolle i at støtte oliepriserne.

Desuden fik gevinsterne et ekstra løft efter frigivelsen af ​​bedre kinesiske detailsalg og industriproduktionstal end forventet, hvilket hjalp med at afbalancere en uventet stigning i ledigheden og skuffende data om anlægsinvestering. Bortset fra dette kunne den bullish bias omkring råoliepriserne også tilskrives de seneste rapporter, der tyder på, at AstraZeneca trodsede blodkoagulationsopkald på grund af dets brug af COVID-19-vaccine. Som et resultat har det optimistiske markedstemning spillet en væsentlig rolle i understøttelsen af ​​de højere afkast på råoliepriserne. I de forskellige kapitler blev den bredt baserede amerikanske dollarstyrke, understøttet af de positive amerikanske data, set som en af ​​de nøglefaktorer, der begrænsede den opadgående momentum for råolie, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar . Greenback-styrken, en tynd kalender og kinesisk-amerikansk kræsning afvejede også råoliepriserne. WTI handler ved 66,00 og konsolideres i intervallet mellem 65,59 – 66,41.

Markedshandelssentimentet har blinket grønne signaler siden dagen startede, da frigivelsen af ​​bedre kinesiske detailsalgs- og industriproduktionstal end forventet antyder det bemærkelsesværdige opsving i verdens næststørste økonomi understøttede markedshandelsstemningen for at forblive bud . På datafronten, Kinas januar-februar-salgssalg, blev antallet 33,3% mod + 32,0% forventet og + 4,6% tidligere, med industriproduktion året før + 35,1% og + 30,0% forventet og + 7,3% tidligere . I mellemtiden var fast investeringsår uændret uændret på 35,0% vs. + 40,0% forventet og + 2,9% tidligere.

Bortset fra dette kunne den bullish bias omkring aktiemarkedet også tilskrives håbet om mere finanspolitisk lindring og chatter om, at Tokyo ikke er på udkig efter en udvidelse af den virusledede nødsituation. På den måde spillede den positive tone omkring markedssentimentet en vigtig rolle i understøttelsen af ​​de højere afkast på råoliepriserne. På trods af det risikofyldte humør forlængede den brede amerikanske dollar sin vinderække fra den foregående session og tog yderligere bud på dagen muligvis på grund af de positive amerikanske data, der blev offentliggjort på fredag, og som afslørede, at producentprisindekset (PPI) steg 0,5% måned-til-måned i februar mod 0,5% vækst i prognoser. Det voksede 2,8% år-til-år mod prognosen på 2,7%. Kernens PPI steg 0,2% måned-til-måned og 2,5% år-til-år. Dette blev betragtet som en af ​​de vigtigste faktorer, der understøtter den amerikanske dollar.

I mellemtiden giver de stigende markedsindsatser vedrørende hurtigere amerikansk økonomisk genopretning fra pandemien yderligere støtte til den amerikanske dollar. Gevinsterne i den amerikanske dollar blev dog set som en af ​​nøglefaktorerne, der holdt låget på eventuelle yderligere gevinster i oliepriserne, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. Den amerikanske dollar steg 0,1% mod yen til 109,125 yen og drev tæt på den højeste siden juni 2020.

Ud over dette kunne den bullish bias omkring råoliepriserne også tilskrives rapporterne, der tyder på, at Saudi-Arabien, den største olieeksportør globalt, angiveligt reducerede udbuddet af april-lastende råolie til mindst fire nordasiatiske købere med op til 15% . I modsætning hertil blev normale månedlige krav opfyldt for indiske raffinaderier. I mellemtiden holder organisationen af ​​olieeksportlande og dets allierede (OPEC +) også et tæt låg på lagrene, hvilket fortsat hjælper råoliepriserne med at stige i 2021. Handlende vil holde deres fokus på en bredere markedsrisikostilling og USD-prisdynamikken, som kan give nogle handelsmuligheder forude.

Råolie Bullish Bias fortsætter - Øget brændstofefterspørgsel i spilletDaglig support og modstand

S1 64.12

S2 64,93

S3 65.26

Pivot Point 65.74

R1 66,07

R2 66,55

R3 67,36WTI råolie handler med en bullish bias på 66,14 område på den tekniske front og får øjeblikkelig støtte på 63,30 niveau. På den højere side forbliver modstanden på 68,07-mærket. Bullish crossover på 68,07 niveau kan føre WTI-prisen mod det næste målområde på 71,60 niveau i dag. MACD og RSI støtter bullish tendenser, mens EMA i 20 og 50 perioder understøtter en neutral bias. Lad os overveje at handle bullish over 65,75 niveau i dag. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me