Zilliqa- syvällisen kryptovaluutan arvostelu

Yhtä innovatiivisia ja nerokkaita kuin useimmat kryptovaluuttaprojektit ovat, on edelleen yksi suuri haaste, jonka useimmat heistä kamppailevat, ja se on skaalautuvuus. Tämä on ongelma, josta useimmat monimutkaiset ja suuret salausalustat kärsivät tällä hetkellä.

Skaalautuvuus voidaan määritellä verkon kyvyksi käsitellä tapahtumia ennalta määrätyssä (tai lyhyemmässä) jaksossa. Kaksi ilmeisintä esimerkkiä ovat Bitcoin ja Ethereum. Bitcoinin tapauksessa valtava määrä käsiteltäviä tapahtumia on noussut niin paljon, että verkko on yksinkertaisesti saavuttanut rajansa. Näin ollen Bitcoinilla on yksi hitaimmista ja kalliimmista transaktioprosenteista kaikissa salausprojekteissa.

Vaikka Ethereumin tapaus on hieman erilainen, tulokset ovat melkein samat, ja ongelma tulee enemmän kuin ilmeiseksi, kun koko ekosysteemi pysähtyi melkein viikon ajan, kun CryptoKitties-villitys alkoi joulukuun lopulla 2017. Lyhyesti sanottuna ongelma johtuu siitä, että verkon kasvaessa konsensuksen saavuttaminen on vaikeampi.

On kuitenkin olemassa yksi salausalusta, joka on suunniteltu alusta alkaen tämän ongelman huomioon ottamiseksi ja sen korjaamiseksi todella nerokkaalla tavalla. Tuo projekti on nimeltään Zilliqa (ZIL).

Mikä on Zilliqa?

Zilliqa on kunnianhimoinen, uuden aikakauden kryptovaluuttaprojekti, joka perustuu sirpoutumiseen sekä tekniikkaan, joka sallii lohkoketjun mittakaavan lineaarisesti, rajoittamattomasti ja tehokkaasti, kun ekosysteemi kasvaa. Teoriassa Zilliqalla ei ole rajoituksia tapahtumien lukumäärälle, jota se voi käsitellä sekunnissa.

Zilliqassa on luultavasti vaikuttavinta se, että se onnistuu käsittelemään kymmeniä tuhansia tapahtumia sekunnissa (aivan kuten kaikki perinteiset digitaaliset maksuratkaisut), mutta pystyy silti suorittamaan älykkäitä sopimuksia sirpaleisessa verkossa.

Kuinka Zilliqa todella ratkaisee skaalautuvuusongelman?

Skaalautuvuuden korjaamiseksi useimmat blockchain-projektit lisäävät lohkon kokoa. Tämän ansiosta kussakin konsensuskierroksessa voidaan vahvistaa enemmän tapahtumia. Toinen ratkaisu on siirtää lohkoketjun tietoja. Nämä toimenpiteet ovat niin tehokkaita kuin lyhyelläkin aikavälillä eivät voi ratkaista skaalautuvuusongelmaa.

Zilliqan ratkaisu puolestaan ​​korjaa skaalautuvuusongelman antamalla lohkoketjun koko arkkitehtuurin suunnitella uudelleen. Tämä tarkoittaa, että verkon koko ja nopeus eivät ole suoraan tai käänteisesti yhteydessä toisiinsa.

Zilliqa-jakaminen, DS-aikakausi ja DS-komitea

Yksi helppo tapa ajatella sitä on, että Zilliqan lohkoketju uudistaa arkkitehtuurinsa tyhjästä. Alusta käyttää hybridi-konsensusprotokollaa, joka lisää läpimenoa jokaista 600 uutta solmua kohden.

Siksi yksi Zilliqan erottavista piirteistä on se, että se on lineaarisesti skaalautuva, mikä tarkoittaa, että verkon solmujen määrän kasvaessa läpijuoksu kasvaa melkein lineaarisella nopeudella.

Zilliqa käyttää myös ainutlaatuista ominaisuutta, joka perustuu sirpaleiden käsitteeseen. Sirpalointi voidaan määritellä prosessiksi, jonka kautta verkko jaetaan pienempiin konsensusryhmiin, joita kutsutaan sirpaleiksi. Jokainen sirpale pystyy käsittelemään tapahtumia rinnakkain, jolloin ne voivat viime kädessä käsitellä lisää tapahtumia. Vain antamaan sinulle käsityksen siitä, kuinka tehokas tämä tekniikka on, Testilletin alkuaikoina Zilliqa kirjasi 250 kertaa suuremman läpimenon kuin Ethereum..

Jokainen sirpale luo mikrolohkon, jossa on kaikki sen käsittelemät tapahtumat. Zilliqa-tiimi kutsui rinnakkaisen käsittelyjakson päättymistä DS-aikakaudeksi. DS Epoch tarkoittaa, että mikrolohkot yhdistetään muodostamaan täysi lohko, joka lisätään samanaikaisesti lohkoketjuun.

Toinen keskustelun arvoinen käsite on DS-komitea. Zilliqa-tiimin mukaan DS Epochilla on DS-komitea. DS-komitea on pieni ryhmä satunnaisesti valittuja solmuja, jotka hallitsevat kaikkia muita sirpaleita – se päättää periaatteessa, mitkä transaktiot mihin sirpaleisiin osoitetaan.

Zilliqan konsensusmekanismi

Yksi Zilliqan tärkeimmistä ominaisuuksista on sen yksimielisyysmekanismi. Se käyttää työtodistusta, joka on keskittynyt vain kaivosidentiteettien määrittämiseen. Mielenkiintoisinta on, että Zilliqa ei luota perinteiseen yksimielisyyteen. Sen sijaan se käyttää Bysantin vikatoleranssin (pBFT) konsensusprotokollaa varastointivaatimusten tehokkaampaan hallintaan. Käsitteen mahdollisimman yksinkertaistamiseksi tämä konsensusprotokolla tekee siitä niin, että koko tapahtumahistoriaa ei tarvitse tallentaa lohkoketjuun, mikä johtaa tehokkaampiin hallinta- ja tallennustarpeisiin.

Zilliqan räätälöity ohjelmointikieli

Sen, että Zilliqa on myös luonut oman räätälöidyn ohjelmointikielensä, ei pitäisi olla yllätys, varsinkin kun otetaan huomioon alustan innovatiivisuus. Räätälöity ohjelmointikieli kutsutaan Scilla on kyky erottaa älykkäiden sopimusten tila ja toiminta, mikä tekee toiminnallisesta ohjelmoinnista turvallisemman ja standardoidumman.

Tämän tietyn ohjelmointikielen haittana on se, että se ei ole Turingin täydellinen. Siksi sitä ei voida käyttää sovellusten luomiseen, etenkään sovellusten, jotka edellyttävät ehdollisia lauseita ja erityyppisiä silmukoita.

ZIL-tunnus

Kuten voidaan odottaa, Zilliqalla on myös oma tunnus, nimeltään ZIL. ZIL-tunnuksella on sama tarkoitus kuin useimmilla rahakkeilla: sitä käytetään kaivostoiminnan kannustamiseen keinona maksaa transaktiomaksuja, ja sitä voidaan käyttää myös kaasuna sopimuksen toteuttamiseen. ZIL on ERC-20-merkki, joka toimii edelleen Ethereum-lohkoketjussa.

ZIL: ää voi ostaa, myydä ja käydä kauppaa useilla pörsseillä, kuten Binance, Upbit, Bithumb, KuCoin ja Huobi.pro. Tietysti, kun Zilliqa’s mainnet käynnistetään, tunnus vaihdetaan alkuperäisiin Zilliqa-tunnuksiin.

Testnet ja Mainnet

Zilliqa on hiljattain lanseerannut Testnet 2.0: n ja tehnyt paljon parannuksia. Tiimi työskenteli infrastruktuurin vakauden parantamiseksi ja paremman älykkään sopimustuen tarjoamiseksi. Lisäksi käyttäjät voivat nyt hyötyä Scilla-lompakosta, jonka avulla he voivat käyttää omia älykkäitä sopimuksiaan testnetissään.

#Zilliqa Testnet v2.0 – koodinimi: D24 on täällä. Voit lukea yksityiskohtaisen kirjoituksen blogpostistamme täältä https://t.co/QoD6WEieCF

– Zilliqa (@zilliqa) 30. kesäkuuta 2018

Vaikka Mainnet-lanseeraus oli tarkoitus pitää vuoden 2018 toisella ja sitten kolmannella neljänneksellä, joukkue lykkäsi lanseerausta varmistaakseen korkealaatuisen tuotteen toimituksen. Tiimi työskentelee tällä hetkellä kovasti Mainnet-lanseerauksen puolesta, joka tapahtuu vuoden lopussa tai tammikuussa 2019.

Kun Mainnet on käynnistetty, on hyvät mahdollisuudet, että Zilliqasta tulee vielä suurempi kuin se jo on.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me