Ugentligt udsyn, 1. – 5. marts 2021: De vigtigste økonomiske begivenheder at se denne uge

Den bredt baserede amerikanske dollar vil sandsynligvis ende i denne uge på et bullish spor midt i en kraftig stigning i amerikanske obligationsrenter natten over. Det skal bemærkes, at statsobligationer og især amerikanske statsobligationer er blevet omdrejningspunktet for markeder over hele kloden, efter at handlende flyttede til pris i en tidligere monetær stramning end signaleret af Federal Reserve og dets jævnaldrende. Ud over dette kunne gevinsterne i den amerikanske dollar også være forbundet med nyheden om den amerikanske handelsadvarsel over for Kina og missilangrebet på en Iran-støttet militant gruppe, der holdt markedets handelsstemning under pres og bidrog til gevinsterne i Amerikansk dollar.

Ser frem til den kommende uge, kan serien af ​​PMI og ledighed i fremstillingssektoren sammen med RBA-satsopgørelsen og OPEC JMMC-møderne føre til masser af overskrifter for at holde markederne på farten. Bortset fra dette vil handelsoverskrifterne mellem USA og Kina, krig mellem USA og Iran og koronavirusoverskrifter også følges nøje, da de kan spille en nøglerolle til bestemmelse af risikoniveauer på markedet.

Top økonomiske begivenheder at se denne uge

1) PMI for amerikansk ISM-produktion – mandag – 15:00 GMT:

ISM Manufacturing PMI – Disse data frigives typisk af Institute for Supply Management (ISM) Manufacturing Index, der viser forretningsforhold i den amerikanske fremstillingssektor. Det er en af ​​de førende indikatorer for den samlede økonomiske situation i USA. Et resultat over 50 ses som positivt (eller bullish) for greenbacken; omvendt ses et resultat under 50 som bearish for valutaen.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 58.7

DEV: -0,64

Ulemper: 60

DATO: 02/01/2021 15:00

2) UK Markit Manufacturing PMI – mandag – 9:30 GMT

Markit Manufacturing PMI – Disse data offentliggøres af Chartered Institute of Purchasing & Supply and Markit Economics. Den måler de økonomiske forhold i den britiske fremstillingssektor. Det er værd at nævne, at den britiske servicesektor ikke påvirker dette hverken positivt eller negativt. Handlende ønsker at se de højest mulige tal, der betragtes som bullish for GBP. Imidlertid indikerer enhver aflæsning over 50 brancheudvidelse; omvendt indikerer en læsning under 50 sammentrækning.

Fra det projicerede synspunkt forventes dataene at komme ind på 57,3 – det samme som den foregående læsning – hvilket muligvis ikke giver nogen meningsfuld drivkraft til det britiske pund.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 54.9

DEV: 1,92

Ulemper: 53.2

DATO: 02/19/2021 09:30

3) RBA-rentebeslutning – tirsdag – 3:30 GMT

RBA-rentebeslutning – Reserve Bank of Australia træffer denne beslutning. Hvis RBA er tåbelig over økonomiens inflationsudsigter og øger renterne, ses det som bullish for AUD-valutaen. Omvendt, hvis RBA har en dovish opfattelse af inflationsudsigterne og holder den igangværende rente eller sænker den, ses den som baisse for AUD.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 0,1%

DEV: 0,00

Ulemper: 0,1%

DATO: 02/02/2021 03:30

ii) RBA-rentebeskrivelse – Som vi allerede har nævnt, træffes beslutninger om denne rentesats af Reserve Bank Board og forklares i en pressemeddelelse. Afgørelsen meddeles kl. 14.30 efter hvert bestyrelsesmøde. Det forstås som et grundlæggende værktøj, som RBA’s bestyrelse bruger til at kommunikere med investorer om pengepolitik. Den indeholder resultaterne af deres beslutning om rentesatser og en kommentar om de økonomiske forhold, der har påvirket deres beslutning. Bortset fra dette diskuterer det også de økonomiske udsigter og giver nye spor om resultatet af fremtidige beslutninger.

4) Bruttonationalprodukt (QoQ) – onsdag – 0:30 GMT

Bruttonationalprodukt (QoQ) – Disse data frigives normalt af det australske statistikbureau. Den undersøger den samlede værdi af alle varer og tjenester, der produceres i Australien. BNP betragtes som et nøglemål for økonomisk aktivitet og sundhed. En stigende tendens har en positiv eller bullish effekt på AUD, mens en faldende tendens ses som baisse for den australske valuta.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 3,3%

DEV: 1,66

Ulemper: 2,6%

DATO: 12/02/2020 00:30

5) ISM Services PMI – onsdag – 15:00 GMT

ISM Services PMI – Disse data frigives normalt af Institute for Supply Management (ISM). Den måler forretningsforholdene i den amerikanske ikke-fremstillingssektor. Det er værd at bemærke, at den ikke-fremstillende sektor ikke påvirker dette hverken positivt eller negativt sammenlignet med BNP eller ISM Manufacturing. Et resultat over 50 ses som positivt (eller bullish) for USD; omvendt ses et tal under 50 som bearish for greenbacken.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 58.7

DEV: 1,50

Ulemper: 56.8

DATO: 02/03/2021 15:00

6) OPEC JMMC-møder – torsdag – hele dagen

Disse møder deltager af repræsentanter fra de 13 OPEC-medlemslande og 11 andre olierige nationer. Formålet med disse møder er at koordinere og samle medlemsstaternes oliepolitikker og sikre stabilisering af oliemarkederne i bestræbelserne på at sikre en effektiv, økonomisk og regelmæssig forsyning af olie til forbrugerne. De diskuterer flere spørgsmål vedrørende energimarkeder, og vigtigst af alt er de enige om, hvor meget olie de vil producere. Når mødet er slut, taler embedsmændene normalt med journalister hele dagen. Den formelle erklæring, der dækker politikskift og mødemål, frigives, når møderne er afsluttet.

7) Ændring af beskæftigelse uden for gården – fredag ​​- 13:30 GMT

Disse data frigives typisk af US Bureau of Labor Statistics. Det viser antallet af nye job, der er skabt i løbet af den foregående måned, i alle virksomheder, der ikke er landbrug. De månedlige ændringer i lønningslisten kan være bemærkelsesværdigt ustabile på grund af dens tætte forhold til centralbankens økonomiske politiske beslutninger. En høj læsning forstås som bullish for USD, mens en lav læsning betragtes som baisse.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 49 K

DEV: -0,01

Ulemper: 50 K

DATO: 02/05/2021 13:30

8) Ledighed – Fredag ​​- 13:30 GMT

US Bureau of Labor Statistics frigiver disse data. Det afspejler antallet af ledige arbejdere divideret med den samlede civile arbejdsstyrke. Det er en af ​​nøgleindikatorerne for den amerikanske økonomi. Det repræsenterer procentdelen af ​​mennesker, der aktivt søger arbejde og er villige til at arbejde. Hvis satsen går opad, viser det en mangel på ekspansion på det amerikanske arbejdsmarked. En stigning i ledigheden fører til svaghed i den amerikanske økonomi. Et lavt tal betragtes som bullish for USD; omvendt, hvis tallet går op, ses det som negativt eller baisse for USD-valutaen.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 6,3%

DEV: -0,80

Ulemper: 6,7%

DATO: 02/05/2021 13:30

1m

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me