Viikkokatsaus, 1. – 5. Maaliskuuta 2021: Tämän viikon tärkeimmät taloudelliset tapahtumat

Laajapohjainen Yhdysvaltain dollari päättyy todennäköisesti tällä viikolla noususuuntaan, kun Yhdysvaltain joukkolainojen tuotot nousevat jyrkästi yön yli. On huomattava, että valtion joukkovelkakirjoista ja erityisesti Yhdysvaltojen valtiovarainministeriöistä on tullut markkinoiden keskipiste kaikkialla maailmassa sen jälkeen, kun kauppiaat siirtyivät hintaan aikaisemmissa rahan kiristysjärjestelyissä kuin keskuspankki ja sen ikäisensä ilmoittivat. Tämän lisäksi Yhdysvaltain dollarin voitot voivat liittyä myös uutisiin Yhdysvaltojen Kiinaa koskevasta varoituksesta ja ohjushyökkäyksestä Iranin tukemaan militanttiryhmään, joka pitää markkinoiden kaupankäynnin paineen alaisena ja edisti markkinoiden voittoja. USA: n dollari.

Tulevaa viikkoa odotellen valmistavien PMI- ja työttömyysasteiden sarjat sekä RBA-korkoilmoitus ja OPEC JMMC -kokoukset voivat ajaa paljon otsikoita pitääkseen markkinat liikkeellä. Tämän lisäksi seurataan tarkasti Yhdysvaltojen ja Kiinan välisiä kauppaan liittyviä otsikoita, Yhdysvaltain ja Iranin välisiä tussi- ja koronavirusotsikoita, koska niillä voi olla keskeinen rooli markkinoiden riskitasojen määrittämisessä.

Tämän viikon suosituimmat taloudelliset tapahtumat

1) Yhdysvaltain ISM Manufacturing PMI – maanantai – 15:00 GMT:

ISM Manufacturing PMI – Nämä tiedot julkaisee yleensä Institute for Supply Management (ISM) Manufacturing Index, joka näyttää liiketoiminnan olosuhteet Yhdysvaltain valmistussektorilla. Se on yksi Yhdysvaltojen yleisen taloudellisen tilanteen johtavista indikaattoreista. Yli 50 tuloksen nähdään olevan positiivinen (tai nouseva) greenbackille; päinvastoin, alle 50: n tulos nähdään valuutan laskevana.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 58.7

DEV: -0,64

Miinukset: 60

PÄIVÄMÄÄRÄ: 02.01.2021 15:00

2) UK Markit Manufacturing PMI – maanantai – 9.30 GMT

Markit Manufacturing PMI – Nämä tiedot on julkaissut Chartered Institute of Purchasing & Supply and Markit Economics. Se mittaa taloudellisia olosuhteita Ison-Britannian valmistussektorilla. On syytä mainita, että Ison-Britannian palvelusektori ei vaikuta tähän positiivisesti tai negatiivisesti. Elinkeinonharjoittajat haluavat nähdä korkeimmat mahdolliset luvut, jotka otetaan nousuun puntaa kohden. Jokainen yli 50 lukema osoittaa kuitenkin alan laajenemisen; päinvastoin, lukema alle 50 osoittaa supistumista.

Ennustetusta näkymästä tietojen odotetaan olevan 57,3 – sama kuin edellinen lukema – mikä ei välttämättä anna mitään merkityksellistä sysäystä Ison-Britannian punnalle.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 54,9

DEV: 1.92

Miinukset: 53.2

PÄIVÄMÄÄRÄ: 19.02.2021 09:30

3) RBA-korkopäätös – tiistai – klo 3.30 GMT

RBA-korkopäätös – Australian varapankki tekee tämän päätöksen. Jos RBA on epävakaa talouden inflaationäkymien suhteen ja nostaa korkoa, sen katsotaan nousevan AUD-valuutalle. Toisaalta, jos RBA: lla on dovish-mielipide inflaationäkymistä ja pitää käynnissä oleva korko tai alentaa sitä, sen katsotaan olevan laskeva AUD: lle.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 0,1%

DEV: 0,00

Miinukset: 0,1%

PÄIVÄYS: 02/02/2021 03:30

ii) RBA-korkoilmoitus – Kuten olemme jo maininneet, varantopankin hallitus tekee päätöksen tästä korosta ja selittää tiedotteessa. Päätös ilmoitetaan klo 14.30 jokaisen hallituksen kokouksen jälkeen. Se ymmärretään perustyökaluna, jota RBA: n hallitus käyttää viestinnässä sijoittajien kanssa rahapolitiikasta. Se sisältää korkopäätöksen tulokset ja kommentin päätöksentekoon vaikuttaneista taloudellisista olosuhteista. Tämän lisäksi siinä keskustellaan myös talouden näkymistä ja annetaan uusia vihjeitä tulevien päätösten tuloksista.

4) Bruttokansantuote (QoQ) – keskiviikko – 0:30 GMT

Bruttokansantuote (QoQ) – Nämä tiedot julkaisee yleensä Australian tilastovirasto. Se tutkii kaikkien Australiassa tuotettujen tavaroiden ja palvelujen kokonaisarvoa. BKT: tä pidetään taloudellisen toiminnan ja terveyden keskeisenä mittarina. Kasvavalla trendillä on positiivinen tai nouseva vaikutus AUD: ään, kun taas laskevan trendin nähdään laskevana Australian valuutassa.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 3,3%

DEV: 1.66

Miinukset: 2,6%

PÄIVÄYS: 12/02/2020 00:30

5) ISM Services PMI – keskiviikko – 15:00 GMT

ISM Services PMI – Nämä tiedot julkaisee yleensä ISM (Institute for Supply Management). Se mittaa liiketoimintaolosuhteita Yhdysvaltain muulla kuin teollisuussektorilla. On syytä huomata, että ei-valmistava sektori ei vaikuta tähän positiivisesti tai negatiivisesti verrattuna BKT: hen tai ISM-valmistukseen. Yli 50: n tuloksen nähdään olevan positiivinen (tai nouseva) USD: lle; päinvastoin, alle 50: n luku nähdään laskevana dollaria vastaan.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 58.7

DEV: 1.50

Miinukset: 56.8

PÄIVÄMÄÄRÄ: 02/03/2021 15:00

6) OPECin JMMC-kokoukset – torstai – koko päivän

Näihin kokouksiin osallistuu edustajia 13 OPEC-jäsenvaltiosta ja 11 muusta öljypitoisesta maasta. Kokousten tarkoituksena on koordinoida ja yhtenäistää jäsenvaltioiden öljypolitiikkaa ja varmistaa öljymarkkinoiden vakauttaminen pyrittäessä varmistamaan tehokas, taloudellinen ja säännöllinen öljynsaanti kuluttajille. He keskustelevat useista energiamarkkinoita koskevista kysymyksistä ja ennen kaikkea sopivat kuinka paljon öljyä ne tuottavat. Kun kokous on ohi, virkamiehet puhuvat yleensä toimittajien kanssa koko päivän. Virallinen lausunto politiikan muutoksista ja tavoitteiden saavuttamisesta julkaistaan ​​kokousten päätyttyä.

7) Muu kuin maatilan työllisyyden muutos – perjantai – 13:30 GMT

Nämä tiedot julkaisee tyypillisesti Yhdysvaltain työministeriö. Se näyttää edellisen kuukauden aikana luotujen uusien työpaikkojen määrän kaikissa muissa kuin maatalouden yrityksissä. Kuukausittaiset muutokset palkanlaskennassa voivat olla huomattavan epävakaat johtuen läheisestä suhteesta keskuspankin talouspoliittisiin päätöksiin. Korkea lukema ymmärretään nousevana dollarille, kun taas matalaa lukemaa pidetään laskevana.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 49 K

DEV: -0,01

Miinukset: 50 K.

PÄIVÄMÄÄRÄ: 02/05/2021 13:30

8) Työttömyysaste – perjantai – 13:30 GMT

Yhdysvaltain työvaliokunta julkaisee nämä tiedot. Se heijastaa työttömien työntekijöiden määrää jaettuna siviilihenkilöstön kokonaismäärällä. Se on yksi Yhdysvaltain talouden avainindikaattoreista. Se edustaa aktiivisesti työtä hakevien ja työhön haluavien ihmisten prosenttiosuutta. Jos korko nousee, se osoittaa kasvun puutetta Yhdysvaltain työmarkkinoilla. Työttömyysasteen nousu johtaa heikkouteen Yhdysvaltain taloudessa. Alhainen luku nähdään nousevana USD: n suhteen; päinvastoin, jos luku nousee, se nähdään negatiivisena tai laskevana USD-valuutalle.

Edellinen julkaisu

TODELLINEN: 6,3%

DEV: -0,80

Miinukset: 6,7%

PÄIVÄMÄÄRÄ: 02/05/2021 13:30

1m

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me